0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Извеждате ли го често навън?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Доктор Бърди,
много съм притеснена, моето момченце е на месец и половина, но от извесно време повръща много. След или преди хранене няма значение. Повръща "на фонтан", понякога не чак толкова обилно, понякога се съмнявам, че нещо му остава в коремчето. Ние сме на кърма! Първоначално ни изписаха лечебна хумана по 1 - 2 лъжици преди хранене, закрепихме леко положението. След като от тази събота отново започна обилно да повръща ни предписаха АМ - AR по 30 гр. преди всяко хранене. Но ни помогна само първия ден. Опитвам се от 3 дни да му въведа твърд режим на 3 часа и през нощта поне 6 часа да му почива стомахчето. Повдигнали сме матрака на 45 градуса. Внимаваме да уригне след ядене, но понякога със самото уригване повръща. Аз внимавам с какво се храня, въпреки че сладко похапвам, но избягвам какаото и шоколада.
Не знам какво да правя, знам, че е нормално бебетата да поврещат, но той едва ли задържа нещо въобще :( Почти не наддава, за 5 дни не беше качил и грам. Има запек, но аз го отдавам на обезводняване от повръщането...
Помогнете ни
Моля незабавно да направите ултразвуково изследване на коремчето за изключване на вродена пилорна стеноза!!
Не си играйте с антирефлуксни млека и други подобни неща преди да сте изключили наличието или отсъствието на вродена пилорна стеноза.
Моля да се обадите на педиатъра си и да му "напомните" и за тази възможност!
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Предполагам въпроса е към мен - прекарваме дневно поне час или два навън.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Предполагам въпроса е към мен - прекарваме дневно поне час или два навън.
Единственото за което има смисъл да настоявате е да не му давате храна след 00 вечер.
От голямо значение е също и да го изведете в негова стая или място, за да не ви вижда вечер ако случайно се събужда.
Sir Alec Guinness
*
Докторе овладяхме редките изхождания и започнах пак с оризовата каша, поради това че й изтича срока на годност след отварянето, пък е почти цял пакет.
Въпроса ми е следният, в петък ни предстои ваксина Хепатит В - трети прием, дали е удачно да сменя кашата с ябълкова или да добавя към оризовата каша пюре от ябълка. Счита ли се това пак като захранване или ще е по добре да изчакам до другата седмица? Знам че три дни преди ваксина и три дни след нея, не се въвежда нова храна.
Благодаря Ви
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Докторе овладяхме редките изхождания и започнах пак с оризовата каша, поради това че й изтича срока на годност след отварянето, пък е почти цял пакет.
Въпроса ми е следният, в петък ни предстои ваксина Хепатит В - трети прием, дали е удачно да сменя кашата с ябълкова или да добавя към оризовата каша пюре от ябълка. Счита ли се това пак като захранване или ще е по добре да изчакам до другата седмица? Знам че три дни преди ваксина и три дни след нея, не се въвежда нова храна.
Благодаря Ви
Ако не са нови за детето храни-да, може да ги използвате.
Не че има някаква особена връзка с ваксината...
Sir Alec Guinness
*
Отново съм аз  :) имам следните чуденки и питанки към вас докторе

Както знаете се опитвам да захраня малчо с оризова каша почти от месец, но винаги нещо се случваше, прекъсвахме и започвахме отначало. Това което ми е направило впечатление е, че при хранене с кашата малкия има повишено газообразуване, след което следват дни на раздразнителност, после се появява и слузта и вече воднистите изпражнения. Така се случи и при кървавите жилки в изпражненията му, така се случи и при доскорошният ни доскомфорт. Незнам дали дискомфорта е от прорязването на зъбките или е от твърдата храна (оризова каша и пюре от ябълка) или пък комбинация от двете, но определено започнах да мисля, че твърдата храна явно все още не му понася добре. Както Ви бях писала започнах отново захранване от вчера с оризова каша и забелязвам пак повишено газообразуване, като се появяват явно и болезнени спазми когато се храни и достигне 90-110 мл. Понякога ми отказва да се храни след като е достигнал това количество, понякога с рев и освобождавайки напрежението си доизяжда остатъка.

Аз чета когато имам време и определено вече незнам какво да мисля, затова ми се иска да дадете съвет и коментирате следното:

Как да разпознаем възможна алергична реакция:

Ето някои неща, които могат да подскажат, че бебето има алергична реакция или непоносимост към храна.
•    Внезапна отпадналост, диария и/или повръщане
•    Внезапни изриви по кожата и задните части
•    Секрет от носа
•    Уртикария
•    Раздразнителност и отделяне на газове след прием на нова храна
•    Затруднения на дишането след прием на нова храна

Запомнете, че непоносимостта съм храна не е една и съща с алергията към храни, и нейните типични симптоми са стомашно-чревни проблеми.

Благодаря Ви

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Моля незабавно да направите ултразвуково изследване на коремчето за изключване на вродена пилорна стеноза!!
Не си играйте с антирефлуксни млека и други подобни неща преди да сте изключили наличието или отсъствието на вродена пилорна стеноза.

Д-р Бърди, благодаря ви за експресния отговор!
Днес бяхме на ехограф, но докторката ни изпрати с направление за София ( ние сме от Кюстендил ), за Детската педиатрия на ул.Найден Геров. Каза, че не вижда пилорна стеноза, но се съмнявала за спазъм някакъв...Искала в София да го погледнат, вместо да ни приеме за наблюдение тук...Не знам какво да мисля?!
*
Д-р Бърди, здравейте отново!
При нас сагата с обривите продължава, за мое съжаление!
След поставената диагноза от дермтоложката контактен дерматит, вашите съвети да не го мажа с нищо, проведеното двудневно лечение с Адвантана, кожата се оправи, но само за няколко дни. После отново се появиха обривите - не го мазах с нищо и така отидохме на консултация при педиатърката, където тя като видя обрива заключи, че това е атопичен дерматит. Каза, че може да е от всичко - от храна, дрешки, прах за пране, домашен прах. Т.к. аз отказвам да го мажем с кортикостероиди тя изписа Линола фетт крем за мазане и Линола фетт олио за баня. Обривите се повлияха добре за няколко дни и сега пак са излезли. Каза да пие калциев глюконат и витамин С, но аз такива неща не съм му давала. Каза след като преминат обривите да го мажа само със зехтин! Възможно ли е да са от храна?
Въпросът ми е толкова лесно ли се поставя тази диагноза? И на какъв лекар-специалист трябва да заведа детето и какви изследвания да му се направят? От кои храни да го огранича?
Моля, посъветвайте ме.
Благодаря,
*

Birdie

• 11040
Отново съм аз  :) имам следните чуденки и питанки към вас докторе

Както знаете се опитвам да захраня малчо с оризова каша почти от месец, но винаги нещо се случваше, прекъсвахме и започвахме отначало. Това което ми е направило впечатление е, че при хранене с кашата малкия има повишено газообразуване, след което следват дни на раздразнителност, после се появява и слузта и вече воднистите изпражнения. Така се случи и при кървавите жилки в изпражненията му, така се случи и при доскорошният ни доскомфорт. Незнам дали дискомфорта е от прорязването на зъбките или е от твърдата храна (оризова каша и пюре от ябълка) или пък комбинация от двете, но определено започнах да мисля, че твърдата храна явно все още не му понася добре. Както Ви бях писала започнах отново захранване от вчера с оризова каша и забелязвам пак повишено газообразуване, като се появяват явно и болезнени спазми когато се храни и достигне 90-110 мл. Понякога ми отказва да се храни след като е достигнал това количество, понякога с рев и освобождавайки напрежението си доизяжда остатъка.

Аз чета когато имам време и определено вече незнам какво да мисля, затова ми се иска да дадете съвет и коментирате следното:

Как да разпознаем възможна алергична реакция:

Ето някои неща, които могат да подскажат, че бебето има алергична реакция или непоносимост към храна.
•    Внезапна отпадналост, диария и/или повръщане
•    Внезапни изриви по кожата и задните части
•    Секрет от носа
•    Уртикария
•    Раздразнителност и отделяне на газове след прием на нова храна
•    Затруднения на дишането след прием на нова храна

Запомнете, че непоносимостта съм храна не е една и съща с алергията към храни, и нейните типични симптоми са стомашно-чревни проблеми.

Благодаря Ви

Не мисля че проблемите са от плода и/или оризовата каша.
По скоро мисля че имате проблем с питейната вода там където сте...
Мисля че интерпретирате редица неща по-тревожно, отколкото са в реалността...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

Д-р Бърди, благодаря ви за експресния отговор!
Днес бяхме на ехограф, но докторката ни изпрати с направление за София ( ние сме от Кюстендил ), за Детската педиатрия на ул.Найден Геров. Каза, че не вижда пилорна стеноза, но се съмнявала за спазъм някакъв...Искала в София да го погледнат, вместо да ни приеме за наблюдение тук...Не знам какво да мисля?!
Няма такива "спазми". Това са нонсенси.
Моля заведете детето в София (или където другаде има хора способни и знаещи) да се направи грамотно УЗ изследване и да се установят нещата точно.

Не пренебрегвайте също възможността за АБКМ като причина за повръщанията.
Но пилорната стеноза ( и ред други неща) са на първо място!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, здравейте отново!
При нас сагата с обривите продължава, за мое съжаление!
След поставената диагноза от дермтоложката контактен дерматит, вашите съвети да не го мажа с нищо, проведеното двудневно лечение с Адвантана, кожата се оправи, но само за няколко дни. После отново се появиха обривите - не го мазах с нищо и така отидохме на консултация при педиатърката, където тя като видя обрива заключи, че това е атопичен дерматит. Каза, че може да е от всичко - от храна, дрешки, прах за пране, домашен прах. Т.к. аз отказвам да го мажем с кортикостероиди тя изписа Линола фетт крем за мазане и Линола фетт олио за баня. Обривите се повлияха добре за няколко дни и сега пак са излезли. Каза да пие калциев глюконат и витамин С, но аз такива неща не съм му давала. Каза след като преминат обривите да го мажа само със зехтин! Възможно ли е да са от храна?
Въпросът ми е толкова лесно ли се поставя тази диагноза? И на какъв лекар-специалист трябва да заведа детето и какви изследвания да му се направят? От кои храни да го огранича?
Моля, посъветвайте ме.
Благодаря,
Калциев глюконат и Вит Ц не играят роля, нямат ефект и не се дават.
Можете ли да напишете с какво храним по часове?
Не мажем със зехтин-това е първобитно, а и без резултат.
Sir Alec Guinness
*
Чела съм за калциевия глюконат и витамин С-то, че не се дава, затова се въздържах. За зехтина - до този момент всички бг лекари го препоръчват като единствено недразнещо бебешката кожа средство за мазане. Аз също не одобрявам, само казвам.
Режим на хранене:
6:00 - кърмене
8:30 - 60 г плодово пюре (в момента давам само круша и ябълка, банана го изключих)
9:30 - кърмене
13:00 - редувам зеленчуково или месно-зеленчуково пюре(от месото е въведено пуйка, заешко и пилешко)
16:30 - кърмене
18:00 - 60 г плодово пюре
20:30-21:00 - кърмене
Благодаря ви отново за вниманието.
*

Birdie

• 11040
Имате ли възможност да изключите всичко от бурканчета и да готвите само домашно приготвена храна?
Sir Alec Guinness
*
Ако трябва ще го направя, макар че въобще не съм сигурна, че той ще яде домашни пюрета. А месо не се наемам да приготвям на пюре. Пък и честно да си призная, нямам грам доверие на продуктите на пазара в момента.
Мислех си за вариант да започна да го храня единствено с каша наобяд и само един вид плодово пюре, когато му минат обривите и оттам нататък да следя към коя храна би дал реакция. По същото време да се подложа и аз на някаква ограничителна диета.
Просто не знам какво да правя - лекарите не ми дават въобще смислени съвети. Дерматоложката каза, че не е реакция към храна, после педиатърката каза, че може да е, но цитирам: "да не ограничаваме детето... като му минат обривите, започваш с каша, после попара..."
Попрочетох за атопичния дерматит и в момента съм доста притеснена. И аз и баща му сме с чувствителен тип кожи и все се надявах малкия да не е като нас.
Лека вечер,
« Последна редакция: Май 03, 2007, 22:43:38 pm от heart »
Моля заведете детето в София (или където другаде има хора способни и знаещи) да се направи грамотно УЗ изследване и да се установят нещата точно.

Д-р Бърди, ние бяхме в София вчера. В детската поликлиника на Найден Геров. Попаднахме на доц. Желев, който не ни прегледа с ехогроф и след като изслуша оплакванията ни (без дори да погледне картона на детето), прегледа детето и ни назначи "лечение". Да изправим матрака и да го даржим на 45 градуса в торба...След като го попитах какъв ни е проблема - рефлукс или нещо друго, той ми каза, че се правя на много "веща", а работата ми била само да "подсигурявам мляко в млекоцентралите"...Меко казано съм възмутена, но на такива хора човек не знае какво да каже. Сега искал да ни види отново във вторник, за да видим дали "лечението" ще даде резултат...
 Бихте ли ми обяснили какво значи АБКМ
 Благодаря ви!!!
*

АБКМ - алергия към белтъка на кравето мляко
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Д-р Бърди, ние бяхме в София вчера. В детската поликлиника на Найден Геров. Попаднахме на доц. Желев

Дени, много съжалявам да го кажа, но сте попаднали на формен идиот. от този "доктор" са пропищяли много майки, това е възможно най-лошият избор на лекар там. ако имате възможност - посетете друг специалист.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040

Д-р Бърди, ние бяхме в София вчера. В детската поликлиника на Найден Геров. Попаднахме на доц. Желев, който не ни прегледа с ехогроф и след като изслуша оплакванията ни (без дори да погледне картона на детето), прегледа детето и ни назначи "лечение". Да изправим матрака и да го даржим на 45 градуса в торба...След като го попитах какъв ни е проблема - рефлукс или нещо друго, той ми каза, че се правя на много "веща", а работата ми била само да "подсигурявам мляко в млекоцентралите"...Меко казано съм възмутена, но на такива хора човек не знае какво да каже. Сега искал да ни види отново във вторник, за да видим дали "лечението" ще даде резултат...
 Благодаря ви!!!
Казаха ви такива неща?
Не вярвам на очите си... и на прочетеното.

Моля, помогнете на майката с л.с. ако някой знае къде може да се направи УЗ на детето...и да се дадат компетентни препоръки и лечение...
Sir Alec Guinness
Казаха ви такива неща?
Не вярвам на очите си... и на прочетеното.

Моля, помогнете на майката с л.с. ако някой знае къде може да се направи УЗ на детето...и да се дадат компетентни препоръки и лечение...

Не ви се вярва!!! 8O

Моля ви, който се срещне с този човек ще потвърди, че е абсолютен идиот, както и Jam  се е изразила... Препоръчаха ми д-р Куманова, някой може ли да каже нещо?

Детето не спира да плаче!
Съкращението л.с. ?
« Последна редакция: Май 04, 2007, 20:40:05 pm от Дени »