0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Само да уточня, че мезим форте ни беше изписан след като детето беше спряло да се храни, както ви бях писала по горе и точно по това време изпражненията станаха зелени и започнаха да миришат по лошо от обичайното. Направихме изследвания за алергия към кравето мляко по препоръка от педиатъра, след което трябваше да изследваме изпражненията. Алергия слава богу нямаме, а изпражнтенията още след първия прием на мезим форте станаха жълти и с обичайна миризма.
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 12:36:34 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Само да уточня, че мезим форте ни беше изписан след като детето беше спряло да се храни, както ви бях писала по горе и точно по това време изпражненията станаха зелени и започнаха да миришат по лошо от обичайното. Направихме изследвания за алергия към кравето мляко по препоръка от педиатъра, след което трябваше да изследваме изпражненията. Алергия слава богу нямаме, а изпражнтенията още след първия прием на мезим форте станаха жълти и с обичайна меризма.
Това са диспепсии, даващи този вид изпражнения. Мезим-форте оправя вида им, но не отстранява причината за възникването им. Може и да са тип "гладни" изпражнения. Във всички случаи мезим-форте няма място тук. Детето може да получи такъв тип изхождания от редица неща (чести смени на млека, лош режим на хранене, много отворени биберони, ексцесивно поглъщане на въздух при хранене, нужда от по-големи количества мляко, отстраняване на нощните хранения и "тихо" гладуване...) и съвета "даваме мезим-форте" е неразумен. Други, по-прости неща са на пръв план. Най-важното е да не даваме млека, от които детето няма нужда-Фризовом, например.
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 12:43:36 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
С риск да стана досадна и многословна да внеса още пояснения.
1.Досега никога не сме сменяли млякото.
2.Нзнам какво означава отворени биберони, ние сме с Avent
3.Нямаме нощни хранения
4.Приготвям винаги повечко храна а той си изяжда колкото иска
5.Храним си на поискване, тоест тестваме се с водичката.
6.Не съм забелязала ексцесивно поглъщане на въдух при хранене, но може и така да е.
7.Сега ще пробваме да се храним на 3 ч. за да разбера дали имаме "тихо" гладуване
И още едно въпросче има ли смисъл да сменяме въобще млякото?

Извинявам се за намесата - Джамче, на пазара Ситняково имало магазинче / аз все да отида, ама.../, в който продавали екологично чисти продукти! Незнам точно къде е, но предполагач, че всички го знаят и като, питаш ще ти кажат!
Матей - 1.04.2006 г
*
Вени, и моите надежди бяха за това магазинче, защото живея на близо, но го преместили някъде към Военна болница.
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 18:24:34 pm от gabi32 »

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Привет и от мен!  :)
Имам няколко въпроса, които ме терзаят от скоро време.Бебето ми е на 1 месец и от 2 седмици сме изцяло на АМ-Аптамил 1.В началото изпражненията на бебката бяха нормални на цвят, но от близо 5-6 дни са зеленикави и много миризливи, понякога има и малко слуз.Притснявам се на какво могат да се дължат.Мислех за вариант претопляне /средната температура в къщи е 25 градуса/, не мога да преценя.Коликите и са слаби, дори не мога да кажа със сигурност дали ги има.Превантивно давам във всяко шише 15 капки Саб симплекс, и отделно по 15 гр.чай Бебезан смесен с чай от резене на Милупа.Понякога връща мляко след хранене в рамките на 2 супени лъжици, давам и 100 гр АМ.+ чая.Възможно ли е от капките да се получават такива изпражнения или има алергия към млечния белтък?
Другото, което ни тормози е млечницата, която бях излекувала с едноседмичен прием на Дактарин Орал гел, но след седмица пак се появи, този път съпроводена с подсичане на дупето и много червени пъпчици /според педиатъра подсичането е в следсвие на млечницата, преминала през червата/.Дупето мазах с Дактакорт, но се зачерви много /алергична реакция предполагам/.Взехме Имазол /активна съставка-Клотримазол/- но пак се зачерви много.Започнах да мисля, че има алргия към някоя от помощните вещества във препаратите, тъй като активните съставки на двата препарата са различни, а помощните-почти еднакви.Сега мажа с един крем по рецепта с Нистатин и се надявам да помогне :(....
Моля Ви, кажете според вас на какво се дължат тези изпражнения и имат ли някаква връзка с млечницата.
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 16:39:26 pm от piera »
.Дупето мазах с Дактакорт, но се зачерви много /алергична реакция предполагам/.Взехме Имазол /активна съставка-Клотримазол/- но пак се зачерви много.Започнах да мисля, че има алргия към някоя от помощните вещества във препаратите, тъй като активните съставки на двата препарата са различни, а помощните-почти еднакви.Сега мажа с един крем по рецепта с Нистатин и се надявам да помогне
Piera, извинявам се, че се намесвам, но имахме същият проблем с млечницата и подсеченото дупе. Важно е да миеш бибероните с разтвор на сода бикарбонат. Дупето мазах с какво ли не - включително и с правения крем с нистатин, но ефект никакъв. За един ден се оправи с едно неугледно кремче Baby Tan - за 1,50лв. И на мен ми е интересно дали има връзка между подсичането и млечницата.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
С риск да стана досадна и многословна да внеса още пояснения.
1.Досега никога не сме сменяли млякото.
2.Нзнам какво означава отворени биберони, ние сме с Avent
3.Нямаме нощни хранения
4.Приготвям винаги повечко храна а той си изяжда колкото иска
5.Храним си на поискване, тоест тестваме се с водичката.
6.Не съм забелязала ексцесивно поглъщане на въдух при хранене, но може и така да е.
7.Сега ще пробваме да се храним на 3 ч. за да разбера дали имаме "тихо" гладуване
И още едно въпросче има ли смисъл да сменяме въобще млякото?
"Отворени" са тези биберони, на които отварят допълнителни отвори, а някои "горещи" глави и режат с ножица. Биберона трябва да тече около капка на секунда, а не като чешма. Това е много важна подробност, за да не се дави детето и да не поглъща много въздух. Биберона трябва да е пълен с мляко, когато е в устата на детето, а не половина мляко, половина въздух.
Ако сумарно дневно тествате с вода, детето се засища, не приема количество мляко и оттам не наддава. Не тествайте на всяко хранене, а само в извънредни случаи. Ако са минали два часа можете да храните.

Аз съм строго против да се "играе" с млеката, сменяйки ги. 99% от случаите причината не е в тях. Но при вас е проблем с наддаването последно време. Аз Ви предлагам да опитате първо редицата простички неща и тогава ще се види. Ако детето през нощта става неспокойно, започва да "сумти", събужда се и плаче, неуспокояващо се ако го вдигнете на ръце, е добре да го храните, особено ако са минали 2 часа от предишното хранене. Нощните хранения НЕ СЕ забраняват ако детето ги иска и особено ако не наддава добре. Това до времето за захранване, когато нещата се урегулират.

Даването на минерални води с високо натриево съдържание може да е сериозен проблем за детето.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Привет и от мен!  :)
Имам няколко въпроса, които ме терзаят от скоро време.Бебето ми е на 1 месец и от 2 седмици сме изцяло на АМ-Аптамил 1.В началото изпражненията на бебката бяха нормални на цвят, но от близо 5-6 дни са зеленикави и много миризливи, понякога има и малко слуз.Притснявам се на какво могат да се дължат.Мислех за вариант претопляне /средната температура в къщи е 25 градуса/, не мога да преценя.Коликите и са слаби, дори не мога да кажа със сигурност дали ги има.Превантивно давам във всяко шише 15 капки Саб симплекс, и отделно по 15 гр.чай Бебезан смесен с чай от резене на Милупа.Понякога връща мляко след хранене в рамките на 2 супени лъжици, давам и 100 гр АМ.+ чая.Възможно ли е от капките да се получават такива изпражнения или има алергия към млечния белтък?
Другото, което ни тормози е млечницата, която бях излекувала с едноседмичен прием на Дактарин Орал гел, но след седмица пак се появи, този път съпроводена с подсичане на дупето и много червени пъпчици /според педиатъра подсичането е в следсвие на млечницата, преминала през червата/.Дупето мазах с Дактакорт, но се зачерви много /алергична реакция предполагам/.Взехме Имазол /активна съставка-Клотримазол/- но пак се зачерви много.Започнах да мисля, че има алргия към някоя от помощните вещества във препаратите, тъй като активните съставки на двата препарата са различни, а помощните-почти еднакви.Сега мажа с един крем по рецепта с Нистатин и се надявам да помогне :(....
Моля Ви, кажете според вас на какво се дължат тези изпражнения и имат ли някаква връзка с млечницата.
Привет,

НЕ ДАВАЙТЕ НА ДЕТЕТО НИЩО ДРУГО ОСВЕН МЛЯКО!
Не давайте никакви лекарства "превантивно".
Оставете детето да изпива количествата, които иска, на интервал 2-3.5 часа, когато поиска в този интервал. Не спирайте нощното/ите (1 или 2) хранения на детето!

Вземете стерлизатор за бибероните! Спазвайте абсолютна чистота около уреда. Не мийте бибероните с гъбички от кухнята. Не съхранявайте изварени биберони в хладилника, а само в стерлизатора.
Не пипайте бибероните с ръка, когато ги поставяте върху шишето. Ползвайте спирт за ръцете си преди да боравите с биберони и шишета.

Уточнете с педиатъра дали е памперс дерматит или обикновено подсичане. Сменете марката памперси. Ползвайте редовно добро качество бариерен крем-3-4 пъти дневно а вечер на по-дебел слой, нанесен върху всички области под памперса и гънките. Ползвайте малки количества пудра, когато кожата се оправи за да я държите суха-редувайте пудрата с бариерното кремче, но не и двете едно върху друго! Няма връзка между млечницата и подсичането, мисля че подсичането е от външните работи, които давате (урината променя киселинността си). САМО АМ!
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 21:42:38 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Не пипайте бибероните с ръка, когато ги поставяте върху шишето. Ползвайте спирт за ръцете си преди да боравите с биберони и шишета.
Искам само да кажа във връзка с това, че аз например никога не пипам стерилизиран биберон с ръка, колкото и чиста да ми е тя. Сглобявам ги със щипка, която се стерилизра с всяко пускане на стерилизатора.
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #130 -: Февруари 17, 2007, 21:49:20 pm »
Искам само да кажа във връзка с това, че аз например никога не пипам стерилизиран биберон с ръка, колкото и чиста да ми е тя. Сглобявам ги със щипка, която се стерилизра с всяко пускане на стерилизатора.
Аз незнам някой да пипа с ръка стерилизиран биберон  8O
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 21:53:41 pm от Perdeto »

*
Като стана дума за стерилизация, искам да попитам, докога трябва да се прави? В смисъл, не ми тежи, но дали има проблем ако се прави прекалено дълго?
*
Даването на минерални води с високо натриево съдържание може да е сериозен проблем за детето.

Само да кажа, че аз давах изворна вода на Девин (розовият етикет) тя нали е уж за кърмачета? НЕ СЪМ ДАВАЛА никога минерална.

Пробвахме на 3 часа нямаме "тихо" гладуване. Храним си се на 3.30-4.30 ч., като някое от храненията вече са от 160 мл., предполагам това ще му се отрази добре на наддаването.

*

Birdie

• 11040

Само да кажа, че аз давах изворна вода на Девин (розовият етикет) тя нали е уж за кърмачета? НЕ СЪМ ДАВАЛА никога минерална.

Пробвахме на 3 часа нямаме "тихо" гладуване. Храним си се на 3.30-4.30 ч., като някое от храненията вече са от 160 мл., предполагам това ще му се отрази добре на наддаването.
Чудесно, чудесно!
Оставете само АМ-нищо друго.
Спазвайте разрежданията на млякото. Уригвайте добре след края на храненето и опитвайте дали не иска още 10-20 мл. Държете правичко след хранене минимум 10-15 минути.

Претеглете след седмица-ако наддава добре естествено не сменяме млякото. Моля обсъдете да спрете Фризовом!!!!!!!!
Ако с увеличените количества не наддаваме добре, можете да започнете да добавяте по 1 мезурка ЧИСТО ОРИЗОВО БРАШНО в един, два биберона. Това окончателно ще реши проблема ни.
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #134 -: Февруари 17, 2007, 22:39:15 pm »
Аз незнам някой да пипа с ръка стерилизиран биберон  8O

аз, например, пипам. мия си ръцете и сглобявам бибероните с ръка. моят стерилизатор няма щипка.
а, Cygnus, твоите бебоци отдавна ближат наред всичко - за какво ти е щипката?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

И според мен стерилизирането става безпредметно, когато започнат да пипат и лапат каквото им падне... и винаги ми е било чудно как гърдите се мият само с вода без сапун, а всичко друго се изварява...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
И според мен стерилизирането става безпредметно, когато започнат да пипат и лапат каквото им падне... и винаги ми е било чудно как гърдите се мият само с вода без сапун, а всичко друго се изварява...
По принцип препоръчваме изваряване само до 6-ият месец.
После е безпредметно... :D
Sir Alec Guinness
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Благодаря за отговора  :)
Само да поясня, че имам стерилизатор, стерилизирам след всяко хранене всички части на шишетата, спазвам абслоютна хигиена, имам отделни четки за миене на шишетата и бибероните и затова се чудя защо се получава така  :?
Педиатърката ми е абсолютно убедена, че пъпчиците и подсичането са в следствие на преминалите през червата гъби.
Ползвам бариерен крем на Мустела след всяко сменяне на памперс, т.е преди всяко хранене.Имам и пудра на Бюбхен, която не съм ползвала до сега.Ще пробвам да ги редувам.
Много благодаря за съветите, определено ще спра чая.

Тази вечер забелязвам ,че изпражненията на бебето са станали абсолютно зелени, страшно зловонни, и това което най ме ужаси- видях малки чврни топченца, които до сега не са се появявали.Много се притеснявам...От какво може да е- може ли да прави алергия към млечния белтък или някакъв кръвоизлив :( И аз не знам какво да мисля, ще откача...Моля за мнение
*

Birdie

• 11040
Благодаря за отговора  :)
Само да поясня, че имам стерилизатор, стерилизирам след всяко хранене всички части на шишетата, спазвам абслоютна хигиена, имам отделни четки за миене на шишетата и бибероните и затова се чудя защо се получава така  :?
Педиатърката ми е абсолютно убедена, че пъпчиците и подсичането са в следствие на преминалите през червата гъби.
Ползвам бариерен крем на Мустела след всяко сменяне на памперс, т.е преди всяко хранене.Имам и пудра на Бюбхен, която не съм ползвала до сега.Ще пробвам да ги редувам.
Много благодаря за съветите, определено ще спра чая.

Тази вечер забелязвам ,че изпражненията на бебето са станали абсолютно зелени, страшно зловонни, и това което най ме ужаси- видях малки чврни топченца, които до сега не са се появявали.Много се притеснявам...От какво може да е- може ли да прави алергия към млечния белтък или някакъв кръвоизлив :( И аз не знам какво да мисля, ще откача...Моля за мнение
Моля, консултирайте незабавно с педиатъра си!!
Нужно е да се направи:

*да прегледа детето и да види проблемният памперс-детето е на 1 месец!
*посявка на изпражнения
*оценка вида на обрива-може би това да е Стрептокок или Стафилокок а не гъбичкова инфекция.
*изисквайте обективизиране на възможна диагноза "Алергия към белтък на кравето мляко" и не позволявайте хаотични смени на млека, нито включване на "Фризопеп" (или подобни) без добра аргументация на нуждата от тях.
*моля, имайте пред вид факта че не правят Вит.К в Бг (което е абсолютно порочна практика) и подскажете на лекаря за възможна връзка между хиповитаминоза К и наличните неща в изпражненията.

Вземете качествен бариерен крем-"Пенатен", например.
Моля, обадете се на педиатъра си и запазете памперса за инспекция от педиатъра-това е много важно.

За посявка вземете материал от най-променените на вид части от изпражненията, съдържащи слуз и/или кръв, за да имате резултат от посявките. Ако вземете проба от нормални на вид изпражнения, може нищо да не излезе.
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 00:27:05 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Още веднъж благодаря, още утре сутрин ще се консултирам с педиатъра.