Силви, не сме се оправили още. и Марти е с бронхиолит.
инхалации в домашни условия според мен е рисково, въпреки, че четох вчера колко много майки са го правили. аз даже щях да купувам инхалатор, но мойто диване няма да го понесе, а и педиатърът е против да се правят в къщи.
какво ви изписа за лечение Масларски и с какво ви прави инхалацията там? не може ли да се води бебето амбулаторно във Вита за инхалации само? и аз обмислях да му звъня на Масларски евентуално да питам за инхалации при тях, ако не се подобри Марти.
ако лекарят е преценил, че може да се продължи с домашно лечение, аз лично не смея да рискувам с болница в това грипозно време. болниците са препълнени с пневмонии и всякакви. а и бях в педиатрията - ако не се налага изрично, не ща да стъпя там втори път.
инхалации с лайка на малки бебета - НЕ! алергизира. вдишване над вряща тенджера - съшо НЕ!
Силви, аз съм включила в бебешката стая електрическа кана за вода, махнала съм капака да няма защита от изключване и я оставям да ври за по 5 минути. така правя често през деня и проветрявам много. в стаята не бива да е топло.
друг съвет - като е будна, не я оставяй да лежи неподвижна. колкото е по-активна, толкова по-добре. особено е добре да върти нещо в ръцете, да стиска, да хваща, ако може, разбира се. масаж на гръбчето, встрани от гръбнака поглаждаш в посока настрани и нагоре. да пие много вода. следиш за поява на температура, за промяна в цвета на секрета от носа, за признаци на кислороден недостиг - посиняване на устните и ноктите, учестено дишане над 40 пъти в минута.
казаха ми, че бронхиолитът може много бързо да се влоши, затова трябва постоянно дебнене.
а нашата хрема, мамицата й, вече 7 дни и се влошава само...