0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Пак сме ние  :?

За щастие Т нямаме, но от както е предният ми пост, малечко се изходи два пъти обилно и рядко, като вторият път вече и малко воднисто. Дали това е реакция към ефералгана, нурофена, панадола които съм давала през последните два дни или може би проблема при нас чревна инфекция. Забелязвам още от вчера, че детето си опъва и присвива крачетата, това са познатите ни до болка колики/коремни спазми,а сутринта имаше зловонни изпражнения с малко слуз. Как мислите дали е от лекарствата или вирусното заболяване, което ми е малко мътно? Да пусна посявка след първото утрешно изхождане, какво ще кажете?
Да, може да пуснете посявка.
Но нека поизчакаме още ден.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря Ви докторе, лека и спокойна нощ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Цитат на Бърди:
"Защитен крем се слага докато махнем памперса. Два пъти дневно стига." - докторе, аз слагам всеки път, когато сменям памперса, а остатъка от предишния крем махам с мокра кърпичка. Бих се радвала ако и за малки бебета се маже по два пъти на ден, защото този крем много се наплъстява и трудно се маха?
Благодаря и за предишния отговор!

Колкото е по-малко детето повече трябва. Е, три, 4 пъти е достатъчно.
Какъв крем ползвате? Добрите не се наплъстяват, а и слагаме по малко.

Ползваме Мустела докторе, но вие казахте, че тази марка не ви е позната. Води се една от най-добрите бебешки козметики (поне у нас) - френска е. Крема ми се струва добър, поне до сега не е имала проблем със зачервено или подсичане. Но на инструкцията пише да се слага плътен слой и се наплъстява. Но забелязвам, че мокрото от напишканото седи върху крема някак си, нали разбирате, т.е. действително действа като бариера. Като порастне може да намалим, за сега ще я мажа поне 3-4 пъти.
Лека вечер и успешна седмица.

п.с. чудех се дали да задам един застрелващ въпрос, но е твърде късно, друг път...
*

Birdie

• 11040
Цитат на Бърди:
"Защитен крем се слага докато махнем памперса. Два пъти дневно стига." - докторе, аз слагам всеки път, когато сменям памперса, а остатъка от предишния крем махам с мокра кърпичка. Бих се радвала ако и за малки бебета се маже по два пъти на ден, защото този крем много се наплъстява и трудно се маха?
Благодаря и за предишния отговор!

Колкото е по-малко детето повече трябва. Е, три, 4 пъти е достатъчно.
Какъв крем ползвате? Добрите не се наплъстяват, а и слагаме по малко.

Ползваме Мустела докторе, но вие казахте, че тази марка не ви е позната. Води се една от най-добрите бебешки козметики (поне у нас) - френска е. Крема ми се струва добър, поне до сега не е имала проблем със зачервено или подсичане. Но на инструкцията пише да се слага плътен слой и се наплъстява. Но забелязвам, че мокрото от напишканото седи върху крема някак си, нали разбирате, т.е. действително действа като бариера. Като порастне може да намалим, за сега ще я мажа поне 3-4 пъти.
Лека вечер и успешна седмица.

п.с. чудех се дали да задам един застрелващ въпрос, но е твърде късно, друг път...
В Гърция "късно" е след 03 вечер... така че, питайте.
Sir Alec Guinness
Здравейте д-р Бърди! Предстои ни заминаване за Индонезия със сина ни, който е на година и половина. Ще живеем в столицата Джакарта за около 3 години. Доста търсих информация за имунизациите необходими за там, но информацията е противоречива. От центъра по заразни болести и паразитология твърдят, че няма задължителни имуницации, а има 3 препоръчителни- коремен тиф, хепатит А и Б и японски енцефалит. Въпросът ми е според вас достатъчни ли са само тези ваксини? Ами инфлуенца? Жълта треска? Предварително Ви благодаря за отговора!
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди! Предстои ни заминаване за Индонезия със сина ни, който е на година и половина. Ще живеем в столицата Джакарта за около 3 години. Доста търсих информация за имунизациите необходими за там, но информацията е противоречива. От центъра по заразни болести и паразитология твърдят, че няма задължителни имуницации, а има 3 препоръчителни- коремен тиф, хепатит А и Б и японски енцефалит. Въпросът ми е според вас достатъчни ли са само тези ваксини? Ами инфлуенца? Жълта треска? Предварително Ви благодаря за отговора!
http://www.mdtravelhealth.com/destinations/asia/indonesia.html

