0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Благодаря за отговора.
Аз давам по 100 мл и се храним 7 пъти на денонощие, което прави 700 мл на ден.Дали не е много?
Или да разредим честотата на храненията а да давам по-вече мл?Кое е по-правилно според вас?
Аз бих препоръчал 5 пъти по 130-140мл.
За 4кг 400 гр е добро дневно количество мляко.
Но един ден може да изпива 650, друг ден 700-в нормални граници е.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
На 13.02 бяхме 5880 кг., вкъщи имаме кантар но не е точен. При всички случаи е над 6 кг., защото показва 6.5 кг.
Роди се 3620 кг.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
На 13.02 бяхме 5880 кг., вкъщи имаме кантар но не е точен. При всички случаи е над 6 кг., защото показва 6.5 кг.
Роди се 3620 кг.
Добре наддавате->> 6000гр-3620гр=2380 грама за 15 седмици=около 160 грама на седмица. Вероятно в началото е наддавал по-добре, но след мезим перипетиите не сме наддавали добре и това дава отражение върху тези не достигащи гр седмично за да имате 182-217гр/седмица.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 18:40:31 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Роди се 3620 кг.
Около 800мл-до 1л дневно, което прави около 105-115 ккал/кг дневно и ако смятате млякото 67кал/100мл. Правещо на 6 хранения по140-150 мл. Е, ако хапва на едно хранене 160, а на друго 120мл-не е проблем това, стига дневното количество изпито мляко да не спада.
Тогава, когато дневните нужди изчислени на кг/тегло или ккал/кг/24 часа надвишават един литър, то тогава се взема 800мл-до 1л дневно количество. Това важи с особена сила за възрастта 4-5-6 месеца, (преди захранването), когато често се случват храненията да надвишават 1 литър мляко дневно.
Тогава е уместно да се мине на 5х 160-170мл отколкото 6х 200мл.

Ще попитате как с израстването и при заддържане на дневното количество мляко детето не спада на тегло?
Защото с израстването се нуждае от по-малко ккал/кг/тегло/дневно-едно новородено може да се нуждае от 120-125 ккал/кг/дневно, докато едно дете на 9-12 месеца от 100-105 ккал/кг/дневно.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 18:32:38 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Вероятно в началото е наддавал по-добре, но след мезим перипетиите не сме наддавали добре и това дава отражение върху тези не достигащи гр седмично за да имате 182-217гр/седмица.

Докторе не наддавахме добре преди мезима. Тоест малко преди да навърши 3 месеца Тони спря да яде, тогава и изпражненията станаха зловонни и зелени. До консултацията на 05.02. отслабна и беше наддал само 450 гр. за месец (5850 кг.). На 13.02. водим детето при частен педиатър и теглото му беше 5880 кг., точно от тогава започнахаме мезима.

*

Birdie

• 11040
Вероятно в началото е наддавал по-добре, но след мезим перипетиите не сме наддавали добре и това дава отражение върху тези не достигащи гр седмично за да имате 182-217гр/седмица.

Докторе не наддавахме добре преди мезима. Тоест малко преди да навърши 3 месеца Тони спря да яде, тогава и изпражненията станаха зловонни и зелени. До консултацията на 05.02. отслабна и беше наддал само 450 гр. за месец (5850 кг.). На 13.02. водим детето при частен педиатър и теглото му беше 5880 кг., точно от тогава започнахаме мезима.
Общото наддаване за трите месеца и 3 седмици не е лошо.
Сумарното наддаване.
Тези зеленикави изпражненения са се дължали на някаква диспепсия-1 биберон с лайка или "чайче за колики" е достатъчно да я предизвика.
Оттам влизаме в порочен кръг.
Но сумарното наддаване за цялото време не е лошо...
Sir Alec Guinness
Здравейте отново. Не знам как да ви кача снимка.
 Антителата от изследването на CMV IgG - pos. 8 U/ml, референтни стойности >1,2 U/ml
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
Здравейте отново. Не знам как да ви кача снимка.
 Антителата от изследването на CMV IgG - pos. 8 U/ml, референтни стойности >1,2 U/ml
Можете да я сложите на някои от Бг фотосайтове и да дадете тук линк в съобщение...
Sir Alec Guinness
*
Докторе одавна се каня да те питам нещо относно продължителното и силно хълцане при децата. Ели е вече на 2г но от както е родена го има това.Не съм забелязала да се провокира от нещо,което да ме впечетли, но започне ли не спира по 15-20 мин.Съответно единственото,което правя е да дам вода на малки глътки.Тя пие от чаша,одавна не е на биберон.Физиологичен ли е този проблем и има ли място за притесения.кАТО  по малка много често при пиене на вода се задавяше.Педиатърката ми каза,че до 2г ще отмине проблема.Сега наистина по малко, но пак се случва по често от колкото при другите деца
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
Това, което описвате не е патологичен проблем.
Пиенето на вода, без да се задавят е въпрос и на координация при преглъщането.
Понякога хълцането се провокира от изстудяване-след баня, или събличане особено при малки бебета  :D
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 13:19:40 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте докторе,
Бих искала да попитам нещо, което ме притеснява - много често в последните дни синът ми си удря главата така без причина. Седи някъде и започва да се удря - в мебели, в леглото си, в стената. Започва без да е провокиран от нищо, смеейки се и това нещо продължава около 5-6 минути в постоянен ритъм.
По принцип знам, че при по-големи деца е признак за някакво нервно напрежение, но при съвсем малко дете - дали е от същото? Няма причини, за да го прави, обикновено е весел, играе си. Всичко това ми е много странно и доста ме притеснява, тъй като понякога се удря доста силно.
Освен това всичко, което намери по земята си го слага в устата. Това до колко време може да продължи и има ли начин, по който да го отуча? Много ме притеснява, тъй като имаме вълнен килим и много често яде власинките от него.
Благодаря предварително!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Привет,

