0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
Менопауза на 30г?
« -: Февруари 05, 2007, 16:42:07 pm »
Здравейте моми4ета.Токущо си разбрах някой резултати от хормонални изследвания,които направих тази сутрин.Казаха ми, 4е Естрадиола ми е 0,LH-0,58,а вси4ки останали на долната граница.В момента сьм много уплашена и разтревожена,дове4ера имам 4ас при можеби една от наи-добрите ,занимаваща се с хормонални проблеми лекарка-доц.Малинова.За сега само това мога да кажа,ще пиша дове4ера след като се вьрна от лекар.Вьзможно ли е да сьм пред климакс едва на 30?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Менопауза на 30г?
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2007, 16:46:45 pm »
Чакай малко, успокой се и не си поставяй сама диагнози.

На кой ден от менструалния цикъл направи изследванията?
Предишният ти цикъл беше ли стимулиран?
Всички стойности са важни, не само тези, които си посочила.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

vilimili

• 512
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2007, 16:50:34 pm »
Днес ми е 3ден-сутринта ги направих ,пила сьм клостилбегит много дьлго време,и можеби затова сега нещо не ми е наред.Направо ми се пука сьрцето,до дове4ера сигурно ще се побьркам.
*
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2007, 18:43:43 pm »
Клостилът е свързан с естрадиола! Колко дълго си го пила? ПОвече от 6 цикъла не бива! И не повече от 2-3 пъти в живота!

Пиши какво е казала лекарката!
Alexandra
*
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2007, 20:10:04 pm »
vilimili, пиши какво е станало!
И аз като мели, ще ти кажа да не прибързваш с диагнозите.
Стискам палци!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2007, 20:18:21 pm »
Първо повтори изследванията в друга лаборатория. Колко време го пи клостила?
*

vilimili

• 512
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2007, 20:41:55 pm »
Здравеите отново,токущо се вьрнах.Назна4иха ми хламидии,цветна снимка и триизмерен ехограф.Доц.Малинова ме погледна на ехограф и каза ,4е има сьмнение за ендометриоза(не знам дали така се пи6и) и затова иска да ме погледне на триизмерния,сега ми предписа антиоксиданти-оксибор да пием по 1таблетка с мьжа ми на ден.И да си лепя едни лепенки за да ми се повиши Естрадиола.Това е за сега ,ще пиша като направя хламидиите.Благодарности големи за вниманието. :book:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2007, 22:25:36 pm »
vilimili, стискам палци всичко да е наред. Пиши как се развиват нещата и по нататък.
*
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2007, 09:09:28 am »
vilimili, аз доколкото знам ендометриозата се доказва само и единствено чрез лапароскопия. Дано се включи някой с повече информация - дали и с триизмерен може да се види.
Хламидията е добре да я провериш.
Обаче не е ли по-добре да мине още малко време след стимулацията и да повториш изследванията .......
Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2007, 11:18:14 am »
А бе и аз като Таня знам, че най-достоверно се доказва ендометриоза с лапаро... Нещо ми е мътно инфото тук... Не съм компетентна, нямам и много опит, но си мисля, че ендометриозата е разрастване на маточната лигавица извън матката, т.е. тръгва по тръбите, по яйчниците, където се формират така наречените шоколадови кисти и по други органи, разположени в малкия таз. Чувала съм, че един от симптомите е много обилен мензис... Сега тука не ми е ясно едно нещо... С този нисък естрадиол (а естрадиолът е този, от който зависи колко мм ще набъбне лигавицата на матката през цикъла) би трябвало да има много тънка лигавица. Като е тънка лигавицата къде е тръгнала да излиза? Не знам... Може и пълни глупости да говоря... Дано Мели се включи и да ни обясни.

За триизмерен ултразвук за първи път чувам, че помага при диагностициране на ендометриоза, ама знам ли.. Медицината се развива с всеки ден.

