0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
   "1. Приложение на разпоредбите на Закона за здравното осигуряване и Закона за бюджета на НЗОК за 2007 година относно определените от Управителния съвет на НЗОК условия, на които трябва да отговарят изпълнителите на медицинска помощ, реда за сключване на договорите с тях и други условия по чл.55, ал.2, т.2 и т.4 от ЗЗО.
   2. Предложение за дейността по програми за скъпоструващо лечение през 2007 година.
   3. Разни."

Информацията е от сайта на НЗОК http://www.nhif.bg/bg/dnev_red_2_2.phtml. Тъй като решенията от това заседание не са изнесени публично, съветвам ви да зададете вашите въпроси относно лечението по програми за 2007 г. в писмен вид, в електронен или по телефона.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: ДНЕВЕН РЕД ЗА ЗАСЕДАНИЕ НА УС НА НЗОК НА 02.02.2007 г.
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2007, 20:52:08 pm »
Мели, благодаря... Засега още не са публикували запитването ми на сайта им... Да видим как ще отреагират...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2007, 22:33:29 pm »
вече се включих с питането си в сайта им, да видим дали утре ще има отговори или пак ще си мълчат ...
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2007, 22:23:40 pm »
Аз имам отговор:

Уважаема г-жо, от 12.02.2007 г. в районните здравноосигурителни каси ще започне приемът на документи за всички програми за скъпоструващо лечение. Изследванията по програма ин-витро не е необходимо да бъдат актуализирани. Валидни са вече направените. Документи ще се приемат до изчерпване на гласуваната бюджетна рамка. Повече подробности за критериите, необходими за кандидатстване, може да намерите в линк "Лекарствена политика - Лечение по програми - IVF" на нашата електронна страница. В настоящия момент НЗОК заплаща един опит по програма ин-витро. Няма възможност да кандидатствате втори път за безплатни лекарства по програмата.

lb2f
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2007, 22:26:31 pm »
Остава да разберем и каква е "гласуваната бюджетна рамка".
Все пак е новина, така че - стягайте се.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2007, 22:32:54 pm »
Интересно, снощи си зададох въпроса. А той някъде "потъна", все още не е публикуван  :?
... побликували са го, но отговор няма.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2007, 22:34:03 pm »
моят също  :? :x
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2007, 22:34:52 pm »
Въпросите не се публикуват автоматично на сайта на НЗОК, а след одобрение. Така че чакане му е майката. 

Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2007, 22:42:25 pm »
Остава да разберем и каква е "гласуваната бюджетна рамка".

Попитах, но на този въпрос не очаквам отговор  :?

На сайта на Стаменов пише това:
Тази година по тази програма ще се лекуват 1200 жени, като месечно ще се одобряват документите на 100 жени.
Ако е така, това ще е все пак добра новина. Остава въпроса какви и колко медикаменти ще отпуснат.

lb2f
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 07:50:25 am »
Хех, и аз имам отговор:

"От 12.02.2007 г. в районните здравноосигурителни каси ще започне приемът на документи за всички програми за скъпоструващо лечение. Изследванията по програма ин-витро не е необходимо да бъдат актуализирани. Валидни са вече направените. Документи ще се приемат до изчерпване на гласуваната бюджетна рамка. "

И имайки предвид, че 12-ти е следващия понеделник.... готовии, на стартааааа......  :cross: (тук трябваше да има емотикон за бягане с препятствия във вид на НЗОК, ама вие си го представете)

Момичета, успех на всички  :balk_21:
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 07:54:32 am от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2007, 08:05:41 am »
Ралинка, мерси за бързата информация! :)
Успех момичета ! :)
*
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 09:56:03 am »
Момичета  в сайта на Стаменов пише, че програмата предвижда да ни отпусне безплатни лекарства за 3 опита, като ограничението е по 1 опит на година  8O Това истина ли е???
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 11:10:30 am »
Би ли дала линк към това, което цитираш?
Според мен си прочела статия, писана преди известно време, в която се казва за какви промени ще настоява докторът.
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 11:39:13 am от ultra »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 11:43:54 am »
Моля се,да е истина това за трите опита-
и да е отзвук от миналогодишните усилия
на смелите момичета на "ЗАЧАТИЕ"!
           :youwoman:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2007, 11:46:43 am »
Да, това е материал, писан преди повече от година.
Не е актуална информацията.
Здравната каса не си изпълни обещанието.
Правихме протест миналата пролет по въпроса и настоявахме за 3 опита.
Изключително малко хора взеха участие в протеста.
Програмата все още предвижда по един единствен опит.
Втори път не може да се кандидатства чрез касата.
Утре имаме среща в здравната каса и ще говорим за оптимизиране на програмата.

Съжалявам, че цитираната информация от вас не е вярна :(

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2007, 12:38:14 pm »
Няма възможност да кандидатствате втори път за безплатни лекарства по програмата.

Момичета,
аз попитах и в отговора от НЗОК са написали, че всяка жена може да се възползва от програмата само веднъж  :(
А и това в сайта на Стаменов е от 2005 г.

lb2f
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2007, 13:06:57 pm »
Момичета, четете само актуалната информация, няма смисъл да обсъждаме неща отпреди години.

Димитър Кудоглу