0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Този месец след О съм на утрогестан 3х2. Досега такава голяма доза не съм приемала.
Вече ми е 19 ден след Ову и се питам дали пък ако няма бременност той не забавя изкуствено М.
Зная, какво ще кажете - да си направя тест, ами като ме е страх, че най-вероятно пак ще видя :bfn1: и надеждите ще отделят ...
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Утрогесана може да забави няколко дена М.
Успех :D
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 14:28:45 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Доста често е задаван този въпрос :) И доста момичета споделят че им закъснява от приема на прогестеронови препарати. Това са ми наблюденията по форума - лични нямам. Пих утрогестан 3х2, но тогава бях бременна.

Сега за моите разсъждения ;) Утрогестана е прогестеронов препарат. Прогестерона „кара” лигавицата на матката да „дебелее” и ако няма опледена яйцеклетка тази удебилена лигавица се „лющи” с менструацията. Според мен няма как от утрогестана да се забави менструацията, ама пак казвам това са ми разсъжденията ;)

А ти - направи си тес :) Т ака или иначе ако ти дойде пак ще си разочарована ... Стискам палци за обратното! Успех.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Благодаря Таня,
Още не съм правила тест, оставих го за утре сутрин, за да имам поне 4-5 дни закъснение. Температурата ми до вчера бе 37 а днес 37.2. Като съм приемала по-малки дози си ми е идвало дори и без закъснение, затова се зачудих дали закъснението не е заради големите дози.
Знам, че разочарованието е неминуемо и при идване на М, но не искам да го предизвиквам преди идването и, та затова се бавех с теста.
Все пак се надявам, закъснението да не е заради високият прогестерон.
Мисля, че няма смисъл от мерене на БТ, когато се приема Прогестеронов препарат. Прогестерона повишава БТ.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
stefani как то ти каза alia_alia ,няма смисъл да мериш БТ ,прогестерона повишава БТ. :D
Лично при мен при приема на Дуфастон ......имайх закъснебние на цикъла.При някои закъснява няколко дена ,при някои си идва навреме.Всеки организъм реагира различно.
Утре направи тест ,и Дай Боже да има положителен резултат!Успех мила! :D
*

marta

Estestveno 4e ot progesterona ste vi zakusnee. Progesterona ne dava na matkata da pravi kontrakcii zatova se pie i za zadurjane. Taka 4e obiknoveno 2-3 dni sled kato sprete pieneto na Utrogestan ili drug vid progesteron i ne ste bremenni togava moje da se poyavi MC.

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 20:40:35 pm от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Утрогестан, прилаган вагинално, удължава малко цикъла.
А защо такава голама доза арт ли си правила. На мен винаги ми закъснява като приемам какъвто и да е прогестеронов препарат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Да, правих инсеминация, но впоследствие се оказа неуспешна.

Проблемът по всяка вероятност бе в лошото качество на материала, което много ни озадачи.
Първата ни спермограма от преди година бе добра, а по време на инсеминацията се оказа и малко по обем и малко като подвижни сперматозоиди.
Новата, която направихме потвърди опасенията ни дори по-лошо - морфологията е зле, и сега пак наникъде.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Мила,

Защо да е на никъде - ако не бързате много можете да направите по-подробни изследвания на мъжа ти и да се предприеме някакво лечение за подобряване на положението (това не важи много за морфологията обаче :(), а ако времето ви притиска - насочете се към по-тежката артилерия: ин витро или икси.
Успех!
Намерихме нашето синче.

Защо да е на никъде - ако не бързате много можете да направите по-подробни изследвания на мъжа ти и да се предприеме някакво лечение за подобряване на положението (това не важи много за морфологията обаче :(), а ако времето ви притиска - насочете се към по-тежката артилерия: ин витро или икси.
Успех!

Жалкото е, че времето наистина ни притиска, дори много. А изследванията ние пак ще си ги правим.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Мила,

Не се отчайвай :D. Важното е, че има вариант!
Намерихме нашето синче.