0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
За лимфоми ли се интересувате, или за левкемия?

Лимфоми, лимфоидна левкемия, левкемия

лимфомите, заради уголемени лимфни възли (с размер на орех, но засега открити само на врата), левкемия (имам член в семейството ми починал от нея), лимфоидната левкемния - да изключа и това опасение

и едно извинение към бъдещите и настоящите майки в този подфорум: явно аз задълбавам в параноята си, моля да ми простите
д-ре, моля пишете ми на лични, за да не тревожа останалите потребители
Простете ме,

Не бих искал да пиша ужасяващи подробности около диагнозата на тежки заболявания.Тук са родители с изстрадано майчинство и би било крайно нетактично от моя страна да се разпростирам върху кръвни находки, подробности от биохимията, находки от прегледа и т.н.
Представяте си какво безпокойство ще настане...

Простете ми още веднъж...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Д-ре имаме отново положителна промяна. След като минахме изцяло на Нутрилон вече пак спим след всяко хранене по 1 час, вечер също. Спря и мрънкането само от време на време имаме явно пристъпи и пищим, но горе долу за кратко. Вчера давах сутрин и вечер мезим и резултата в памперса беше трагичен. Отново супер редки изпражнения, наложи да се перобличаме изцяло два пъти. Днес реших само сутринта да дам мезим, но отново изпражненията са редки (не толкова обилни) или по точно като слуз и жълти "ядки" . Ако полежението остане като вчера, мисля да спра мезима. Дано само не се започнат пак тези болки и изпражненията не станат пак зловонни и зелени. Въпроса ми към вас докторе е, ако изпражненията станат отново зелени и зловонни какво правим? Да преминем ли за 10 дена на АЛ110 или ...?
И за още нещо искам да се консултирам с вас, както знаете от фризовома бяхме запечени, от напъните (а те бяха доста), едното оченце е доста червено. Как да процедирам с оченцето?
Благодаря!

П.П. Само да поясня, че комбинацията  мезим и нутрилон стават така редки изпражненията.
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 14:03:33 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Д-ре имаме отново положителна промяна. След като минахме изцяло на Нутрилон вече пак спим след всяко хранене по 1 час, вечер също. Спря и мрънкането само от време на време имаме явно пристъпи и пищим, но горе долу за кратко. Вчера давах сутрин и вечер мезим и резултата в памперса беше трагичен. Отново супер редки изпражнения, наложи да се перобличаме изцяло два пъти. Днес реших само сутринта да дам мезим, но отново изпражненията са редки (не толкова обилни) или по точно като слуз и жълти "ядки" . Ако полежението остане като вчера, мисля да спра мезима. Дано само не се започнат пак тези болки и изпражненията не станат пак зловонни и зелени. Въпроса ми към вас докторе е, ако изпражненията станат отново зелени и зловонни какво правим? Да преминем ли за 10 дена на АЛ110 или ...?
И за още нещо искам да се консултирам с вас, както знаете от фризовома бяхме запечени, от напъните (а те бяха доста), едното оченце е доста червено. Как да процедирам с оченцето?
Благодаря!

П.П. Само да поясня, че комбинацията  мезим и нутрилон стават така редки изпражненията.
Да, 
Знам че съм прав...:D
мезим причинява усилена ферментация, газообразуване и проблеми. Моля да ме послушате и да го спрете...ще спечелите-това не е животоспасяващо лекарство. Когато давате мезим той действа до около 2 дена-затова имате и този ефект.

