0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте доктор "Birdie"!
Вчера едното ми детенце,повръщаше на всяко ядене!
На обяд само като видя лъжичката,почна да повръща!
Вечерта,изяде половината ядене,и пак повърна!
Млекото преди лягане,изпи го,и след малко го повърна и това!
Температура няма!
Преди 2 дена правихме хепатит Б,третата ваксина,
може ли от нея да става това?
Докторката каза че и на двете са им зачервени гърлата,
може би е настинала?
Моля ви кажете ми вашето мнение!
Днес на обяд яде,до сега не е повръщала!
Благодаря ви предварително!
Няма връзка с ваксините. Вероятно вирусен гастрентерит... сезон им е...
Здравейте отново докторе!
Снощи доста се изплаших!
През нощта се събуди едното детенце,докато и дам водичка,чувам от другото
креватче някакво давене!Добре,че бях там!Другото дете повърнало и се задавило!
Както и да е,взех я при мен да спи.През цялата нощ повърна още три пъти!
Много съм притеснена,защо така?Обяснихте ми,че това е вирусен гастрентерит!
А какво да им дам ?И на другото дете същото ли може да е?
Сега ме е страх и да ги сложа да спят!
Температура нямат!
Между другото,майка ми също цяла нощ повръща,а тя ги гледа малките!
Дайте ми съвет,да ги водя ли на лекар,какво да правя?
Много ви благодаря!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Може да е вирусен гастрентерит. Не казвам че е...
Разбира се, заведете децата да ги прегледат
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Доктор Бърди, здравейте!
Да ви припомня с две думи нашия случай, коментирам няколко страници назад - изписаха ни от болница, в епикризата диагнозата ни е остър тубулоинтестициален нефрит със съмнение за ВУР, с препоръка да се направи ретроградна цистео-уретрография. Лекуваха ни с Амикин 7 дена, още толкова продължаваме сега с Панцеф.
Лекарите изрично наблегнаха колко е важно за детето да поема повече течности. Ако отказвало да пие вода от биберон, да давам с лъжичка.
както и да я давам - не я иска. При престоя в болницата кърмата спря. Опитах да я възстановя, но мисля, че повече нищо не мога да направя. Сега детето има едно изцяло заместено хранене с пюре на обяд, едно следобедно хранене с оризова каша + АМ и останалите три яденета за деня - по 160-170мл АМ. Захранена е на 5.5месеца. Та въпросът ми - има ли нужда от повече течности? Пробвах чай - не иска. Да опитам ли със сок от ябълка + вода? Досега сокове никакви не е пила. Съвета на личния педиатър е да давам разреден с вода домашен сок от вишни...
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1683 -: Септември 24, 2007, 17:21:51 pm »
Здравейте д-р Birdie,

Прегледа и консултацията с частния педиатър заключи, респираторен вирус, макар гърдите да са чисти, ушичките също. Гърлото не е зачервено, само хрема, която пък като че ли по пресъхна от високата Т.

Изписаха ни следните лекарства:
Нифлорил свешички 2 х 1/2
Осцилококцинум 2 х 1
Ефералган 150 мг. до 4 пъти на ден
Хексалгин в случай на Т над 39.5-40 градуса
Утре ще пуснем и една урина, за да отхвърлим някоя уроинфекция, каквата имахме преди 3-4 месеца.

Днес температура до сега нямаме, но отново имахме силен рев към 12 ч., съпроводен със скубане на коса, дърпане на уши, усукване на тялото и главата на ляво и на дясно. При това му състояние се принудих да дам Панадол 5 мл., като след 20 минути се укроти и усмихна. В момента Антоан е вече моето дете, което скача, вика, дъвче, плюе и ...Мисля, че проби най накрая 1 горен в дясно, напипвам леко драскане.

