0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Цветна снимка
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2007, 17:26:26 pm »
Писах ти на лични, Моби!
 :)
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2007, 18:24:47 pm »
Да, благодаря, върнах ти.:)
*
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2007, 19:12:30 pm »
Всеки лекар има различен начин на работа,но при това момиче с тия притеснения и антидепресанти,упойката е по добрият вариант.

Явно си лекар и отлично ги разбираш тези работи.
Глупаво е да спорим нали.Не знам,защо се наостри така с/у мен.
*
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2007, 20:07:38 pm »
Бадете по толерантни един кам друг,ако на всяка тема стават такива дразги на кво 6те заприли4а тоя форум,пак кои е доктор и кои не е  темата ,които иска мнения на доктори да ходи в болници и клиники тук е мсто за дискусии
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #24 -: Февруари 24, 2007, 14:39:47 pm »
Не се тревожи това е само миг  по-добре да мине от колкото да оствяш за по -късно ,на мен ми предстои след седмица същата процедура и аз съм такава бъзла че не е истина . Много ме е страх ,но знам че го правя в името на едно бъдещо дете и за това бих минала и през "ада" колкото и да е страшно.Отивам с тази настройка ,сложи усмивката няма да е чак такъв ужас трябва да си мислиш само за хубави неща.Аз също ще си я правя в София .А искам да те питам какво ти е мнението за Налбански понеже мен ме насочиха към него но още не сме си намерили квартира в София за да се преместим окончателно и малко по-трудно бих пътувала до там всеки ден.По-точно искам да те попитам той работи ли с здравната каса ?
« Отговор #25 -: Февруари 24, 2007, 15:48:05 pm »
Здравейте отново, благодаря на момичетата, които ме подкрепиха преди снимката! За мое голямо учудване мина почти безболезнено. Дори и болка не е точната дума, по-скоро силно неприятно чувство, някакво напрежение, издуване. Наистина взех успокоително, но-шпа и обезболяващо, но ми се струва, че можеше поне без едно от тях. :) Както и да е, рентгеноложката каза, че е добре, че съм се приготвила превантивно за да бъде по-спокойно и добре за всички.

Kokodi, благодаря ти за куража! Относно самата снимка при проф. Налбански, наистина я направи за секунди, професионално и без никаква болка. Като човек е стресиращ, на моменти доста груб. На мен специално ми го препоръчаха за лапароскопия /каквато и най-вероятно ще ми се наложи да направя/, като специалист с опит най-вече в тубарния стерилитет, което до колкото разбрах означава проблеми, основно свързани с тръбите. Цветната снимка се заплаща, лапароскопията ми каза, че се поема от здравната каса. Аз лично, ще се престраша и ще пренебрегна грубото му отношение.....и ще се доверя на лапароскопските му способности. :) Макар, че силно се надявам ако може да не се стигне до там..... :(
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2007, 17:57:03 pm »
Е, Моби, много се радвам.
 :D
*
« Отговор #27 -: Февруари 25, 2007, 19:06:10 pm »
Здравейте отново, благодаря на момичетата, които ме подкрепиха преди снимката! За мое голямо учудване мина почти безболезнено. Дори и болка не е точната дума, по-скоро силно неприятно чувство, някакво напрежение, издуване. Наистина взех успокоително, но-шпа и обезболяващо, но ми се струва, че можеше поне без едно от тях. :) Както и да е, рентгеноложката каза, че е добре, че съм се приготвила превантивно за да бъде по-спокойно и добре за всички.

Kokodi, благодаря ти за куража! Относно самата снимка при проф. Налбански, наистина я направи за секунди, професионално и без никаква болка. Като човек е стресиращ, на моменти доста груб. На мен специално ми го препоръчаха за лапароскопия /каквато и най-вероятно ще ми се наложи да направя/, като специалист с опит най-вече в тубарния стерилитет, което до колкото разбрах означава проблеми, основно свързани с тръбите. Цветната снимка се заплаща, лапароскопията ми каза, че се поема от здравната каса. Аз лично, ще се престраша и ще пренебрегна грубото му отношение.....и ще се доверя на лапароскопските му способности. :) Макар, че силно се надявам ако може да не се стигне до там..... :(
Здр.Mobi  много се радвам че всичко е минало успешно, виждаш ли че нещата от които най-много се боим всъщност не са чак толкова страшни,а обратното колкото по-лесни изглеждат истината е друга по някога :).
*
« Отговор #28 -: Февруари 25, 2007, 19:28:04 pm »
Моби, радвам се, че всичко е минало! Дано и резултатът от снимката да е добър!

« Отговор #29 -: Февруари 26, 2007, 10:08:12 am »
Честно казано предпочитам да ме беше боляло и резултатът да беше по-добър :( Снимката показа като цяло пропускливи тръби, но със сраствания. Казаха ако искам да си почина 2-3 месеца и лапароскопия. Незнам.....какво да почивам и как....май ще я направя март месец. Като в безтегловност съм....незнам ще могат ли да се премахнат тези сраствания, ще мога ли забременея след лапороскопията....вчера цял ден сълзите ми се стичаха.
*
« Отговор #30 -: Февруари 26, 2007, 11:12:30 am »
Честно казано предпочитам да ме беше боляло и резултатът да беше по-добър :( Снимката показа като цяло пропускливи тръби, но със сраствания. Казаха ако искам да си почина 2-3 месеца и лапароскопия. Незнам.....какво да почивам и как....май ще я направя март месец. Като в безтегловност съм....незнам ще могат ли да се премахнат тези сраствания, ще мога ли забременея след лапороскопията....вчера цял ден сълзите ми се стичаха.
Здравей моби ,миличка плача не е решение на проблемите ни.Определено е по-добре да си поплакваме от време на време аз съм убедена,че ще стане само не трябва да си мислиш край това е края няма на къде повече ,при нас е по-трудно минаваме през какви ли не гадни манипулации ,но я си помисли когато едно малко слънчице те погледне и се смее ще си благодарна че си минала по този път щом така е трябвало.Не съм все още много на Ти кога се прави втора снимка,за да се разбере дали наистина има сраствания или са само спазми на гладката мускулатура ,дано някой каже нещо по твоята тема.
« Отговор #31 -: Февруари 26, 2007, 11:34:13 am »
Kokodi, почти винаги след цветна снимка, когато се установят някакви проблеми или има съмнения за такива, се назначава лапароскопия, която може да е диагностична /с цел да потвърди или отхвърли данните от цветната снимка/, или оперативна /с цел премахването на пречките/. Понякога една и съща лапароскопия преминава от диагностича в оперативна. А за втора цветна снимка незнам. Знам, че би трябвало по време на самата лапароскопия да направят тест за проходимост на тръбите. До преди 1 месец не знаех нищо....сега съм се побъркала, чета непрекъснато по форуми и в нета и главата ми е пълна с цветни снимки, лапароскопии, сраствания. Доколкото разбрах ти предстои цветна снимка. Изчакай я спокойно и не мисли отсега за втора или за каквато и да е манипулация след нея. Кой е казал, че ще се наложи? :)
*
« Отговор #32 -: Февруари 26, 2007, 16:18:43 pm »
Моби вече разбрах,че датата ми е  6-ти другата седмица,знам само че преди да се почне ще пия поне два аулина 30 минути преди и после 15 минути преди да се почне.А аз се ровя в нета и разпитвам наши много добри приятели джи пи та и лаборанти и т.н. и също чета форумите за всяко нещо  за всяка манипулация която ми предстои на мен и милото ,по същия начин като теб .Не трябва толкова да се вманиачаваме защото това е стрес -нали се сещаш,че това не е много добре за организма и така допълнително се затормозяваме.Да,четейки ще се светнем какво ще ни правят ,но няма мърдане щом трябва.Така се шегувам с милото и го питам после кой бил по-силен ?:).Страх ни е повече от болката и това ни плаши ,но за лапарото доколкото знам слагат местна упоика ,тогава какъв е проблема.На мен ми е много лесно да се опитвам да успокоявам някого,но като се стигне до мен и да ти кажа бедна ти е фантазията какво става :) чакайки си реда чувайки някой да охка от кабинета и се изнасям скорострелно ,питам кога има най малко хора и тогава ходя където ходя .Няма да се тревожиш всичко ще е наред  :wink:
*
« Отговор #33 -: Март 06, 2007, 12:30:58 pm »
Чела съм, а и съм чувала от доктори, че при цветна снимка боли ако има сраствания или тръбичките са запушени.
« Отговор #34 -: Март 06, 2007, 13:26:51 pm »
И аз така бях чувала, но въпреки че се установиха малки сраствания не ме болеше. Индивидуално е, няма правило. :)
*
« Отговор #35 -: Март 06, 2007, 13:48:51 pm »
Mobicool,
при установени малки сраствания пак ли не може да се забременее по естествен пък или просто става по-трудно?
Това лекува ли се?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #36 -: Март 06, 2007, 20:13:56 pm »
,но за лапарото доколкото знам слагат местна упоика ,тогава какъв е проблема.
Лапароскопия се прави с пълна упойка. :D
« Отговор #37 -: Март 07, 2007, 18:51:36 pm »
Hri,

Предстои ми лапароскопия при която ще се установи точно колко и какви са срастванията, доколко може да се отстранят. Предполага се, че въпреки, че тръбите са пропускливи след като от около 1 г. 6 м. не забременявам а всичко друго е наред значи най-вероятно те са причината :(. Най-вероятно има жени, които са забременели с подобни проблеми, но аз лично нямам време да чакам и да рискувам нещата да станат "от самосебе си".
« Отговор #38 -: Март 16, 2007, 15:57:12 pm »
Здравейте момичета,

Благодарна сам за вашите дискусии, намирам отговор на въпроси,които сама си задавам, а  няма с кого да споделя. Ние вече 2,5 години се опитваме,засега всички тестове са наред,предстоят тръбите. Теста е в понеделник и ме е страх от неизвестността. Лекарят ме попита искам ли упойка /спрей в носа/, но трябвало някой да ме вземе след това, защото сам щяла да бъда замаяна. Аз не зная колко боли, как е по-добре със или без...Ами, ако мръдна и даде грешен резултат? ... Сега след като прочетох вашите мнения се успокоих малко. Желая ви много касмет! На всички в този форум!
*

magnolia

• *
  • 3
  • Вие сте супер запознати, помагайте !
« Отговор #39 -: Март 17, 2007, 21:04:45 pm »

Здравейте момичета,

Теста е в понеделник и ме е страх от неизвестността. Лекарят ме попита искам ли упойка /спрей в носа/, но трябвало някой да ме вземе след това, защото сам щяла да бъда замаяна. Аз не зная колко боли, как е по-добре със или без...Ами, ако мръдна и даде грешен резултат? ... Сега след като прочетох вашите мнения се успокоих малко. Желая ви много касмет! На всички в този форум!
Здравей Дезире, аз съм си правила изследване на тръбите. Предпочетох да ми бият упойка, защото инъче мног оболи. интересното е че моята упойка си беше нормална, през вената. Нищо не усетих, след снимката на тръбите излязох от упойка и ме взеха. Съветвам те да си ползваш упойката, хем ще си по спокойна, хем няма да те боли. А, що се отнася до страха ти да не мръднеш и да се отчете грешен резултат-няма страшно. Вкарва ти се серум в тръбите така че и да мръднеш течността пак ще си отиде където трябва. Пиши ако искаш още подробности и се успокой !!!
: - )