Пускам тази тема, за да си помагаме по този сериозен проблем. Може и да се получи някакво повторение, но надявам се да сме си полезно максимално. Аз лично имам още една тема за имуновенина, но тук ми се иска да споделяме специално за НК клетките, къде, как, какво и т.н.
Както всички знаем, референтните стойности на НК клетките са 12%.
Моят случай преди първото ИКСИ - 17% НК клетки. Имуноложката, с които работи Д-р Стаменов, Д-р Балтаджиева, предписа 67 ампули, но впоследствие вляхме 40 след корекция от самия Д-р Стаменов. 67 му се видяха много. На 28.12.- отрицателен тест, след ИКСИ-то. Сега съм в процес на стимулация за второто ИКСИ. Док назначи ново изследване на НК клетките, за да ни се изясни поне малко картинката и да видим дали е имало ефект от имуновенина /вливането бе на 01.12./, защото ефекта е 3 месеца.
Опитах се, да си взема направление за безплатно изследване на НК клетките от НЗОК, но такова чудо няма. Гинеколозите отказват да издадат такова направление, защото нямат пари. Това е. Да не говорим, че гинеколозите в поликлиниките не са наясно изобщо с този проблем. Един казва, че няма право да издава такова направление, тоест за имунологичните изследвания, друг, че няма толкова пари отпуснати за месеца. Разбирам че, парите са намалени 5 пъти за направления.
Вследствие на перипетиите ми днес, отново костатирам, че МРАЗЯ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЖИВЕЯ!
Не стига, че имаме такава съдба, ами и трябва да сме милионери, за да си позволим да се лекуваме и да се борим да станем майки.
Така че и това нещо ще си платя отново аз. Като получа новите резултати на НК клетките ще пиша.