Здравейте д-р Бърди,
надявам се, че Вие и близките Ви сте добре и само хубави неща се случват около Вас.
Имам два въпроса към Вас.
Бебето е на 2мес и половина.
1. Педиатъра ни предложи да направим ваксина против т. н. ротавируси, причиняващи стомашни проблеми /ние живеем в Германия/. Доколкото схванах тук тази ваксина е съвсем нова, прочетох какво пише в брошурата, но нямам никакво инфо, доколко и на кого е изпитана и има ли смисъл изобщо да се прави, допусната е от комисията по имунизации, но...... Трябва да решим ние дали да я поставят или не????. Не се поема от здравната каса все още. Освен това утре ще поставяме първата комбинирана имунизация, ако решим да правим и тази срещу ротавирусите, трябва ли да има някакъв интервал?
2. Детето от около 2 седмици промени апетита си, т. е. до ок. навършване на 2 мес, ядеше много лакомо, изяждаше ок. 130 - 140 гр при всяко хранене на ок. 3,5 часа. От 2 седмици, особено при сутрешните хранения /дори след като е станала от 8 часов сън, спи от ок 23 до 8 сутринта, с последно ядене ок 23ч/ пак няма голям апетит, изяжда насила ок. 120 гр. После през деня се променя, понякога изяжда по 150гр, вечер като че ли огладнява на по малки интервали, през около 2,5 часа и яде по лакомо. Иначе нищо друго видимо не се е променило, смее се, плаче, държи се като преди. Според кантара от 05.09 до 17.09, т. е. почти 2 седмици е наддала ок 400 гр, сега е 5400. Пораснала е с 10 см за 2 месеца. Но мен ме притеснява това намаляне на количеството поета храна в сравнение с преди и намаляването на апеттита. Нали с порастването децата трябва да поемаат и по голямо количество храна???
Какво е Вашето мнение. Благодаря Ви
Желая Ви лек и спорен ден и спокойна вечер.