0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ето ме отонво д-р Бърди,

Днес отново съм в паника. След като спрях Фризовома и продължих с Нутрилона както знаете, детето започна да се изхожда по воднисто (като че ли има слуз със ядки). Днес сутринта от 8.00 до 10.00 ч. се изходи вече два пъти. От Фризовома изпражненията бяха толкова гъсти като лепкава каша или пък твърди като при възрастните хора.Искам да Ви помоля за съвет, тъй като както вече съм писала и преди, педиатърката която му изписа Фризовома и Мезим Форте тази седмица е на лечение и не отговаря на телефонни обаждания. Откакто спрях Фризовома детето отново стана неспокойно, мрънка, не спи качестевно и постоянно си хапе ръцете (това го прави, много яростно когато го мъчи коремчето) Искам да направя изследвания за да изключа и чревна инфекция, само че незнам къде и какво точно да поискам да изследват. Искам да Ви отбележа също така ,че червата на детето започнаха много да куркат. По принцип от Нутрилона изпражненията са по меки, но днес ми се стори, че са и слузести (попиват в памперса, даже снощи памперса протече).
Благодаря Ви !
Привет,
спокойно... :D
Моля обсъдете да спрете мезим-форте! След като спряхте Фризовом, мезим действа "на голо" така да се каже -той предизвиква газообразуване, колики, по-редки и воднисти изпражнения също.
Хапенето на ръцете не е свързано с колики винаги.
Колко Нутрилон изпива на хранене?
Тези по-воднисти изпражнения може да са:
*или лактазен лек дефицит
*или е един период на приспособяване.

Може да се изхожда от един път след всяко хранене до 1 път на 2-3 дена (за хранените с АМ).
Спазвате ли правилните разреждания на Нутрилон?
Даваме ли водичка, чайове и други подобни?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте д-р Birdie,
Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и не спира да повръща откакто е родена. До преди 20 дни беше на изключително кърмене, като от скоро се захранваме. Прави ми впечатление, че след като яде каша почти не повръща. След кърмене повръща по 4-5-6 пъти не на фонтан, а на река. След ядене се оригва и веднага след това  повръща отгоре ми. Когато беше на 20 дни имаше пъпчици по лицето и главичката и след месец и половина по доктори й откриха себореен дерматит /вполседствие се оказа, че и аз имам и май аз съм я заразила/.Не знам има ли значение това. Долу горе постоянно имаме някакви пъпчици по лицето. Педиатърката казва,че всички бебета имат пъпки, че са от лигите и повръщат.
Като дете аз също съм повръщала до около третия месец и след консултация с лекар майка ми ми е дала пепсинал един път и съм спряла! Какво мислите за това лекарство? Или нещо друго да ме посъветвате!
Благодаря Ви предварително!
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birdie,
Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и не спира да повръща откакто е родена. До преди 20 дни беше на изключително кърмене, като от скоро се захранваме. Прави ми впечатление, че след като яде каша почти не повръща. След кърмене повръща по 4-5-6 пъти не на фонтан, а на река. След ядене се оригва и веднага след това  повръща отгоре ми. Когато беше на 20 дни имаше пъпчици по лицето и главичката и след месец и половина по доктори й откриха себореен дерматит /вполседствие се оказа, че и аз имам и май аз съм я заразила/.Не знам има ли значение това. Долу горе постоянно имаме някакви пъпчици по лицето. Педиатърката казва,че всички бебета имат пъпки, че са от лигите и повръщат.
Като дете аз също съм повръщала до около третия месец и след консултация с лекар майка ми ми е дала пепсинал един път и съм спряла! Какво мислите за това лекарство? Или нещо друго да ме посъветвате!
Благодаря Ви предварително!
Наддава ли добре на тегло?
Sir Alec Guinness
Ами да,по около1кг на месец, а последния месец само 600г. Преди около 10 дни беше 7 400кг 66см.
Резултати от изследвания
« Отговор #204 -: Февруари 21, 2007, 12:57:01 pm »
Здравейте д-ре,
Днес взех резултатите от изследването и направихме първият Пентаксим.
Резултатите от кръвното изследване обаче поне аз не мога да разталкувам, защото няма референтни граници, за да се отиентирам.Преписвам ги дословно и ако можете Вие  да ме ориентирате ще съм изключително благодарна.
Левкограма
St 0.02
Seg 0.30
Ly 0.60
Mo 0.08
THr 296Gl
5 min
WBC 7.0x10^9/l
RBC 4.57x10^12/l
HGB 103 g/l
HCT 0.343
MCV -75.1 f l
MCH -22.5 pg
MCHC 300g/l
Тук в кръвните изследвания втората част това,което съм писала като l може би да е и омега, но е така написано, че доста му се чудих.Дано Вие се ориентирате. :oops:
Бактерии в гърлен секрет  няма .Пише, че има нормална аеробна бактериална флора, в изпражненията не се изолират Салмонела и патогенни е коли или Shigella.
От кръвното изследване единственото, което схващам е че имаме хемоглобин 103.Това добре ли е за бебе на почти 4 месеца?
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 12:59:20 pm от Silwi25 »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #205 -: Февруари 21, 2007, 13:26:52 pm »
И така, моята одисея с немските лекари завърши почти безславно за мен. Вчера бяхме на поредния преглед, на който ние умолявахме едва ли не лекаря да ни направи по-специални изследвания защото все още кашляме и поддържаме субфебрилна температура. Отговора беше, че в дробовете и ушите няма нищо, не се чува и няма смисъл. За кашлицата ни изписаха нов сироп - Capval, с основно вещество Noscapin. Сиропа е депо, надявам се по някакъв начин вече да има промяна. На въпроса - Ами ако не помогне? Отговора беше - Елате след 5 дена да ми се оплачете :x За капак вчера въпреки нашето нежелание и опит да спрем доктора, на негова отговорност сложихме и ваксина за шарките. Та в момента не знам температурата от какво е - ваксината, кашлицата или нещо друго.
За сега, като изключим продължаващата кашлица и температурата от 37.3-37.4 детето ми е живо весело, контактно. Продължава да не спи през нощта от кашлицата, но според доктора можело с месеци да продължи.
Д-р Бърди, благодаря за помощта! Установихме, че е отслабнал, сега ще възстановяваме тегло. Ако може да ми кажете какво е горе-долу количеството като грамове, което трябва да изяжда, ще ви бъда много благодарна!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birdie,
Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и не спира да повръща откакто е родена. До преди 20 дни беше на изключително кърмене, като от скоро се захранваме. Прави ми впечатление, че след като яде каша почти не повръща.
Това е труден проблем и дилема.
Това се дължи на гъстотата на кърмата или на някои съставки в нея.
Нямам отговор защо се случва, макар и рядко да ми се е случвало.
По принцип не би трябвало да има такъв проблем при кърмени деца.
Спазвайте правилни техники на кърмене-да захваща детето добре зърното+околната област, за да не пие въздух около зърното от недобър контакт. Поставяйте зърното дълбоко в устата на детето, а не да "дъвче" само зърното с недобър контакт. Съответно на това и нужната поза.

