С риск да стана досадна и многословна да внеса още пояснения.
1.Досега никога не сме сменяли млякото.
2.Нзнам какво означава отворени биберони, ние сме с Avent
3.Нямаме нощни хранения
4.Приготвям винаги повечко храна а той си изяжда колкото иска
5.Храним си на поискване, тоест тестваме се с водичката.
6.Не съм забелязала ексцесивно поглъщане на въдух при хранене, но може и така да е.
7.Сега ще пробваме да се храним на 3 ч. за да разбера дали имаме "тихо" гладуване
И още едно въпросче има ли смисъл да сменяме въобще млякото?
"Отворени" са тези биберони, на които отварят допълнителни отвори, а някои "горещи" глави и режат с ножица. Биберона трябва да тече около капка на секунда, а не като чешма. Това е много важна подробност, за да не се дави детето и да не поглъща много въздух. Биберона трябва да е пълен с мляко, когато е в устата на детето, а не половина мляко, половина въздух.
Ако сумарно дневно тествате с вода, детето се засища, не приема количество мляко и оттам не наддава. Не тествайте на всяко хранене, а само в извънредни случаи. Ако са минали два часа можете да храните.
Аз съм строго против да се "играе" с млеката, сменяйки ги. 99% от случаите причината не е в тях. Но при вас е проблем с наддаването последно време. Аз Ви предлагам да опитате първо редицата простички неща и тогава ще се види. Ако детето през нощта става неспокойно, започва да "сумти", събужда се и плаче, неуспокояващо се ако го вдигнете на ръце, е добре да го храните, особено ако са минали 2 часа от предишното хранене.
Нощните хранения НЕ СЕ забраняват ако детето ги иска и особено ако не наддава добре. Това до времето за захранване, когато нещата се урегулират.
Даването на минерални води с високо натриево съдържание може да е сериозен проблем за детето.