Не са проблем тези неща...
Отвличайте му вниманието с нещо друго, ако не искате да прави определени неща.
Как е иначе?  :D

Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе,
искам да ви попитам на какво може да се дължат много тънки кървави нишки в изпражненията. Дъщеря ми е на 4 м. и 8 дни, днес е акала два пъти с нормална консистенция, цвят и мирис, но преди малко докато се хранехме отново се напъваше и пръцна няколко пъти доста силно, памперса беше съвсем малко наакан, но имаше и тези тънички червени нишки на 2-3 места.  Освен кърма не е приемала никаква друг храна.
Говорих с педиатърката й, според нея няма нищо притеснително, предполага че е от напъването, но моля Ви, кажете си и вие мнението.
*

Ganka

• 5926
Привет,

Ами и аз не знам вече. Все още се чува хриптене все едно му е запушен носа, а секрет няма вътре даже и след третиране със Стеримар. Кашлица има и то доста сериозна, особено нощем. От нея се буди и плаче. Температурата варира - един ден става с 37.4-37.6, следобяда няма. Друг ден се буди без, а следобяда я вдига. И аз не знам вече на какво се дължи и какво да правя. Така или иначе от лекарите тук не срещам много разбиране и помощ и се чудя да настоявам ли още за изследвания, да ходим ли на УНГ или не. Като капак на всичко днес се появи обрив на дупето му, който е точно в областта на ластика на памперса. Предполагам, че е някакъв контактен обрив, но не знам да третирам ли с нещо или не.
Ами това е от нас. Още веднъж благодаря за грижата и съпричастието :)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Привет,

Ами и аз не знам вече. Все още се чува хриптене все едно му е запушен носа, а секрет няма вътре даже и след третиране със Стеримар. Кашлица има и то доста сериозна, особено нощем. От нея се буди и плаче. Температурата варира - един ден става с 37.4-37.6, следобяда няма. Друг ден се буди без, а следобяда я вдига. И аз не знам вече на какво се дължи и какво да правя. Така или иначе от лекарите тук не срещам много разбиране и помощ и се чудя да настоявам ли още за изследвания, да ходим ли на УНГ или не. Като капак на всичко днес се появи обрив на дупето му, който е точно в областта на ластика на памперса. Предполагам, че е някакъв контактен обрив, но не знам да третирам ли с нещо или не.
Ами това е от нас. Още веднъж благодаря за грижата и съпричастието :)
Може да ползвате за това обривче "Бедан".
Да видим пак ушичките?
Да попитаме приятели и познати за добър педиатър?  :)
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе,

Днес вече изпражненията станаха нормални по консистенция и жълти, но отново сме нервни. Незнам на какво се дължи това, но тези ръце непрекъснато много упорито хапем. Мисля за зъбки е рано още... или
Вие как мислите, тази нерност на какво може да се дължи? Да кажа, че вече нямаме почти газове. Единстевно което ми прави впечатление е, че когато се храни, червата му започват да куркат (по малко отколкото беше преди).

Благодаря!

*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,

Днес вече изпражненията станаха нормални по консистенция и жълти, но отново сме нервни. Незнам на какво се дължи това, но тези ръце непрекъснато много упорито хапем. Мисля за зъбки е рано още... или
Вие как мислите, тази нерност на какво може да се дължи? Да кажа, че вече нямаме почти газове. Единстевно което ми прави впечатление е, че когато се храни, червата му започват да куркат (по малко отколкото беше преди).

Благодаря!
Чудесно, чудесно... :D :D
Нормално е след хранене да се чуват "звуци"... ще отмине и това.
Виждали ли сте дете, което на тази възраст да не си хапе ръцете?  :D
То ги е открило скоро и чрез тях изследва околната среда...
Нервност? за нас може би, но на бебето това може да му е характерова особеност-да е по-живичко... не може всичко в калъп и по казармено...

Ползвате ли залъгалка?
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 15:25:58 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926

Може да ползвате за това обривче "Бедан".
Да видим пак ушичките?
Да попитаме приятели и познати за добър педиатър?  :)

Благодаря за съветите. За УНГ специалист ще ми е много по-лесно отколкото с добър педиатър. Опитах да намеря такъв, оказва се, че повечето ни познати и приятели са на мнение, че стратегията на сегашния е правилна и съответно ни обясниха, че те така са се "оправили". Просто с отваряне на "Жълтите страници" и търсене вътре не знам дали ще стане. Но пък за УНГ лекар ще настоявам да ни приемат. Надявам се поне сега грипната епидемия да е преминала и да може да ни дадат час за време, в което има по-малко болни пациенти.

*
Здравейте докторе,

Благодаря!
Чудесно, чудесно... :D :D
Нормално е след хранене да се чуват "звуци"... ще отмине и това.
Виждали ли сте дете, което на тази възраст да не си хапе ръцете?  :D
То ги е открило скоро и чрез тях изследва околната среда...
Нервност? за нас може би, но на бебето това може да му е характерова особеност-да е по-живичко... не може всичко в калъп и по казармено...

Ползвате ли залъгалка?

Да ползваме залъгалка когато се приспиваме и рядко през другото време.
Под нервност разбирам мрънкане съпроводено с пищене и видима агресия към ръце, залъгалка, играчки. Опитва се и мен да хапе  :) Не искам да налагам казармен режим, просто искам да знам дали това е нормално или го мъчи нещо.
Благодарности докторе  :D

*

Birdie

• 11040
Да, нормално е...
Някои дяволчета и хапят лошо и после се смеят... :D
Sir Alec Guinness