Докторе малко странични въпросчета. До каква възраст да слагам защитен крем под памперса и колко често?
Когато направя пюре от пресни плодове, колко часа могат да стоят на стайна Т и в хладилник, за да се доизяде?
Благодаря Ви

П.П. При колко висока Т може да се къпе детето?
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 17:39:41 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Перденце, извинявам се, че се намесвам, на д-р Бърди също, но доколкото знам хомеопатични лекарства не се дават в комбинация с други хомеопатични, а пък с лекарства от традиционната медицина изобщо. Осцилококцинума е именно хомеопатично лекарство. Другото, което ми се струва е важно - той се дава профилактично и при начални леки форми на настинка или грип за евентуално предотвратяване. Искам да кажа, дали няма да му дойде и този осцилококцинум в повече на детенцето. Поне това занм за хомеопатичните и съм говорила с лекари, но ти пак прочети опаковката.
Поздрави и много здраве на детенцето. Да е свежарка утре!!!
*
Нинче мисля, ако нямаме Т да дам само Осцилококцинум. Това не го знаех, че не се комбинират с лекарства от тразиционната медицина. Хм ще взема да я питам, ей сега ме хвърли в джаза направо.

@silvia_yo

Нужно е да се разбере от какво е температурата първо.
Нелидиск НЕ е подходящ.
По принцип трябва да приемат детето за изследвания!
Бургас? само там може да се случват тези неща...  8O

Как беше детето в дните преди тази т-ра? стабилизирано, или?
Да нищо му нямаше.
Хубавото е, че от 18:00 вчера не е дигал температура, отказва да яде ал110 и като цяло яде по 30-40 през 3-4ч., пие вода постоянно, но устичката му ми се стурва суха и диарията продължава обаче, ето изследвания на кръвта от вчера, диагнозата на деж. снощи беше вирусна диария нещо от този род. Мисля днеска да ходя да влизам в болницата, че ме притеснява това ,че не яде и заслабва според мен.  :(
Изследванията говорят за възможна инфекция.
Нужно е в болнична обстановка да се изследва детето.
Привет Докторе!
Днеска ни изписаха от инфекциозното в Бургас(изследванията били ОК), до вчера вечерта акаше  направо вода, но днеска сутринта изака твърди топчета слепени и от тогава не е акал, бяхме на леч.Хумана HN С Пребиотици, глюкоза5%, смекта, ентерол и Амекацин. Ето какви са ми притесненията:
Пак сме на Лечебната Хумана и ни казаха така до края на седмицата поне, а бяхме на това нещо 3м. едвам минахме на нутрилон1 , но той така и не направи хубаво ако винаги воднисто, но пък надаваше за месец и половина докато бяхме на нутрилона качи към 800-900г., в болницата ни карат да минаваме на Фризопеп, че имал АБКМ, и незнам сега като дойде края на седмицата какво да му давам, аз си мисля да пробвам с Х.А. мляко спряла съм се на милумил х.а.2, че било по-вкусно, ако имаше АБКМ щеше ли да надава въобще, няма обриви не повръща, РАСТ теста(-)(макар,че те не били точни казват?) една от сестрите ми каза, че може да има непоносимост към някой от съставките и щом коремчето му било така чуствитлено да пробвам с х.а. мляко, вие как мислите?

*

Nina

• 2643
Писала съм ти на лична Перденце, за да не ангажирам форума, но при все, че много от традиционните лекарите отричат хомеопатията (аз не съм нито за, нито против) ми е странно как изписват и хомеопатични лекарства. Има си лекари-хомеопати!
*

Nina

• 2643
Здравейте д-р Бърди,
искам да ви питам, Криси след като я накърмя и когато повърне веднага след това мъничко, понякога е пресечено мляко, като вода с бели парченца - проблем ли е?
Благодаря и лека вечер.
*

Birdie

• 11040
Доктор Бърди, здравейте!
Да ви припомня с две думи нашия случай, коментирам няколко страници назад - изписаха ни от болница, в епикризата диагнозата ни е остър тубулоинтестициален нефрит със съмнение за ВУР, с препоръка да се направи ретроградна цистео-уретрография. Лекуваха ни с Амикин 7 дена, още толкова продължаваме сега с Панцеф.
Лекарите изрично наблегнаха колко е важно за детето да поема повече течности. Ако отказвало да пие вода от биберон, да давам с лъжичка.
както и да я давам - не я иска. При престоя в болницата кърмата спря. Опитах да я възстановя, но мисля, че повече нищо не мога да направя. Сега детето има едно изцяло заместено хранене с пюре на обяд, едно следобедно хранене с оризова каша + АМ и останалите три яденета за деня - по 160-170мл АМ. Захранена е на 5.5месеца. Та въпросът ми - има ли нужда от повече течности? Пробвах чай - не иска. Да опитам ли със сок от ябълка + вода? Досега сокове никакви не е пила. Съвета на личния педиатър е да давам разреден с вода домашен сок от вишни...
Няма нужда от повече течности. Ако детето не иска-не иска. "Борбата" е безсмислена, защото целите и са безсмислени.

За никакви сокове от вишни и реч не може да става!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1690 -: Септември 24, 2007, 18:50:23 pm »
Здравейте д-р Birdie,

Прегледа и консултацията с частния педиатър заключи, респираторен вирус, макар гърдите да са чисти, ушичките също. Гърлото не е зачервено, само хрема, която пък като че ли по пресъхна от високата Т.

Изписаха ни следните лекарства:
Нифлорил свешички 2 х 1/2
Осцилококцинум 2 х 1
Ефералган 150 мг. до 4 пъти на ден
Хексалгин в случай на Т над 39.5-40 градуса
Утре ще пуснем и една урина, за да отхвърлим някоя уроинфекция, каквата имахме преди 3-4 месеца.

Днес температура до сега нямаме, но отново имахме силен рев към 12 ч., съпроводен със скубане на коса, дърпане на уши, усукване на тялото и главата на ляво и на дясно. При това му състояние се принудих да дам Панадол 5 мл., като след 20 минути се укроти и усмихна. В момента Антоан е вече моето дете, което скача, вика, дъвче, плюе и ...Мисля, че проби най накрая 1 горен в дясно, напипвам леко драскане.

Докторе малко странични въпросчета. До каква възраст да слагам защитен крем под памперса и колко често?
Когато направя пюре от пресни плодове, колко часа могат да стоят на стайна Т и в хладилник, за да се доизяде?
Благодаря Ви

П.П. При колко висока Т може да се къпе детето?
Няма връзка със зъбки.
Аз не ползвам хомеопатия. Не мисля че има ефект от нея.
Защитен крем се слага докато махнем памперса. Два пъти дневно стига.
До 6 часа траят пресните плодове независимо къде. После си променят вкуса.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@silvia_yo

Нужно е да се разбере от какво е температурата първо.
Нелидиск НЕ е подходящ.
По принцип трябва да приемат детето за изследвания!
Бургас? само там може да се случват тези неща...  8O

Как беше детето в дните преди тази т-ра? стабилизирано, или?
Да нищо му нямаше.
Хубавото е, че от 18:00 вчера не е дигал температура, отказва да яде ал110 и като цяло яде по 30-40 през 3-4ч., пие вода постоянно, но устичката му ми се стурва суха и диарията продължава обаче, ето изследвания на кръвта от вчера, диагнозата на деж. снощи беше вирусна диария нещо от този род. Мисля днеска да ходя да влизам в болницата, че ме притеснява това ,че не яде и заслабва според мен.  :(
Изследванията говорят за възможна инфекция.
Нужно е в болнична обстановка да се изследва детето.
Привет Докторе!
Днеска ни изписаха от инфекциозното в Бургас(изследванията били ОК), до вчера вечерта акаше  направо вода, но днеска сутринта изака твърди топчета слепени и от тогава не е акал, бяхме на леч.Хумана HN С Пребиотици, глюкоза5%, смекта, ентерол и Амекацин. Ето какви са ми притесненията:
Пак сме на Лечебната Хумана и ни казаха така до края на седмицата поне, а бяхме на това нещо 3м. едвам минахме на нутрилон1 , но той така и не направи хубаво ако винаги воднисто, но пък надаваше за месец и половина докато бяхме на нутрилона качи към 800-900г., в болницата ни карат да минаваме на Фризопеп, че имал АБКМ, и не знам сега като дойде края на седмицата какво да му давам, аз си мисля да пробвам с Х.А. мляко спряла съм се на милумил х.а.2, че било по-вкусно, ако имаше АБКМ щеше ли да надава въобще, няма обриви не повръща, РАСТ теста(-)(макар,че те не били точни казват?) една от сестрите ми каза, че може да има непоносимост към някой от съставките и щом коремчето му било така чувствително да пробвам с х.а. мляко, вие как мислите?
С каква диагноза Ви изписаха и от какво бе болно детето? Ако се оправя от Амикацин, чревна инфекция е било...
Аз мисля да го оставите на Лечебна Хумана около 2 седмици и после да опитате да минете на Ал110. Ако го приема, може да го даваме дълго.

