Здравейте д-р Бърди.
аз отново ще Ви натоваря с моите въпроси, но тази неизяснена ситуация ми тежи, а и ми тежи като гледам как бебето ми се мъчи.
Тя направи на 05.08 1 мес.
1. Както вече Ви писах, и което най-много ме притеснява, са тези почти непрекъснати напъвания, придружени със силни звуци, наподобяващи пъшкане, ръмжене, понякога доста силни и интензивни движвния и пресвивания на цялото тяло. Лицето се зачервява. Те придружават почти постоянно нощния й сън, като понякога не се буди от тях, понякога обаче, като изминалата нощ, се събужда при въпросните напани и започва да плаче. Също и сутрин, преди събуждането е същата ситуацията. Ръмжи много и мята интензивно глава.
2. Всяка вечер между 20 и 23ч се започва доста силен и продължителен рев, ние го отдаваме на коликите?????
3. Връща по малко и не след всяко ядене мляко, понякога при оригването.
4. Докато сучи например, се извива на дъга и също ръмжи. След храненето, като я изправя също доста се присвива и издава въпросните звуци.
5. От време на време се дави и често хълца.
6. На 10.07 ни изписаха 2850 гр., в неделя 05.08 я притеглихме 4030 гр.
Апетит има, яде смесено, тъй като нямам достатъчно кърма, пие от шишето доста бързо понякога и лакомо.
Бяхме на педиатър, според него всичко е наред, тези напъвания и силни ръмжения се дължали на коликите, но аз нещо не съм убедена. /Ние живеем в Германия/. Не съм чувала от мои познати, техните бебета да са правили подобни неща.
Има ли някаква вероятност да се дължи това на някаква степен на ГЕР? /както казах детето връща по мъничко и не след всяко ядене, но аз четох че и при липса на повръщане може да съществува ГЕР/. Иска ми се да се направят някакви изследвания в тази насока. Бихте ли ми обяснили какви изследвания се правят в случая и какво да искам от педиатъра да се направи. В понеделник сме на лекар.
Много Ви благодаря