0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
задържан фоликул и стимулация
« -: Февруари 03, 2007, 07:32:49 am »
Момичета,може ли ако има задържан фоликул да се започне стимулация с клостилбегит?
Re: задържан фоликул и стимулация
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2007, 08:28:26 am »
Здравей
Не те съветвем да правиш стимулация в този случай.
Задържания фоликул може да доведе до кисти.
По-добре изчакай да се оправи той и тогава.
Но все пак говори с лекар.
УСПЕХ  :crossfingers:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2007, 09:48:59 am »
Не е желателно.
*
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2007, 09:49:34 am »
Момичета,може ли ако има задържан фоликул да се започне стимулация с клостилбегит?
В никакъв случай ще стане 100% на киста.Внимавай!
*

naiema

• 998
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2007, 10:24:53 am »
Понеже не съм много запозната със задържаните фоликули сега как трябва да процедирам.Да отида да ме прегледа док по време на цикъл ли?Тогава ли се разбира дали фоликула се е изхвърлим с менстуралната кръв?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2007, 10:29:45 am »
Ако мислиш да правиш стимулация с клостилбегит отиваш на втория или третия ден от началото на цикъла и се преглеждаш.
*
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2007, 10:39:27 am »
Ако мислиш да правиш стимулация с клостилбегит отиваш на втория или третия ден от началото на цикъла и се преглеждаш.

Както ти е казала Лали - преглед на 2-ри или 3-ти ден от цикъла и ако няма задържани фоликули едва тогава може да се прави стимулация. Ако се открие задържан фоликул, стимулацията се отлага и даже в повечето случаи се предписват противозачатъчни за съответния цикъл, за да е сигурно че ще се махне.

*

naiema

• 998
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2007, 10:42:00 am »
Благодаря Ви,момичета! :balk_69:
*
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2007, 18:16:40 pm »
Ти как разбра, че имаш задържан фоликул и кой ти каза, че трябва да правиш стимулация?
« Последна редакция: Февруари 03, 2007, 18:21:28 pm от zinaz »

*

naiema

• 998
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2007, 08:54:10 am »
5 дни преди началото на цикъла бях на преглед.И тогава като ме гледаше док чух че имам задържам фоликул.Казвам чух,защото док дкато ме преглежда си говори точно какво вижда.Аз избягвам да го прекъсвам тогава.Въпросите си задавам след края на прегледа.Но се заговорихме за други неща и аз забравих да попитам за задържания фоликул.Между другото за първи път ми откриват такъв.И сега с идването на този цикъл ще започваме стимулация.Затова реших да попитам вас дали е правилно да се започне стимулацията преди да се провери дали е още там задържания фоликул.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2007, 09:14:26 am »
Задължително трябва преглед.
*
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2007, 10:24:00 am »
И аз мисля, че трябва преглед и да не с епристъпва към стимулация, след като има задържан фоликул.

Найема, мила, само да напомня (ти си го знаеш, но аз пак да кажа), че стимулацията се прави под лекарско наблюдение с ултразвук. не забравяй, че често тя помага на фоликулите, но пак се изтънява лигавицата, затова е важно да те следят как реагираш!

И стискам палци да е добра стимулация и успешна!
Alexandra
*

naiema

• 998
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2007, 10:46:56 am »
Да,Мари,стимулацията ще ми е под контрол.Иначе не бих се съгласила!А относно лигавицата - имам си в излишък :D :D :D
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2007, 12:04:13 pm »
Момичета,

