0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Birdie, тъжно е...но мисля, че са останали само белезите от раните, а гнева от болката е бил двигателя на успеха (да извоюваш доверие като лекар-чужденец е наистина признание)! Иначе нямаше да го има Birdie тук, в този форум! Аз се радвам се, че го има, но истински щастлива ще бъда, когато няма да има нужда от него за елементарните ни въпроси - значи тук нещо ще се е променило. Но ето пак ще питам:
Каква е разликата между Panadol Baby и Calpol? И двете суспензии съдържат еднакво количество парацетамол, миришат еднакво на ягоди, на една и съща фирма са - gsk.
Тъй като Панадола не е ефективен за Лора - не успява да свали температурата (5мл а тя е 7.800 кг.) докторка каза - ами вземи Calpol. Взех го - не се наложи да го ползвам, но се чудя имаше ли нужда да го купувам или правя сбирка от сиропчета за температура?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Тукашния Панадол Бейби е от 160мг/5 мл, докато Калпол (няма такова търговско име в Гърция) е 120мг/5 мл.
http://www.vitfarm.ru/index.php?productID=1246
5мл Панадол на доза за дете с тегло 7.800 (ако е от 160мг/5 мл сиропче) е голяма доза-максимума е 3.5мл на доза!
15мг/кг/доза се дозира Парацетамол (13-15мг/кг/доза)=15х7,8кг=117мг

->>117мг от сиропче 160мг/5 мл е:
117*5/160=3,6 (3.5 мл)

*Дозите са справочни. Не прилагайте без консулт с педиатър*.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Този Панадол Бейби, който аз ползвам е 120 мг/5 мл, т.е. същия като Калпол (и моя е 120мг/5 мл). А 5 мл е дозата, която ни е предписал педиатъра на последното ходене при него преди една седмица. И в крайна сметка е било излишно второто сиропче?
*

Birdie

• 11040
...И в крайна сметка е било излишно второто сиропче?
Така излиза-същият препарат е... :D
« Последна редакция: Март 06, 2007, 13:34:46 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Д-Р Бърди,да питам кое според вас е най-ефикасното лекарство против колики.Дъщеря ми е на 2 месеца/почти/ и се скъсва от плач,главно вечер и през нощта.
Дали може да се смесват еспумизан и саб-симплекс?
Извинявам се ,че ще се намеся, но да кажа при нас как беше. в началото срещу коликите частичен успех имаха капките  babynos. Мия най-много се успокояваше със сешуар, Пробвай го. иначе при най-силните колики ползвахме 2 вида капки едновременно и нищо не помагаше, за съжаление.
<br />[link=http:
Здравейте д-р Бърди! Виждам, че сте помогнали на много млади майки, затова искам да ви помоля и аз за съвет.
Имам момиченце, което е в началото на втория месец и е на смесено хранене. Храни се с Нан 1 на Нестле. Притеснява ме, че ака на два - три дни веднъж и понякога изпражненията й са доста твърди като за бебе. Дори когато се опитам да й помогна с термометъра не може да се изходи. От млякото ли получи този запек и какво да направя, за да й помогна?
Искам съвета Ви и за нещо друго. По бузките и брадичката й излязоха ситни пъпчици, някои от които са с гноен връх, ту се зачервяват, ту избледняват. От какво може да е това и с какво да ги мажа?
Прочетох, че според Вас Саб Симплекс са най-добрите капки за колики, но при нас като че ли нямат ефект. Какво мислите за анасона?
Стана доста дълго, за което Ви моля да ме извините.

И пак аз с въпрос :lovedock:
Навсякъде в таблиците за ръст и кг. показанията са за нормално родени деца. Моето обаче - не е - бързачката Лора се роди в средата на 8 месец. И за всичко бърза - вече има 4 зъба  :D. В подписа ми са стойностите на ръста и кг й по месеци. Въпроса ми е:
Да гледам ли на нея вече като на истинска 8 месечна принцеса? И червените флагчета и маркерите как да ги прилагам - като за 8 месечна или като за 6,5?
Най-вече ме притеснява това, че не се обръща. Само веднъж преди два месеца ми показа, че може да го направи от гръб по корем, а от корем по гръб - абсурд - предпочита да реве безсилно. Нашия педиатър каза, че не иска повече да му споменавам, че детето е недоносено и ако не се върти, то е защото му тежи дупето. Иначе лети с проходилката из апартамента.
Ще съм благодарна за вашето мнение!
*

