0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ваксина - полимиелит
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2007, 11:27:54 am »
Със сигурност знам за Англия и Ирландия от мои приятелки.

п.п. Само да уточня. Естествено навсякъде има календари за ваксинациите. Разликата е там ,че след като родителите са поканени да ваксинират детето си , а те не го направят, се подписва документ за отказ и няма други наказателни мерки. Като например , невъзможност да се посещава детско заведение.

Това визирам , говорейки за право на избор.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 11:58:49 am от Efirche »
*
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2007, 12:20:43 pm »
В Германия ваксинирането не е zадължително. ОЩе при първото ни посеЩение при детския лекар получихме броШури с обяснения какво представляват ваксините и против кои болести са. Освен това тя лично ни обясни предимствата и опасностите. Ние лично сме "zа" ваксините.
Подкрепям мнението на gabi32: "Рядко заболяване наистина, но какво те засяга статистиката когато се случи на твоето дете".
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #22 -: Февруари 01, 2007, 12:56:21 pm »
аз съм на мнение, че за ваксините трябва да се дава право на избор на родителите - след като им се предостави достатъчна и разбираема информация ЗА и ПРОТИВ.
струва ми се, че от прекомерното ваксиниране против всичко, както правят в САЩ, има повече вреда, отколкото полза.
но никой не може да отрече, че благодарение на ваксините са изкоренени такива страшни болести като едрата шарка, детският паралич и други. само и единствено благодарение на всеобщото ваксиниране.
за останалите неща е лесно да се спекулира и подвежда, особено когато не сме компетентни достатъчно да преценим сами.
но също като Сигнус съм категорично против фалшифицирането на имунизационни паспорти. редно е да бъдем честни към останалите.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #23 -: Февруари 01, 2007, 13:10:18 pm »
лошо ще стане, ако неваксинирането стане масова практика
Напълно съм съгласна!  Вярно, че  родителите трябва да имат право на избор, но на мен ми се струва много безотговорно това фалшифициране на  имунизационните паспорти....
 Напълно  убедена съм,че без тези ваксинации, болестите наистина щяха да се вихрят по света!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #24 -: Февруари 01, 2007, 16:00:53 pm »
Ефирче, тук в Германия се ваксинира от самото начало, от раждането. Вярно, че не е задължително, но има много строг контрол върху абсолютно всичко. Когато ваксинирахме Алекс доктора ни даде право на избор каква ваксина да сложим. В момента, в който казах, че ще пътуваме за България и ми препоръчаха да сложа за Хепатит. БЦЖ ваксината, която се прави в България тук е забранена едва ли не. Като попитах лекаря може ли да се направи, той ми заяви, че за такова нещо може да му затворят практиката. А моя приятелка педиатър, която работи в ТУБ диспансер в България ми каза, че сега имат бум на туберкулоза и не се лекуват, тъй като нямат задължението да ходят на прегледи. Че се викат пациенти, които не провеждат обаче лечение и се разпространява всичко пак. Извинявай но аз не искам детето ми да е болно от точно тази болест. Пък и от никаква не искам. Аз съм категорично за ваксините. Цял живот съм била здрава и не съм имала никакви проблеми, но съм минала целия имунизационен календар. От противогрипни ваксини съм много доволна, защото след едно 6 месечно боледуване, от което бях станала кожа и кости, след това не съм имала нищо по-сериозно от хрема.
А и Вени, не е честно спрямо останалите деца и родители да се фалшифицират имунизационните паспорти. Най-малкото ти носиш отговорност и за останалите около теб. Не живеем сами на тази земя.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #25 -: Февруари 01, 2007, 16:25:33 pm »
Гане, аз просто изразих своята позиция!
Тя е лична и неангажираща !
Разбира се ,че всеки родител иска детето му да е здраво!
Споделих опита , защото съм виждала и другата страна на нещата!

Едва ли ,който и да е лекар ще ти каже , да ,тази ваксина е абсолютно безвредна!
Според мен те са необходимо зло!
Просто всички родители трябва да знаят плюсовете и минусите , и да имат право на избор!
А по отношение на заболеваемост от туберколоза например , условията на живот /лошо хранене , лоши жилищни условия ,лоша хигиена/ играят не маловажна роля. Едва ли при тяхното наличие ,ваксината ще спаси положението. С други думи ,болни от туберкулоза винаги е имало . Не мисля ,че само ваксината , ни е предпазвала от болестта !