С лечебна Хумана наддава ли?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
искам да ви питам, Криси след като я накърмя и когато повърне веднага след това мъничко, понякога е пресечено мляко, като вода с бели парченца - проблем ли е?
Благодаря и лека вечер.
Не, не е проблем.
Sir Alec Guinness
....................................
С каква диагноза Ви изписаха и от какво бе болно детето? Ако се оправя от Амикацин, чревна инфекция е било...
Аз мисля да го оставите на Лечебна Хумана около 2 седмици и после да опитате да минете на Ал110. Ако го приема, може да го даваме дълго.

Диагнозата ще я разбера вдругиден като отида за епикризата. С хуманата през месеците през който бяхме надаваше, но по малко единия месец 400 другия 500 в такива граници все, ще опитам да мина на ал110 значи после, но то е безвкусно и той не го иска и смятам да му слагам много малко захар отначало.

*

Nina

• 2643
Цитат на Бърди:
"Защитен крем се слага докато махнем памперса. Два пъти дневно стига." - докторе, аз слагам всеки път, когато сменям памперса, а остатъка от предишния крем махам с мокра кърпичка. Бих се радвала ако и за малки бебета се маже по два пъти на ден, защото този крем много се наплъстява и трудно се маха?
Благодаря и за предишния отговор!
*

Birdie

• 11040
....................................

Диагнозата ще я разбера вдругиден като отида за епикризата. С хуманата през месеците през който бяхме надаваше, но по малко единия месец 400 другия 500 в такива граници все, ще опитам да мина на ал110 значи после, но то е безвкусно и той не го иска и смятам да му слагам много малко захар отначало.
Абсолютно забранено е да слагате захар вътре в Ал110.
По-добре лечебната Хумана...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Цитат на Бърди:
"Защитен крем се слага докато махнем памперса. Два пъти дневно стига." - докторе, аз слагам всеки път, когато сменям памперса, а остатъка от предишния крем махам с мокра кърпичка. Бих се радвала ако и за малки бебета се маже по два пъти на ден, защото този крем много се наплъстява и трудно се маха?
Благодаря и за предишния отговор!

Колкото е по-малко детето повече трябва. Е, три, 4 пъти е достатъчно.
Какъв крем ползвате? Добрите не се наплъстяват, а и слагаме по малко.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie, имам следния въпрос - днес педиатърката ми каза да започна да давам на бебка всеки ден по една лъжичка ябълков сок - мъничката още няма навършени 2 месеца - не е ли рано да се дава сок? Благодаря Ви

*
Пак сме ние  :?

За щастие Т нямаме, но от както е предният ми пост, малечко се изходи два пъти обилно и рядко, като вторият път вече и малко воднисто. Дали това е реакция към ефералгана, нурофена, панадола които съм давала през последните два дни или може би проблема при нас чревна инфекция. Забелязвам още от вчера, че детето си опъва и присвива крачетата, това са познатите ни до болка колики/коремни спазми,а сутринта имаше зловонни изпражнения с малко слуз. Как мислите дали е от лекарствата или вирусното заболяване, което ми е малко мътно? Да пусна посявка след първото утрешно изхождане, какво ще кажете?

*

Birdie

• 11040
Доктор Birdie, имам следния въпрос - днес педиатърката ми каза да започна да давам на бебка всеки ден по една лъжичка ябълков сок - мъничката още няма навършени 2 месеца - не е ли рано да се дава сок? Благодаря Ви
За никакви "захранвания" на тази възраст и реч не може да става!! Само кърмене/АМ! До 5.5-6 месец!!!
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 21:57:11 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness