Не мисля, че въпросът за хигиената е маловажен. Аз лично, като ходя на прегледи с вагинален УЗ си нося винаги едно презервативче - ако нямат, да си поискам да ми сложат моето. Преглеждали са ме без ръкавици с вагинален УЗ, но мануален преглед без ръкавици
не!
Колкото и да са добри специалисти в областта си, за мен лекари, които не спазват елементарна хигиена, не са професионалисти. Ами то ако беше така, защо щяхме да правим микробиологии и тестове за хламидия. Знам ли в кой е бил трасндюсерът преди мен и какво е пипал докторът? Малко са ни грижите, че да ни добавят и някоя инфекцийка бонус.
Не познавам варненския екип и не мога да кажа мнение точно за тях. Но пък от друга специализирана клиника имам отлични впечатления по отношение на хигиена и отношение
- няма да им правя реклама сега.
Едно е да ти казват директно какви са проблемите и шансовете, друго е да се държат безсмислено грубо (и на такива съм попадала
) - да те стресират допълнително и да те унижават. Всички тук знаем, че спокойствието и доверието в лекарите ни е много важно за успеха на процедурите.