0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тези подобрения, за които пишете, от мезим-форте или след спиране на Фризовом?

Това ще разберем близките дни след като вече спряхме Фризовома и оставаме на мезим форте с еспумизан. 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Здравейте!
Моят въпрос е във връзка с допълнителният прием на витамин D. Нашата педиатърка ни го изписа (по една капка вигантол на ден). Един път месечно се консултирам с частна педиатърка, която каза да не го давам, тъй като сме с малка фонтанела и има доста странични ефекти. Освен това, храня детето с Аптамил. В 100мл. готов разтвор има 1,3мкг  витамин D.
В крайна сметка аз не го давам допълнително, но ми е интересно  какво е Вашето мнение!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Да и аз имам същото питане относно вит.Д. Аз досега смислен отговор на моите въпроси от GP-то на бебчо не съм получила, така че ходя при двама частни педиатри ,които се водят най добрите за град Бургас.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Привет и то мен! Надявам се, че бихте могли да дадете съвет и по един нетолкова физиолигчен проблем! Какво бихте ме посъветвали да направя за отучване на пристрастено кърмаче от нощното събуждане за кърмене! Често това събуждане е по-скоро за гушкане и рядко си хапва добре! Често суква няколко пъти и заспива! Така остава в нашето легло, защото вече нямам сили да ставам и да го местя! През деня също не иска да заспива сам в леглото, а иска да суче и така да заспи! Пробвахме по метода на Спок с оставяне да плаче, но резултата беше нулев! При дъщеря ми много лесно стана и то точно, както го е описал човека - две нощи и край! Но тук нестава - мина месец и все още плаче като го оставям в леглото да засива сам!
Благодаря!
На каква възраст е детето, простете?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Десет месеца и половина!
Матей - 1.04.2006 г
*

Birdie

• 11040
Здравейте!
Моят въпрос е във връзка с допълнителният прием на витамин D. Нашата педиатърка ни го изписа (по една капка вигантол на ден). Един път месечно се консултирам с частна педиатърка, която каза да не го давам, тъй като сме с малка фонтанела и има доста странични ефекти. Освен това, храня детето с Аптамил. В 100мл. готов разтвор има 1,3мкг  витамин D.
В крайна сметка аз не го давам допълнително, но ми е интересно  какво е Вашето мнение!
И аз не бих давал вит Д.
Големината на фонтанелата не е критерий, междувпрочем.
С останалото съм съгласен-извеждайте детето редовно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Десет месеца и половина!
*биберон-залъгалка
*окачете две пластмасови огледалца от двете страни на люлката, така че детето да се вижда в тях, когато е легнало.
*изведете детето в негова стая
*последното хранене изместете по-късно. Да е достатъчно и засищащо.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Да и аз имам същото питане относно вит.Д. Аз досега смислен отговор на моите въпроси от GP-то на бебчо не съм получила, така че ходя при двама частни педиатри ,които се водят най добрите за град Бургас.
Преценката за даване на Вит Д е на педиатъра.
Тук ние много рядко даваме Вит Д.
Да, АМ е обогатено с Вит Д.
Моля обсъдете да спрете еспумизан-а.  :D ( и мезим-форте  8O)
Sir Alec Guinness
*биберон-залъгалка
*окачете две пластмасови огледалца от двете страни на люлката, така че детето да се вижда в тях, когато е легнало.
*изведете детето в негова стая
*последното хранене изместете по-късно. Да е достатъчно и засищащо.

Благодаря!
По първото - не ползва ткава от както се е родил, нито пие от шише!
по второто - ще пробвам - не бях го чувала!
по третото - мога да го преместя в стаята на сестра му - мислите ли, че ще помогне?
по четвъртото - той заспива в 8-8.30, така че последното хранене е към 7.30, а после суче!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравейте, Док!

само да докладвам, че днес детето е по-добре. не е повръщал, само 2 изхождания, макар отново да са със слуз и "ядки". весел, активен, само вечерта имаше епизод на силен безутешен плач, придружен с доста пръцкане, сви го коремчето явно.

другата новина е, че ходихме при алерголога да обсъждаме поведението спрямо предполагаемата АБКМ. той отново не пожела да направим РАСТ - защо да го мъчим да го бодем детенцето - като предложи вместо това да започнем захранване с ХА мляко и ако, не дай Боже, се появи реакция, тогава да направим РАСТ.

