0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Подготовка на документи за ЗК.
« -: Февруари 10, 2007, 15:58:42 pm »
Здравейте момичета!
Искам да ви питам колко струва подготовката на документи за икси през ЗК.
Пациентка съм на д-р Йорданов от Тина киркова и в петък ходих да питам за прием на документи,каза ми,че първо се плащат 690 лева за изследвания,после още 510 лева.Но ние вече имаме почти всички и искаме само да ни ги окомплектоват там,а доколкото разбрах,така не може.Правилно ли съм разбрала?
Решили сме да правим икси,само в случай,че ни одобрят,имаме финансови затруднения.В такъв случай,така рискуваме тези 690 лева.

Как е по останалите клиники,подготвят ли само документи?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Подготовка на документи за ЗК.
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2007, 20:21:47 pm »
Подготовката на документи включва освен проверка дали всичко си има, и написване на протоколи с необходимите лекарства (тази година май са само два на брой или пък един?). А това се прави именно и само от клиника, която прави ин витро. Не вярвам обикновен гинеколог да може да го направи.

Погледни темата на Боровинка, всичко е обяснено подробно.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2007, 20:29:38 pm »
Много голяма част от изследванията се поемат от касата и не е нужно да се правят в специализирана клиника. Единствено протоколите се изготвят в медицинските центрове, посочени в програмата. 

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2007, 21:34:03 pm »
Аз нищо не платих, а вече ми окомплектоваха документите...
И никой не ми поиска никакви пари за това.
Чак се учудвам, че и за това искат някъде пари.
*
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2007, 17:40:05 pm »
silvanchence , най-разумно  е да обсъдиш с Д-р Йорданов тези неща.
 :lol: В Тина Киркова освен споменатите от теб суми се взема и такса за подготовка на документите.Поне на мен миналата година ми поискаха 60 лв за услугата.
А относно изследванията,имах наскоро правени и само се разписваха от лекаря като преди това ме бяха накарали да преснема всичко и да напиша "Вярно с оригинала".