Ние не сме по-велики от природата!
Ако ,сметнем че сме победили някои болести с ваксини /запазвам си правото да се съмнявам / , то идват нови-птичи грип , спин!
Бъдещето ще покаже , дали ваксините ще ни избавят от тях!

Аз определено съм привърженик на природните имуностимулатори-пчелно млечице , млечни бактерии, сега има всичко по аптеките.
 Но, вие сте майки !
Определено отговорността ви е далеч по -голяма!
Нека всичко казано от мен бъде тълкувано в смисъл- какви могат да бъдат минусите , евентуалните рискове, защото все ми се струва, че това се премълчава . Поне тук в България

И , Гане , аз също съм ваксинирана , като малка. :balk_21:
Но тогава ,никой не ме е питал!
Сега вече не го правя!

П.П. Кое ли е накарало германците да забранят БЦЖ-ваксината , а тук тя продължава да се прилага масово?
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 17:48:27 pm от Efirche »
*
« Отговор #26 -: Февруари 01, 2007, 16:53:35 pm »
Новата петвалентна ваксина "Пентаксим", включва дифтерия, коклюш, тетанус, полиомиелит (но е инактивирана, т.е. не е "жива" ваксина) и менингит. Казват, че била най-добрата ваксина в момента. Вече се внася и струва около 60 лв. дозата. Сега я няма по аптеките, но към 10 февруари казаха, че ще я има. След всичките ужасии, които слушах при Милен Цветков, никога не бих сложила полиомиелитна ваксина, т.е. старата жива ваксина. Затова ще купя Пентаксим, за да съм по-спокойна. Сега ни предстои първата ваксинация и дано да се появи по аптеките Пентаксима.
« Отговор #27 -: Февруари 01, 2007, 17:11:58 pm »
Гане, що да е безотговорно - към кого - към ваксинираните деца ли?

Между другото смятам, че няма смисъл да продължаваме спора!
Много съм щастлива, че запазихме добрия тон - в бг-мамата щяха вече да са си извадили очите! :lol:
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 17:14:31 pm от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #28 -: Февруари 01, 2007, 17:59:15 pm »
Ами спрямо всички останали и ваксинирани и НЕваксинирани
*
« Отговор #29 -: Февруари 01, 2007, 21:32:31 pm »
БЦЖ ваксината, която се прави в България тук е забранена едва ли не. Като попитах лекаря може ли да се направи, той ми заяви, че за такова нещо може да му затворят практиката. А моя приятелка педиатър, която работи в ТУБ диспансер в България ми каза, че сега имат бум на туберкулоза и не се лекуват, тъй като нямат задължението да ходят на прегледи. Че се викат пациенти, които не провеждат обаче лечение и се разпространява всичко пак. Извинявай но аз не искам детето ми да е болно от точно тази болест.
Само да внеса малко яснота относно БЦЖ-то. То се бие само ако детето няма имунитет срещу туберколоза. Първо се проверява с манту и ако се зачерви леко около мястото, където е направено. Ама аз доколкото си спомням, те се правят чак на 7 години, поне аз така си спомням.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2007, 00:00:45 am »
sia, в България се слага БЦЖ ваксина на всички новородени до 24 часа след раждането - още в родилния дом.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2007, 01:01:45 am »
Ефи, ще ти обясня защо не искаха да сложат на малкия - доктора каза, че тази ваксина, която се продава на пазара е жива ваксина и слагайки му я, в живо състояние могат да го направят преносител на ваксината и така да заразят други деца, които евентуално не са ваксинирани, отделно, че според него могат да го разболеят. Съгласих се с неговите доводи, тъй като ми изглеждаха разумни. За полиомиелит - на нас ни сложиха умъртвена ваксина, тъй като в Германия е практика да се ползват само мъртви. Права си за хигиената, но от това, което съм чувала от лекарката - има и деца, от супер семейства, които са болни. Просто са влезли в контакт с преносител. Аз не искам цял живот да се наказвам, ако нещо се случи с детето ми, заради това, че не е ваксинирано. Имам огромно доверие на педиатъра си тук. Освен това при него има винаги възможност да се информираш, обясняват ти рисковете. Ами аз за самото секцио тук получих един документ от 4 страници с обяснения. Ето това им е хубавото тук - всичко се обяснява така, че да прецениш дали да рискуваш или не. Дават ти се доводи в полза на и против. Затова им се доверявам.
Вени, играта със здравето на което и да е дете е безотговорно и не смятам че трябва да си затворя очите и да го преглътна. Просто не е правилно. Аз не бих живяла с такава вина, но всеки си избира как да му "боде възглавницата докато спи".
Сиа, БЦЖ е задължителна и се слага до 24 часа. Моя син няма такава. А МАНТУ-то е пробата за алергична реакция към ваксината.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
Re: Ваксина - полиомиелит
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2007, 08:57:51 am »
Вени, играта със здравето на което и да е дете е безотговорно и не смятам че трябва да си затворя очите и да го преглътна. Просто не е правилно. Аз не бих живяла с такава вина, но всеки си избира как да му "боде възглавницата докато спи".

