0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Наденце, и Криско имаше такива - едно отдолу и едно отгоре. те наистина са като пъпчици и изчезват. нищо страшно няма, в Спок го има описано явлението. истинското зъбче не може да се сбърка. ние си имаме вече едно заешко отдолу :D даже не съм разбрала като е пробило.
сори за спама :(
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Добро утро,д-р Birdie.Благодаря,че така бьрзо се отзовахте.
Пропуснах да спомена,че Кристиян отказа да яде Ал110.В болницата пьрвоначално му дадоха от него.След като гладува през почти целия ден смениха храната с Хумана HN.Когато в изхожданията му имаше жилки крьв детето не е имало запек.Притеснява ме и това дали може да се ваксинира.Този месец ще му слагат пьрвата ДТК.До момента отлагаха умунизациите.Какво е мнението Ви за ваксината Пентаксим?Ако е по-добра бих предпочела да я купя.
Благодаря!

*

manhattan

• 1439
На 6 месеца децата хапват само плод в 16-17-18, който се стремим да разнообразяваме. По принцип...

Здравейте, Бърди,
моето момченце е на почти 6 месеца и въведох плода в 10-11 сутрин. не е ли добре? ръководех се от принципа, че се въвежда храна, когато детето е спокойно, не прегладняло и най-податливо към нововъведения. в посочените от вас часове е нервен, уморен и иска само мляко и креватче :D ами, лягаме си с кокошките... кога и какво е правилно да се захрани след това?
Благодаря!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте Д-р Бърди. На каква възраст се препоръчва въвеждане на домат в менюто на бебето?
10-12 месеца...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Ето ни отново  :?

Вчера след като похвалих Тони за увеличението на изпиването от него мляко, пак отказва да се храни. Днес прегледах устата на детенце и установих, че има на венеца долу в дясно една бяла издутинка. Като погледна от другата симетрична страна има лека разлика, все едно е пъпка с връхче. Докторе дали това е млечница? Какво ще ме посъветвате да правя? Верно че всичко пъха в устата каквото му попадне, но немога да го опазя.
хм-това трябва да се погледне...езика е с бял налеп? има ли по други места в устата такова нещо, или странично на бузките от вътрешната страна?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@gabi32
За 6.5 месеца това са много храни. И то с две външни хранения...няма закъде да бързаме :). Броколи-не още...също не копър, магданоз,целина
Половин месец може да правите само комбинации от вече даденото.

за обяд
*картоф+морков+малко АМ
*морков+тиквика+малко картоф
*картоф с пилешко+малко морков
*един ден само АМ, без друго

за следобяд 16-17-18
*ябълка+круша
*ябълка+ круша+оризово брашно
*оризово брашно +АМ+круша
*круша с оризово брашно с или без АМ
*АМ+оризово брашно-или в биберон или като каша.

Докторе, вече сме на 7 мес и 4 дни. Днес бяхме на консултация. Тежи 9150 гр, ръст 75 см (родена е 4250 гр, 54 см.)Наддала е 300 гр за последния месец. Какви нови храни са въвеждаме и да давам ли вече сокове? Лекарката и ме посъветва да и давам вече попара. Не е ли рано още?
Препоръчвам Ви да не давате "сокчета" изобщо...поне до 11-12 месец.
За попара и глутен на тази възраст не може да става и реч.
Балансиран подход е да разнообразим зеленчуците (тиквичка, червено цвекло, броколо, брюкселско зеле, спанак->>като идеи) и да добавим телешко като втори вид месо.

След 1.5-2 седмици-жълтък.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Добро утро,д-р Birdie.Благодаря,че така бьрзо се отзовахте.
Пропуснах да спомена,че Кристиян отказа да яде Ал110.В болницата пьрвоначално му дадоха от него.След като гладува през почти целия ден смениха храната с Хумана HN.Когато в изхожданията му имаше жилки крьв детето не е имало запек.Притеснява ме и това дали може да се ваксинира.Този месец ще му слагат пьрвата ДТК.До момента отлагаха умунизациите.Какво е мнението Ви за ваксината Пентаксим?Ако е по-добра бих предпочела да я купя.
Благодаря!
Хумана има безлактозно мляко-това Хумана HN не е безлактозно!
Да, можете да вземете "Пентаксим".
Няма връзка между ваксинации и АБКМ или лактозен дефицит.
Освен Пентаксим други възможни избори са:
*Тетраксим+акт-Хиб
*Инфанрикс+Имовакс Полио+Хиберикс (или Акт-Хиб).
*Инфанрикс-ИПВ-Хиб
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
На 6 месеца децата хапват само плод в 16-17-18, който се стремим да разнообразяваме. По принцип...

Здравейте, Бърди,
моето момченце е на почти 6 месеца и въведох плода в 10-11 сутрин. не е ли добре? ръководех се от принципа, че се въвежда храна, когато детето е спокойно, не прегладняло и най-податливо към нововъведения. в посочените от вас часове е нервен, уморен и иска само мляко и креватче :D ами, лягаме си с кокошките... кога и какво е правилно да се захрани след това?
Благодаря!
Аз лично ги въвеждам в 16-17-18.
Избягвам да давам сутрин плодове...
В колко си ляга да спи вечер? 18?  8O
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
във връзка с последния постинг, докторе:

- кога горе-долу е добре да се слага бебето да спи вечер
- колко пъти е нормално и добре да спи през деня
- колко общо часа сън е добре да му се събират.

нека да уточним, че става дума за бебета в интервала 6-9-12 месеца, за най-малките е ясно.

ние още борим хрема - вече цяла седмица :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

manhattan

• 1439

Здравейте, Бърди,
Благодаря!

...ми, да...толкова е свикнал, че не знам като сменим времето на 25 съвсем по слънце ще си ляга 8O е, аз го будя за последно хранене в 22, защото иначе съвсем ще обърне нощта в ден. и спи до 6-7 сутрин. иначе през деня спи по около час, повече не.
*

Birdie

• 11040
във връзка с последния постинг, докторе:

- * кога горе-долу е добре да се слага бебето да спи вечер
- * колко пъти е нормално и добре да спи през деня
- * колко общо часа сън е добре да му се събират.

нека да уточним, че става дума за бебета в интервала 6-9-12 месеца, за най-малките е ясно.

ние още борим хрема - вече цяла седмица :(

*21-00 часа->>когато иска в този диапазон.
*сутрин след хранене, 14-16... обикновено за конкретната възраст. Няма обаче твърдо правило изключващо леки "сиести" тук там по около половин час два пъти още дневно.
*няма такава "норма" за рамките на 24-те часа...
« Последна редакция: Март 15, 2007, 19:51:19 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

Здравейте, Бърди,
Благодаря!

...ми, да...толкова е свикнал, че не знам като сменим времето на 25 съвсем по слънце ще си ляга 8O е, аз го будя за последно хранене в 22, защото иначе съвсем ще обърне нощта в ден. и спи до 6-7 сутрин. иначе през деня спи по около час, повече не.
Може и в 16-17 да давате плода... ако му харесва ще го хапва с апетит...
Sir Alec Guinness
*

Вчера след като похвалих Тони за увеличението на изпиването от него мляко, пак отказва да се храни. Днес прегледах устата на детенце и установих, че има на венеца долу в дясно една бяла издутинка. Като погледна от другата симетрична страна има лека разлика, все едно е пъпка с връхче. Докторе дали това е млечница? Какво ще ме посъветвате да правя? Верно че всичко пъха в устата каквото му попадне, но немога да го опазя.
хм-това трябва да се погледне...езика е с бял налеп? има ли по други места в устата такова нещо, или странично на бузките от вътрешната страна?

Няма на други места налепи или подобни такива. Аз давах един ден(вчера)Дактрин и мисля че му отмина, дано не се появи отново.
Докторе обмислям захранването на Тони да започне на навършени 5 месеца със зеленчук или каша. Вие какво ще ме посъветвате.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040

Няма на други места налепи или подобни такива. Аз давах един ден(вчера)Дактрин и мисля че му отмина, дано не се появи отново.
Докторе обмислям захранването на Тони да започне на навършени 5 месеца със зеленчук или каша. Вие какво ще ме посъветвате.
С плод и/или оризово брашно се започва да се захранва... :)
Каша?
Не със зеленчук... 8O
Sir Alec Guinness
*
Благодаря за бързия отговор.

Тони вече е почти на 4.5 месеца и вие ми споменахте за идеи с оризовото брашно ...
От два дни слагам по една мезурка оризово брашно във вечерното мляко и доста се харесва  :)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Наде, преди време пуснах една специална тема поради каква причина се започва с плод. Нека Доктора да ме поправи ако греша, но все пак малките деца имат усет само за сладко. Кърмата и адаптираните млека са сладки на вкус. Поради тази причина по-лесно се възприема даването на плод. Оризовата каша е неутрална и може да не се приеме добре. Препоръчва се да се започне с мека ябълка, тъй като е най-лесна за приемане. След това се добавят и другите неща.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Наде, преди време пуснах една специална тема поради каква причина се започва с плод. Нека Доктора да ме поправи ако греша, но все пак малките деца имат усет само за сладко. Кърмата и адаптираните млека са сладки на вкус. Поради тази причина по-лесно се възприема даването на плод. Оризовата каша е неутрална и може да не се приеме добре. Препоръчва се да се започне с мека ябълка, тъй като е най-лесна за приемане. След това се добавят и другите неща.
Съгласен.
Понякога и с оризово брашно си хапват добре за първа храна. Не е абсолютно за оризовото брашно...
Но за плодовете-да, съгласен съм.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Благодаря за бързия отговор.

Тони вече е почти на 4.5 месеца и вие ми споменахте за идеи с оризовото брашно ...
От два дни слагам по една мезурка оризово брашно във вечерното мляко и доста се харесва  :)

Чудесно.
Сега започваме да търсим добри ябълки и круши... пресни :)
Sir Alec Guinness
*
Ясно Гане чета почти редовно, но имахме доскорошни проблеми с коремчето на Тони и мисля да се допитвам винаги до д-р Бърди именно поради тази причина.
Знам много добре, че се въвежда първа храна плод или каша. Просто исках да чуя мнение и за зеленчука в нашия случай.

*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #619 -: Март 15, 2007, 20:07:36 pm »
Сега започваме да търсим добри ябълки и круши... пресни :)

Ей това вече ми е проблем. Ще потърся но ... алтарнатива? Пюрета на Хип мисля ...
« Последна редакция: Март 15, 2007, 20:17:35 pm от Perdeto »