0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте, по-горе бяхте споменали за candida glabrata, но не се разви темата. Аз бих искала да попитам какво значи ако се изолира такава кандида в изпражненията на дете на около 1.5 -2г.
2. Относно 3-та сливица. Синът ми е на 5,4 г. Боледува рядко, предимно вируси /хрема основно/, ангини досега не е имал, отити също. Изобщо аз го смятам за много здраво дете. Антибиотици не е взимал освен заради един цистит преди 2 г.
Обаче, особено като е хремав спи с отворена уста, доста време и след като му е минала хремата, хърка нощем, има сенки под очите и все пита моля, моля? Т.е като че ли не дочува, но може и да е тик, да се разсейва, той е доста разсеян. Иначе говори ясно, без грешки, чудесен правоговор има. Казаха ни, че третата сливица е уголемена - един УНГ специалист каза да се вади, един педиатър каза : не правете нищо, ще се смали сама след 7 години. Та Вие какво мислите. Благодаря.
Нормално е дете с хрема да спи с отворена уста.
Наличието на "трета" сливица е причина за редца симптоми и оплаквания от страна на детето с по-малко или повече хроничен характер. Ако нямате такива оплаквания (а те са много характерни при наличие на "трета" сливица), не може да се подозира наличие.

Кандида глабрата е особен вид Кандида. Много рядко се изолира по принцип и изисква специален подход. Моето скромно и лично мнение е че, неразумната употреба на този "Ентерол" спомага за разпространението на тази гъбичка... Тук няма, не се продава и ползва такова нещо.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Здравейте, докторе!
Бях споменавала преди за обривите на Симеон, но тъй като не минават, пак ще Ви тормозя :D
Симеон е почти на пет месеца, доскоро изцяло на кърма, от 3 седмици давам и Фризолак на следобедното хранене. Ака по веднъж на 4-5 дни, веднъж стигна и до 10 дни. Когато го храня с АМ около устата избиват червени петна:
http://images14.snimka.bg/002432968-big.jpg
минават след 20 минути. От кърма или вода (при миене на лицето) не се появяват.
От около месец има и екземи отстрани и на двете бузки, снимала съм по-голямата:
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2432970
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2432972
Според педиатърката не са проблем, бяха почнали да завяхват, отскоро отново се зачервиха и се разрастнаха доста. Мазах 1 седмица 2 пъти дневно с Fucidin, нямаше никакъв ефект. Кожата е доста грапава и повдигната и мисля, че го дразни или сърби - няколко пъти го видях да търка мястото с ръка.
Вчера изпражненията бяха зелени, примесени с ядки и слуз. От няколко седмици има доста газове през целия ден - шумни и миризливи.
Свързани ли са нещата? Чудя се дали млякото не е неподходящо? С какво да мажа бузките?
Да изследваме ли изпражненията?
Иначе детето е весело, пълно с енергия, храни се и спи нормално.
Погледнах обривите...
Ще е нужно КС кремче в база за 3,4 дена.
Не чист Елокон!
Не са нужни посявки при тези дадености-тези изпражнения са свързани с прехода към АМ (или добавката му).
Погледнете биберона да тече добре, а не много.
Sir Alec Guinness
Здравейте докторе.Искам да ви попитам какво ви е мнението за новата разработка на ваксината ДТК.Не знам дали при вас се ползват.Съжелявам че не мога да кажа точното име,но става въпрос за"уж" същата васкина,но тази се поставя мускулно и е по щадяща за детето.Ако имате информация,моля дайте съвет.Дали е 100%доказана или да сложим старата в гърба?Може и майките,които са слагали от новата да споделят.
« Последна редакция: Март 20, 2007, 09:37:24 am от ribarca »
*
Здравей Бърди,
Искам да те попитам, какво е твоето мнение за капките Зимафлуор за бебета. Моята педиатърка каза последния път за започна да давам по 1.
И отново да повдигна баналния въпрос за отказа да пият мляко. Махнах междинното хранене с мляко в 15:00, но вечерта госпожицата отново отказа да пие нормално - изпи само 110 мл, което за 4 кратно хранене на ден отново ми се вижда много малко (като гледам тук другите деца на нашата възраст пият по 200).
Да опитам ли да го сменя с някое по-вкусно, чувала съм за Милумил. Откакто са се родили са на Нутрилон (първо Нутрилон 1, а сега Нутрилон 2).

Менюто в момента е:
1. 8-9 ч. АМ надробено с бисквити или попара със сирене, масло и сухар (ако не сложа нещо в АМ-то не изпиват повече от 80 :( )
(не го броя като основно хранене) 10 ч. Плодово пюре 60 гр.
2. 12 ч. Месно зеленучково меню - 190 гр.
3. 17 ч. Млечна инстантна каша
4. 21-22 ч. АМ - колкото изпият - той около 180, тя едва едва 110.

Малко ли е млякото, което им се пада на ден и не е ли много рано за 4 кратно дневно хранене - все още са на 9 м. и половина?
« Последна редакция: Март 20, 2007, 10:02:18 am от cygnus »
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе.Искам да ви попитам какво ви е мнението за новата разработка на ваксината ДТК.Не знам дали при вас се ползват.Съжелявам че не мога да кажа точното име,но става въпрос за"уж" същата васкина,но тази се поставя мускулно и е по щадяща за детето.Ако имате информация,моля дайте съвет.Дали е 100%доказана или да сложим старата в гърба?Може и майките,които са слагали от новата да споделят.
Безклетъчната коклюшна ваксина е в употреба от много години. Коклюшна ваксина е, но е пречистена.
Добра и надеждна е.

Правенето на ваксини "в гръбчето" е груба грешка и е недопустимо.
Моля настоявайте следващия път да поставят ваксината правилно-всички интрамускулни ваксини се поставят до 15-17-18 месеца по предно-страничната част на крачето.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравей Бърди,
Искам да те попитам, какво е твоето мнение за капките Зимафлуор за бебета. Моята педиатърка каза последния път за започна да давам по 1.
И отново да повдигна баналния въпрос за отказа да пият мляко. Махнах междинното хранене с мляко в 15:00, но вечерта госпожицата отново отказа да пие нормално - изпи само 110 мл, което за 4 кратно хранене на ден отново ми се вижда много малко (като гледам тук другите деца на нашата възраст пият по 200).
Да опитам ли да го сменя с някое по-вкусно, чувала съм за Милумил. Откакто са се родили са на Нутрилон (първо Нутрилон 1, а сега Нутрилон 2).

Менюто в момента е:
1. 8-9 ч. АМ надробено с бисквити или попара със сирене, масло и сухар (ако не сложа нещо в АМ-то не изпиват повече от 80 :( )

Малко ли е млякото, което им се пада на ден и не е ли много рано за 4 кратно дневно хранене - все още са на 9 м. и половина?
Аз не бих давал флуор-мненията днес са много противоречиви.
Децата наддават добре на тегло? Хапват добре храната в 12 и с апетит?
Sir Alec Guinness
Благодаря ви,ваксината се нарича"инфанрикс".Препоръчвате ми нея,нали?
*

Birdie

• 11040
Благодаря ви,ваксината се нарича"инфанрикс".Препоръчвате ми нея,нали?
Да, ваксината е много добра-не сме имали проблеми досега с нея.
« Последна редакция: Март 20, 2007, 11:39:48 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, докторе!
Пиша ви резултатите от прегледа при невролог.
Според нея детето няма нужда от физиотерапия , може би просто повечко масаж да и правя.
Но пък фонтанелата и е почти затворена и иска да направим снимка на главата дали няма преждевременно затворени шевове на черепа. Големи ли са рисковете от тази снимка /все пак е рентген/? Според нея е наистина важно?
*
Здравейте пак, д-р Бърди!
Миналата седмица бяхме на редовна консултация, съчетано с поставяне на първия пентаксим. Оказа се, че за точно 1 месец малкия е наддал 700 гр. /роден е 3700 на 25.12, мерене на 15.02- 5150, мерене на 16.03-5850/. Храненията бяха 6 като само на едно от тях изяждаше около 130гр., а останалите около 60/70/-90-100. Педиатърката ни изгледа странно и констатира, че държим детето на диета :?
Малко ли е наддал наистина? В неделя ще навърши 3 месеца....

Здравейте д-р Бърди. Имам един въпрос към Вас. От няколко дни дъщеря ми е със зачервени бузки. Случвало се е и друг път. Смятах, че е от вятъра, защото обикновено се зачервяваха след разходка и до вечерта минаваха. Но сега вече 3-4 дни си стоят зачервени и си мисля дали не става дума за някакъв атопичен дерматит. Кожата на лицето е по-суха. Мажа със слънцезащитен крем на бюбхен 30 фактор при разходки. Не е яла нищо ново, така че изключвам възможността да е реакция към храна.
<br />[link=http:
*
Това, доколко даването на ХА млека като "профилактично" средство още от раждането е работещ подход е много спорен въпрос. Аз лично само въз основа на анамнеза, и без прояви или проблеми от страна на детето, не бих го давал. Може да го смените на 7 навършени месеца постепенно.
Аз лично въвеждам глутен към 11-12 месец (фиде->>макарони->>сухарчета в основното ядене->хляб).

