Mini, чакаме снимки, че после няма да имаш време за такива off занимания:)
Lady, да, аз раждах във Вита. Впечатленията ми може би ще са ти полезни само по отношение на второстепенните неща (материална база, акушерки). Най-важното е лекарският екип, а при мен почти никой не беше от Вита - оперира ме д-р Райчева, тя работеше във Вита, сега има собствена практика и само води раждания там. Неонатоложката, анестезиоложката и анестезиологичната сестра бяха от Шейново, само асистиращият оператор д-р Хаджийски и акушерката бяха от Вита. Иначе, условията са много добри, имаш си твоя стая с баня и тв, чисто е, не трябва да носиш нищо, освен документите си, няма грубиянско отношение на персонала, мъжът ми идваше по всяко време между 6 и 22 ч и оставаше колкото иска. Ако искаш помощ, имаш до себе си телефон да звъннеш на дежурната акушерка, тя си носи слушалката в джоба. Има 1-2, рядко до 4 раждания на ден, така че ти обръщат внимание достатъчно. Не дай Боже, ако се наложи, имат добри кувьози, включително линейка с транспортен кувьоз с апарат за обдишване на бебето (това е много важно, иначе неонатологът би обдишвал на ръка, а това повишава риска от пневмоторакс).
Все пак, прави ми впечатление, че процесът на работа все още не е достатъчно стандартизиран, т.е. малко хаотично действат акушерките и всяка по свой си тертип - напр. питат ме какво да ми поръчат за обяд, а не ми бяха сменили 3 дни стерилната превръзка под дупето, а тя се сменя всеки ден, ама аз де да знам да ги подсетя. Д-р Райчева забеляза при визитацията си и ги смота. Абокатът за операцията го беше поставила за зла беда най-неопитната акушерка, доста некадърно, като ми го сменяха след 2 дни, доста благодариха на Господ, че не е засякъл по време на секциото. Това са дребни неща на фона на разкази за част от държавните болници, но все пак във Вита плащаш яко и очакванията са съответно много високи.
Бе с 2 думи, важни са докторите. Аз бих раждала на място, където имам пълна вяра на екипа, останалото е без значение. Ако моята лекарка работеше с Шейново, Св. София или МД, не бих се поколебала да ида там, все пак те имат добри неонатологични отделения.