захранването с ХА мляко по схемата, която ни даде, щяло да отнеме около 3-4 седмици, като през това време не трябвало да се дават нови храни. а ние сме много назад с въвеждането на храните...
та се чудя дали първо да не опитам да въведа поне месото, преди да започна?

какво мислите за предложението "преход към ХА мляко без РАСТ тест"?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Привет,

Много се радвам за доброто развитие.
На какво отдаде алерголога "перипетийте" ни снощи?

"какво мислите за предложението "преход към ХА мляко без РАСТ тест"?"
->Самопризнание че работим "на око". Ами ако РАСТ е негативен? Ще се изложим. Хайде без РАСТ. Защо тогава Фризопеп? 100% Г-н М...

Аз бих сменил млякото за около 1.5 седмица...до 2 максимум.

"та се чудя дали първо да не опитам да въведа поне месото, преди да започна?"
->Не, по мое скромно мнение. Първо с млякото трябва да се оправим.
« Последна редакция: Февруари 19, 2007, 22:57:35 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Искам да попитам какво означава ''ядки'' в изпражненията?
Здравейте,
Имам следният въпрос:След направени изследвания на кръв,секрет от гърлото и акита д-ката ни каза, че сме имали лека лимфоцитаза, но не било обезпокоително,защото детето наскоро боледува от бронхиолит и било от това.Какво представлява лимфоцитазата и нормално ли е при наличието и тя да ми казва, че всичко е наред и да правим ваксина?/днес ще взема и резултатите от изследванията да си ги копирам и бих била доволна да ги обсъдим/
Предварително благодаря за отговора.
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 09:24:18 am от Silwi25 »
*

Birdie

• 11040
Здравейте,
Имам следният въпрос:След направени изследвания на кръв,секрет от гърлото и акита д-ката ни каза, че сме имали лека лимфоцитаза, но не било обезпокоително,защото детето наскоро боледува от бронхиолит и било от това.Какво представлява лимфоцитазата и нормално ли е при наличието и тя да ми казва, че всичко е наред и да правим ваксина?/днес ще взема и резултатите от изследванията да си ги копирам и бих била доволна да ги обсъдим/
Предварително благодаря за отговора.
Ако може да дадете резултатите по-подробно...
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
100% Г-н М...

точно!
преди 6 месеца, когато започна проблемът с обрива, след прочетеното във форумите реших между г-н М. и доц.М. да избера по-малкото зло. поне на мен така ми се стори. защото доц.М разрешава само хлеб и картофи до 3 години, без никакви ваксини.
а все пак, трябваше да отидем при някакъв специалист, не смея да си правя експерименти с детето.

в случая, обаче, не г-н М. ни набеди за АБКМ. това го стори личната лекарка, после го водих спешно в педиатрията, където попаднахме на друга звезда - доц.К. :) не искам да я виждам втори път. та те ни предначертаха Фризопепа. при г-н М. попаднахме вече с изчистен обрив и той каза - нека за всеки случай да пие Фризопепа, елате като стане на 4 месеца да направим РАСТ. отидохме, той каза - не сега, елате като стане на 6. ние отидохме като стана на 8 и вече разказах какво стана. не знам защо така ни отбутва за тоя тест, след като при него се прави и на него се плаща?!

за перипетиите - почти нищо не каза. можело и да е от ябълката. да я спра за 1 месец и да опитам пак.

изобщо, при тия лекари имам чувството, че ходя като при психоаналитик. отида, изприкажа си подробно мъката, а те ме изслушат и си мълчат. най-много да процедят 1-2 думи. на личната лекарка по същия начин с ченгел и тегля думите от устата. обяснявам стегнато и подробно проблема, млъквам и зачаквам анализ, оценка, предписания, а получавам мълчание. и се налага аз да поемам всеки път инициативата - какво правим сега, това ли е, онова ли е, а дали не е еди какво си.... ми да, може да е това, може да е онова...

в следващия си живот ще търся да се оженя за педиатър с брат гинеколог (простете за лиричното отклонение)...

Днес детето няма диария, напротив, само едно изхождане твърдо, на топчета с малък слуз в тях. но е много нервен и скимти цял ден на почивки - предполагам, че още го боли коремчето.

Док, може ли вирусната чревна инфекция при бебета да премине така бързо? на практика, диарията трая 1 денонощие само.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Може, но имайте пред вид и съставките на пюрето, за които писах.
Деца на Фризопеп са чувствителни към външни хранения-нещо като "изнежени".

Нека да направим стъпки към премахване на Фризопеп и ще видим...
Мисля е добър подход.
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
имате ли препоръки за конкретна марка ХА мляко, като се има предвид, че детето е на 8 месеца?

и друго - колко време (ако няма проблеми) се пие ХА мляко и после какво се прави - към обикновено адаптирано ли се минава? а какво се прави с другите млечни продукти (сирене) - кога е тяхното място за въвеждане в тази схема?

*

Birdie

• 11040
имате ли препоръки за конкретна марка ХА мляко, като се има предвид, че детето е на 8 месеца?

и друго - колко време (ако няма проблеми) се пие ХА мляко и после какво се прави - към обикновено адаптирано ли се минава? а какво се прави с другите млечни продукти (сирене) - кога е тяхното място за въвеждане в тази схема?
НАН ХА е добро, Аптамил ХА, Хумана ХА.
Времето зависи от това, как се понася млякото и какви са били основанията за Фризопеп. Ако детето е нямало показания за Фризопеп, може на 10-11 месец да се даде НАН2 тип млека.
Към 12-13 месеца се минава на нормално мляко-може НАН3 с Бифидус.
Ако детето към 13 месец приеме нормалното мляко добре, може да добавите и сирене в диетата.
Sir Alec Guinness
*
Ето ме отонво д-р Бърди,

Днес отново съм в паника. След като спрях Фризовома и продължих с Нутрилона както знаете, детето започна да се изхожда по воднисто (като че ли има слуз със ядки). Днес сутринта от 8.00 до 10.00 ч. се изходи вече два пъти. От Фризовома изпражненията бяха толкова гъсти като лепкава каша или пък твърди като при възрастните хора.Искам да Ви помоля за съвет, тъй като както вече съм писала и преди, педиатърката която му изписа Фризовома и Мезим Форте тази седмица е на лечение и не отговаря на телефонни обаждания. Откакто спрях Фризовома детето отново стана неспокойно, мрънка, не спи качестевно и постоянно си хапе ръцете (това го прави, много яростно когато го мъчи коремчето) Искам да направя изследвания за да изключа и чревна инфекция, само че незнам къде и какво точно да поискам да изследват. Искам да Ви отбележа също така ,че червата на детето започнаха много да куркат. По принцип от Нутрилона изпражненията са по меки, но днес ми се стори, че са и слузести (попиват в памперса, даже снощи памперса протече).
Благодаря Ви !

*

Birdie

• 11040
Ето ме отонво д-р Бърди,

Днес отново съм в паника. След като спрях Фризовома и продължих с Нутрилона както знаете, детето започна да се изхожда по воднисто (като че ли има слуз със ядки). Днес сутринта от 8.00 до 10.00 ч. се изходи вече два пъти. От Фризовома изпражненията бяха толкова гъсти като лепкава каша или пък твърди като при възрастните хора.Искам да Ви помоля за съвет, тъй като както вече съм писала и преди, педиатърката която му изписа Фризовома и Мезим Форте тази седмица е на лечение и не отговаря на телефонни обаждания. Откакто спрях Фризовома детето отново стана неспокойно, мрънка, не спи качестевно и постоянно си хапе ръцете (това го прави, много яростно когато го мъчи коремчето) Искам да направя изследвания за да изключа и чревна инфекция, само че незнам къде и какво точно да поискам да изследват. Искам да Ви отбележа също така ,че червата на детето започнаха много да куркат. По принцип от Нутрилона изпражненията са по меки, но днес ми се стори, че са и слузести (попиват в памперса, даже снощи памперса протече).
Благодаря Ви !

Моля обсъдете да спрете мезим-форте!
Хапенето на ръцете не е свързано с колики винаги.
Колко Нутрилон изпива на хранене?
Тези по-воднисти изпражнения може да са:
*или лактазен лек дефицит
*или е един период на приспособяване.

Може да се изхожда от един път след всяко хранене до 1 път на 2-3 дена (за хранените с АМ).
Спазвате ли правилните разреждания на Нутрилон?
Даваме ли водичка, чайове и други подобни?
Sir Alec Guinness