0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Моля за извинение, че ще ви тормозя пак. Днес бяхме на преглед и меко казано останах изумена от всичко, което се случи. Детето ми беше прегледано почти в стил "летящия холандец" тъй като доктора бързаше за лекции. Установи, че няма нищо обезпокоително в дробовете, в ушите се наблюдава - "отрзяване в розово" - това бяха неговите думи, което означава, че поради секрета от носа, в ушите има течност 8O Температурата, която е от 4 дена 37.1, а днес вечерта беше 37.4 не е смятана за притеснителна. Дълбоката хрипаща кашлица, не е проблем според него. След 10 дневен прием на антибиотик, той беше спрян, без да се направят каквито и да било изследвания. Сътоветно ни беше обяснено, че детето е лекувано абсолютно погрешно 8O Тук са намесени 3ма педиатри, като двамата са от една практика, а третия е лекаря от спешен кабинет. В резултат, обяснение - Вирусните заболявания не се повлияват, при вас няма какво друго да се направи. Ако не спре кашлицата в рамките на 5 дни, елате да предпиша инхалации, които да се извършват в болнична обстановка. Освен това силно препоръчително е, детето да спи на студен влажен въздух.
Моля ви, кажете ми, това означава ли, че трябва да го заточа в Англия например, за да бъде излекувано???
Съвсем на своя глава слагам капки Olynth, тъй като хремата, която ми препоръчаха да лекувам със Стеримар доста време се задържа и наблюдавам, че секретите са доста по-малко. От 2 дни давам и Mucosolvan и ми се струва, че кашлицата като че ли малко понамаля. А по Ваша препоръка вечер добавям малко Панадол. Надявам се да успея да се справя с това нещо, но ако се сещате нещо, което още мога да направя или да си помогна, ще Ви бъда много благодарна да споделите.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
"в ушите се наблюдава - "отрзяване в розово" - това бяха неговите думи, което означава, че поради секрета от носа, в ушите има течност"
->Това се интерпретира като отит, или?
хм, тези хора ме учудват наистина.
Мукосолван е добра идея и лечение.
Но->>Въпросът е дали има налична инфекция, или не.
Ушичките би трябвало да са чисти и без белези на отит.

Предлагам да:

*поискаме обща "кръвна картина"+ С реактивен протеин.
Ако те говорят за инфекция, да преминем на Аугментин.

« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 02:07:31 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
Благодаря за светкавичната реакция! Не знам и аз за какво говори :? Просто нямам думи, това е лекар, със сериозна практика, четящ лекции на студенти-медици :(
Ще се опитам да поискам пълна кръвна картина. А иначе ако не успея и намеря начин да закупя Аугментина, да започна ли да го давам? Или трябва да чакам пълната кръвна картина?

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Благодаря за светкавичната реакция! Не знам и аз за какво говори :? Просто нямам думи, това е лекар, със сериозна практика, четящ лекции на студенти-медици :(
Ще се опитам да поискам пълна кръвна картина. А иначе ако не успея и намеря начин да закупя Аугментина, да започна ли да го давам? Или трябва да чакам пълната кръвна картина?
Добре е да се обективизират нещата първо. Експедитивно...
Моля консултирайте с УНГ дали това е отит, или не е, с оглед температурата и ринита толкова време (щом педиатър не може да реши).

И после Аугментин,ако се реши че е отит или инфекция. Надявам се детето не е алергично към него.
Добър избор е защото покрива всички възможни резистентни щамове. Ако намерите "Биоклавид" на фирмата Sandoz би бил по-добър избор от оргиналния Аугментин. Има го като 312 мг/5 мл форма-100 мл общо съдържание.

Ако до два дена няма подобрение в кашлицата ще е нужна и рентгенография на Бял дроб.

п.с. Честит рожден ден (с малко закъснение). :D
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 02:36:01 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Birdie,
Благодаря за обстойния отговор!

Еми,
Поне на сайта на Изпълнителната Агенция по Лекарствата в списъка на разрешените за употреба лекарствени средства няма нито Ponstan (или каквото и да е съдържащо мефенаминова киселина), нито Tylenol (има много други парацетамол-съдържащи лекарствени форми).
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 10:01:41 am от Verdi »
*

Ganka

• 5926
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #85 -: Февруари 16, 2007, 09:59:57 am »
Оказва се, че и двете лекарства почти нямат вариант сироп. За Аугментина, ако се поръча сиропа трябва да бъде доставен в рамките на 14-16 дни, което изобщо не ни устройва. За сега търся УНГ, дано той вземе някакво решение и съответно да даде препоръки.
Благодаря още веднъж за търпението и бързата реакция!
Благодаря за поздравленията :) Въпреки че изобщо не ми беше до празнуване

*
Гане, тук аугментина, който ползвахме беше прах в шишенце, който се разрежда с вода до определен маркер на същото шишенце и получената емулсия има годност 1 седмица. Става като много рядка каша.
*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #87 -: Февруари 16, 2007, 10:34:29 am »
Оказва се, че и двете лекарства почти нямат вариант сироп. За Аугментина, ако се поръча сиропа трябва да бъде доставен в рамките на 14-16 дни, което изобщо не ни устройва. За сега търся УНГ, дано той вземе някакво решение и съответно да даде препоръки.
Благодаря още веднъж за търпението и бързата реакция!
Благодаря за поздравленията :) Въпреки че изобщо не ми беше до празнуване
При това положение имаме избор или Амоксил (Амоксицилин) или Лоракарбеф (Лорбеф). Лорбеф е на фирмата Ели Лили (Eli Lilly). В Германия може да се търгува като Lorabid.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Дони, повечето лекарства са в такива разфасофки тук, но за съжаление точно това, което ти си описала не го продават. Има само таблетки от двете лекарства. В момента търся УНГ специалист около нас, за да мога да си направя преглед. Междувременно ще потърся и лекарствата. Благодаря!
П.С. Започвам да се замислям дали няма да излезе по-бързо и евтино една разходка до Гърция :D Това в кръга на майтапа :D

*

Ganka

• 5926
Открих го он-лайн - Amoxicillin Ratiopharm 250 TS - 100 ml - разтворимо вещество. До колкото виждам май може и без рецепта да се закупи. Въпроса ми е - ако го вземем - да започна ли да го давам или да изчакам консултация с УНГ?

*

Birdie

• 11040
Открих го он-лайн - Amoxicillin Ratiopharm 250 TS - 100 ml - разтворимо вещество. До колкото виждам май може и без рецепта да се закупи. Въпроса ми е - ако го вземем - да започна ли да го давам или да изчакам консултация с УНГ?
Трудно ми е да си представя в Германия да няма детски форми на Аугментин сиропче. Моля. попитайте УНГ-може би под друго търговско име го продават... Аугментин (Биоклавид) е за предпочитане пред обикновения Амоксил.
Да, това за което пишете вероятно е Амоксицилин 250мг/5мл готово сиропче.
Моля прегледайте на УНГ специалист-не е редно сами да си предписваме антибиотици, колкото и да разбирам "перипетиите" Ви.
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 11:04:52 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Ами обстойното търсене по он-лайн аптеките показа, че това нещо го има само с доставки и то от сериозно чакане - 14 до 16 дни. На мен след такъв период изобщо няма да ми трябва. И аз съм съгласна, че не е хубаво сами да си предписваме лекарства, но явно тук нещата стоят по този начин :? Ще изчакам да мине прегледа при УНГ.

*
Гане, ти ме шашна направо. как може да няма в Германия аугментин....а може да попиташ за аналози - Курам, Амоксиклав,Медоклав, и трите вида са амоксицилин с клавуланова киселина и влияят отлично за горни дихателни и отити.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Ganka

• 5926
Ниа, тук много голяма част от лекарствените препарати са с рецепти и се чака при доставката. Не всичко го има в момента в аптеката, а и тук аптекарите не са с фармацевтично образование, ами са някакви много странни - консултанти един вид. Като търсиш нещо, те си гледат по компютрите и ти казват какво може да го замести един вид. Преди време ми се наложи да дам Зиртек на Алекс и от лекарката си в БГ знам, че се дава с 1/2 ампула витамин ц. Търсих в аптеката - 20 минути се обяснявахме, че не искам нищо друго освен ампула и че ми трябва точно ампулата. Изобщо съм много разочарована от аптеките и лекарите тук. Мъжа ми днес ще ходи в една от големите аптеки в центъра и ще пита има ли го или го няма аугментина на сироп. Донесох си лекарства от БГ, но не предполагах, че ще трябва да изкупя аптеката :?

*
Много се радвам за новата темичка и определено ще се възползвам  :)
Добре дошъл на д-р Birdie

Задавам веднага своите питанки
1. Моят син още с раждането си до навършване на 1 месец беше на смесено хранене. На месец и половина си направи 5 хранения в денонощие, тъй като се храним на поискване. Правилно или грешно е да се храни бебето на поискване след като е само на АМ?
2. В момента се храним 5 пъти на ден по 150 мл., не желае да яде повече това нормално ли е или малко?
3. Вода пие много малко повече чайчета, но това в определени дни през другото време отказва. Това притеснително ли е или не?
4. Не сме боледували а преди да навърши 3 месеца, отказа да яде почти 10 дни (максимума за деня е бил 400 мл.), след което отслабна с 350-400 гр. На какво може да се дължи тази липса на апетит?
5. Все още ни мъчат колики, които в момента борим с еспумизан и мезим форте 3 пъти по 1/3 на ден за 15-20 дни. Възможно ли е липсата на апетит да се дължи на дискомфорт от колики?
6. Според педиатъра ни сме с много добър мускулен тонус и рефлекси, отговарящи на 5 месечно бебе, а и той си го показва като прави опити да се надига и мъчи да сяда. Препоръчват ни да го извеждаме вече на първо ниво на количката, рано ли е още за това?
7. Обръща се още от 2 месеца от корем по гръб а извиването на дъга (мост) какво означава , подготовка за обръщане от гръб по корем ли?

Това на първо четене се сещам да попитам имам и още въпроси, но едно по едно  :) Благодаря Ви
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравейте, докторе!

притеснена съм от следната случка.

дадох днес към 40-50 грама ябълково пюре (термично обработено). днес е 4-ти ден откакто въвеждам ябълка. досега не съм забелязала проблем.
малко след яденето забелязах, че средата на челото над носа е зачервена. там има някаква вена и по принцип когато се напъва или реве, точно там му почервенява, дори става лилаво, но веднага изчезва, като мине напъна. сега си седи това размито червено-лилавеникаво петно. огледах го за други такива и видях отстрани на лицето, успоредно на долната челюст едно червено петно с много правилна правоъгълна форма и размери - точно като че ли е имал лепнат лейкопласт и е махнат. тези петна стоят вече час и половина и не се махат, нито намаляват.
по тялото няма петна, нито обрив.

притеснявам се дали това е алергична реакция към ябълката? ако да - какво да правя, да давам ли някаво лекарство? ако не - от какво ли би могло да е? може ли петното над вената да е от повишено кръвно налягане? странно е съчетанието с другото правоъгълно петно. страх ме е да не стане нещо внезапно :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Гане пиши после какво е станало, дали ще ти до дадат вобще без рецепта.Наистина системата там е по тромава за купуване на лекарства, но от една страна пък по добре.Хората не прилагат самолечение както тук.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Ganka

• 5926
Ще пиша. Аз нямам нищо против - изобщо не искам даже да прилагам самолечение, но като не виждам никаква нормална реакция... Просто няма никакъв друг начин. На всичко отгоре днес понеже е петък лекарите работят само до обяд 8O Та сега ще чакаме до понеделник, за да отидем на преглед на УНГ. А температурата пак се качи :(

Само да вметна, че при нас Tylenol се дава за почти всичко - от висока температура, до след секцио болки, много широк спектър, при грип, при зъбобол, при главоболие....
 Има ли вече Тиленол в България?

И в САЩ изписват Тиленол за всичко, особено на бременни. Каквито и болежки да имаш винаги ти дават Тиленол :D

В България го няма. За съжаление наскоро ми се наложи да търся, но не го намерих.
*

Birdie

• 11040
здравейте, докторе!
притеснена съм от следната случка.
няма температура и се храни обичайно и с апетит?
Sir Alec Guinness