Ако издържите до захранването, и детето наддава добре на тегло...всичко ще се оправи.
Ако има съмнение за повръщане от друго естество, съответните изследвания би трябвало да се направят.
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 23:03:46 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Re: Резултати от изследвания
« Отговор #207 -: Февруари 21, 2007, 21:46:41 pm »
Здравейте д-ре,
Днес взех резултатите от изследването и направихме първият Пентаксим.
Резултатите от кръвното изследване обаче поне аз не мога да разталкувам, защото няма референтни граници, за да се отиентирам.Преписвам ги дословно и ако можете Вие  да ме ориентирате ще съм изключително благодарна.
Левкограма
St 0.02
Seg 0.30
Ly 0.60
Mo 0.08
THr 296Gl
5 min
WBC 7.0x10^9/l
RBC 4.57x10^12/l
HGB 103 g/l
HCT 0.343
MCV -75.1 f l
MCH -22.5 pg
MCHC 300g/l
Тук в кръвните изследвания втората част това,което съм писала като l може би да е и омега, но е така написано, че доста му се чудих.Дано Вие се ориентирате. :oops:
Бактерии в гърлен секрет  няма .Пише, че има нормална аеробна бактериална флора, в изпражненията не се изолират Салмонела и патогенни е коли или Shigella.
От кръвното изследване единственото, което схващам е че имаме хемоглобин 103.Това добре ли е за бебе на почти 4 месеца?
Привет,
Лека анемия се отбелязва от резултатите.
Нормата за лимфоцитите съобразно възрастта на детето е до 0.57.
Тромбоцитите са леко завишени.
Това са пост-инфекциозни явления...с оглед данните,които изнасяте.
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 23:05:00 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #208 -: Февруари 21, 2007, 21:55:15 pm »
И така, моята одисея с немските лекари завърши почти безславно за мен. Вчера бяхме на поредния преглед, на който ние умолявахме едва ли не лекаря да ни направи по-специални изследвания защото все още кашляме и поддържаме субфебрилна температура. Отговора беше, че в дробовете и ушите няма нищо, не се чува и няма смисъл. За кашлицата ни изписаха нов сироп - Capval, с основно вещество Noscapin. Сиропа е депо, надявам се по някакъв начин вече да има промяна. На въпроса - Ами ако не помогне? Отговора беше - Елате след 5 дена да ми се оплачете :x За капак вчера въпреки нашето нежелание и опит да спрем доктора, на негова отговорност сложихме и ваксина за шарките. Та в момента не знам температурата от какво е - ваксината, кашлицата или нещо друго.
За сега, като изключим продължаващата кашлица и температурата от 37.3-37.4 детето ми е живо весело, контактно. Продължава да не спи през нощта от кашлицата, но според доктора можело с месеци да продължи.
Д-р Бърди, благодаря за помощта! Установихме, че е отслабнал, сега ще възстановяваме тегло. Ако може да ми кажете какво е горе-долу количеството като грамове, което трябва да изяжда, ще ви бъда много благодарна!
Ужас...
Хм... не добър подход-сиропа е подтискащ кашлицата. Тя е за лекуване, а не за подтискане.
Не знам какво да напиша...

