0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Добър вечер докторе,

Много съм притеснена и спешно се нуждая от вашият съвет и помощ. Както знаете Тони имаше хрема, която продължава вече повече от седмица. Бих казала, че хремата е умерена. Секретите са безцветни и малко лепкави, с помпичката нищо не излиза, но вече е някак си по вътрешна.
Днес от 12 ч. на обяд Тони плаче почти неутешимо, не спи, не се храни. Към 17 ч. примерих температурата и за мой ужас беше 38.3. Последва ефералган 80 мг. свещичка, температурата падна до 37.6. Заведохме го при дежурната лекарка в поликлиниката, която го прегледа и каза че, всичко е ОК. Температурата по всяка вероятност била от никнещото зъбче отгоре. Ясно ми стана, че ще имаме тежка нощ, докато чакаме утринта, за да посетим педиатъра ни на частно. Към 19.30 ч., хапна малко каша около 140 мл., плака доста, отново ефералган и заспахме. Мерих 20 минути след ефералгана Т беше 37.6, мерих преди малко отново се покачва 38.8.
Звъннах на личната му педиатърка и тя каза, че според нея било добре да започне антибиотик ЗЕК или енщо такова, защото явно се касае за възпалителен процес. За Т мокри кърпи и евентуално ако продължи да се покачва, да му дам по 1 капка на кг. Хексалгин.
Докторе Вие какво мислите, сега детенце заспа, но определено гори. Мога ли да сложа още свещички или ... :( Какво да правя ?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Добър вечер докторе,

Много съм притеснена и спешно се нуждая от вашият съвет и помощ. Както знаете Тони имаше хрема, която продължава вече повече от седмица. Бих казала, че хремата е умерена. Секретите са безцветни и малко лепкави, с помпичката нищо не излиза, но вече е някак си по вътрешна.
Днес от 12 ч. на обяд Тони плаче почти неутешимо, не спи, не се храни. Към 17 ч. примерих температурата и за мой ужас беше 38.3. Последва ефералган 80 мг. свещичка, температурата падна до 37.6. Заведохме го при дежурната лекарка в поликлиниката, която го прегледа и каза че, всичко е ОК. Температурата по всяка вероятност била от никнещото зъбче отгоре. Ясно ми стана, че ще имаме тежка нощ, докато чакаме утринта, за да посетим педиатъра ни на частно. Към 19.30 ч., хапна малко каша около 140 мл., плака доста, отново ефералган и заспахме. Мерих 20 минути след ефералгана Т беше 37.6, мерих преди малко отново се покачва 38.8.
Звъннах на личната му педиатърка и тя каза, че според нея било добре да започне антибиотик ЗЕК или енщо такова, защото явно се касае за възпалителен процес. За Т мокри кърпи и евентуално ако продължи да се покачва, да му дам по 1 капка на кг. Хексалгин.
Докторе Вие какво мислите, сега детенце заспа, но определено гори. Мога ли да сложа още свещички или ... :( Какво да правя ?
Ушичките прегледаха ли?
Може да ползвате до 4 дози парацетамол дневно и до 3 Нурофен.

Каква е диагнозата за да се започва АБ? нали "от зъбки" била температурата??
Защо не повикате педиатъра по-късно, ако детето не е добре?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Ушите не за съжаление, знам си аз че от поликлиниките полза никакава ама немога пък и нищо да не предприема.
Ефералгана вече давах 2 пъти. Може ли преди да са минали 6 часа да дам още или пък да дам нурофен? Какво мислите за Хексалгина?
Диагноза не се знае естествено, просто възпалителен процес  :x. Точно затова и ще потърся личният частен педиатър утре сутрин. За съжаление няма кой да извикам да види малкия. Все пак сме в Бг и по точно в гр.БУРГАС.
Той от както има хрема отказа биберона с АМ, вода също много малко пие, направо се чудя как да оводня детенце за да не се дехидратира.
И все пак може ли, макар и да знам че Не, Т да е от никнещите зъбки?

*
Наде, извинявам се, че се намесвам, но виждам, че и Бърди ти е писал за Нурофена. При нас единствено той сваля температурата.  Хайде да се оправя мъничкия ми зет бързо! Да го нацелуваш от мен. Пиши как сте!
*

Birdie

• 11040
Ушите не за съжаление, знам си аз че от поликлиниките полза никакава ама немога пък и нищо да не предприема.
Ефералгана вече давах 2 пъти. Може ли преди да са минали 6 часа да дам още или пък да дам нурофен? Какво мислите за Хексалгина?
Диагноза не се знае естествено, просто възпалителен процес  :x. Точно затова и ще потърся личният частен педиатър утре сутрин. За съжаление няма кой да извикам да види малкия. Все пак сме в Бг и по точно в гр.БУРГАС.
Той от както има хрема отказа биберона с АМ, вода също много малко пие, направо се чудя как да оводня детенце за да не се дехидратира.
И все пак може ли, макар и да знам че Не, Т да е от никнещите зъбки?
Може спокойно да дадете Нурофен. Няма изискване за часове...
Температурата на детето не е толкова висока и сама по себе си на този етап не може да буди тревога. Няма риск от обезводняване и не насилвайте детето да пие, ако не иска.

Никога не отдавайте температура на зъбки... Ще видим утре...
Сега дайте една доза Нурофен, ако са минали повече от 40 мин от Ефералган и температурата не спада.
« Последна редакция: Септември 23, 2007, 22:32:26 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Докторе усещам, че детето гори а спи макар и леко хленчещо. Измерих Т, беше вече 39 градуса. Да го будя ли или ...?

*

Birdie

• 11040
Докторе усещам, че детето гори а спи макар и леко хленчещо. Измерих Т, беше вече 39 градуса. Да го будя ли или ...?
Да.
Дайте една доза Нурофен- надявам се е пил и друг път Нурофен и няма проблем с него.
Sir Alec Guinness
*
Да.
Дайте една доза Нурофен- надявам се е пил и друг път Нурофен и няма проблем с него.
Не не е пил,само панадол досега, но ще пие какво да се прави.

*

Birdie

• 11040
Да.
Не не е пил,само панадол досега, но ще пие какво да се прави.
Хм...
Дайте Нурофен...
Направете компрес от кърпа (тензух, хасе) със сложени вътре 3-4 ледчета. Свийте като компрес. Намокрете. Обтрийте ръцете и краката от двете им страни. Повторете 2-3 пъти. Оставете водата и не избърсвайте! Само завийте с одеялцето.
До около 20 минути ще му спадне т-та.
« Последна редакция: Септември 23, 2007, 22:49:52 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря Ви докторе. Лека вечер и спокойна нощ.
Дано не Ви притеснявам по вече за тази вечер, ще пиша утре как сме.

*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви докторе. Лека вечер и спокойна нощ.
Дано не Ви притеснявам по вече за тази вечер, ще пиша утре как сме.
Пишете... до около 00.30 ще следя тук...
Sir Alec Guinness
*
Добър вечер,докторе,искам да ви попитам за възрастовата граница на децата,за които давате консултации,за да не Ви губя времето.Моята дъщеря е на 12,5г.
*

Birdie

• 11040
Добър вечер,докторе,искам да ви попитам за възрастовата граница на децата,за които давате консултации,за да не Ви губя времето.Моята дъщеря е на 12,5г.
До 18.
Без АГ теми, разбира се.
Sir Alec Guinness
*
Нашият проблем е силно изразено акне/освен по лицето има и по тялото/.Ще я водя на дерматолог,но все ми се струва,че ако ограничим точно определени храни,и пъпките ще намалеят.Ако може да ме посъветвате какво да ограничим.Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
Нашият проблем е силно изразено акне/освен по лицето има и по тялото/.Ще я водя на дерматолог,но все ми се струва,че ако ограничим точно определени храни,и пъпките ще намалеят.Ако може да ме посъветвате какво да ограничим.Благодаря предварително!
Не е в моята специалност това, но връзка с храна едва ли има.
Тук лекуват акне по протокол с Антибиотици при обостряния и някакви нови неща под форма на инжекции.
Но наистина по този проблем нямам квалификация и познания.
Sir Alec Guinness
*
Все пак благодаря за отделеното време и лека вечер!
*
Наде,извинявай че се намесвам но не можеш ли да си извикаш педиатъра на частно или поне да звъннеш.лично аз моята съм я викала в 3 през ноща.дано не ти се налага естествено.но според мен имаш пълното право да я притесниш независимо от часа.поне аз с моята така процедирам когато е крайно наложително.бързо да се оправяте.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Аз като малка имах проблем с акнето-казаха ми да избягва шоколад сладки и тестени храни пикантни подправки кафе и ефект имаше
*
Добър ден от нас, свалихме Т с нурофен и сутринта вече беше 36.4. Забелязвам обаче, засилено газообразуване, както и коремни спазми. Дали е от ефералгана?
Изхождането за сутринта беше с малко слуз и доста зловонно миришещо.
За съжаление при педиатъра ще ходим най рано след 13.30 ч., преди нас има много болни дечица. Докторе този педиатър се води най квалитетния в града ни, определено мога да кажа, че съм доволна от нея, но записването при нея е нещо супер трудно.
Според проведената телефонна консултация с нея, Т можело да бъде и над 39 градуса от зъбки. Можело и 3 дни подред да ми вдига такава Т , но като го прегледа ще каже със сигурност. Да Вие писахте, да не отдавам температурата на зъбките, но ето и втори бургаски педиатър ми говори за това  8O
В случай, че всичко с гърди, гърло, уши, нос е ОК, какво мога още да изискам да се прегледа?
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 09:26:30 am от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Добър ден от нас, свалихме Т с нурофен и сутринта вече беше 36.4. Забелязвам обаче, засилено газообразуване, както и коремни спазми. Дали е от ефералгана?
Изхождането за сутринта беше с малко слуз и доста зловонно миришещо.
За съжаление при педиатъра ще ходим най рано след 13.30 ч., преди нас има много болни дечица. Докторе този педиатър се води най квалитетния в града ни, определено мога да кажа, че съм доволна от нея, но записването при нея е нещо супер трудно.
Според проведената телефонна консултация с нея, Т можело да бъде и над 39 градуса от зъбки. Можело и 3 дни подред да ми вдига такава Т , но като го прегледа ще каже със сигурност. Да Вие писахте, да не отдавам температурата на зъбките, но ето и втори бургаски педиатър ми говори за това  8O
В случай, че всичко с гърди, гърло, уши, нос е ОК, какво мога още да изискам да се прегледа?
Благодаря Ви.
Никога не отдавайте температура на "зъбки". Това е лош професионален белег.
Не може всичко да е ок, а пък детето да има 39. Все нещо е причина. Не зъбки, разбира се.
Sir Alec Guinness