Гане, точно затова не съм го ваксинирала - защото съм отговорна за неговото здраве!
А възглавницата ми е много мекичка!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2007, 09:56:21 am »
Снощи дискусията при Милен Цветков продължи. Включих късно телевизора и не разбрах името на лекарката, но тя потвърди, че жива и убита ваксина  за полиомелит могат да се комбинират. Това във връзка с една по-стара дискусия.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2007, 10:06:23 am »
Аз това не го чух, но може да съм пропуснала, разбира се.
*
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2007, 11:10:30 am »
sia, в България се слага БЦЖ ваксина на всички новородени до 24 часа след раждането - още в родилния дом.
Това не го знаех. Мерси за пояснението.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2007, 11:21:20 am »

Гане, точно затова не съм го ваксинирала - защото съм отговорна за неговото здраве!
А възглавницата ми е много мекичка!

Вени, ще попитам само - ако попадне в такава компания и се зарази и не дай си боже нещо стане - ти ще можеш ли да живееш с мисълта, че си можела да го предотвратиш, а не си??? Аз не бих могла. Предпочитам по-малкото зло - да е ваксиниран, но жив и здрав.

« Отговор #37 -: Февруари 02, 2007, 12:00:42 pm »
Момичета,помните ли двете близначета от Бургас,които бяха заразени миналата година с полиемилит.Бебе ваксинирано с жива полиемилитна ваксина отделя вируса с фекалиите.Жената,която му сменя памперсите не носи ръкавици и след това приготвя шишето с биберона,с което храни едно от близначетата.След 2-3 дни си го взимат в къщи и го слагат в леглото при другото близначе.След няколко дни и двете вече са болни с огромен риск за живота им.А са само на 2м.Родени са напълно здрави,само са мънички.Но как да са по-едри като майката е 1.50,а бащата 1.60,още повече две наведнъж-еднояйчни.Близначетата са родени с планово секцио 7 дни преди термина.С майката сме колежки.Освен парализата децата развиват менингит,двустранна бронхопневмония и още едно тежко заболяване,което в момента не мога да цитирам.Всичко това вследствие на заразата с див полиемилит.Никой от лекарите не дава надежда изобщо да оживеят.Беше страшна трагедия,но майката не се предаде и се пребори за живота им.Децата са живи.През януари навършиха годинка и се борят с парализата-на ръчичка при едното и краче при другото.Отначало при едното е било парализирано цялото телце.Във вестниците замазаха случая като писаха че са родени в 36 седмица и са недоносени и затова са се разболели.А във форума за родители на деца с увреждания има написан случай за дете ваксинирано с жива ваксина,което впоследствие се разболява от полиемилит.В случая с близначетата са обяснили на майката как е станало заразяването на 4 очи,но официално виновни няма.Никой не поема отговорност,няма наказани.Поне не се разбра.Едва ли тази майка я грее статистиката че това се случва изключително рядко 1:1500000 след като и двете й деца пострадаха.Е,толкова ли е странно че родителите реагират така и се страхуват и не искат да рискуват живота и здравето на децата си.Живата ваксина е опасна.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 13:10:07 pm от Dji-djo »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2007, 13:32:11 pm »
Джо-джо, аз говоря за мъртвата, тъй като в Германия не се практикува ваксинация със жива. Тук е забранено, не се произвежда и лекарите отказват да имат нещо общо с такова нещо. Така че всичко е до въпрос на политика на дадената държава.
П.С. Тук в случая заразяването е станало от небрежността на жената. Извинявай, но аз при всяко едно действие и пипане на детето си си мия ръцете след това.

« Отговор #39 -: Февруари 02, 2007, 13:55:26 pm »
мами моето беб4е е на  3месеца  и сега ни предстои  педиатърът да ни слози  пентаксим какво ви е мнението за неа Мола ви даите савет