0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Още веднъж благодаря, още утре сутрин ще се консултирам с педиатъра.
Моля, с оглед възрастта на детето, обадете и се сега!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Звъннах на педиатъра през нощта и обясних всичко, което видях.Тя ми каза, да проследя следващия памперс и да спра чая, защото е имала и друг случай с позеленяване в следствие на даване на допълнителни неща, освен АМ.Следващият памперс беше значително по-слабо оцветен и без наличие на малките тъмни топченца.
Тази сутрин като погледнах снощните памперси на дневна светлина, се оказа че цветът на няколкото тъмни топченца не е черен, а много тъмно зелен.Днес пак ще говоря с педиатъра да назначим необходимите изследвания и ще следя за промяна в изпражненията на бебето.Иначе видимо е спокйно, не дава вид на болно бебе, няма температура или секрети в нослето.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Може ли с няколко думи да ми обясните какво представлява хиповитаминоза К?
Може би е редно да поясня, че през цялата бременност бях на Фраксипарин и Аспирин протект, бебето се роди с леко отклонение в коагулационния статус, правиха му изследвания, но ни изписаха клинично здрави.Точно 4 дни преди да родя изкарах много тежък стомашно-чревен вирус, причинил страдание на плода и бебето от 3 до 7 ден беше на антибиотик.
Бебето има и малък хемангиом на стъпалото отдолу.
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 12:16:02 pm от piera »
*

Birdie

• 11040
Може ли с няколко думи да ми обясните какво представлява хиповитаминоза К?
Може би е редно да поясня, че през цялата бременност бях на Фраксипарин и Аспирин протект, бебето се роди с леко отклонение в коагулационния статус, правиха му изследвания, но ни изписаха клинично здрави.Точно 4 дни преди да родя изкарах много тежък стомашно-чревен вирус, причинил страдание на плода и бебето от 3 до 7 ден беше на антибиотик.
Чудесно!
Ако това вечерта беше кръв, имахме сериозен проблем за уточняване.
Моля не давайте нищо друго на детето освен АМ до възрастта, подходяща за захранването-това е практиката днес навсякъде.

Липсата на Вит К е причина за хеморагична болест на новороденото, изразяваща се в кръвоизлизи (грубо казано)-и в гастро-интестинални кръвоизливи също. Навсякъде в Европа и САЩ на всяко новородено се дава Вит К (капки или мускулна инжекция от 1мг) след раждането. В Бг НЕ правят-"нямало нужда"...
Затова и в Бг толкова често има случаи на хеморагична болест на новороденото. Разбира се от по-голям риск са изключително кърмените деца, но все пак, когато не правите Вит.К си "играем с огъня"...

Учудвам се че не дойдоха да Ви прегледат веднага през нощта. 8O
Аз бих отишъл-това е дете на 1 месец, все пак...

Моля, простете ми коментара-за детето мислим най-вече...
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 13:53:47 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Честно казано аз не се учудих много, че не дойде през нощта, тъй като това, което и описах по телефона не и прозвуча като нещо много обезпокоително, следвайки от факта, че не се случва за 1 път в практиката и. :?
Все пак ще и спомена да изследваме вит.К на бебето.Все си мисля, че може и да са го изследвали в болницата, защото след моите терапии по време на бременността и отклонението на бебето в коагулационния статус, може да са направили и такова изследване.Доста пъти и вземаха кръв за всякакви изследвания...но знае ли човек, в епикризата не пише.Аз съм с 2 вида мутации свързани със склонност към тромбофилия и Антифосфолипиден синдром.Всичко това беше описано в картона ми, дано да са го взели под внимание.
Благодаря ви за бързите отговори.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, много съм притеснена от развитието на нещата с моя син.

да припомня накратко историята:

1. в петък на обяд изяжда 50 грама ябълково пюре от бурканче - това му е 4-ти ден прием на ябълки. преди това не е ял друга немлечна храна за деня.
2. около 20-30 минути след това - червени петна по лицето, едното с много правилна форма. няма температура, раздразнителен и нервен. 2 часа след появата на петната даден Фенистил 5 капки и след още 2 часа петната изчезват
3. следобяд има слуз в изпражненията.
-----това дотук го знаете, сега развитието--------
4. късно вечерта се появява ново червено петно на другата буза, отново с ясно очертани граници. даден Фенистил 5 капки, петното изчезва напълно чак в събота по обяд.
5. от събота насам яде само Фризопеп, спрях всичко друго. в събота - нормални изпражнения, няма слуз, няма нови петна. продължавам Фенистил през 8 часа.
6. от тази сутрин, след всяко хранене ака. досега е ял три пъти и е акал три пъти. последните 2 пъти изпражненията представляваха обилно количество слуз, примесена с т.н. "ядки" - жълтеникави. детето е нервно отново, само като се носи на ръце е спокоен. червени петна няма.