:)
Sir Alec Guinness
http://www.mdtravelhealth.com/destinations/asia/indonesia.html

:)
Благодаря Ви много за бързия отговор! :)
*
 д-р Birdie, какво Ви е мнението за гимнастиката и по-специално за т.н. "коремни преси" - изправяне на бебето до седнало положение като го държи родителя за ръчичките?
 Нашата педиатърка много държи да го правим, а ортопедът строго забрани, защото се натоварвало кръстчето и аз пак нямам идея на кого да вярвам. :(
*

Birdie

• 11040
д-р Birdie, какво Ви е мнението за гимнастиката и по-специално за т.н. "коремни преси" - изправяне на бебето до седнало положение като го държи родителя за ръчичките?
 Нашата педиатърка много държи да го правим, а ортопедът строго забрани, защото се натоварвало кръстчето и аз пак нямам идея на кого да вярвам. :(
Не се правят такива неща, но не заради кръста на бебето (това е "бисер", абсолютно), а защото нямате нужда от тези неща. Няма такива "опасности" от натоварванията.
« Последна редакция: Септември 25, 2007, 20:32:38 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie много благодаря за отговора. Моето мнение напълно съвпада с това, което сте написал Вие, така че в случая нямам Никакво съмнение как да постъпя  :wink: .

*

Birdie

• 11040
Доктор Birdie много благодаря за отговора. Моето мнение напълно съвпада с това, което сте написал Вие, така че в случая нямам Никакво съмнение как да постъпя  :wink: .
Простете за израза...

Абе хора, тези хора там наред ли са? Какви са тези глупости, какво е това чудо? Ние бяхме страна с интелигентна педиатрия някога...какви "гимнастики", какви "коремни преси", какви "опасности за кръста" на бебето... 8O

Простете...
Sir Alec Guinness
*
Простете за израза...

Абе хора, тези хора там наред ли са? Какви са тези глупости, какво е това чудо? Ние бяхме страна с интелигентна педиатрия някога...какви "гимнастики", какви "коремни преси", какви "опасности за кръста" на бебето... 8O

Простете...

Мда, простете ме и мен за отклонението, но сега постоянно се чува това е от руската школа, това не е правилно ... Ами намерих една книжка при мама за отглеждането и храненето на бебета и малки деца, издание 1978 г., купувала я е когато аз съм се родила. Та в нея пише, кърмете максимално дълго, не захранвайте преди 4-5 м., не захранвайте със сокчета, придизвикват колико, не тъпчете децата с нишесте, брашно и т.н. Има и рецепти, въпреки че тогава вече е имало и готови пюрета и детски кухни там се препоръчва домашно приготвената прясна храна.
От къде се е взело това за захранването още през 2 м. и то със сокчета и всичките подобни глупости...
*
Стефи, майка ми също ме е захранила след 5-я месец, с каша (1972 г.). Явно е по-късно това. Извинявам се, че се намесвам и аз.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
... ами незнам и аз какви са тези педиатри в БГ  8O, направо треперя какво ще правим с моето джудженце. Отгоре на всичко днес ми се струва, че няколко пъти прокашля /а вчера бяхме на консултация и докторката каза, че е добре/. По късно ще й премеря температурата - дано нищо й няма и да е здравичка, че ... какво ще правим иначе направо ме е страх да си го помисля.

Докторе, моля Ви кажете дали за един месец /без 3 дена/ е наддала и пораснала в границите на нормалното - с 630 гр. /сега е 4300/ и с 3 см /сега е 56 см./, обиколка на главичката с 1,5 см. /сега е 37 см./, обиколка на гърдичките с 1 см. /сега е 36 см./? Благодаря

п.п. дали ако няма температура и продължава да прокашля има за какво да се безпокоя и да вземам ли някакви мерки или не?

*

Birdie

• 11040
Стефи, майка ми също ме е захранила след 5-я месец, с каша (1972 г.). Явно е по-късно това. Извинявам се, че се намесвам и аз.
Модераторите тук ми липсват. За разлика от други места. ;)
Пишете, включвайте се, коментирайте. Не е монолог тук-понякога се чувствам като на изпит..."избутан" "на светло".  8O
« Последна редакция: Септември 25, 2007, 22:27:13 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
... ами незнам и аз какви са тези педиатри в БГ  8O, направо треперя какво ще правим с моето джудженце. Отгоре на всичко днес ми се струва, че няколко пъти прокашля /а вчера бяхме на консултация и докторката каза, че е добре/. По късно ще й премеря температурата - дано нищо й няма и да е здравичка, че ... какво ще правим иначе направо ме е страх да си го помисля.

Докторе, моля Ви кажете дали за един месец /без 3 дена/ е наддала и пораснала в границите на нормалното - с 630 гр. /сега е 4300/ и с 3 см /сега е 56 см./, обиколка на главичката с 1,5 см. /сега е 37 см./, обиколка на гърдичките с 1 см. /сега е 36 см./? Благодаря

п.п. дали ако няма температура и продължава да прокашля има за какво да се безпокоя и да вземам ли някакви мерки или не?
Измерванията са добри... обиколка на гърди днес не мерим. Няма и таблици за тях, а и значение нямат.
Не давайте нищо без нужда.
Проследяваме... ще видим.
« Последна редакция: Септември 25, 2007, 22:26:27 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Добър вечер докторе, остана най накрая малко време да Ви драсна.
Днес температура нямаме, но имаме проблем с коремчето. Сутринта имахме обилно рядко изхождане, като цял ден ту мрънка, ту пищи. Вечерта се изходи малко, но пак рядко, но не воднисто. Аз все пак му пуснах една посявка, за урината се води борба свободен стил. Да видим и там какво ще излезе. Докторе Тони прави от известно време, нещо като тикове с крачетата стиска и отпуска бедра или пък се клати като, че ли танцува, това като е седнал. Забелязвам не след дълго изхождане. Това притеснително ли е или...?
За сега не съм давала, лекарства освен тези за понижаване на Т. Мислите, че е възможно, коремните болки да са от тях (на листовките е отбелязано,като противопоказание) и мислите ли, че му е нужно някакво лечение, имайки в пред вид изписаната рецепта?
Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
Добър вечер докторе, остана най накрая малко време да Ви драсна.
Днес температура нямаме, но имаме проблем с коремчето. Сутринта имахме обилно рядко изхождане, като цял ден ту мрънка, ту пищи. Вечерта се изходи малко, но пак рядко, но не воднисто. Аз все пак му пуснах една посявка, за урината се води борба свободен стил. Да видим и там какво ще излезе. Докторе Тони прави от известно време, нещо като тикове с крачетата стиска и отпуска бедра или пък се клати като, че ли танцува, това като е седнал. Забелязвам не след дълго изхождане. Това притеснително ли е или...?
За сега не съм давала, лекарства освен тези за понижаване на Т. Мислите, че е възможно, коремните болки да са от тях (на листовките е отбелязано,като противопоказание) и мислите ли, че му е нужно някакво лечение, имайки в пред вид изписаната рецепта?
Благодаря Ви
Като вирусен гастрентерит се очертава това...
Ако пие "Смекта", аз бих дал утре. Но не този "Ентерол"!!

Не разбрах какво точно прави... как танцува седнал?  8O
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Докторе, ние май се разболяваме. Писах ви за моето преболедуване миналта седмица, тази сутрин Стефания се събуди с рев заради запушен нос. Пръскам редовно спрей Низита, утре мисля да взема и крема. Също така докато спи кашля- суха кашлица, не много продължителна, не се събужда да речем от нея. Температура няма, много е жизнена и като цяло не е раздразнителна- напротив много дружелюбна, дори няколко пъти ми позволи да пръскам в нослето- предполагам в практиката ви е рядко срещано дете да позволи да му се сложи нещо в носа. И още нещо- да ви попитам при променливото време, което настъпи, какъв да е принципа на обличане- предишния преходен сезон го изкарахме съвсем бебешката, при което е нормално да сме доста облечени.
Хубава и спокойна вечер!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Ами като седи например в столчето за хранене и започва едно подскачане и лакатушене на ляво и на дясно. Така му казваме ние, танцуване. Другото нещо,което мен по вече ме притеснява е, когато седи най вече го забелядвам, стиска и отпуска бедра, следва изхлузване от стола.

По колко пъти на ден и за колко време да давам смекта. как се дава преди или след хранене.
А за малко да забравя, дребосъчко нали има хрема, но тя вече е някак си вътрешна към носоглътката. Много започна да се дави, даже днес тъкмо се зарадвах, че си изяде храната от ДМК и той повърна. Вечер пък се опитвам все още да му давам АМ, защото му действа приспиващо, а и той си го обича, но се дави пак по същата причина. Подобно стоят нещата и с водата. Как мога да помогна в този случай, явно само спрей Нисита и Стеримар не вършат работа.