Не даваме грамажи, за да не започне принуда при хранене...
Вие знаете от опит колко обикновено изяжда...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
« Отговор #209 -: Февруари 22, 2007, 00:25:48 am »
За съжаление и аз не знам какво да кажа. Благодаря ви от сърце за помощта и съпричастието! Надявам се да няма по-сериозни проблеми и да се разминем с пневмонията :?
П.С. По принцип изяжда около 50 грама супа, 190-200 гр. пюре и за десерт кисело мляко или пудинг около 100 гр. Сутрин яде по едно шише мляко ХА - 210-250 мл. Следобедната закуска е каша или пюре - около 200 гр. и за вечеря шише мляко с 3 бисквити разтворени вътре - от порядъка на 210-250 мл. Това добре ли е като количество или е много или пък малко? Знам че освен сутрешното шише препоръчват и закуска около 10-10.30, но той не иска и понякога точно по това време му се приспива и закъсняваме с обяда. Има от скоро някакъв нов режим и всичко му е изместено. Става рано, приспива се по обедното хранене, закъснява с обяда, съответно мести следобедната закуска и си ляга чак към 22.30-23.00. Не знам нормално ли е и да търся ли начини да сменям режима му?
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 00:30:59 am от Ganka »

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #210 -: Февруари 22, 2007, 00:38:24 am »
За съжаление и аз не знам какво да кажа. Благодаря ви от сърце за помощта и съпричастието! Надявам се да няма по-сериозни проблеми и да се разминем с пневмонията :?
П.С. По принцип изяжда около 50 грама супа, 190-200 гр. пюре и за десерт кисело мляко или пудинг около 100 гр. Сутрин яде по едно шише мляко ХА - 210-250 мл. Следобедната закуска е каша или пюре - около 200 гр. и за вечеря шише мляко с 3 бисквити разтворени вътре - от порядъка на 210-250 мл. Това добре ли е като количество или е много или пък малко? Знам че освен сутрешното шише препоръчват и закуска около 10-10.30, но той не иска и понякога точно по това време му се приспива и закъсняваме с обяда. Има от скоро някакъв нов режим и всичко му е изместено. Става рано, приспива се по обедното хранене, закъснява с обяда, съответно мести следобедната закуска и си ляга чак към 22.30-23.00. Не знам нормално ли е и да търся ли начини да сменям режима му?
Защо даваме хипоалергично мляко ХА?
Количествата Ви са добри, но детето е голямо за пюрета-време е да опитаме по несмляна храна... надявам се има разнообразие в храните и надявам се готвим в къщи прясна храна...

Няма никакъв проблем да заспива в 22.30-23.00. Може и в 23.30-когато иска, когато му се доспи. Няма "режими"-детството не е казарма!!

Оставете детето да си живее щастливо и радостно детство-хранете когато е гладен, оставяйте вечер да спи когато му се доспива...

Поддържането на температура мен лично ме притеснява.
Не знам какво да ви напиша или препоръчам просто...
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 00:40:11 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
« Отговор #211 -: Февруари 22, 2007, 00:52:06 am »

Защо даваме хипоалергично мляко ХА?
Количествата Ви са добри, но детето е голямо за пюрета-време е да опитаме по несмляна храна... надявам се има разнообразие в храните и надявам се готвим в къщи прясна храна...

Няма никакъв проблем да заспива в 22.30-23.00. Може и в 23.30-когато иска, когато му се доспи. Няма "режими"-детството не е казарма!!

Оставете детето да си живее щастливо и радостно детство-хранете когато е гладен, оставяйте вечер да спи когато му се доспива...

