Докторе, здравейте!
Дъщеряря ми днес беше изписана от болница, диагнозата ни е остър тубулоинтестициален нефрит със съмнение за ВУР. Лекуваха я с Амикин венозно, а от утре започваме едномесечно лечение с други медикаменти в къщи, след което ще и се прави цистография ( извенете, ако бъркам термина) с оглед изключване на ВУР.
Та сега въпросите...Детето беше 4 дена с над 39,5 температура, вливания на глюкоза и антибиотик, почти неадекватно
След като преодоляхме високата темература, постепенно стана по - жизнена, с всеки изминал ден все по-добре, расмива се, заиграва се. Но тази вечер е поуморена, някак си замислена. Няма температура, проверих, леко са й студени ушенца, носле, ръчички. Дали се адаптира още към средата след боледуването и стреса и затова е как да кажа ...просто не е моето дете все още, макар и да не изглежда болно. Дали аз прекалено бързам, все пак днес излязохме от болница?
И друго - последните три нощи в болничното отделение се будеше в 02 и 04:30, нещо нетипично за нея, отдавна се отказа от нощното хранене и по принцип спи непробудно през цялата нощ. Не знаех как да реагирам, поносих я малко и я нахраних, с АМ ( кърмата е болницата спря), но знам, че това не е редно, а и не съм убедена дали се буди от глад, но все пак изяде по 170мл през нощта. Как да разбера дали се храни достатъчно през деня, може би не и затова са тези нощни будения. Но точно последните дни апетитът й след буледуването се върна, изяжда 170мл на хранене, дори огладнява пак на 3 часа и май леко се върнахме към 6 кратно хранене, т.е. според мен се храни през деня...да сложа малко оризово брашно в последното мляко? Някакви съвети?
Забравих да спомена, че на обяд ядем зеленчуково пюре ( досега въведени картоф, морков, тиква), но сега не е много заинтригувана от него, търси си млякото. Преди боледуването ядеше пюрето с охота.