Birdie

• 11040
И пак аз с въпрос :lovedock:
Навсякъде в таблиците за ръст и кг. показанията са за нормално родени деца. Моето обаче - не е - бързачката Лора се роди в средата на 8 месец. И за всичко бърза - вече има 4 зъба  :D. В подписа ми са стойностите на ръста и кг й по месеци. Въпроса ми е:
Да гледам ли на нея вече като на истинска 8 месечна принцеса? И червените флагчета и маркерите как да ги прилагам - като за 8 месечна или като за 6,5?
Най-вече ме притеснява това, че не се обръща. Само веднъж преди два месеца ми показа, че може да го направи от гръб по корем, а от корем по гръб - абсурд - предпочита да реве безсилно. Нашия педиатър каза, че не иска повече да му споменавам, че детето е недоносено и ако не се върти, то е защото му тежи дупето. Иначе лети с проходилката из апартамента.
Ще съм благодарна за вашето мнение!
По принцип би трябвало да използвате коригираната възраст до около 2-2.5 годинки по отношение антропометричните показатели.
Може да ползвате нормалните криви, но с коригираната възраст на детето.
Коригираната възраст се изчислява като от хронологичната възраст на детето (в седмици) се извадят седмиците на недоносеност.
По коригираната възраст определете за обръщанията, имайки пред вид че:
*коремче->гръбче-4м
*гръбче->коремче->>5м
и по тази коригирана за всичко останало.

Много недоносени имат различни степени на хипертония/или хипотония, които се коригират обикновено с времето. На тях може да се дължат тези проблеми с обръщанията.

"ако не се върти, то е защото му тежи дупето."
->>хе,хе,хе... това е добро...

Ами тя си е истинска принцеса...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди! Виждам, че сте помогнали на много млади майки, затова искам да ви помоля и аз за съвет.
Имам момиченце, което е в началото на втория месец и е на смесено хранене. Храни се с Нан 1 на Нестле. Притеснява ме, че ака на два - три дни веднъж и понякога изпражненията й са доста твърди като за бебе. Дори когато се опитам да й помогна с термометъра не може да се изходи. От млякото ли получи този запек и какво да направя, за да й помогна?
Искам съвета Ви и за нещо друго. По бузките и брадичката й излязоха ситни пъпчици, някои от които са с гноен връх, ту се зачервяват, ту избледняват. От какво може да е това и с какво да ги мажа?
Прочетох, че според Вас Саб Симплекс са най-добрите капки за колики, но при нас като че ли нямат ефект. Какво мислите за анасона?
Стана доста дълго, за което Ви моля да ме извините.
НЕ с термометър!!
Можете ли да ми напишете схемата, количествата,теглото на детето и защо дохранвате...
За пъпките ако имате снимка...
Sir Alec Guinness
Благодаря за поредния бърз и изчерпателен отговор!
Явно изостава с обръщането, но може да е мързеливичка като майка си  :lol:. И все пак кога е deadline, когато трябва да започна да се притеснявам? Нали знаете, че всички майки си мислим, че децата ни няма начин да не страдат от някоя рядка болест  :x !
НЕ с термометър!!
Можете ли да ми напишете схемата, количествата,теглото на детето и защо дохранвате...
[/quote]

Храни се на 3 часа и изяжда по около 100-110 гр. Преди седмица навърши 1 месец и тежеше 4330 (роди се 3450 гр. след което свали на 3280 гр.). Дохранвам я, защото не ми достига кърмата...имам кърма най-много по 30 гр. на хранене и то от двете гърди. Когато не се е изходила не иска да яде и с много усилия изяжда по около 80 гр., непрекъснато се напъва, нервничи, буди се често с рев...
За пъпките ще я снимам и ще ви изпратя снимка.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, привет!

Да попитам нещо, може би смешно... От няколко дни (на практика, след като му премина диарията), Мартин огладнява много на често. Практически, трудно издържа 3 часа, понякога дори реве със сълзи от глад. Започна да се буди и нощем да иска да яде - нещо, което не е правил от 3 месечен.
Снощи, например, яде за последно в 22:30, а тази сутрин се събуди с рев от глад в 04:50!
Реализирахме един ден и 7-кратно хранене, като новородено...
Изобщо не мога да си представя как ще правим 5-кратно хранене.
При това, започна да изяжда по-големи количества - по 200 мл мляко на ядене (преди това едва успяваше със 180) - и пак е гладен след 2.30 часа.
Взе да пие и доста вода, особено нощем.

Притеснявам се това да не е признак за някакъв органичен проблем?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Докторе, привет!

Да попитам нещо, може би смешно... От няколко дни (на практика, след като му премина диарията), Мартин огладнява много на често. Практически, трудно издържа 3 часа, понякога дори реве със сълзи от глад. Започна да се буди и нощем да иска да яде - нещо, което не е правил от 3 месечен.
Снощи, например, яде за последно в 22:30, а тази сутрин се събуди с рев от глад в 04:50!
Реализирахме един ден и 7-кратно хранене, като новородено...
Изобщо не мога да си представя как ще правим 5-кратно хранене.
При това, започна да изяжда по-големи количества - по 200 мл мляко на ядене (преди това едва успяваше със 180) - и пак е гладен след 2.30 часа.
Взе да пие и доста вода, особено нощем.

Притеснявам се това да не е признак за някакъв органичен проблем?

Повод за схемата със заместване...
Само Фризопеп? или?
Можете да му давате повече-230-240-250. Не е проблем.
Защо да е органичен проблем?
Можете ли да вземете сутрин на гладно кръвна глюкоза? с апаратче и лентичка? от педиатъра?
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #493 -: Март 06, 2007, 18:05:42 pm »
Ето ни и нас, за да не Ви стане скучно докторе  :D

Утре сме на кардиолог и ще са готови резултатите от изпражненията на малък Тони. Докторе каже какво да правим с трудното изхождане. От както е на АЛ 110 не се е изхождал, парвим масаж на коремче, но не се получава (имаме само газове). Веднъж само ползвах термометъра за да изследваме изпражненията, но беше малко количеството което изходи. Незнам дали имаме все още подобрение, защото продължава да не се храни (120 мл.), пищи (то май нашият рев е само писъци). Разходките и те станаха непоносими, пищи със сълзи, дави се, носим се на ръце и когато и това не помогне бързо се прибираме.

Основно въпроса ми е за изхождането, какво да правя?
« Последна редакция: Март 06, 2007, 18:17:31 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• *
  • 14924
Само Фризопеп? или?
Можете да му давате повече-230-240-250. Не е проблем.
Защо да е органичен проблем?
Можете ли да вземете сутрин на гладно кръвна глюкоза? с апаратче и лентичка? от педиатъра?

а, не е само Фризопеп. на обяд яде около 150-200 пюре - не мога да го измеря точно, че нали сме на домашно вече :) следобед имаме оризова каша с Фризопеп и плодово пюре, разбъркана.
изяжда огромни количества.

за проблем ме притесни нощното пиене на вода и тенденцията към предимно нощен глад.

свекърва ми е диабетичка и има електронно апаратче и лентички. може ли с нейния уред да се направи такова изследване?
тукашните педиатри не разполагат стандартно с такова оборудване :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Да, може с това апаратче.
Сутрин, на гладно-поне 8 часа без прием на храна.
"...изяжда огромни количества."
Без петното по лицето, нали?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #496 -: Март 06, 2007, 19:00:52 pm »
Ето ни и нас, за да не Ви стане скучно докторе  :D

Утре сме на кардиолог и ще са готови резултатите от изпражненията на малък Тони. Докторе каже какво да правим с трудното изхождане. От както е на АЛ 110 не се е изхождал, парвим масаж на коремче, но не се получава (имаме само газове). Веднъж само ползвах термометъра за да изследваме изпражненията, но беше малко количеството което изходи. Незнам дали имаме все още подобрение, защото продължава да не се храни (120 мл.), пищи (то май нашият рев е само писъци). Разходките и те станаха непоносими, пищи със сълзи, дави се, носим се на ръце и когато и това не помогне бързо се прибираме.

Основно въпроса ми е за изхождането, какво да правя?
Претеглиха ли го?
Колко дена не се е изхождал?
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
Без петното по лицето, нали?

петна не сме имали от петък, когато Ви го показах.
засега съм на тръни, чакам ваксинацията в четвъртък, дано да сме добре дотогава, че ми писна да отлагаме.

*

Birdie

• 11040
Благодаря за поредния бърз и изчерпателен отговор!
Явно изостава с обръщането, но може да е мързеливичка като майка си  :lol:. И все пак кога е deadline, когато трябва да започна да се притеснявам? Нали знаете, че всички майки си мислим, че децата ни няма начин да не страдат от някоя рядка болест  :x !
Тези обръщания имат елемент на мистерия.
Виждал съм деца да ходят (нестабилно, първи стадии) и все още да не могат да се обръщат добре в леглото.
Важи комплексната оценка за детето, тонуса, архаичните рефлекси, контрола на главата, неврологичния статус...
Проследяваме...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
НЕ с термометър!!

Храни се на 3 часа и изяжда по около 100-110 гр. Преди седмица навърши 1 месец и тежеше 4330 (роди се 3450 гр. след което свали на 3280 гр.). Дохранвам я, защото не ми достига кърмата...имам кърма най-много по 30 гр. на хранене и то от двете гърди. Когато не се е изходила не иска да яде и с много усилия изяжда по около 80 гр., непрекъснато се напъва, нервничи, буди се често с рев...
За пъпките ще я снимам и ще ви изпратя снимка.
[/quote]
Каква е консистенцията и цвета на изпражненията?
На колко време максимално се е случвало да се изхожда?
Прираста на тегло е много добър.
Бих Ви препоръчал в 16-17-18 храненето да дадете цял биберон.
През това време гърдата ще има двойно повече време да съжбира мляко и на следващото кърмене може да я кърмите само.
Моля внимавайте с дрешките-прекаленото изпотяване води до обезводняване и запек също...
Не даваме друго освен кърма/АМ?
Sir Alec Guinness