0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ами аз от скоро практикувам оставянето гладен :oops:, надявам се да не съм лоша майка, ама просто е нетърпимо това с храненето. Знам че умрели от глад деца няма, така че се надявам да се оправят нещата. А неяденето си мисля, че е по-скоро каприз, тъй като съм забелязала, че ако нещо не му харесва е много трудно да го накараш да го яде, веднъж изплюе ли го. Зъбите му растат много странно - изкара два кътника - горе и долу вляво, както и кучешки също в ляво, от дясната страна няма нищо. Има желание за по-твърда храна, яде солети, ябълки, банани - без да са пасирани или смлени. Но ако давам храна, манджа или нещо подобно, непасирано - плюе, сърди се или прави опити да повръща. Сега се учим да ядем по-едри парчета, но е доста трудно или пък аз не съм от най-търпеливите :oops: Има ли някакъв начин за по-лесно приучване към по-едри парчета или става с появата на зъбите?
Благодаря ви още веднъж и лека и спокойна вечер!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ами аз от скоро практикувам оставянето гладен :oops:, надявам се да не съм лоша майка, ама просто е нетърпимо това с храненето. Знам че умрели от глад деца няма, така че се надявам да се оправят нещата. А неяденето си мисля, че е по-скоро каприз, тъй като съм забелязала, че ако нещо не му харесва е много трудно да го накараш да го яде, веднъж изплюе ли го. Зъбите му растат много странно - изкара два кътника - горе и долу вляво, както и кучешки също в ляво, от дясната страна няма нищо. Има желание за по-твърда храна, яде солети, ябълки, банани - без да са пасирани или смлени. Но ако давам храна, манджа или нещо подобно, непасирано - плюе, сърди се или прави опити да повръща. Сега се учим да ядем по-едри парчета, но е доста трудно или пък аз не съм от най-търпеливите :oops: Има ли някакъв начин за по-лесно приучване към по-едри парчета или става с появата на зъбите?
Благодаря ви още веднъж и лека и спокойна вечер!
Не бързайте с непасираните- няма за къде да се бърза...
Което иска да го хапва така, което иска-иначе.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Благодаря ви! Ще си караме бавно, но славно така :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
благодаря за отговорите докторе. Днес заведох детето на консултация. Педиатърката установи, че имаме вътреболнична инфекция - конюктивит на оченцето, 1-2 гнойни пъпки на лицето и себореен дерматит. За очите й предписа Тобрех - 5*1к. на 2 часа, а за себорейния дерматит - Елоком - 2 пъти дневно. В описанието на Тобрех чета, че не се препоръчва за бебета и деца под 3 год. възраст. Притеснена съм - какво да правя? Да слагам ли капките и ако не - то как ще я лекувам?! Също така в описанието на Елоком чета, че не е препоръчително да се употребява повече от 5 дена, както и че може да забави развитието на бебето. Не знам какво да правя, да се доверя ли на педиатърката, която ни изписа това лечение?! Благодаря Ви

Хубавото от всичко това, е че се премерихме и за близо месец /утре го навършваме/ малката е наддала с 960 гр. и е пораснала с 4 см.  Това нали е добре - :D
Конюнктивита НЕ е обезателно "вътреболнична инфекция". Много чест е сред децата. 2 до 3 пъти дневно по 1к Тобрекс от 0.3% за два,три дена, решава проблемите. Най-често се дължи в тази възраст на непроходими слъзни каналчета.

Себореен дерматит по главата ли има детето? или?
Да, наддаването е добро, без да е свръх...

Здравейте отново докторе, извинявам се ако ставам досадна, но днес успях благополучно да направя една снимка, на която надявам се достатъчно добре се виждат пъпчиците по личицето на Зори. Ето линк към сайта, където съм пуснала снимката /нещо не успях да я кача тук/: http://www.fotovisia.com/r.php?d_id=41304.

Благодаря Ви за отделеното време.
Дени

*

Birdie

• 11040
Къде виждаме "пъпчици"? 8O

Можете да пишете свободно и спокойно тук.
Не е нужно да се чувствате "неудобно"...
« Последна редакция: Август 29, 2007, 21:10:10 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта

... над оченцето, под другото и по бузките, но снимката отново не е толкова качествена, че да се види добре  :?. Днес се намазахме с Разтвор на Пиоктанин /едно лекарство като мастило/, но засега незнам дали има някакъв ефект.

Желая Ви приятна и спокойна вечер.
Дени

*

Birdie

• 11040

... над оченцето, под другото и по бузките, но снимката отново не е толкова качествена, че да се види добре  :?. Днес се намазахме с Разтвор на Пиоктанин /едно лекарство като мастило/, но засега незнам дали има някакъв ефект.

Желая Ви приятна и спокойна вечер.
Дени
Това над окото е следствие от гурелчета. Може да намажете там съвсем леко с Фуцидин, но Фуцидин нанесен съвсем леко върху памучето от една клечка за уши.
И то намазвате с движение "навън" и "нагоре", а не "надолу" към окото.
Другата пъпчица по лицето лесно ще мине ако по същият начин я намажете с Фуцидин.

