0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ваксина - полиомиелит
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2007, 14:11:33 pm »
Момичета , жива ваксина няма!
Това е равносилно на директно заразяване!
Има полужива ,такава използват тук в България . Вкарват се умаламощени болестотворни микроорганизми , с цел да предизвикат производство на антитела.
Борейки се срещу тях и токсините ,които те произвеждат, имунната система ,оставя отворена вратата ,за други зарази!
Затова детето трябва да е в много добро здраве по време на ваксинации /което за съжаление , не винаги се дооглежда от отговорните лица /.
Друг е въпроса , защо в Б-я ,не се използват мъртви ваксини.

Джи-джо, за съжаление и аз споменах ,че съм се сблъсквала с подобни трагедии.
 Не исках да разказвам подробности , но така е ,права си ,в живота тези неща ги има и не можем да си заравяме главите в пясъка.
Ужасно е да видиш как едно здраво дете е превърнато в инвалид за цял живот!
И обикновенно виновни няма!

Тези две дечица , най-вероятно ,са били ваксинирани едновременно , съответно заразени.
Недопустимо е да бъдат инжектирани ,директно в кръвта с причинители на зараза , а ние да си обясним тяхното заразяване с ниската хигиена.
Няма логика , но пък и нали не вярваме ,че някой ще си признае грешката !
А , обяснение трябва да има!

Един много пресен пример ще дам.
Детето на моя приятелка , се разболя от параотит /заушка/.
Той е  16 годишен младеж.
Заедно с него още ,6-ма младежи постъпиха в инфекциозното ,със същата диагноза!
Всички до един , имат сложена такава ваксина! 8O

Затова пак ще кажа , ваксините , особено полуживите ,са руска рулетка !
Но , ако организма е достатъчно силен и се справи с тази инвазия , той наистина ще изгради защите /не 100% ,обаче/ срещу съответния причинител.

т.е. риск има и в двата случая

*
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2007, 14:26:43 pm »
Джи-джо, аз не разбрах, слагана ли е ваксина на близнетата или са се заразили от акитата си, не ми се връзват двете неща нещо? А немърливостта и лошата хигиена на персонала в родилните и детски отделения е престъпление! За съжаление е непрекъснато явление.
Как са сега тези дечица, щом си близка с майката? Чух преди месеци за този случай и много бях се притеснила за малките пиленца.
Дай Боже по-скоро да се възстановят напълно!
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 14:28:43 pm от cygnus »
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2007, 14:47:53 pm »
Тези деца изобщо не са ваксинирани.Както написах бяха прекалено мънички-на ненавършени 2м. и с по-малко тегло по рождение.Едното е останало в болницата за да навакса с теглото и там го заразяват.Заразата идва от друго бебе,което е ваксинирано.Жената която обслужва ваксинираното бебе и неваксинираното близначе с небрежността си става причина да се предаде заразата.Другото близначе си е в къщи с родителите повече от месец.Когато прибират второто бебе не знаят,че е заразено и го слагат при първото.Това е.Заразени са с жив вирус на див полиомиелит
*
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2007, 15:01:57 pm »
Добре де, от цялата тази работа, търсена ли е отговорност на акушерката? Винаги съм се възмущавала колко смело пипат тези жени, с немити ръце , взимат кръв, без маски в кабинетите, излиза едното болно дете, влиза друго, никой не си мие ръцете ... Не знам, това е гавра със здравето на децата и изпитание за нервите на майките. Ми то може със всякаква гадост да зарази така, не само с ваксина.  :x :x
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2007, 15:06:03 pm »
Сигнусче,това с акитата на ваксинираното бебе са го казали на 4 очи на майката,като най-вероятно обяснение за заразата.Все пак точно как е станало никой не може да докаже.А официално причината за заразата е че са били недоносени,уж родени в 36 седмица.Още не мога да се помиря с мисълта,че въпреки дребния си ръст тя ги износи докрая /колко често близнаци се износват до термина/ и ако не беше плановото секцио можеше да изчакат още 7 дни съвсем до термина.Родиха се здрави,а им се случи всичко това.Кога в България някой е отговарял за действията си.Вероятно и няма как да се разбере коя точно от жените е станала причина за заразатаДечицата вече са на годинка и продължават да ходят на рехабилитация.Майката е много доволна от тези процедури именно тук в Бургас и има огромен напредък и при двете деца.Тя се надява и вярва,че с времето с много труд и грижи ще успеят да се преборят с парализата.Малките се оказаха бойци като майка си и оцеляха напук на прогнозите на лекарите,че няма да оживеят.Написах този случай,защото ако и в България бяха забранени живите ваксини това семейство най-вероятно нямаше да мине през този ад.Живи,полуживи все тая.Факт е че могат да направят големи поразии.
*
« Отговор #45 -: Февруари 02, 2007, 15:09:10 pm »
Много се радвам, че бебчетата се оправят! Дай Боже по-скоро да са напълно здравички! А ти ни дръж в течение :)
Джи-джо - мисълта ми е, че със или без ваксини при такъв безотговорен персонал просто опасността да бъде заразено здраво дете с нещо си остава. Откъде я знаеш какво друго е пипала тази патка освен акитата на друго бебе! ?

Off-topic: Абе с теб да не сме градски?
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:15:21 pm от cygnus »
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2007, 15:15:45 pm »
Напълно си права.Страшно е!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2007, 15:44:58 pm »
Момичета, а какво е положението с неактивната ваксина? Тя е по-малко опасна, но пак какви са рисковете при нейното прилагане?
При нас не се прилага жива ваксина, а другата е абсолютно задължителна по закон и детето ти няма да отиде на училище или детска градина, ако не е ваксинирано.Измами със здравните талони няма как да станат.

