Гане, аз просто изразих своята позиция!
Тя е лична и неангажираща !
Разбира се ,че всеки родител иска детето му да е здраво!
Споделих опита , защото съм виждала и другата страна на нещата!
Едва ли ,който и да е лекар ще ти каже , да ,тази ваксина е абсолютно безвредна!
Според мен те са необходимо зло!
Просто всички родители трябва да знаят плюсовете и минусите , и да имат право на избор!
А по отношение на заболеваемост от туберколоза например , условията на живот /лошо хранене , лоши жилищни условия ,лоша хигиена/ играят не маловажна роля. Едва ли при тяхното наличие ,ваксината ще спаси положението. С други думи ,болни от туберкулоза винаги е имало . Не мисля ,че само ваксината , ни е предпазвала от болестта !
Ние не сме по-велики от природата!
Ако ,сметнем че сме победили някои болести с ваксини /запазвам си правото да се съмнявам / , то идват нови-птичи грип , спин!
Бъдещето ще покаже , дали ваксините ще ни избавят от тях!
Аз определено съм привърженик на природните имуностимулатори-пчелно млечице , млечни бактерии, сега има всичко по аптеките.
Но, вие сте майки !
Определено отговорността ви е далеч по -голяма!
Нека всичко казано от мен бъде тълкувано в смисъл- какви могат да бъдат минусите , евентуалните рискове, защото все ми се струва, че това се премълчава . Поне тук в България
И , Гане , аз също съм ваксинирана , като малка.
Но тогава ,никой не ме е питал!
Сега вече не го правя!
П.П. Кое ли е накарало германците да забранят БЦЖ-ваксината , а тук тя продължава да се прилага масово?