0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Днес само Фризопеп ли давахте? без нищо друго като храна?
Здрав носител на Коли тип об?...от контролните посявки продължава да се изолира Еш.коли?? и до днес?
Няма температура?
Не даваме Фенистил повече, нали?
Има ли необичайно много газове?

от вчера е само на Фризопеп, нищо друго.
последната контролна посявка е от преди 2 месеца, тогава не изолираха нищо. споменавам носителството на Е.Коли за пълнота на картината.
температура няма.
няма необичайно много газове. просто веднага след всяко ядене следваше изхождане на слуз и ядки.
вместо последното за деня мляко, сега му дадох Адиарил - въпросната рехидратираща течност (не е на Милупа, а френска - на Gallia). изпи жадно 60 мл и отново повърна на фонтан. гладен е, но не смея да дам мляко. сега спи и през 10 минути му давам да пие по 5 мл от рехидратиращия разтвор.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Днес само Фризопеп ли давахте? без нищо друго като храна?
Здрав носител на Коли тип об?...от контролните посявки продължава да се изолира Еш.коли?? и до днес?
Няма температура?
Не даваме Фенистил повече, нали?
Има ли необичайно много газове?

от вчера е само на Фризопеп, нищо друго.
последната контролна посявка е от преди 2 месеца, тогава не изолираха нищо. споменавам носителството на Е.Коли за пълнота на картината.
температура няма.
няма необичайно много газове. просто веднага след всяко ядене следваше изхождане на слуз и ядки.
вместо последното за деня мляко, сега му дадох Адиарил - въпросната рехидратираща течност (не е на Милупа, а френска - на Gallia). изпи жадно 60 мл и отново повърна на фонтан. гладен е, но не смея да дам мляко. сега спи и през 10 минути му давам да пие по 5 мл от рехидратиращия разтвор.
Мисля че ще е добре да го оставите около половин час без да му давате нищо. Иначе провокирате повръщане и това не е добре.
Звъннахте ли на педиатъра?

Добре е утре да направите една посявка на изпражненията.
Ако има нужда от нещо, аз бих дал Хидрасек, но това би трябвало с педиатъра да го обсъдите.

Храни ли се вечер след 23 до 6 сутрин?
Ако не, и няма белези на обезводняване, е добре да го приспите.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
хидрасек го има от скоро в България на прахчета за кърмачета и възрастни. много добре се повлияват бебетата от него.
Бърди, моето дете, също беше изцяло на Фризопеп без доказана АКБМ.След като започнах да захранвам със само домашно приготвени неща имах и случай на е.коли на 2 пъти. не съм давала лекарства,карах на принципа на самоизлекуване и капки цитросепт.Май ще се окаже, че това мляко колкото помага, два пъти повече ни и вреди по нататък.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

jam

• *
  • 14924
говорих с педиатърката - предписа Ентерол, Смекта за диарията, Натриев цитрат за повръщането, спиране на храната и оводняване. одобри използването на Адиарил за рехидратиране. Хидрасек е подобен продукт, както разбирам?

нощем не се храни по принцип. сега спи и през 15 минути продължаваме да даваме по мъничко рехидратиращ разтвор. утре сутринта ще взема проба за посявка.

какви признаци да следим за обезводняване?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
говорих с педиатърката - предписа Ентерол, Смекта за диарията, Натриев цитрат за повръщането, спиране на храната и оводняване. одобри използването на Адиарил за рехидратиране. Хидрасек е подобен продукт, както разбирам?

нощем не се храни по принцип. сега спи и през 15 минути продължаваме да даваме по мъничко рехидратиращ разтвор. утре сутринта ще взема проба за посявка.

какви признаци да следим за обезводняване?
Ако детето няма признаци на значима дехидратация:

*сухи устни
*сух език
*ускорен над нормата пулс
*редица други белези от медицинско естество

е по-добре да не му давате разтвори и да го оставите да заспи спокойно. Ако се събуди вечерта, може с чаена лъжичка да му дадете неутрален чай без захар-не знам какво сте му давали и харесва.

Аз лично бих дал само Смекта или Хидрасек и то утре.
Не е имал нови изхождания за 22-23 часа?
Ентерол не съм давал никога, цитрат-още по-малко.
Ако не е нужно оводняване (детето няма белези на дехидратация) е добре да го приспите сега. В стремежа за "оводняване" може само да предизвикваме повръщане. Или да поизчакате 30-45 минути и ако детето е будно още да дадете 5-6 дози от 5 мл от разтвора през 5-6 минути всяка.

Това може да е вирусен или ротавирус гастрентерит.

Моля след като отмине всичко това да започнете схема за изхвърляне на Фризопеп и заместването му с ХА мляко.
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 23:51:47 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
хидрасек го има от скоро в България на прахчета за кърмачета и възрастни. много добре се повлияват бебетата от него.
Бърди, моето дете, също беше изцяло на Фризопеп без доказана АКБМ.След като започнах да захранвам със само домашно приготвени неща имах и случай на е.коли на 2 пъти. не съм давала лекарства,карах на принципа на самоизлекуване и капки цитросепт.Май ще се окаже, че това мляко колкото помага, два пъти повече ни и вреди по нататък.
Абсурдно е да давате специални хидролизирани млека без стабилна обосновка на диагнозата.

Тези млека са силно алергизиращи, ако се дават без нужда.
Sir Alec Guinness
*
ужас направо. една приятелка в чужбина - лекар , ми го каза същото.а аз се впуснах да споря,че това е най доброто за детето ми.Кой знае какво още ще излезе като последствие .....Бърди, какво ще кажеш за силна алергична реакция към Дуфалак.Възможно ли е такава от него
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
ужас направо. една приятелка в чужбина - лекар , ми го каза същото.а аз се впуснах да споря,че това е най доброто за детето ми.Кой знае какво още ще излезе като последствие .....Бърди, какво ще кажеш за силна алергична реакция към Дуфалак.Възможно ли е такава от него
За около 10 години практика съм давал Дуфалак 2 или 3 пъти.
Предимно на големи деца...
Да, възможна е алергична реакция от него...
Не давам "разхлабващи' на деца под годинка-в 99% от случаите нямат нужда от тях!!
Sir Alec Guinness
*
благодаря за отговора. аз го дадах на 10м и последиците бяха - 10 дена урбазон по схема ...и близо 2 седмици - хранене с нишесте и вода  :x без капка мляко.
*

Birdie

• 11040
...и близо 2 седмици - хранене с нишесте и вода  :x без капка мляко.
Това пък защо?
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
Док, много благодаря за отделеното време!
сега момченцето спи, не е имал изхождания от 19:00 часа. явно те са свързани само с приема на мляко.

тези вирусни или ротавирусни гастрентерити как се лекуват - симптоматично и чакаме да премине? обикновено за колко време отшумяват?

за Фризопепа съм твърдо решена, просто съдбата върви против мен. утре имахме отдавна записан час при лекаря, за да обсъждаме прехода към ХА мляко, а сега ни се стовари това вирусно чудо на главата.
настръхва ми косата от това, което написахте за Фризопепа. излиза, че в стремежа си да помогнем на децата си, сме им навредили :(

*
Това беше диетата докторе на детето,заради алергията...кво да ви кажа...просто ревях и го хранех ,но си слушах педиатрите и инфекционистите.Добре,че мъжъ ми не влиза тук да прочете за Фризопепа,който беше твърдо против да се дава без нищо доказано.А аз уж правех най доброто.....После как да имаш доверие на лекуващите ги. За куриоз да ви кажа патилата ми с една лаборатория.понеже съм пускала доста изследвания за е-коли в изпражненията и за сега са все отрицателни, но намират кандида 8O.това според мен е невъзможно, а според вас?
*

Birdie

• 11040
Док, много благодаря за отделеното време!
сега момченцето спи, не е имал изхождания от 19:00 часа. явно те са свързани само с приема на мляко.

тези вирусни или ротавирусни гастрентерити как се лекуват - симптоматично и чакаме да премине? обикновено за колко време отшумяват?

за Фризопепа съм твърдо решена, просто съдбата върви против мен. утре имахме отдавна записан час при лекаря, за да обсъждаме прехода към ХА мляко, а сега ни се стовари това вирусно чудо на главата.
настръхва ми косата от това, което написахте за Фризопепа. излиза, че в стремежа си да помогнем на децата си, сме им навредили :(
Не будете детето с усилия за "оводняване"-само повръщане ще предизвикаме.
Не губи течности от много източници и изхожданията може и да са със слуз, но не толкова обемни, обилни и чести.
Ще видим утре как ще са нещата.

Вина и отговорност за Фризопеп носят тези, които го предписват!!
Не виждам вие какво общо може да имате, особено ако нямате с кого да поговорите, обсъдите, решите. Те там често действат с такива принуждаващи маниери, че това е просто отблъскващо-поставят човек в ъгъла, вместо да говорят спокойно,човешки,да изслушват и да бъдат добрнамерени и добродушни.
« Последна редакция: Февруари 19, 2007, 00:25:07 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Това беше диетата докторе на детето,заради алергията...кво да ви кажа...просто ревях и го хранех ,но си слушах педиатрите и инфекционистите.Добре,че мъжъ ми не влиза тук да прочете за Фризопепа,който беше твърдо против да се дава без нищо доказано.А аз уж правех най доброто.....После как да имаш доверие на лекуващите ги. За куриоз да ви кажа патилата ми с една лаборатория.понеже съм пускала доста изследвания за е-коли в изпражненията и за сега са все отрицателни, но намират кандида 8O.това според мен е невъзможно, а според вас?
Защо Вие поемате чужди вини? Не е логично това...
Не се правят диети за обикновени диарии при деца-това само пролонгира диариите. Колкото по-малко диети пазят децата, толкова по-бързо се възстановяват. Е, не пчелен мед... :)

Кандида глабрата ли се изолира, или?
Sir Alec Guinness
*
кандида алб. се изолира 2 пъти.
*

Birdie

• 11040
кандида алб. се изолира 2 пъти.
Това е кожна Кандида, вероятно...
Аз лично не бих лекувал, а бих следял само.
Бих лекувал зачервено дупе, естествено...
Sir Alec Guinness
*
аз също не лекувах..благодаря Ви още един път за бързите отговори и за търпението.
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #177 -: Февруари 19, 2007, 09:26:17 am »
Докторе реших да Ви послушам и спрях Фризовома, оставаме на Нутрилон Комфорт 1. Въпроса ми е когато ми свършат опаковките да го заменя ли с НАН 1 или да си останем с Нутрилон?
Все още давам мезим форте защото както Ви бях писала по горе няма как да се консултирам за спирането му с педиатърката ни (която се лекува). Незнам как точно дейстав мезима, но определено детето е съвсем друго вече. Не плаче, не мрънка, спи след всяко ядене поне 1 ч., а вечер спи от 21.30 до 7.30-8.00 ч. без да се буди в обичайното за него време (4 ч.) Също така стана страхотно закачливо и игриво дете и видимо има горямо подобрение. Изхожда се с нормални по консистенция жълти кашави изпражнения от 3 до 4 пъти на ден.
Често да си призная се ужасявам от мисълта, че е възможно да навредя на детето си с даването на мезим форте (а виждам такава промяна в него).
Благодаря за съветите Ви и със сигурност неискам докторите да си правят експерименти с детето ми.

П.П. Докторе вие къде практикувате?  (ооооооо сега видях профила Ви докторе, далечко сте ми )
« Последна редакция: Февруари 19, 2007, 09:40:28 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Тези подобрения, за които пишете, от мезим-форте или след спиране на Фризовом?

Може да останете на Нутрилон, ако детето наддава добре и го пие с апетит.
Sir Alec Guinness
Привет и то мен! Надявам се, че бихте могли да дадете съвет и по един нетолкова физиолигчен проблем! Какво бихте ме посъветвали да направя за отучване на пристрастено кърмаче от нощното събуждане за кърмене! Често това събуждане е по-скоро за гушкане и рядко си хапва добре! Често суква няколко пъти и заспива! Така остава в нашето легло, защото вече нямам сили да ставам и да го местя! През деня също не иска да заспива сам в леглото, а иска да суче и така да заспи! Пробвахме по метода на Спок с оставяне да плаче, но резултата беше нулев! При дъщеря ми много лесно стана и то точно, както го е описал човека - две нощи и край! Но тук нестава - мина месец и все още плаче като го оставям в леглото да засива сам!
Благодаря!
Матей - 1.04.2006 г