0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Измерванията са добри... обиколка на гърди днес не мерим. Няма и таблици за тях, а и значение нямат.
Не давайте нищо без нужда.
Проследяваме... ще видим.

... оооооох добре че четем и се интересуваме, иначе горките ни дечица  :x
* относно обиколката на гърдите - на мен педиатърката ми каза, че било много важно към 6-тия месец обиколката на гърдите да се равнява на тази на главичката  8O. И аз оттогава /това беше миналия месец/ се чудя каква ли ще да е връзката между обиколка на гърдите и на главата!?!
* Хубавото е, че бебка няма температура - 36,4 е /37,1 ректално/. Ще следя, дано това прокашляне отмине.

Лека и спокойна нощ доктор Birdie  :D

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Докторе, ние май се разболяваме. Писах ви за моето преболедуване миналта седмица, тази сутрин Стефания се събуди с рев заради запушен нос. Пръскам редовно спрей Низита, утре мисля да взема и крема. Също така докато спи кашля- суха кашлица, не много продължителна, не се събужда да речем от нея. Температура няма, много е жизнена и като цяло не е раздразнителна- напротив много дружелюбна, дори няколко пъти ми позволи да пръскам в нослето- предполагам в практиката ви е рядко срещано дете да позволи да му се сложи нещо в носа. И още нещо- да ви попитам при променливото време, което настъпи, какъв да е принципа на обличане- предишния преходен сезон го изкарахме съвсем бебешката, при което е нормално да сме доста облечени.
Хубава и спокойна вечер!

Е, запушено носле все още нищо не значи.
Принципа на обличане е логичност...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Измерванията са добри... обиколка на гърди днес не мерим. Няма и таблици за тях, а и значение нямат.
Не давайте нищо без нужда.
Проследяваме... ще видим.

... оооооох добре че четем и се интересуваме, иначе горките ни дечица  :x
* относно обиколката на гърдите - на мен педиатърката ми каза, че било много важно към 6-тия месец обиколката на гърдите да се равнява на тази на главичката  8O. И аз оттогава /това беше миналия месец/ се чудя каква ли ще да е връзката между обиколка на гърдите и на главата!?!
* Хубавото е, че бебка няма температура - 36,4 е /37,1 ректално/. Ще следя, дано това прокашляне отмине.

Лека и спокойна нощ доктор Birdie  :D

Няма значение гръдната обиколка. Няма и таблици за тях вече като рутинна практика.
Обиколката на главата се поставя по криви. Не ми е известно да се сравнява с друг показател, в смисъл на някаква цел за постигане.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Ами като седи например в столчето за хранене и започва едно подскачане и лакатушене на ляво и на дясно. Така му казваме ние, танцуване. Другото нещо,което мен по вече ме притеснява е, когато седи най вече го забелядвам, стиска и отпуска бедра, следва изхлузване от стола.

По колко пъти на ден и за колко време да давам смекта. как се дава преди или след хранене.
А за малко да забравя, дребосъчко нали има хрема, но тя вече е някак си вътрешна към носоглътката. Много започна да се дави, даже днес тъкмо се зарадвах, че си изяде храната от ДМК и той повърна. Вечер пък се опитвам все още да му давам АМ, защото му действа приспиващо, а и той си го обича, но се дави пак по същата причина. Подобно стоят нещата и с водата. Как мога да помогна в този случай, явно само спрей Нисита и Стеримар не вършат работа.
Не е проблем това, което описвате в столчето-чувства се "заключен", "принуждаван", усеща "целите Ви" за прием на определеното количество храна и иска да се измъкне. :)

За нослето може да ползвате Виброцил шпрей или Олинт от 0.05%. Една доза Парацетамол вечер също помага.

"Смекта" може да дадете две половинки прахчета дневно.За два дена само...
Sir Alec Guinness
*
Добро утро  :) д-р Birdie

Бързам да пиша, защото после не остава време.

Не е проблем това, което описвате в столчето-чувства се "заключен", "принуждаван", усеща "целите Ви" за прием на определеното количество храна и иска да се измъкне. :)

Всъщност незнам дали ме разбрахте по описанието, но явно не е проблем ...  :) Мен ме притесняваше стискането на бедрата, сякаш много му се пишка, а се стиска, като че ли му причинява лека болка. Следва изхождане, но може и да пишка всъщност :? 

