0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
Цветна снимка
« -: Февруари 02, 2007, 19:44:53 pm »
добре едно бьрзо вьпрос4е(знам 4е тмата е друга,но...)-много ли боли да ти направят цветна снимка?И каква то4но е процедурата? :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Цветна снимка
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2007, 19:48:20 pm »
Пускай отделни теми, ще е по-лесно и за останалите.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2007, 20:10:42 pm »
 При всеки е индивидуално.При някои е много болезненено ,при някои не!Хубавото е ,че цялата процедура трае 5-10 мин ,не повече.
Лично при мен беше много болезнено ,може би поради сраствания които имам.Иначе моята позната нямаше никакви болки .
Ако много те е страх,в някои клиники правят процедурата с упойка. :D
*
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2007, 15:46:09 pm »
При всеки е различно-мен лично доста ме боля.Процедурата трае не повече от 10-15 минути и болката е само за в момента.На мен 30 минути преди снимката ми сложиха една инжекция-предполагам че някакво обезболяващо.
*
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2007, 16:51:07 pm »
Наистина при всеки е различно. Аз усетих лека болка тогава. Не се притеснявай.
*
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2007, 18:20:48 pm »
И аз да се присъединя към другите!
Боли търпимо, но за кратко!
На мен също ми сложиха някаква инжекция, мисля, че е било упойка.
Кървих съвсем малко след процедурата, а болката беше само по време на същата.
Всичко обаче, се изтърпява в името на мечтата за дете!
Желая ти безболезнена процедура и хубав резултат от нея!
:bighug:

« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 17:50:28 pm »
Здравейте,

Мога ли да изпия нещо успокоително /лексотан/ + обезболяващите преди снимката. Наистина съм ужасно лабилна, а и докторът каза: "Ти както си лабилна....незнам, тя процедурата е болезнена..." След две седмици ще я правят, но аз от сега не мога да спя.
*
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2007, 18:00:19 pm »
За това какво да пиеш преди процедурата най-добре питай доктора си.А това,че той ти е казал,че  е болезнено..........не знам,много е относително,не всички ги боли.Ти може и да си от щастливките,които не усещат нищо.За жалост аз не бях от тях.
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2007, 21:01:35 pm »
При положение, че снимката е чак след две седмици бива ли така насила да си разбиваш нервите?? Я си представи, че си от тези, които не ги боли?... И ако те боли - какво?... Това е само за 5 мин.... Мила, мисли за резултата - че искаш да са проходими, дори да боли.
Това е по-важно от болката (ако въобще я усетиш, де  :)), поне така мисля аз.

п.п. Може да си помислиш - "лесно ти е да говориш... тебе боля ли те?" Да, мила, безумно при това, но мислех за другото - че искам ей такъв прекрасен корем и бебето след него.
Горе главата!
*
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 23:24:09 pm »
Само да уточня,че заради болката може да се получи спазъм на тръбата,а от там и грешен резултат.Според мен с упойка е по добрият вариант.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #10 -: Февруари 08, 2007, 08:53:41 am »
при всеки е различно, но болкат е като при ПМС. не го мисли и няма да усетиш. успех. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2007, 11:30:46 am »
Благодаря Ви,

Снимката ще я прави проф. Налбански от МД и е против упойките, т.е нямат такава практика там. Така или иначе ще глътна 1 лексотан, защото просто ще ги затрудня....ще треперя и т.н. Относно ранните ми притесненията, за мен е нормално защото аз дори при взимане на кръв имам чувството, че ще припадна и ми се завива свят и какво ли не. Това се получи след самоубийството на бившият ми приятел преди години и развих страхова невроза /сега го наричат паническо разстройство/. До миналата година бях на антидепресанти и успокоителни....така, че комбинацията от страха от резултата и болката явно ми идват в повече. Няма начин ще трябва да го направя иначе страха от неизвестността ще ме побърка!
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2007, 11:34:48 am »
Само да уточня,че заради болката може да се получи спазъм на тръбата,а от там и грешен резултат.Според мен с упойка е по добрият вариант.

Както хубаво си го казала "може", но не е задължително. апропо - и упойката не е идеален вариант, нали знаеш? Нека да не се правим на по-лекари от лекарите и да не й пълним главата с излишни глупости.
*
« Отговор #13 -: Февруари 08, 2007, 15:08:59 pm »
Всеки лекар има различен начин на работа,но при това момиче с тия притеснения и антидепресанти,упойката е по добрият вариант.
« Отговор #14 -: Февруари 08, 2007, 16:08:52 pm »
Антидепресантът съм го спряла миналата година. Прочетох всички мнения във форума за цветната снимка. Видях, че на по-голямата част от момичетата е правена без пълна упойка. Наистина се получава объркване от фатка, че едни казват, че болката е поносима, останалите, че е ужасно болезнено. Ясно е, че при всеки прага на поносимост на болката е различен, както и всички останали предполагаеми фактори, които оказват влияние. И все пак, наистина е странно как при едни има нетърпима болка при други никаква. Все пак процедурата при всички е еднаква. Може би се уплаших повечеко от две, три момичета, които са колабирали от болката /наистина трябва да е била жестока/. Но след като съм се доверила вече на този лекар да прави изследванията ще я направя, не върви да я  направят на друго място с пълна и после да му нося снимката.
« Отговор #15 -: Февруари 08, 2007, 16:54:33 pm »
Всеки лекар има различен начин на работа,но при това момиче с тия притеснения и антидепресанти,упойката е по добрият вариант.

Явно си лекар и отлично ги разбираш тези работи.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2007, 16:56:50 pm »
Моля без скандали. 

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2007, 17:03:41 pm »
Не разбирам.....точно защото не съм лекар и не разбирам си задавам въпроса защо има такава разлика във отзивите за болката. Казвам просто, че понеже няма еднозначно мнение и не знам аз от кои ще съм, съм много уплашена и притеснена и, че е трябва да я направя...нямам избор. Не ми е ясно с какво предизвиках този коментар за лекаря!?
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2007, 17:06:55 pm »
Това "във"....нещо много дълго съм го написала :) извинете за тъпата грешка.
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2007, 17:09:30 pm »
Коринка,

Моля да ме извиниш. Не съм видяла, че коментара ти е по повод друго мнение. Просто скришом и бързо пиша от работата.