Хламидия-добре. Трябва. Тя е възможна причина за неуспешни опити. Би трябвало едновременно да се направи тест и за уреоплазма и микоплазма, защото и тези гадинки правят поразии.

Цветна снимка...Ако има сериозни съмнения за ендометриоза, аз мисля, че е редно да се направи лапаро. А то като ще се направи лапаро, няма нужда от цветна снимка, лапарото е по-достоверно.

И също мисля като Таня, че трябва да се изчака още след стимулацията и да се пуснат нови хормонални.

За това, че са те стимулирали БЕЗ да са ти направили преди това изследване за хламидия (евентуално тя може да доведе до запушени тръби, ако я има) и цветна снимка, нямам думи! Това не е професионално и крие риск за пациента!

Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2007, 11:24:44 am »
Няма толкова значение дали е триизмерен апаратът, колкото да има доплер. Тоест, ако има киста на яйчника има вероятност да се провери какво е кръвоснабдяването и и евентуално да се предположи или отхвърли шоколадова киста. Аз имах една киста един път, но лекарят с перфектна апаратура не можа да е много категоричен каква точно е кистата. После за радост се оказа задържан фоликул. Но предполагам, че е възможно понякога да се определи с приблизителна точност каква е кистата. И пак не е сигурно.
*
« Отговор #11 -: Февруари 06, 2007, 12:33:34 pm »
Както ти е казала Lali, повтори изследването и в друга лаборатория. Потърси и още едно мнение от друг специалист.
Нещо много съмнително ми звучи цялата история.
*

vilimili

• 512
« Отговор #12 -: Февруари 06, 2007, 19:51:35 pm »
Здравеите моми4ета!Благодаря за сьветите,утре ще ходя пак да ми вземат крьв,но може ли с крьвни проби да се разбере дали имам хламидий?
*
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 09:51:58 am »
Здравеите моми4ета!Благодаря за сьветите,утре ще ходя пак да ми вземат крьв,но може ли с крьвни проби да се разбере дали имам хламидий?
Разбира се,че чрез кръвна проба се разбира за хламидията.Успех! :crossfingers:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 13:32:56 pm »
Вилимили, може и с кръвна проба, може и чрез секрет. успех :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*

vilimili

• 512
« Отговор #15 -: Февруари 08, 2007, 19:42:06 pm »
Ново 20.Днес ми излезнаха резултатите от хламидии,оказа се 4е сьм бькана с тях.Сега трябва да пия Клацид SR 500 10дни и мьжьт ми сьщо.Притеснява ме ,това 4е на 13.02.07 ще ми правят цветна снимка,а не знам дали до тогава ще сьм ги избила малките гадни бактерий?
*
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2007, 19:43:40 pm »
Винаги можеш да отложиш цветната снимка, не рискувай! Сматам, че лекарят сам ще ти го предложи като разбере за хламидиите.
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 19:45:15 pm от Lan »
*
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2007, 20:48:42 pm »
Вилимили според мен задължително трябва да излекувап хламидията преди да направиш цветната снимка!
В противен случай, хламидията може да се пренесе нагоре по половата система :( и да направи много големи поразии .... :(

Лекувай хламидията. Около 20 дена след като свършите лечението трябва да повториш изследването, защото много често трябва повече от един курс на лечение!

Не ти ли изписаха и нещо против гъбички?

За хламидя ние пихма микомакс, дотур и фасижин. Казвам ти го за информация, ти слушай лекаря си, но попитай все пак за нещо противогъбично.

*

vilimili

• 512
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2007, 20:52:55 pm »
Ама тои ве4е знае,след като разбра ми  го предписа този антибиотик.И каза 4е е много силен да не се притеснявам,ама аз нали сьм си шаш паника....Та това лекарство действало бьрзо,а другия месец ще ме изследва пак за хламидии. :(
*
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2007, 21:02:26 pm »
Какво каза за цветната снимка?
Кой е лекаря ти?

Иначе да, горе долу - другия месец, по това време пак на хламидия