0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Резултат от МБ-моля Ви за мнение
« -: Февруари 09, 2007, 14:44:04 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:09:03 pm от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Резултат от МБ-моля Ви за мнение
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2007, 14:56:18 pm »
Здравей,

Енетерококите се лекуват с антибиотик, не би трябвало да са се повили от антибиотик. Мисля, че трябва да се консултираш с друг доктор. Аз те съветвам да го направиш в някой уролог. Това, че имаш много лактобацили е добре - те са от полезните бактерии. Завишената норма на левкоцитите е в следствие от ентерококите (бактерии, които не трябва да са във влагалището). Едновременно с теб трябва да се лекува и партньорът ти. Щом не се изолира кандида - значи нямаш. Но не си назначавайй сама лечение. Към МБ трябва да има и антибиограма на оснават, на която доктора да ти изпише антибиотик. И когато пиеш антибиотик. задължително е да пиеш и противогъбичен препарат и витамин Б
*
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2007, 15:02:41 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:09:15 pm от Bellla »
*
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2007, 15:08:36 pm »
И аз се боря с ентерококи от два месеца насам. Четох каквото намерих, общо взето май ако не са в голямо количество не пречат. Другото което разбрах е че има два вида ентерококи от които едните били резистентни към почти всички антибиотици. Не знам какво да те посъветвам. За себе си съм решила да спра антибиотиците за известно време и да видя как ще се развият нещата.

Док ми каза, че не се пренасяли по сексуален път, аз пък четох в Интернет че се пренасяли, не знам на кого да вярвам вече :?.
*
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2007, 15:12:20 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:09:29 pm от Bellla »
*
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2007, 15:19:56 pm »
Пренасят се по полов път, но когато имунната система е силна - няма разстеж. Доколкото знам ентерококите пречат на забременяването и могат да доведат до запушване на тръбите. Моя приятелка даде 100 лв. за нямамъв американски антибиотик, който пи 14 дни и се излекува. ПО-добре обърнете внимание докато е рано. Нормално е има бактерии, но в оскъдно количество. Все пак вие взимате крайното решение.
*
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2007, 15:24:11 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:09:38 pm от Bellla »
*
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2007, 15:51:28 pm »
Да, така е. И аз в  момента минавам по същия път. Всички гинеколози твърдяха, че няма проблем, но личният ми лекар ме посъветва да отида на уролог - така и направих. След ентерококите се изолираха стафилококи. Сега лекувам тях и се надявам да са последните. Важно е да попаднеш на свестен доктор. Първия гинеколог, при който правих МБ и ми изписа антибиотик Оспамокс за лекуване на ентерококите. Добре, че реших да прочета и се оказа, че този антибиотик действа на горните дихателно пътища. Щях да си пия антибиотик и да си скапвам организма без ефект. Ако не е тайна ти при кой гинеколог си ходила?
*
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2007, 16:05:46 pm »
При Савова от МЦРЗ
*
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2007, 16:38:46 pm »
Защо не пробваш да покажеш изследванията на някой уролог.
*
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2007, 16:41:33 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:09:50 pm от Bellla »
*
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2007, 17:41:11 pm »
Уролог е добра идея, аз също последния път ходих на уролог и съм по доволна от резултата.
*
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2007, 09:41:33 am »
   От прием на антибиотици могат да се появят гъбички, но ентерококи да хванеш от прием на антибиотици ми се струва смешно твърдение.
   Ентерококите се лекуват с антибиотик и с нищо друго.
*
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2007, 16:31:32 pm »
И аз се боря с ентерококи от два месеца насам. Четох каквото намерих, общо взето май ако не са в голямо количество не пречат. Другото което разбрах е че има два вида ентерококи от които едните били резистентни към почти всички антибиотици.
Да, и при мен ентерококите са резистентни към почти всики антибиотици.Не се повлияха от Аугментин.Сега пробвам само с вагинални таблетки Макмирор, но мисля че няма да има резултат.Ще дерзаем!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2007, 16:38:54 pm »
Първия гинеколог, при който правих МБ и ми изписа антибиотик Оспамокс за лекуване на ентерококите. Добре, че реших да прочета и се оказа, че този антибиотик действа на горните дихателно пътища.

Сиана, няма такова нещо. Антибиотиците действат срещу определени микроорганизми, а не в определени зони на тялото. Не зная какво си прочела, но си направила неправилни изводи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу