Първо честитките – Честито обръщане на
Габи на Silwi25, честити 6 месеца на
Юлето на gabi32, честито първо зъбче на
Алекс на НинаЕ, честити 40 дни на
Дара на setakap! Още много такива радостни вълнения ви пожелавам! Чакаме снимки!
Явно всички очакваме с нетърпение най-новото попълнение –
Никола и Фани.
Тaня,Много е хубава грамотата! Ти сама ли си я измисли?
jam,Пишлето на Стеф не е „забелвано” изобщо. През цялата първа година сме ходили на две паралелни консултации (личния лекар и двама неонатолози в „Торакс” – Пловдив) – в началото го преглеждаха на всяко ходене, в последно време не е гледан, но никой от тримата лекари не е споменавал да вижда проблем. Иначе при смяната на памперса и при него се случва да не са видими тестисите, но никога не е било да не ги напипам в тези случаи. Мисля, че всичко е наред, но, като знам какви може да са последствията, и се чудя дали да не отида при доц. Бранков за свое пълно успокоение.
Не зная какво точно имаш предвид под „не прогука”, но, според мен, детето си издава всички звуци, които намери за добре. За съжаление, в момента не мога да ти кажа кога точно Стефко започна да звукоподражава със срички, но определено по едно време спря – беше около годинката. По мои наблюдения, просто всеки „номер” е за определено време, след което изобщо не се прави. Примерно, Стефко по едно време казваше „мау” като види котка, „бау” като види куче, ръмжеше като види мечка, „плачеше” като видеше една картинка на плачещо зайче и други такива – в момента няма и помен от това. Сега говори само на „бебешки диалект” и имитира говор.
Виж
норми в речевото развитие в зависимост от възрастта. Има и други полезни публикации в същия сайт.
Броят на списание „Мама” със Стеф е от юли 2006 г., но го няма в нета. Снимките ги има на личния сайт на Стефко, но пък и той не работи в момента поради недоразумения в хостването. Като се реши проблемът, ще дам линк да го видите. Това са снимки горе-долу от същия период (6-месечна възраст):
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=633071http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=637170http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=657638nia72,Я кажи за грамотата от модната агенция. Ели е красавица, ама не разбрах – защо точно на Фризопеп да е рекламно лице?
venus_melena, Успех в писането!
Silwi25,Дано се окаже, че нослето се запушва от жегата! С овлажняване на въздуха (със съд с вода върху парното, примерно) не се ли облекчава положението? Аз съм топлолюбива, но мисля, че дори 24-25 градуса е доста като за постоянна температура в стаята.
Иначе имам приятелка, чието бебе беше с жълти секрети още от родилното, но личната му лекарка не обърнала внимание, когато майката й споменала. Месеци по-късно, след няколко сериозни боледувания и престои в болница, бяха изолирали стрептококов щам в нослето. Та, вземането на секрет също може да се окаже добра идея.
sia, Мисля, че правиш каквото е нужно. Дано всичко е наред!
За развитието на бебето през първата година може да прочетете и текстовете на една кампания на американското Министерство на образованието –
Healthy Start, Grow Smart.
А
тук може да видите кога ще повтарят филма „
В утробата: Близнаци, тризнаци, четиризнаци” по National Geographic Channel.
Стефко проходиииии!
Направи най-прекрасния подарък на тати – на рожденния му ден бяха направени първите две самостоятелни крачки! Беше много неочаквано, но невероятно вълнуващо! Е, днес, 3 дни по-късно, все още сме на етап „2 крачки”, но не съм и очаквала веднага да започне да тича.
Весела седмица на всички! Нека премине под знака на любовта
(или виното
)
!