много Ви моля за анализ и съвет!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Тъй като и ние сме имали в изпражненията т.н. "ядки" и жълти и зелени, д-р Бърди бихте ли дали малко повече разяснение на какво се дължат, благодаря за което.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Здравейте и от нас, доктор Birdie  :D!
Моята дъЩеря е на почти 4 месеца и преди иzвестно време zабеляzах корички по главичката и. Аz не го намирам zа тревожно, но една приятелка смята, че това не е толкова беzобидно. Според нея се дължи на факта, че не къпя детето всеки ден (както е прието в БГ). Аz живея в Германия и тук се препоръчва къпане на бебетата не по-често от 3 пъти в седмицата (поради опасност от дерматити), а в останалите дни се прави обтриване с мокра кърпа. Люспите по главата наистина ли са проблем и трябва ли да се обърна към педиатъра?
Другият ми въпрос: Имаме механична люлка, чиято седалка е с форма на столче zа кола и дъЩеря ми обича да спи в нея. Аz я прехвърлям винаги в коШчето когато видя че zаспива, но понякога иzпускам момента. Вредно ли е zа гръбначният и стълб ако я оставям да спи понякога там?
Благодаря.
*

Birdie

• 11040
Докторе, много съм притеснена от развитието на нещата с моя син.

да припомня накратко историята:

1. в петък на обяд изяжда 50 грама ябълково пюре от бурканче - това му е 4-ти ден прием на ябълки. преди това не е ял друга немлечна храна за деня.
2. около 20-30 минути след това - червени петна по лицето, едното с много правилна форма. няма температура, раздразнителен и нервен. 2 часа след появата на петната даден Фенистил 5 капки и след още 2 часа петната изчезват
3. следобяд има слуз в изпражненията.
-----това дотук го знаете, сега развитието--------
4. късно вечерта се появява ново червено петно на другата буза, отново с ясно очертани граници. даден Фенистил 5 капки, петното изчезва напълно чак в събота по обяд.
5. от събота насам яде само Фризопеп, спрях всичко друго. в събота - нормални изпражнения, няма слуз, няма нови петна. продължавам Фенистил през 8 часа.
6. от тази сутрин, след всяко хранене ака. досега е ял три пъти и е акал три пъти. последните 2 пъти изпражненията представляваха обилно количество слуз, примесена с т.н. "ядки" - жълтеникави. детето е нервно отново, само като се носи на ръце е спокоен. червени петна няма.
много Ви моля за анализ и съвет!

Когато започвате да давате нови храни на деца на Фризопеп, винаги може да се получат такива реакции.
Аз мисля за най-правилно да говорите за изхвърляне на Фризопеп и замяната му с ХА мляко. След което да започнете пак с външните храни, но САМО домашно приготвени.

Има вероятност и за гастрентерит с вирусна етиология, но без температура това е по-рядко.

"...напоследък денем почти не спеше, дори и да не плаче, само маха с ръце и крака и мрънка. също така, започна да яде неспокойно, като по средата на храненето започва да се напъва, червенее, върти глава, извива се и става борба свободен стил. педиатърката реши, че е твърде вероятно да се касае за АБКМ."
->Разбирате че това не е основание за да се дава Фризопеп.

Тъмно-зелените или жълтеникави зрънца в изпражненията не са проблем и не изискват "лечение".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Тъй като и ние сме имали в изпражненията т.н. "ядки" и жълти и зелени, д-р Бърди бихте ли дали малко повече разяснение на какво се дължат, благодаря за което.
Дължат се на "сапунизиране". Не е проблем това.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте и от нас, доктор Birdie  :D!
Моята дъЩеря е на почти 4 месеца и преди иzвестно време zабеляzах корички по главичката и. Аz не го намирам zа тревожно, но една приятелка смята, че това не е толкова беzобидно. Според нея се дължи на факта, че не къпя детето всеки ден (както е прието в БГ). Аz живея в Германия и тук се препоръчва къпане на бебетата не по-често от 3 пъти в седмицата (поради опасност от дерматити), а в останалите дни се прави обтриване с мокра кърпа. Люспите по главата наистина ли са проблем и трябва ли да се обърна към педиатъра?
Другият ми въпрос: Имаме механична люлка, чиято седалка е с форма на столче zа кола и дъЩеря ми обича да спи в нея. Аz я прехвърлям винаги в коШчето когато видя че zаспива, но понякога иzпускам момента. Вредно ли е zа гръбначният и стълб ако я оставям да спи понякога там?
Благодаря.
Много правилно са ви посъветвали в Германия.
Това е себореен дерматит, който се влошава от честото къпане.
Лекува се с Фунгорал шампоан и бебешко олио (специално за такива корички). На много места се продават и специални анти-себорейни шампоани за бебета.