Мисля детето ще е перфектно само на Нутрилон.
Всяка невинна и по-сериозна причина може да даде зеленикави изпражнения-нека имаме търпение и ще обсъждаме конкретно при нужда.
За окото мисля Тобрекс 0.3% за два дена по 2 апликации от една,две капки ще реши проблема.
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 20:35:18 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря докторе, оставаме само на Нутрилон. Щом има двудневно действие мезима, то чак в понеделник ще се разбере дали имаме трайно подобрение.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Привет, докторе!
Имам нужда от съвет. Симеон е на 4 месеца, само на кърма, яде 5 пъти дневно през 3-3,5 часа. Нощем спи около 10 часа, последно хранене към 23 часа. Весело и жизнено бебе, не плаче, не е боледувал. Дотук всичко добре, но се оказа, че не наддаваме добре. Ето как се движим:
3100 - роден
4500 - 1 месец
5920 - 2 месец
6380 - 3 месец
6540 - 4 месец
Педиатърката посъветва да дохранваме с АМ след всяко кърмене по 40-60 мл. Детето обаче видимо не е гладно, не проявява никакъв интерес към млякото, плюе, дави се и се мръщи. Започва да се смее и да гука веднага щом махна шишето.
Друго уточнение - ака веднъж на 3, 4 или 5 дни, рядка консистенция, нормален цвят и мирис.
Дали това е "тихо гладуване" както предположи нашата педиатърка?
Нормално ли е да има такива спадове в наддаването като компенсация за предишното бързо наддаване?
Мога ли да си позволя да изчакам още 2 седмици само на кърма и да претегля пак?
Изобщо - как ще ме посъветвате да действам?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Birdie

• 11040
Привет, докторе!
Имам нужда от съвет. Симеон е на 4 месеца, само на кърма, яде 5 пъти дневно през 3-3,5 часа. Нощем спи около 10 часа, последно хранене към 23 часа. Весело и жизнено бебе, не плаче, не е боледувал. Дотук всичко добре, но се оказа, че не наддаваме добре. Ето как се движим:
3100 - роден
4500 - 1 месец
5920 - 2 месец
6380 - 3 месец
6540 - 4 месец
Педиатърката посъветва да дохранваме с АМ след всяко кърмене по 40-60 мл. Детето обаче видимо не е гладно, не проявява никакъв интерес към млякото, плюе, дави се и се мръщи. Започва да се смее и да гука веднага щом махна шишето.
Друго уточнение - ака веднъж на 3, 4 или 5 дни, рядка консистенция, нормален цвят и мирис.
Дали това е "тихо гладуване" както предположи нашата педиатърка?
Нормално ли е да има такива спадове в наддаването като компенсация за предишното бързо наддаване?
Мога ли да си позволя да изчакам още 2 седмици само на кърма и да претегля пак?
Изобщо - как ще ме посъветвате да действам?
Привет,
На 4 месеца детето е удвоило теглото си и даже е над него...6200->>6540
Няма никакъв проблем.
Аз лично бих ви посъветвал да вмъкнете едно кърмене 4-4.5 часа след 23 часа и да претеглите детето след седмица. Ако наддава в рамките 150-175-180 грама на седмица ще е нужно да оставите едно нощно кърмене. Възможно ли е това?
Друго решение е да го оставяте повече време на гърдата и да го оригвате помежду за да изяжда по-големи количества.
Друг вариант е да минете на около 4 часови интервали на хранене.

Не бих Ви препоръчал засега да слагате АМ.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте от нас д-р Бърди,

Докладвам, денс след като се предполага, че вече е минало действието на мезим форте детето ми е умерено мърморещо. От мезима получи разстройство, изхождаше се след всяко хранене, което на моменти наподобяваше вода с малки жълти ядки. Днес изпражненията са вече по гъсти но приличат на сулз с жълти ядки. Определено го мъчи отново коремче, защото се присвива, хапе си яростно ръцете и неудържимо се извива на мост (дъга). Забелязала съм, че когато го мъчи коремчето така прави. След като мезима дейставше "УЖ" добре на храносмилането и си хапвахме между 2.30-3.30 часа и по повече (180 мл.), днес отново се започнаха капризите. От сутринта досега е ял три пъти като първото сутрешно хранене беше 130 мл, преди обедно 100 мл и обедно 140 мл. . Докторе дайте съвет какво да правим, постепено се възвръща предишното ревящо от болка състояние или избързвам ... . Възможно ли е това да са колики?
Благодаря !

*

Birdie

• 11040
Здравейте от нас д-р Бърди,

Докладвам, денс след като се предполага, че вече е минало действието на мезим форте детето ми е умерено мърморещо. От мезима получи разстройство, изхождаше се след всяко хранене, което на моменти наподобяваше вода с малки жълти ядки. Днес изпражненията са вече по гъсти но приличат на сулз с жълти ядки. Определено го мъчи отново коремче, защото се присвива, хапе си яростно ръцете и неудържимо се извива на мост (дъга). Забелязала съм, че когато го мъчи коремчето така прави. След като мезима дейставше "УЖ" добре на храносмилането и си хапвахме между 2.30-3.30 часа и по повече (180 мл.), днес отново се започнаха капризите. От сутринта досега е ял три пъти като първото сутрешно хранене беше 130 мл, преди обедно 100 мл и обедно 140 мл. . Докторе дайте съвет какво да правим, постепено се възвръща предишното ревящо от болка състояние или избързвам ... . Възможно ли е това да са колики?
Благодаря !

Изпражненията са "воднисти? попиват в памперса? "Ядките" не са проблем изобщо...
Извеждате ли го на разходки?
Мисля че избързвате с извода...нито хапането на ръцете, нито извиването не значат задължително "колики".
Ако и утре продължат воднистите изпражнения на Нутрилон моето скромно мнение е да обсъдите Ал110 за известно време.
Но може утре към вечерта нещата да са значително по-добре...
Все пак от сутринта днес сме изяли 370 мл...

Ако няма ексцесивно много газове трудно може да се свърже неспокойствието с колики...
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
аз се извинявам за вмъкването, но Перденце, 180 мл на едно ядене не са ли много за Тони, все пак още няма 4 месеца?
Мартин изпива по 180, а е на 8 месеца.
тия хранения, дето ги описваш от сутринта, са горе-долу точно толкова, колкото изяждаше и моето бебе на тая възраст и колкото пише по книжките, че трябва да изяждат. е, изял второто сутрешно 100 мл - случва се. аз съм забелязала, че и Мартин много често не си изпива всичко именно на второто сутрешно хранене.
засичай количеството за целия ден.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
засичай количеството за целия ден.
Това правя от два дни.

Давах му повече защото мезим форте действа на храносмилането апропо на апетита (огладнваше на 2.30-3.00 часа) и 160 мл. не му стигаха на моменти. По препоръка на доктора (а тя беше 200-220 мл.) пробвах да му дам малко повечко.  Храним се 5 пъти на ден и 160 мл. е добре за почти 4 месечно бебе или греша. Д-р Бърди вашият коментар, колко трябва да изяжда 4 месечно бебе на пет хранения.

« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 16:46:56 pm от Perdeto »

*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #270 -: Февруари 26, 2007, 15:01:09 pm »
Изпражненията са "воднисти? попиват в памперса? "Ядките" не са проблем изобщо...
Извеждате ли го на разходки?
Мисля че избързвате с извода...нито хапането на ръцете, нито извиването не значат задължително "колики".
Ако и утре продължат воднистите изпражнения на Нутрилон моето скромно мнение е да обсъдите Ал110 за известно време.
Но може утре към вечерта нещата да са значително по-добре...
Все пак от сутринта днес сме изяли 370 мл...

Ако няма ексцесивно много газове трудно може да се свърже неспокойствието с колики...

Да докторе уикенда беше нещо страшно изпражненията бяха "воднисти" и попиваха в памперса и то веднага след хранене. Днес досега се е изходил само веднъж.
Разходките му даже май ги правя в повече (над 5 часа), едното хранене го правим навън (от 22.02. до днес не е излизал)
Учудва ме, че няма много газове за разлика от преди, но опредлено се превива много и това според мен е коремчето (давам еспумизан)
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 16:48:08 pm от Perdeto »

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Здравейте! :)
По повод на храненията искам да попитам колко е нормално да изяжда бебе на 1 месец с тегло 4400 гр. (визирам моето бебе) и как горе -долу се изчислява количеството на млякото спрямо възрастта и теглото.
Аз и давам по 100 мл на хранене, изпива си всичко и се оглежда за още, но все ме е страх да не я прехраня.Давала съм и по-вече, изпива го и повръща след това.На Аптамил сме и знам, че е доста калорично.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 16:43:09 pm от piera »
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди вашият коментар, колко трябва да изяжда 4 месечно бебе на пет хранения.
750-800 мл дневно.
До 850мл дневно.
На 5 хранение е около 130-140 мл.
Но това е доста индивидуално-по принцип под 950 мл-1л. Не се дава над 1 л мляко за която и да е възраст.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:06:34 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@@Perdeto
Имайте ден,два търпение-не виждам нещо нередно.
Оставете детето на свободни количества през 4 часови интервали и не го принуждавайте за повече...това,което изяжда и писахте са добри количество. Може да го увеличи с времето...
Има колики и от прехранване

Пишете...
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:14:04 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте! :)
По повод на храненията искам да попитам колко е нормално да изяжда бебе на 1 месец с тегло 4400 гр. (визирам моето бебе) и как горе -долу се изчислява количеството на млякото спрямо възрастта и теглото.
Около 150мл/кг тегло-значи около 650 мл дневно, което на 5 хранения е около 120мл-130мл. Но това е условно-може да иска 130-140мл на хранене-ако не наддава прекалено много и тези количества са добри.

Но до 1л->> ако теглото х150 мл дават над 1 литър (и детето ги иска) обикновено добавяме оризово брашно (около 5 месец) за да намалее изпитото количество мляко. После идва захранването :)
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:14:39 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Сега един тъп въпрос, винаги питам педиатрите за него и нали съм малко твърда глава ще питам и вас.
Ако давам вода 130-140 мл и съответния брой мерителни лъжички, млякото става с 10 до 20 мл в повече. Кое да съблюдавам като мярка.
И още един въпрос. Имайки предвид нашите "перипетии" с малкия Антоан, кога и с какво е най добре първо да захраня малкия? Мисля да започна на навършени 5 месеца. Какво мислите затова?
Благодаря за отзивчивостта ви докторе! :D

*

Birdie

• 11040
Сега един тъп въпрос, винаги питам педиатрите за него и нали съм малко твърда глава ще питам и вас.
Ако давам вода 130-140 мл и съответния брой мерителни лъжички, млякото става с 10 до 20 мл в повече. Кое да съблюдавам като мярка.
И още един въпрос. Имайки предвид нашите "перипетии" с малкия Антоан, кога и с какво е най добре първо да захраня малкия? Мисля да започна на навършени 5 месеца. Какво мислите затова?
Благодаря за отзивчивостта ви докторе! :D
За разреждането на млякото:
*Да, така е и за това първо слагате 120мл вода и после добавяте 4 мезурки мляко на прах отрязани. Не "уплътняваме" млякото в мезурката!! Така излиза малко повече от 120 мл, но Вие сте спазили съотношението 1 отрязана мезурка/на 30 мл преварена вода  и по този начин осмотичността на крайния продукт, който ще се даде да детето е спазена.
Не се слага по обратен ред, защото не се получават точни разреждания!

Ще говорим после за захранването-сега да излезем от "мезим перипетийте"... :)
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:34:05 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
750-800 мл дневно.
До 850мл дневно.
На 5 хранение е около 130-140 мл.

Докторе простете ама 130-140 х 5 = 650-700 мл.  :ask:

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Благодаря за отговора.
Аз давам по 100 мл и се храним 7 пъти на денонощие, което прави 700 мл на ден.Дали не е много?
Или да разредим честотата на храненията а да давам по-вече мл?Кое е по-правилно според вас?
*

Birdie

• 11040
750-800 мл дневно.
До 850мл дневно.
На 5 хранения е около 130-140 мл на хранене

Докторе простете ама 130-140 х 5 = 650-700 мл.  :ask:
130х5=650мл дневно
140х5=700 мл дневно

Вижте-няма точни количества. Затова и варира с около 50-100 мл общото дневно количество +/-. Един ден може да изпие повече сумарно, другия ден по-малко. Ако Ви кажа 650 мл дневно има опасност да го оставите гладно и да плаче с часове поради "колики"-всъщност глад.
Ако ви посоча 800 мл ще го прехраните. Да, но за друго дете 800 мл ще са добре и няма да наддава много...

Колко тежи малкия точно?
Sir Alec Guinness