На мой колега дъщеричката пострада от ваксината полио /поне така им бяха казали през 1993/, не знам дали е била жива или полужива, детенцето започна да получава гърчове, припадъци и пр.Ужас. :(
На моя големия син също дадохме капкова полио ваксина- 1990.Слава на бога, всичко си е наред
Ох, не знам, но много чувстителна тема е тази.

Поздрави на всички

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2007, 16:23:19 pm »
Умирам от яд , ви казвам!
Гането , разказва как в Германия , педиатъра , отделя време ,за да информира родителите за какво служи дадена ваксина , какви са рисковете, коя точно ваксина ще изберат.

Къде ти тук такива екстри!!!
Познавам семейства дето просто " слагат ваксина на детето" !

Неудобно им е да питат!
Пък и доктора що да си дава зор ....
 Не говаря за всички лекари , разбира се , жалкото отново е ,че са малко изключенията !

А пък тая престъпна небрежност на санитарка ли е сестра ли е , каква е?
Какъв ти морал , каква етика , та тя ръцете си още не  е научила да мие....
Боже опази дечицата!!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2007, 16:30:58 pm »
Ефи, мога много да разказвам за хигиената тук и колко много неща ми направиха впечатление. Навсякъде по стаите има дозатори със дезинфекциращ разтвор, за да може да не пипаш детето така. Като родих и от нерви ли от какво ли, ми излязоха херпеси - веднага дойде сестрата и ми каза, че е желателно да нося маска и ми дадоха кремче за херпесите.
Навсякъде където отидеш има листовки за пациента, книги, брошури и никъде не се пристъпва към процедури преди да си подписал декларация за информираност. Точно по тази причина им се доверих и поверих здравето на детето си в техни ръце. За всяко едно нещо, което ме интересува за ваксината са ми отделили време и са ми обяснили, кое е добре. Да не говорим, че като написах в справката за себе си, че имам алергии, на малкия се дават възможно най-малко неща, водещи до алергизация и още в болницата е захранен с хипоалергенно мляко.
Само че тук има едно нещо наречено лекарска отговорност и всеки може да осъди лекаря си за престъпна небрежност.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #50 -: Февруари 02, 2007, 16:40:42 pm »
Ох, Джи-джо, заболя ме сърцето! Добре, че децата са добре!

Гане, германците може да са всякакви, но са дисциплинирани и това им харсвам!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #51 -: Февруари 02, 2007, 16:44:03 pm »
Вени, като нас са :) Просто там има закони! Ела да ги видиш на морето какви прасета са! Сори за офтопика.

Гане, там където аз избрах да раждам е точно, както го описваш, но за всичко това тук трябва да си платиш.
*
« Отговор #52 -: Февруари 02, 2007, 16:48:16 pm »
И аз малко офф
 Дони, ти къде си раждала? И аз там искам, в случай, че го докарам до там?
*
« Отговор #53 -: Февруари 02, 2007, 16:49:41 pm »
ВИП сектор на АГБ Варна на 7 етаж - до ин витро центъра.
Е, нямаше листовки с информация, но всичко беше на ниво.
*
« Отговор #54 -: Февруари 02, 2007, 16:51:10 pm »
Мерси. Далечко ми е
« Отговор #55 -: Февруари 02, 2007, 16:52:48 pm »
Дони, виждала съм ги, ама това езащото тука идват бедните, работници и руските немци!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #56 -: Февруари 02, 2007, 17:06:04 pm »
те, за тях става дума Вени. Те професорите, инженерите, адвокатите навсякъде са на ниво.
« Отговор #57 -: Февруари 02, 2007, 17:09:04 pm »
Закони трябват в БГ. Яки глоби. И чести съдии.
Ама не знам дали някога ще стане. :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #58 -: Февруари 02, 2007, 17:31:41 pm »
как да ни информират нашите педиатри, като те освен отпусканата от държавата ваксина друго не знаят и не са си дали труд да прочетат, да се информират. а и КОГА, ОТКЪДЕ да се информират?! нито имат време, заринати от бумащина, нито някой им осигурява информация.
за Пентаксим аз съм се информирала сама, чела съм по Интернет, консултирала съм се дистанционно с двама педиатри, практикуващи в чужбина, защото тук нямат опит. и просто нареждам на педиатърът кога, какво и как. е това ли е начина?!!

за хигиената в българските болници и здравни заведения, за хигиенната култура на българските медицински кадри просто не ми се почва. само два примера - доцентка в педиатрията преглежда наред болни бебета и не си мие дори ръцете между тях. личната лекарка идва на посещение в къщи и тръгва да влиза с мръсните ботуши в стаята на бебето. трябва насила да й дам калцуни, предложих й маска, все пак, викам - досега сте обикаляли по грипозни пациенти!

стискайте зъби, мили родители, и чукайте на дърво, че друго спасение за нас, в България, няма :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #59 -: Февруари 02, 2007, 17:52:05 pm »
За Пентаксима - много съм доволна вече два пъти я бихме и няма никакви странични реакции.

За хигиената в българските болници нямам думи, в МД София в интензивното неонатологично отделение, където са най - тежките случаи в цяла София имаше хлебарки.
Ако си спомняте преди време по ТВ-то говориха за едно бебе със СПИН, въпросното попадна в отделението на свекърва ми, която ми разказа следната история: Санитарката отишла да изхвърли боклука от стаята на бебето със СПИН и бръкнала в кофата с голи ръце, след това решила, че трябва да измие шишетата с които хранят бебетата,без да си е мила ръцете,  добре че свекито я е видяла, че незнам какво е можело да стане :x