Не, не е вредно за гръбначния стълб-можете да я оставате там през деня да спи с часове.
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 19:49:45 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Искам да попитам има ли някаква средна норма или колко е нормално като количество храна да яде дете на година? За малките е ясно, но след като се премине на "твърда" храна какво количество е нормално да яде детето и колко пъти на ден?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Искам да попитам има ли някаква средна норма или колко е нормално като количество храна да яде дете на година? За малките е ясно, но след като се премине на "твърда" храна какво количество е нормално да яде детето и колко пъти на ден?
Как е малкия?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Ами малко намаля хремата, кашлицата също. Продължавам да давам Мукосолван и да почиствам носа със Стеримар. Олинта го спрях, тъй като направихме вече около 5 дни и ме е страх да не направя по-голяма беля. Правя му млякото с чай от мащерка. Обясниха ми че няма голям шанс да накарам да ни направят ПКК, понеже ще "стресирам" детето. Лечението си остава "студен влажен въздух" :? В понеделник все пак съм планирала посещение при УНГ. Това е, за съжаление :(
Иначе той е доста жив, весел, подвижен. Единствено през нощта кашля все още и то доста, но поне спи малко повече. Надявам се, че УНГ ще изключи сериозни проблеми и за сега планираме лятото да прекара повече време на море и планина.
Благодаря за загрижеността!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Ами малко намаля хремата, кашлицата също. Продължавам да давам Мукосолван и да почиствам носа със Стеримар. Олинта го спрях, тъй като направихме вече около 5 дни и ме е страх да не направя по-голяма беля. Правя му млякото с чай от мащерка. Обясниха ми че няма голям шанс да накарам да ни направят ПКК, понеже ще "стресирам" детето. Лечението си остава "студен влажен въздух" :? В понеделник все пак съм планирала посещение при УНГ. Това е, за съжаление :(
Иначе той е доста жив, весел, подвижен. Единствено през нощта кашля все още и то доста, но поне спи малко повече. Надявам се, че УНГ ще изключи сериозни проблеми и за сега планираме лятото да прекара повече време на море и планина.
Благодаря за загрижеността!
Температура?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
След 37.8 преди два дни, сега не е имал. Давам вечер преди лягане малко Панадол по ваша препоръка. Днес все още не съм я мерила, но не пари. Иначе като я качи, ръцете му са много горещи и по това познавам че е повишена.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Док, положението се влошава. буквално 20 минути след всяко ядене започва стомашно неразположение и изхождане на слуз. постоянно скимти и плаче, а току-що повърна на фонтан 2 часа след ядене.

вече 2 дни минаха от приема на ябълката, вчера му нямаше нищо. вече не ми се иска да повярвам, че е реакция от ябълката...
да добавя, че той имаше Е.коли серотип О6 като бебе и остана здрав носител.

да помислим за нещо друго?

междувременно, какво да давам за овладяване на положението? имам Адиарил на Милупа против обезводняване при диария. друго?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
"...напоследък денем почти не спеше, дори и да не плаче, само маха с ръце и крака и мрънка. също така, започна да яде неспокойно, като по средата на храненето започва да се напъва, червенее, върти глава, извива се ..."

Това описание отговаря и при нас, преди педиатърката ни да ни изпише мезим форте и фризовом. Простете за невежествето докторе, АБКМ какво означава?
Нашата педиатърка за съжаление е онкологично болна и тази седмица е отново в процедура и няма как да се консултирам с нея.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Док, положението се влошава. буквално 20 минути след всяко ядене започва стомашно неразположение и изхождане на слуз. постоянно скимти и плаче, а току-що повърна на фонтан 2 часа след ядене.

вече 2 дни минаха от приема на ябълката, вчера му нямаше нищо. вече не ми се иска да повярвам, че е реакция от ябълката...
да добавя, че той имаше Е.коли серотип О6 като бебе и остана здрав носител.

да помислим за нещо друго?

междувременно, какво да давам за овладяване на положението? имам Адиарил на Милупа против обезводняване при диария. друго?
Днес само Фризопеп ли давахте? без нищо друго като храна?
Здрав носител на Коли тип об?...от контролните посявки продължава да се изолира Еш.коли?? и до днес?
Няма температура?
Не даваме Фенистил повече, нали?

Има ли необичайно много газове?

« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 22:08:17 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
"...напоследък денем почти не спеше, дори и да не плаче, само маха с ръце и крака и мрънка. също така, започна да яде неспокойно, като по средата на храненето започва да се напъва, червенее, върти глава, извива се ..."

Това описание отговаря и при нас, преди педиатърката ни да ни изпише мезим форте и фризовом. Простете за невежествето докторе, АБКМ какво означава?
Нашата педиатърка за съжаление е онкологично болна и тази седмица е отново в процедура и няма как да се консултирам с нея.
АБКМ отговаря на Алергия към протеини на кравето мляко.
Описаните по-горе прояви не са, и не могат да станат причина, да давате Фризопеп.
Sir Alec Guinness