0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
/благодаря.дано да се задържи така.
д-р Бърди да ви споделя-като влезем в хранителен магазин и детето толкова жално си иска сладки било или пасти,торти и подобни изкушения.аз като започна - това не може,онова сега не може......до кога ще продължи това нещо незнам.след  3години като тръгне на у-ще не мисля че ще ходя след нея да видя какво ще си купи все пак и няма да имаме личен диетолог. :wink:мисля,че прекалявам.исках да чуя мнението ви когато ви остане време.
Излизаме с децата нахранени.
Избягваме посещенията в местата, за които споменавате. Стремим се да не привикват към сладко, а не че е забранено.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Д-р Бърди добър вечер,
Този път искам да ви попитам за друго детенце.
Та детето е момченце на 1год. и от 15 дни е с разтройство. Отслабнало е с 2кг./от 11,500кг сега е 9,500кг/ за този период. Това което знам от майка му е че е започнало след като са се върнали от море. Тукашните д-ри са му предписали ентерол и гентамицин, но без никакъв резултат. Вчера са си сменили педиатарът и той им е предписал диета: АЛ110, супа Моро и ориз. Направили са посявка на изпражненията, но резултатите не са излезли още.
Не е давана нова храна, детето има апетит и се храни добре, приема много течности.
Много ще съм Ви благодарна, ако ме посъветвате , за да им помогна.
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди добър вечер,
Този път искам да ви попитам за друго детенце.
Та детето е момченце на 1год. и от 15 дни е с разтройство. Отслабнало е с 2кг./от 11,500кг сега е 9,500кг/ за този период. Това което знам от майка му е че е започнало след като са се върнали от море. Тукашните д-ри са му предписали ентерол и гентамицин, но без никакъв резултат. Вчера са си сменили педиатарът и той им е предписал диета: АЛ110, супа Моро и ориз. Направили са посявка на изпражненията, но резултатите не са излезли още.
Не е давана нова храна, детето има апетит и се храни добре, приема много течности.
Много ще съм Ви благодарна, ако ме посъветвате , за да им помогна.
Малко повече подробности? температура?
Независимо от Ал 110 моля да възстановите незабавно нормалното хранене на детето...
Sir Alec Guinness
Няма температура, детето е унило и не е толкова жизнено както преди.
*

Birdie

• 11040
Няма температура, детето е унило и не е толкова жизнено както преди.
Много трудно е от разстояние да се оцени дехидратацията (обезводняването) на детето, но е нужно:
в спешен порядък

*Да се оцени дехидратацията на детето, и ако е нужно да се рехидратира венозно.
*Да се спрат всякакви диети, като само влошаващи състоянието.
*да се огледа за всякакви възможни източници на инфекция- отити, пневмония, уроинфекция.
*Да се вземат кръвни изследвания успоредно.

Детето е много малко...
Sir Alec Guinness
Д-ре Благодаря Ви,
Говорих с приятелката си и й казах това което ми писахте. Каза че са правили изследвания на кръв и урина и са в норма.
Привет Докторе!
Ние сме на точно 5м. тежим 5800 и решихме да започнем захранване, но традиционно имаме проблем с акито(по-долу е линка от преден пост),от повече от месец се храним с Нутрилон1 но акито си е постоянно шуплесто/кашаво с кисел мириз и като му дадем сокче(круша следващата седмица морков) 1-2 лъжички и увеличаваме се получава едно изакване само от слуз, и самото аки е по слузесто после убедена съм, че и с пюретата ще е същото, та въпроса ми е мога ли да започна захранване с оризова каша направо(нестле,милупа), какъв е вашия подход към захрнаване на бебета със стомашночревни проблеми.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=9078.1060
Моят съвет е да изчакате със захранването до 6 месец.
Да, иначе може да започнете с оризово брашно...

Докторе нещата тръгнаха много на зле още на следващия ден получихме температура 37,5 с много силно разстройство ака по 5-6 пъти много течно и от два дена сме така като подържа постоянно температурата сваляме я само за няколко часа с панадола започнахме и да повръщаме на фонтан, педиатърът на караше само на шипков чай, леч.хумана,ентерол, но тази вечер отидохме в спешното в Б-с ,че мнго повърна и имаше тем.38 и там на смяна беше един от извесните в б-с и малко се поуспокоих ,каза ми ,че до сега сме били с АБКМ и да минем на АЛ110 изписа ми БИОТИКС сутрин и вечер по 1/2 и NELIDIX 4 пъти по 1/4 , сега обаче като се прибрах след като му дадох ал110 изака буквално вода, а като прочетох листовките нелидикса е за над 7г. а другото за над 3г. ,и пак се върнах в първи клас и незнам какво да правя много съм отчяна  :( :(

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Добра вечер д-р Бърди, искам да попитам при грипно състояние при кърмачката как процедираме с кърменето- от онзи ден ми "задра" гърлото, вчера протече носа и вечерта вдигнах температура /38 градуса- не съм вдигала от малка такава температура- по-скоро от последната пневмония, която карах в 4 клас/, пих два парацетамола в рамките на 4 часа, преди това взех 6 дози оксцилококцинум в различен интервал. Снощи ми беше доста зле и за това не можах да вляза да питам, днес съм доста по-добре, има остаъчна хрема, но няма Т. Малката се събуди с леко запушено носле, впръсках спрей Низита няколко пъти, няма Т /36.7-37.1 в дупето със живачен термометър/, няма други олаквания. Ще се радвам да споделите мнението си за реагиране при такива състояния, за да мога занапред да съм по-внимателна.
Благодаря предварително и хубава и спокойна вечер.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
Добра вечер д-р Бърди, искам да попитам при грипно състояние при кърмачката как процедираме с кърменето- от онзи ден ми "задра" гърлото, вчера протече носа и вечерта вдигнах температура /38 градуса- не съм вдигала от малка такава температура- по-скоро от последната пневмония, която карах в 4 клас/, пих два парацетамола в рамките на 4 часа, преди това взех 6 дози оксцилококцинум в различен интервал. Снощи ми беше доста зле и за това не можах да вляза да питам, днес съм доста по-добре, има остаъчна хрема, но няма Т. Малката се събуди с леко запушено носле, впръсках спрей Низита няколко пъти, няма Т /36.7-37.1 в дупето със живачен термометър/, няма други олаквания. Ще се радвам да споделите мнението си за реагиране при такива състояния, за да мога занапред да съм по-внимателна.
Благодаря предварително и хубава и спокойна вечер.

Маска и продължаваме да кърмим.

"...преди това взех 6 дози оксцилококцинум"
->Ужас... това пък какво е? :(
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@silvia_yo

Нужно е да се разбере от какво е температурата първо.
Нелидиск НЕ е подходящ.
По принцип трябва да приемат детето за изследвания!
Бургас? само там може да се случват тези неща...  8O

Как беше детето в дните преди тази т-ра? стабилизирано, или?
Sir Alec Guinness
@silvia_yo

Нелидиск НЕ е подходящ.

Да нищо му нямаше.
Хубавото е, че от 18:00 вчера не е дигал температура, отказва да яде ал110 и като цяло яде по 30-40 през 3-4ч., пие вода постоянно, но устичката му ми се стурва суха и диарията продължава обаче, ето изследвания на кръвта от вчера, диагнозата на деж. снощи беше вирусна диария нещо от този род. Мисля днеска да ходя да влизам в болницата, че ме притеснява това ,че не яде и заслабва според мен.  :(

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Oscillococcinum- хомеопатичен продукт, за който ми бяха казали че мога да ползвам при бременност и кърмене. От както съм забременяла въобще не съм се разболявала, просто не съм наясно, а личната каза, че ако се обостри ситуацията трябва да спра да кърмя  :? забравих да добавя че приемам на 3 пъти по 5х100 витамин С
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
@silvia_yo

Нелидиск НЕ е подходящ.

Да нищо му нямаше.
Хубавото е, че от 18:00 вчера не е дигал температура, отказва да яде ал110 и като цяло яде по 30-40 през 3-4ч., пие вода постоянно, но устичката му ми се стурва суха и диарията продължава обаче, ето изследвания на кръвта от вчера, диагнозата на деж. снощи беше вирусна диария нещо от този род. Мисля днеска да ходя да влизам в болницата, че ме притеснява това ,че не яде и заслабва според мен.  :(
Изследванията говорят за възможна инфекция.
Нужно е в болнична обстановка да се изследва детето.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Oscillococcinum- хомеопатичен продукт, за който ми бяха казали че мога да ползвам при бременност и кърмене. От както съм забременяла въобще не съм се разболявала, просто не съм наясно, а личната каза, че ако се обостри ситуацията трябва да спра да кърмя  :? забравих да добавя че приемам на 3 пъти по 5х100 витамин С
Никаква полза няма да имате и от двете неща.
Губене на време и пари...
Не се спира кърменето, разбира се. Само маска може да сложите...
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 10:56:42 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
 Д-р Бърди, нормално ли е за кърмаче на месец и половина от 2 дни да не се е изхождало? Само се напъва, пръцка  и по-често плаче. Памперсите са мокри, но само толкова. Давам Саб Симплекс, но не преди всяко хранене. Пробвах с термометърче в дупенцето- без ефект. Предварително благодаря.
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, нормално ли е за кърмаче на месец и половина от 2 дни да не се е изхождало? Само се напъва, пръцка  и по-често плаче. Памперсите са мокри, но само толкова. Давам Саб Симплекс, но не преди всяко хранене. Пробвах с термометърче в дупенцето- без ефект. Предварително благодаря.
Изключително кърмено?
Sir Alec Guinness
Изключително кърмено?

Засега да. Впрочем на третия ден се изходи- обилно, кашаво и с почти оранжев цвят. Цвета дали е от билирубина? (В предишен пост ви писах за жълтеницата- общ билирубин 224 мкмол/л ,
директен- 39 мкмол/л,
АСАТ- 76 МЕ/Л, 
АФ- 342 МЕ/Л 
общ белтък 56 г/л
ПКК в нормите
Кръвни групи- Аз- А/+/ , Тя А/+/
Черен дроб- неувеличен) Та този оранжев цвят дали е показател че вече се отделя този висок билирубин? Чела съм че той се отделя с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
Този по наситен цвят се дължи на престоя на изпражненията от по редките по честота изхождания.Не е проблем сам по себе си.

Този билирубин (около 13mg/dl) обаче е завишен за дете на месец и половина...
Поговорете с педиатъра как да се реши този проблем и какво ще е нужно.
АСАТ също е завишен...
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте доктор "Birdie"!
Вчера едното ми детенце,повръщаше на всяко ядене!
На обяд само като видя лъжичката,почна да повръща!
Вечерта,изяде половината ядене,и пак повърна!
Млекото преди лягане,изпи го,и след малко го повърна и това!
Температура няма!
Преди 2 дена правихме хепатит Б,третата ваксина,
може ли от нея да става това?
Докторката каза че и на двете са им зачервени гърлата,
може би е настинала?
Моля ви кажете ми вашето мнение!
Днес на обяд яде,до сега не е повръщала!
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор "Birdie"!
Вчера едното ми детенце,повръщаше на всяко ядене!
На обяд само като видя лъжичката,почна да повръща!
Вечерта,изяде половината ядене,и пак повърна!
Млекото преди лягане,изпи го,и след малко го повърна и това!
Температура няма!
Преди 2 дена правихме хепатит Б,третата ваксина,
може ли от нея да става това?
Докторката каза че и на двете са им зачервени гърлата,
може би е настинала?
Моля ви кажете ми вашето мнение!
Днес на обяд яде,до сега не е повръщала!
Благодаря ви предварително!
Няма връзка с ваксините. Вероятно вирусен гастрентерит... сезон им е...
Sir Alec Guinness