Доктора ни обясни, че не се прави, тъй като е възможно след поставянето на самата ваксина детето да се направи преносител и освен да си изгради антитела, да разпространява самата зараза или да се разболее съвсем целенасочено вместо да се изгради имунитет.
Благодаря много за информацията! В интерес на истината в момента в главата ми е пълна каша Определено някои неща са доста сложни и от сърце се радвам, че има кой да ни помага и насочва!
Ами обясниха ни, че едва ли не БГ е страна от третия свят, че тук е невъзможно да се зарази човек, а аз имам информация от приятелка лекарка, че в момента има нещо като бум на заболявания. Все пак при чести пътувания винаги има риск за детето. Същото беше и за ваксината за Хепатит
Не ми е известно някой, някога да е твърдял че ваксината може да стане
източник на зараза.
Просто считат че не покрива стандартите за сигурност, но предпазва от тежки форми като милиарна туберкулоза, Ландуци треска (менингеална и системна форма).
Разбира се че има риск-туберкулозата ще си остане за дълго значим проблем. Мисля прибързано се отказаха от нея-ние с ваксината се опазихме след 44. Е и с други мерки, но и ваксината изигра роля.
Тази моя позиция в полза на БЦЖ среща извънредно малка подкрепа сред колеги, но аз не преставам да я поддържам.
Е, не в родилния дом, и не безброй дози.
Една доза във възраст 2-4г стига.