на мен ми предложиха стимулация, въпреки задържан фоликул, и то от лекар, който повечето момичета от вас познават.. Това много ме учуди, а на въпросът ми относно дали задържания фоликул ще стане киста, лекарят ми отговори, че дори и да стане , ще я пунктира вагинално. Това, което още повече ме учудва е, че задържания ми фоликул /13-18 мм/ или киста /и аз самата вече не знам как да го нарека/, и който си стой от месеци там, ту расте, ту намалява, но остава със всеки цикъл ни най - малко притеснава док. Това, което той ми каза, е че не е необходима лапароскопия, заради него /за което съм съгласна/, а да преминем към стимулация, поради ниския ми естрадиол.........
Сега още повече като чета вашите коментари, си задавам още повече въпроси, защо никой не го притеснява въпросния фоликул/киста, и как да преминем към стимулация изобщо като си е там.........Може би найстина трябва да се доверя и да не драматизирам нещата, ако това е драматизация....
*
« Отговор #14 -: Февруари 06, 2007, 12:49:07 pm »
Ванина, направо не знам какво да те посъветвам. От една страна си права-не е хубаво да се драматизира и е добре като се запишеш при един лекар да му следваш предписанията... Ама да седи този неспукан фоликул там месеци и досега да не го анулирате с малко противозачатъчни...Нямаш ли овулация изобщо? Естрадиолът е важно да е в норми, пък нищо че е на долната граница. И е важно да се вдигне преди ову, заедно с ЛХ-то...Твоето тяло това не го постига само, така ли? Затова ли те насочват към стимулация? Само да кажа, че един от страничните ефекти на стимулация с клостил е допълнително изтъняване на лигавицата... Фоликулите ще порастнат, няколко ще има, но може лигавицата да изтънее. Ако ти е естрадиолът нисък по принцип, то би трябвало по принцип да си с тънка лигавица. Казвали ли са ти досега някакви размери, коментар за лигавицата? И се притеснявам при теб да не стане хем с тънка лигавицам хем допълнителни изтънена от клостила... Я, погледни една съседна тема. Там едно момиче казва, че СЛЕД стимулиране няколко месеца, сега е с много нисък естрадиол. Да не вземе да падне пък още? Не искам да те разубеждавам, но просто искам да те подтикна да мислиш и премисляш по 5 пъти и тогава да режеш. Знам колко е трудно, мила. Аз съм проверявала всеки ход на моята лекарка с лупа и от поне още 3 места. И имах също подозрения, че някои работи не ги прави както е по правило, но я слушах все пак, защото пък не ги правеше по правило, ама и не си противоречеше с правилата. Така че премисляй и обмисляй! Става въпрос за тялото ти и здравето ти. Трябва да си наясно с всички плюсове и минуси.
За вдигане на естрадиола съм чувала, че момичетата пият сок от алое.
Успех ти желая, каквото и да предприемеш.
Alexandra
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2007, 13:25:23 pm »
Мари, благодаря ти за бързия отговор и за подкрепата.

Доверието към лекуващия лекар е най - важно.
Да, естрадиолът ми е нисък на 3-ти ден, под нормата, но към средата на цикъл е чудесен/достига 250/, изследванията са от ноември, декември. FSH е малко завишен. Никога до сега не са ме стимулирали.
- за задържания фоликул/киста - сме пробвали с дуфастон и оргаметрил, не изчезва вече 6 месеца / от август /
- овулация понякога, 5 пъти тази година, за да съм точна
- ноември - много стрес и нерви....
- декември месец имах овулация с прегнил, чудесна лигавица /11мм/, чудесен фоликул
- януари имах един малък фоликул - 10 мм, на /18.01/, който не успя да достигне нужните размери, + тънка лигавица
нисък естрадиол
- след това спрях цигарите, положението е сигурно по - добре, поне лигавицата е 8мм и има отново фоликул
- сега очаквам цикъл, за да си пусна отново хормони
- ще правим инвитро, това, вече е ясно...

Схемата каква е: да започна естрофем, след това стимулация с меногон, но пак се връщам към задържания фоликул, който така и немога да разбера защо никой не притеснява...

*
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2007, 15:53:51 pm »
Ааа! Сега ми е по-ясно. Виждам, че сериозно следите и контролирате положението! Тогава мисля, че е най-добре да си слушаш лекаря. След като имате стойности на всичко, пробвали сте да махнете фоликула, имаш и други изследвания, значи се подхожда правилно. Аз помислих, че ей така -хоп! и искат да те набутат на стимулация. Слушай си лекаря и стискам палци с хубав контрол на положението да стигнете до успеха! Не те разбрах защо ин витро-тръби или мъжки фактор, но след като така сте решили-успех ви желая и стискам много палци!
Alexandra
« Отговор #17 -: Април 28, 2012, 23:25:00 pm »
Здравейте, дами :)
Искам да се посъветвам с вас :)
Миналия месец след лека стимулация направих 3 фоликула в левия яйчник.
След ниуспех отидох на 2 ден от МЦ на преглед и имах 10мм фоликул в десния яйчник. малко ме притеснява размерът му за 2 ден, а от 3 ден ми започва стимулацията...
на вас случвало ли ви се е да правите подобен размер фоликул в началото на цикъла и как протече процедурата?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #18 -: Април 29, 2012, 01:04:17 am »
Аз имах подобен опит, но след блокаж предния месец. В първите дни на следващия цикъл се видя задържан фоликул, но нивата на хормоните показаха, че не е активен. Направиха ми стимулацията и това беше моят пръв и успешен ивитро опит.
« Отговор #19 -: Април 29, 2012, 02:02:27 am »
Цигу,поздравления! Желая ти лека и прекрасна бременност:-)
благодаря ти за инфото:-)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн