0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Плаче? има необичайно много газове?
Следете след привършване на кърменето, детето да е спокойно. Това е непряк белег за достатъчността на кърмата.
Напъва се като при затруднено акане, иначе на всички памперси за деня само един най- много да не е наакан. Вечер след къпане се кърмим по мое мнение обилно, въпреки това в един момент отказва прием на кърма или мляко, но будува и плаче. Ето снощи например- изкъпахме се към 21:30, сукахме последователно и от двете гърди до към 22:30 и после заспахме към 2 часа чак, като  на моменти се отпуска и заспива, но за около 10-на минутки.
"Напъва се като при затруднено акане.."
->Това не е проблем.
Не кърмете повече от 20-25 минути от едната гърда и 5-10 от другата. За това време детето изяжда всичко необходимо. През останалото време ползва зърното за биберон и гълта въздух (ако е изпразнена гърдата). На този въздух се дължат вечерните неспокойствия, освен ако не иска хранене вечер след 00.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте!

При нас няма промяна в храненето - рев и плюене докато започне да яде. Хапва малко и се отказва. Например: 02ч. - 80мл.; 06ч.120мл.; 10ч.90мл. Имам чувството, че не се нахранва, защото като и дам залъгалката засмуква гладно...
Вчера пробвахме с една приятелка да и дадем кърма(моята спря преди две седмици :( ) и тя засука жадно. Вече сериозно се замислям за смяна на млякото, но не знам кое ще е най-подходящо. Ако може да ми препоръчате някое(може и на лични). Сега сме на Милумил.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040

"силно да плаче по време на дневните си придремвания..."
->Преди, по време на или след съня?

Рахит при добре гледано, извеждано дете,и ако я храните с АМ... ??? и то 3 месечно?? 8O

Както сладко си е заспала и изведнъж се разплаква много силно и безутешно. По-често се успокоява сама и продължава да спи. Храненето е смесено, часовете са ориентировъчни:
8-9 кърмене
11-12 Аптамил 120 мл
15-16 кърма
18-19 Аптамил 120 мл
22-23 кърма

Иначе детенцето е усмихнато, весело и спокойно - приказка. :)
"Както сладко си е заспала и изведнъж се разплаква много силно и безутешно."
->Това също не е проблем.
И схемата е добра-240 мл Аптамил имат 140UI Vit.D (около 60 на 100мл готово мляко)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте!

При нас няма промяна в храненето - рев и плюене докато започне да яде. Хапва малко и се отказва. Например: 02ч. - 80мл.; 06ч.120мл.; 10ч.90мл. Имам чувството, че не се нахранва, защото като и дам залъгалката засмуква гладно...
Вчера пробвахме с една приятелка да и дадем кърма(моята спря преди две седмици :( ) и тя засука жадно. Вече сериозно се замислям за смяна на млякото, но не знам кое ще е най-подходящо. Ако може да ми препоръчате някое(може и на лични). Сега сме на Милумил.
Хм... Можете ли да продължите с кърменето? в някои хранения поне?
Иначе Хумана1 или НАН1...
Sir Alec Guinness
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Здравейте, докторе!
В 16 часа давам Фризолак, през другото време сме на кърма. От няколко дни забелязвам, че когато давам АМ около устата се пявяват червени петна подобни на обрив от коприва там където се е изцапала кожата с мляко. След 20-30 минути минават. След къпане също се появяват подобни зачервявания по главата, пак минават сами. Къпя със Себамед. В интерес на истината и при мен често след баня излизат такива петна без връзка с козметика или температура на водата.
Мисля си, че не е притеснително, но реших да питам за всеки случай дали да предприема някакви мерки :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Birdie