"Люспичките" по челото и по веждите са много чести, не е проблем, и обикновено минават с добър хидратантен крем, нанесен на много тънък слой след баня.
« Последна редакция: Август 29, 2007, 21:50:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Много Ви благодаря докторе, утре ще намажа пъпчиците с Фуцидин.   :D

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Здравейте докторе, надявам се ви сварвам в добро здраве. Въпросната милиария как минава, в смисъл да мажем ли с нещо или да не се наобличаме като за световно, щото малко миналите дни я бяхме пооблекли повечко. По главичката има червени петънца, върху койти има пак ситни пъпчици? Милиария и там или неможете да кажете така?  За лющенето на кожата на лицето ,челцето и веждичките какъв крем ще препоръчате, аз купих на д-р Тайс по препоръка на педиатърката, но нещо хич не ми допада, не ми харесва, не виждам резултат. Тя и Пенатен или нещо от сорта също намекна че става?
Поздрави,
Нина
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе, надявам се ви сварвам в добро здраве. Въпросната милиария как минава, в смисъл да мажем ли с нещо или да не се наобличаме като за световно, щото малко миналите дни я бяхме пооблекли повечко. По главичката има червени петънца, върху койти има пак ситни пъпчици? Милиария и там или неможете да кажете така?  За лющенето на кожата на лицето ,челцето и веждичките какъв крем ще препоръчате, аз купих на д-р Тайс по препоръка на педиатърката, но нещо хич не ми допада, не ми харесва, не виждам резултат. Тя и Пенатен или нещо от сорта също намекна че става?
Поздрави,
Нина
Милиарията минава сама след като се регулират дрешките и температурата в стаята.
За главичката важи същото- вероятно пак от притопляне и обилно потене е.
За лицето Ви е нужен само един добър хидратантен крем- А-Дерма с Омега киселини или Еуцерин Аквафорте са най-добрите. Има разбира се много по-добри, но ми се струва че не се продават в Бг (Като DermAtopia, Авене, Авеено).
« Последна редакция: Август 29, 2007, 22:44:27 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Благодаря, ще потърся. Лека вечер.  :)
*
д-р бърди ,добър вечер от нас.ние след уж излекуваната хрема си имаме екстра - леееко зачервено гърло и температурата както беше спряла- днес стигна 38.8 сутринта и 38 вечерта към 20 ч.давала съм панадол 2 х 5мл и нурофен 2х5 мл.няма абсолютно нищо друго освен температура.играе и си яде както винаги.искам да се посъветвам с вас относно дозирането на суметролим.изписан е 2х5мл.струва ми се малко.според мен трябва 7мл.съдържание на суметролим 125мг в 5мл, и 0.25триметоприм.Ели тежи 14 кг и е на 2г и почти 8м.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
д-р бърди ,добър вечер от нас.ние след уж излекуваната хрема си имаме екстра - леееко зачервено гърло и температурата както беше спряла- днес стигна 38.8 сутринта и 38 вечерта към 20 ч.давала съм панадол 2 х 5мл и нурофен 2х5 мл.няма абсолютно нищо друго освен температура.играе и си яде както винаги.искам да се посъветвам с вас относно дозирането на суметролим.изписан е 2х5мл.струва ми се малко.според мен трябва 7мл.съдържание на суметролим 125мг в 5мл, и 0.25триметоприм.Ели тежи 14 кг и е на 2г и почти 8м.

Простете, но за какво ще даваме Антибиотика? друг въпрос, че за това състояние няма по-неподходящ.
Sir Alec Guinness
*
нали е към сулфонамиди  :(.незнам, но досега от как е родена го е пила 3 пъти и винаги е помагал.никога не е приемала антибиотик.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
нали е към сулфонамиди  :(.незнам, но досега от как е родена го е пила 3 пъти и винаги е помагал.никога не е приемала антибиотик.
Чист антибиотик е...
Имаме ли нужда от Антибиотик сега?
Това е лекарство с много тесни показания за изписване и редица неприятни странични ефекти. Със сигурност НЕ Е пръв избор във всекидневната практика.
Sir Alec Guinness
*
не мога да преценя д-р Бърди дали има нужда от антибиотик.по думите на педиатърката гърлото е съвсем леко зачервено в горния край.няма налепи.притеснява я основно температурата и затова каза да си изберам Цек или Суметролим.избрах второто защото го е пила.каза да пръскам и Тантум,но това е мисия невъзможна.изключено просто да разчитам на някакъв спрей - чудо да стане не дава да се пръсне.какво ли не съм опитвала.дали пък да не опитам с нещо за смучене - ефизол или д-р Тайс.страх ме е да не развие ларингиален пристъп като последния път. :(
*

Birdie

• 11040
не мога да преценя д-р Бърди дали има нужда от антибиотик.по думите на педиатърката гърлото е съвсем леко зачервено в горния край.няма налепи.притеснява я основно температурата и затова каза да си изберам Цек или Суметролим.избрах второто защото го е пила.каза да пръскам и Тантум,но това е мисия невъзможна.изключено просто да разчитам на някакъв спрей - чудо да стане не дава да се пръсне.какво ли не съм опитвала.дали пък да не опитам с нещо за смучене - ефизол или д-р Тайс.страх ме е да не развие ларингиален пристъп като последния път. :(
Не е редно за най-малкото- антибиотик.
Всяко вирусно заболяване може да има белези на лек ларингит.
Естествено с нищо не се "пръска"... и не може да се  пръска, практически при деца.
« Последна редакция: Август 30, 2007, 01:16:24 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Някъде се загуби Тони-бой... :wink:
Дано са добре вече...
Sir Alec Guinness
*
благодаря за вниманието,ще видя утре какво ще правя. :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Относно т.нар. себореен дерматит - разбрах за някакъв специален крем на Мустела - мисля че се казва Стелатопия?!

Денито, серията Стелатопия на Мустела е за атопичен дерматит, не за себореен. има голяма разлика, мисля.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!