Докторе, бихте ли ми каzали по каква схема става zаместването на ХА с нормално АМ. Търсих да прочета, но не намерих никъде подобна информация. Благодаря.
*

Birdie

• 11040
Здравейте, докторе!
Пиша ви резултатите от прегледа при невролог.
Според нея детето няма нужда от физиотерапия , може би просто повечко масаж да и правя.
Но пък фонтанелата и е почти затворена и иска да направим снимка на главата дали няма преждевременно затворени шевове на черепа. Големи ли са рисковете от тази снимка /все пак е рентген/? Според нея е наистина важно?
Чудесно дотук...
Обиколката на главата е в съзвучие с ръста и теглото на детето-тоест, каса се за симетричен тип. Ако главата нараства всеки месец, и детето покрива т.нар. "крайъгълни етапи на развитие", не виждам каква инфомация в повече може да ни предложи "снимката"...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте пак, д-р Бърди!
Миналата седмица бяхме на редовна консултация, съчетано с поставяне на първия пентаксим. Оказа се, че за точно 1 месец малкия е наддал 700 гр. /роден е 3700 на 25.12, мерене на 15.02- 5150, мерене на 16.03-5850/. Храненията бяха 6 като само на едно от тях изяждаше около 130гр., а останалите около 60/70/-90-100. Педиатърката ни изгледа странно и констатира, че държим детето на диета :?
Малко ли е наддал наистина? В неделя ще навърши 3 месеца....
За 3 месеца-2150гр. Делено на 11 седмици (1 седмица в началото махаме)=195 грама за седмица... къде е проблема?
Моля, оставете детето на спокойствие...
Предлагайте достатъчно мляко-попреминете на 5 хранения, ако иска, разбира се.Така ще изяжда повече на хранене...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди. Имам един въпрос към Вас. От няколко дни дъщеря ми е със зачервени бузки. Случвало се е и друг път. Смятах, че е от вятъра, защото обикновено се зачервяваха след разходка и до вечерта минаваха. Но сега вече 3-4 дни си стоят зачервени и си мисля дали не става дума за някакъв атопичен дерматит. Кожата на лицето е по-суха. Мажа със слънцезащитен крем на бюбхен 30 фактор при разходки. Не е яла нищо ново, така че изключвам възможността да е реакция към храна.
Можете да вземете А-Дерма с Омега->>хидратантен крем за деца.
Добър е...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Това, доколко даването на ХА млека като "профилактично" средство още от раждането е работещ подход е много спорен въпрос. Аз лично само въз основа на анамнеза, и без прояви или проблеми от страна на детето, не бих го давал. Може да го смените на 7 навършени месеца постепенно.
Аз лично въвеждам глутен към 11-12 месец (фиде->>макарони->>сухарчета в основното ядене->хляб).

Докторе, бихте ли ми каzали по каква схема става zаместването на ХА с нормално АМ. Търсих да прочета, но не намерих никъде подобна информация. Благодаря.
Има различни-поговорете с педиатъра.
Схема такава може да се напише само ако имаме възможност да следим пряко детето.
Sir Alec Guinness
*
Здравей Бърди,

Менюто в момента е:

Аз не бих давал флуор-мненията днес са много противоречиви.
Децата наддават добре на тегло? Хапват добре храната в 12 и с апетит?
Да, в 12 ядат с апетит. Понякога само се случва да им дойде много и накрая им се повдига и връщат малко.
Не зная как наддават напоследък - днес става точно 1 месец от последната консултация, а реших да я отложа за другата седмица, за да стане 1 месец и десетина дни от последния Акт Хиб, за да съчетаем консултацията и втория прием на Акт Хиб. На предишната консултация бяха наддали за 1 месец - той 400 гр, а тя 250. Тогава бяха на 8м и половина, сега са на 9 и половина. Нормално ли е толкова да наддадат за тази възраст?
*

Birdie

• 11040
И на 8.5 бяха с тегло?
Тегло на раждане?
В кой перцентил на кривите са?
Sir Alec Guinness
*
И на 8.5 бяха с тегло?
Тегло на раждане?
В кой перцентил на кривите са?
той - 8670 (тегло при раждане 2900) следващи тегла през месец: 3850, 5350, 6150, 6810, 7500, 7850, (пауза заради грипна ваканция), 8670.
тя - 7250 (тегло при раждане 2300) следващи тегла през месец: 3400, 4400, 5150, 5750, 6450, 6750, (пауза заради грипна ваканция), 7250
родени са 21 дни преди термин и са по-лекички предполагам, защото са близначета.
Последния въпрос не го разбрах. Може ли някаква графика или линк да видя за какво става въпрос?
Благодаря за отзивчивостта!
« Последна редакция: Март 20, 2007, 20:58:00 pm от cygnus »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Последния въпрос не го разбрах. Може ли някаква графика или линк да видя за какво става въпрос?
Благодаря за отзивчивостта!

Сигнус, потърси линк към графика на тегло, ръст и обиколка на глава в предните мнения на доктора - давал го е.
а за он-лайн калкулатор на перцентилите - тук:
http://www.babycenter.com/growthchart/

« Последна редакция: Март 20, 2007, 21:01:27 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!