• 11040
Здравейте, докторе!
В 16 часа давам Фризолак, през другото време сме на кърма. От няколко дни забелязвам, че когато давам АМ около устата се пявяват червени петна подобни на обрив от коприва там където се е изцапала кожата с мляко. След 20-30 минути минават. След къпане също се появяват подобни зачервявания по главата, пак минават сами. Къпя със Себамед. В интерес на истината и при мен често след баня излизат такива петна без връзка с козметика или температура на водата.
Мисля си, че не е притеснително, но реших да питам за всеки случай дали да предприема някакви мерки :D
Не е притеснително, но говори за това, че може би дупките на биберона са големички и тече повече от нужното...може би. :)
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Благодаря за бързия и адекватен отговор докторе, ще послушаме съветите и се надявам това да е причината.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
здравейте доктор birdie!
Имам две бебета,близначета на 6 месеца.
От 3-4 дена на едното бебче забелязах нещо.
На главичката отзад и беше излязло нещо като пъпчица,
сега забелязвам че е станало нещо като купчинка от много дребни пъпчици.
червено е и съвсем малко започна да се лющи от горе.Има и дребни
пъпчици на вратлето.От какво може да е това?Ако е някаква алергия
щеше да има по цялото тяло.
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Благодаря за отговора :D
Не е с големи дупки - пробвах 2 пъти с биберон за 3 месеца на Авент, но му течеше бързо и пак се върнахме на този за 1 месец. Към него няма забележки :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте отново и от нас. Ето и новините след вчерашния преглед при УНГ специалиста. Според него всичко се е изчистило вече и не се наблюдава нещо проблемно. Ако се появи пак нещо или се притеснявам - препоръча да отидем пак.
Моите наблюдения са - рано сутрин - кашлица, все едно нещо е глътнал и го дразни, хриптене в носа, но без секрети. Предполагам, че всичко това си е някаква последица от бронхита и се надявам скоро да се оправи.
Иначе схемата с оризовото брашно и бисквитите като че ли е добра, но пък имаме проблем с изакването после. Ако пропусне едно хранене през деня - обикновено към 4-5 часа сутринта се буди и иска да яде. Ако е направил 5 хранения - спи непробудно цялата нощ. Също така забелязах, че ако го оставя да беснее и не му позволя да придремва вечер към 6-7 часа - през нощта съня му е по-дълъг и по-спокоен.
Ами това е от нас :lol: Весел и спорен ден!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Здравейте отново и от нас. Ето и новините след вчерашния преглед при УНГ специалиста. Според него всичко се е изчистило вече и не се наблюдава нещо проблемно. Ако се появи пак нещо или се притеснявам - препоръча да отидем пак.
Моите наблюдения са - рано сутрин - кашлица, все едно нещо е глътнал и го дразни, хриптене в носа, но без секрети. Предполагам, че всичко това си е някаква последица от бронхита и се надявам скоро да се оправи.
Иначе схемата с оризовото брашно и бисквитите като че ли е добра, но пък имаме проблем с изакването после. Ако пропусне едно хранене през деня - обикновено към 4-5 часа сутринта се буди и иска да яде. Ако е направил 5 хранения - спи непробудно цялата нощ. Също така забелязах, че ако го оставя да беснее и не му позволя да придремва вечер към 6-7 часа - през нощта съня му е по-дълъг и по-спокоен.
Ами това е от нас :lol: Весел и спорен ден!
Да, това за спането в 6-7 е проблем. Оставяме го да се умори достатъчно...
5 хранения? ок, ако ги иска и спи добре...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
здравейте доктор birdie!
Имам две бебета,близначета на 6 месеца.
От 3-4 дена на едното бебче забелязах нещо.
На главичката отзад и беше излязло нещо като пъпчица,
сега забелязвам че е станало нещо като купчинка от много дребни пъпчици.
червено е и съвсем малко започна да се лющи от горе.Има и дребни
пъпчици на вратлето.От какво може да е това?Ако е някаква алергия
щеше да има по цялото тяло.
Благодаря ви предварително!
Привет!