За нослето може да ползвате Виброцил шпрей или Олинт от 0.05%. Една доза Парацетамол вечер също помага.

Виброцил капки давах седмица, но на листовката е написано да не се ползва по вече от седмица. За Олинт 0.05 % четох същото, в такъв случай мога ли да ползвам спрея или ...
Парацетамол (Панадол), съм давала превантивно заради никнещите зъбки, за около седмица с един ден прекъсване, да разбирам ли да продължавам и ако е да, колко дни?

Лек и весел ден  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Модераторите тук ми липсват. За разлика от други места. ;)
Пишете, включвайте се, коментирайте. Не е монолог тук-понякога се чувствам като на изпит..."избутан" "на светло".  8O
  Как да коментираме, докторе,  :( то ако тръгна да коментирам краткия ми опит с български детски лекари ...определено модераторите ще ме забележат! :?
  Относно захранването - аз също съм захранена късно с каша - Слънчо и то под наставленията на тогавашния ми педиатър. Като записвах Цецко, желаех да го запиша при друга педиатърка, която е много хвалена в bg-mamma и е за късното захранване. Тя не ни прие с обяснението, че вече има много пациенти. Така на око ми изглеждаше доста възрастна (за разлика от настоящата, която е към трийсетте). Мисля си, че явно младото поколение педиатри така са ги учили в Университета...
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 09:02:12 am от Lan »
*

Birdie

• 11040
@Perdeto
Ден, два Панадол-само вечер.
Може да ползвате и двата вида носни капки по-дълго - в една доза вечер.
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 09:55:41 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
@
Perdeto
Ден, два Панадол-само вечер.
Може да ползвате и двата вида носни капки по-дълго - в една доза вечер.

Сърдечно благодаря  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
 :DВ ентусиазма си да коментирам, та забравих да попитам!
д-р Birdie, моят Малчо повръща по малко от десетия си ден някъде - тъничка струка от устата. Сега от два дни обаче като се напъва да ака, излиза и фонтанче с кърма от устата. Като се има предвид, че и суче кратко - 7-8 минути дали успява да приеме достатъчно храна? Как бих могла да му помогна да не повръща толкова?
*
Мисля си, че явно младото поколение педиатри така са ги учили в Университета...

Явно, наистина. И аз мислех, че това са вижданията на възрастното поколение педиатри, но се оказа, че не е така -при престоя ни в болничното отделение на Токуда имах контакт с целия екип педиатри ( около 10тима), голяма част от тях над 30те, реших се да кажа с каво съм захранила, че не съм давала сок и т.н., последва едва ли не възмущение и обяснение как не се прави така и аз си съжалих, че изобщо споменах...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Благодаря Докторе!
За протокола- кърмена съм до година и половина- захранена съм с бананова каша доста късно /1979 година/
Моята педиатърка не ми се меси- само ме пита на какъв етап сме с харненето, аз й нося таблица да се отчитаме, за да знае просто какво яде детето.
Само се чуди защо все още се кърмим и вечер, то и аз се чудя, ама Стефания явно мисли, че така е редно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
:DВ ентусиазма си да коментирам, та забравих да попитам!
д-р Birdie, моят Малчо повръща по малко от десетия си ден някъде - тъничка струка от устата. Сега от два дни обаче като се напъва да ака, излиза и фонтанче с кърма от устата. Като се има предвид, че и суче кратко - 7-8 минути дали успява да приеме достатъчно храна? Как бих могла да му помогна да не повръща толкова?
Не мисля че имаме проблем... това са често срещани неща.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Мисля си, че явно младото поколение педиатри така са ги учили в Университета...

Явно, наистина. И аз мислех, че това са вижданията на възрастното поколение педиатри, но се оказа, че не е така -при престоя ни в болничното отделение на Токуда имах контакт с целия екип педиатри ( около 10тима), голяма част от тях над 30те, реших се да кажа с какво съм захранила, че не съм давала сок и т.н., последва едва ли не възмущение и обяснение как не се прави така и аз си съжалих, че изобщо споменах...
Нещата са трагични... само това да кажа за пореден път.
Това поколение е възпитавано от друго, учило в 50-60-те години, когато Бг педиатрия се "изврати" окончателно. После по-младите започнаха да "пеят" същите неща.

Аз междувпрочем в същият "дух" бях обучаван, но поради вродена съпротива не слушах много, а си търсех други пътища, сравнявайки с това което се прави в "добрите" школи. И въпреки че има много различия в много неща между тях, общата насока е винаги горе-долу единна. А тя е коренно различна от това, което правят в Бг.
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 10:35:27 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Благодаря Докторе!
За протокола- кърмена съм до година и половина- захранена съм с бананова каша доста късно /1979 година/
Моята педиатърка не ми се меси- само ме пита на какъв етап сме с харненето, аз й нося таблица да се отчитаме, за да знае просто какво яде детето.
Само се чуди защо все още се кърмим и вечер, то и аз се чудя, ама Стефания явно мисли, че така е редно.

Нито това е подход.
Тези хора имат някакъв проблем с кърменето... Не знам защо, все за него се захващат- да го ограничават, да го премахват, да го спират... . Странни са всичките тези неща.
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
ами аз за това се консултирам с Вас и момичетата тук
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Здравейте, д-р Бърди.
Заради пословичната некомпетентност на българските педиатри, с която все още не съм се сблъскала лично, искам да ви задам един въпрос.
Бих искала да кърмя детето си още от раждането. Засега се очертава да се раждаме секцио.
Кои упойки са най-подходящи за майката, с оглед минимални вреди за бебето и максимално бързо изчистване от организма след операцията?
Тук обикновено бебето първо се захранва с АМ, докато майката е в реанимация след операцията. Каква е практиката в Гърция в подобни случаи?
Извинявам се за дългото словоизлияние, но се опитвам да съставя критериите си за избор на болница за раждането.
Слънчев и усмихнат ден.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Здравейте, д-р Бърди.
Заради пословичната некомпетентност на българските педиатри, с която все още не съм се сблъскала лично, искам да ви задам един въпрос.
Бих искала да кърмя детето си още от раждането. Засега се очертава да се раждаме секцио.
Кои упойки са най-подходящи за майката, с оглед минимални вреди за бебето и максимално бързо изчистване от организма след операцията?
Тук обикновено бебето първо се захранва с АМ, докато майката е в реанимация след операцията. Каква е практиката в Гърция в подобни случаи?
Извинявам се за дългото словоизлияние, но се опитвам да съставя критериите си за избор на болница за раждането.
Слънчев и усмихнат ден.
В Токуда дават бебето на майката около 12 часа след раждането, за да го кърми, независимо дали е секцио или не.
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 10:59:21 am от Lan »
*

Birdie

• 11040
Ако изберете епидурална анестезия,а не обичайната, няма да има проблем да поставите детето веднага на гърдата след раждане.
Иначе анестетиците в общата практика са същите както и тук и са с ограничения за кърмене до около 4-5 часа след.

Да и тук опитват с АМ, но вече има строги разпоредби да не се прави така.
Има силна тенденция към кърмене, с всичките елементи на правилното поведение след раждането, които да улесняват кърменето, а не обратното.

Отделното отглеждане на децата (здрави, доносени новородени, без проблеми) (отделно от майката, на други етажи и т.н.)тук е абсолютно неприемливо и е нарушения на основни човешки права. И варварско. Абсолютно забранено е. Майката може да поставя на гърдата толкова често, колкото иска в първите дни. Не се меси никой...
Абсолютно забранено е да се правят каквито и да е било манипулации на детето без изричното съгласие и уведомяване на родителите. Може да стане повод за съд с огромни обезщетения.

Уважението към човешката личност е факт, колкото и да има разни "отклонения".
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 10:31:24 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря, докторе.
Лан, мерси за инфото. Аз засега към Токуда съм се насочила. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Birdie

• 11040
Благодаря, докторе.
Лан, мерси за инфото. Аз засега към Токуда съм се насочила. :D
1 хранене с АМ не е фатално.
Има значение след около 6 часа да сте в постоянен контакт с детето и да го поставяте на гърдата.
Не че не може 6 часа без хранене едно здраво, доносено дете, което е в подходяща термална обстановка...
Sir Alec Guinness