На хипоалергично мляко е от самото си раждане. Тук още при прегледа преди раждането ми препоръчаха да се храним с такова, тъй като аз имам няколко алергии и сметнаха, че е препоръчително. От скоро се храним с Беба 3 Бифидус. Пюрета давам понеже ми отказа готвената храна. Когато сме в България яде с голямо удоволствие храната от детската кухня, но когато аз готвя - не иска. Единствената приготвена от мен храна, която се консумира са различните супи и кисели. Само че никъде не препоръчват да се храни само със супички :) Иначе тук има доста пюрета за 12 месеца и за след 1 година. Все още имаме само 4 зъба и когато не е много добре пасирана храната отказва да се храни. Плюе, дави се, повръща. По принцип чакам с нетърпение прибирането си в БГ, за да мога да го привикна към готвена храна.
А иначе за спането - водя се по него :lol: Въпреки че понякога ми е доста трудничко, с тези нощни смени :D

Здравейте д-р Birdie,
Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и не спира да повръща откакто е родена. До преди 20 дни беше на изключително кърмене, като от скоро се захранваме. Прави ми впечатление, че след като яде каша почти не повръща.
Това е труден проблем и дилема.
Това се дължи на гъстотата на кърмата или на някои съставки в нея.
Нямам отговор защо се случва, макар и рядко да ми се е случвало.
По принцип не би трябвало да има такъв проблем при кърмени деца.
Спазвайте правилни техники на кърмене-да захваща детето добре зърното+околната област, за да не пие въздух около зърното от недобър контакт. Поставяйте зърното дълбоко в устата на детето, а не да "дъвче" само зърното с недобър контакт. Съответно на това и нужната поза.

Ако издържите до захранването, и детето наддава добре на тегло...всичко ще се оправи.
Ако има съмнение за повръщане от друго естество, съответните изследвания би трябвало да се направят.
Здравейте докторе,
Благодаря Ви за съветите. Дано да приключим с повръшането скоро. По принцип захранването за сега върви добре.
Много се радвам, че има този форум и можем да се консултираме с Вас!
Всичко добро!
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Д-р Birdie,
детенцето ми е на 2 м. и 4 дни. Снощи ми вдигна лека температура от 37.3, от няколко дни е много нервен има доста колики ( до сега такова нещо не е имал изобщо). Това което забелязах и ме притесни беше, че урината му стана малко по наситено жълта и миризмата се усили чувствително. Днес сутринта му пуснах едни иследвания и  еретроцитите излязоха 2-4, а левкоцитите 2-3.
 Нашата педиатърка ме посъветва утре пак да пусна един седимент т.к. това 2-4 било лека аномалия. Според вас има ли място за притеснения при тези покаратели на еретроцитети? Благодаря Ви предварително
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie,
детенцето ми е на 2 м. и 4 дни. Снощи ми вдигна лека температура от 37.3, от няколко дни е много нервен има доста колики ( до сега такова нещо не е имал изобщо). Това което забелязах и ме притесни беше, че урината му стана малко по наситено жълта и миризмата се усили чувствително. Днес сутринта му пуснах едни иследвания и  еретроцитите излязоха 2-4, а левкоцитите 2-3.
 Нашата педиатърка ме посъветва утре пак да пусна един седимент т.к. това 2-4 било лека аномалия. Според вас има ли място за притеснения при тези покаратели на еретроцитети? Благодаря Ви предварително
При налична температура урината се концентрира. Затова може да има по-силна миризма и да промени цвета си.
Важни са резултатите и от посявката-само общо изследване на урината не е достатъчно.
Sir Alec Guinness
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Д-р Birdie,
При налична температура урината се концентрира. Затова може да има по-силна миризма и да промени цвета си.
Важни са резултатите и от посявката-само общо изследване на урината не е достатъчно.

Какви изследвания да поискам утре да бъдат направени на детето ми за да съм спокойна че всичко е наред?
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie,

Какви изследвания да поискам утре да бъдат направени на детето ми за да съм спокойна че всичко е наред?
Да се прецени на какво се дължи температурата.
Да дадем общо изследване на урина+посявка на урина.
Sir Alec Guinness
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Благодаря за бързия отговор.
Днес детенце няма температура, що продължавам да я следя през целия ден и утре ще пусна и посявка.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #218 -: Февруари 22, 2007, 12:33:25 pm »

Днес за пръв път видях температура 36.7 от 23 дена. Надявам се да е преминала и да не се качва повече. Кашлицата си продължава, за съжаление.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #219 -: Февруари 22, 2007, 12:53:09 pm »

Днес за пръв път видях температура 36.7 от 23 дена. Надявам се да е преминала и да не се качва повече. Кашлицата си продължава, за съжаление.
Чудесно.
Въпросът е да сме без температура целият ден....
Sir Alec Guinness