Поти ли се нощем? Коса сутрин като "макарончета" от изпотяване?
Алергия? Неее... не все натам... :(
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Да, това за спането в 6-7 е проблем. Оставяме го да се умори достатъчно...
5 хранения? ок, ако ги иска и спи добре...

Ами той ужасно много обича да си дремва в колата. Случва се доста често като ходим на пазар да заспи. Не винаги иска да се събуди след това и определено след това се получават тези проблеми с неспането. А преди беше на 4 хранения - той сам си ги въведе и сега това нововъведение от 5 хранения пак е негова идея. Общо взето се опитвам да го следвам :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Благодаря ви доктор birdie!
Нощем не се поти,но може би е от количката,може от нея да се поти,когато ги слагам в количката,по принцип на главичките нищо не им слагам.Трябва ли да я намажа с някакво кремче?Слагах от кремчето за подсичане.

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
И схемата е добра-240 мл Аптамил имат 140UI Vit.D (около 60 на 100мл готово мляко)

Значи рев по време на сън не е причина да се дава витамин D на капки, а този в млякото е достатъчен като профилактика на рахита. Дано съм Ви разбрала правилно. Благодаря Ви! :)
*

Birdie

• 11040
Благодаря ви доктор birdie!
Нощем не се поти,но може би е от количката,може от нея да се поти,когато ги слагам в количката,по принцип на главичките нищо не им слагам.Трябва ли да я намажа с някакво кремче?Слагах от кремчето за подсичане.
Чист Фуцидин за два дена по два пъти дневно би бил добър избор.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

Значи рев по време на сън не е причина да се дава витамин D на капки, а този в млякото е достатъчен като профилактика на рахита. Дано съм Ви разбрала правилно. Благодаря Ви! :)
Не, не е причина.
Вит Д само от това количество мляко не стига. Но ако я извеждате редовно е достатъчно.
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Схванах :D. Благодаря Ви още веднъж!
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #558 -: Март 10, 2007, 10:14:27 am »
Здравейте д-р Бърди,

Вчера бяхме на детска консултация и кг. ни са 6.400 дебидюс голичък, което означава че за седмица сме наддали не 170 а 130 гр. (550 гр.за месец) и сме високи 65 см.. Като цяло пак се храним недостатъчно (според мен) две хранения по 150 мл., останалото 100-120 мл. В такъв случай ще започваме ли с брашното или да изчакам още седмица?
Мрънкаме си още, но опредлено има макар и минимално подобрение.
Докотре Тони отказва да пие вода, а преди поне по 50-100 мл. на ден изпиваше. Памперсите не винаги са мокри и това буди тревога в мен. Задължително ли трябва да бъдат мокри памперсите след всяка смяна?

Благодаря  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #559 -: Март 10, 2007, 10:33:53 am »
Здравейте д-р Бърди,

Вчера бяхме на детска консултация и кг. ни са 6.400 дебидюс голичък, което означава че за седмица сме наддали не 170 а 130 гр. (550 гр.за месец) и сме високи 65 см.. Като цяло пак се храним недостатъчно (според мен) две хранения по 150 мл., останалото 100-120 мл. В такъв случай ще започваме ли с брашното или да изчакам още седмица?
Мрънкаме си още, но опредлено има макар и минимално подобрение.
Докотре Тони отказва да пие вода, а преди поне по 50-100 мл. на ден изпиваше. Памперсите не винаги са мокри и това буди тревога в мен. Задължително ли трябва да бъдат мокри памперсите след всяка смяна?

Благодаря  :)

Чудесно.
Да поизчакаме още седмица.
Не, не след всяко хранене памперсите трябва да са мокри.
Не е задължително децата да пият вода до времето когато се захранват.
Млякото съдържа вода.
Ако го обличате логично, не ползвате много одеяла, и приготвяте млякото правилно, няма причина, поради която да давате вода.
« Последна редакция: Март 10, 2007, 15:33:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness