0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ваксина - полиомиелит
« -: Януари 31, 2007, 19:39:05 pm »
Гледахте ли дискусията вчера и днес при Милен Цветков във  връзка със задължителната ваксина?
Родителите масово отказвали ваксина и плащали на ръка на джипи-то, за да ги запише като ваксинирани. 8O
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 08:33:16 am от Lali »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Ваксина - полимиелит
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 20:34:04 pm »
Не съм го гледала.
Невеженството е много страшно нещо.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 22:14:33 pm »
Аз го гледах, но някои неща ми се сториха малко абсурдни 8O Друг въпрос е обаче, че джи-питата не дават достатъно информация на родителите за евентуалните ослужнения, които могат да се получат вследствие на ваксинацията.
« Отговор #3 -: Януари 31, 2007, 22:22:08 pm »
Напротив - просветените го правят!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 00:08:53 am »
Вени, ти ваксинира ли Мати?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Февруари 01, 2007, 08:33:42 am »
Не!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2007, 09:36:25 am »
лошо ще стане, ако неваксинирането стане масова практика, си мисля аз. щото така много хора стават опасни. ако са единици - вероятно няма да се отрази.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 09:43:14 am »
За кои са опасни - за ваксинираните ли? :lol:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=121241.0
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 09:48:05 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2007, 09:46:48 am »
да, но с намалена или отслабена имунна система в даден момент.
Ваксиниране или не - лично право си е на майката, НО! За да отиде детето в детска градина и училище се искат документи, щом не е - просто няма да отиде и да е в контакт с другите деца, нищо лошо няма. В цял свят е така, тук не са открили топлата вода.
О, Вени, това са безумни теми, в които пишат незавършили лекари и се цитират не знам какви си източници.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 09:49:40 am от cygnus »
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2007, 09:49:19 am »
Дони, държавата ни принуждава да фалшифицираме!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2007, 09:50:30 am »
Държавата сме ние, плащаме данъци и ползваме това, което ни предоставя. Аз не искам децата ми да са изложении на опасност в детските заведения, защото си плащам данъци и спазвам всички правила! Който е решил да спази други теории, просто си намира начин и после  без да фалшифицира документите.
Аз лично крайно неодобрявам това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2007, 10:01:53 am »
На една приятелка дъщерята отиде да учи медицина в Германия. Във втори курс започнаха практики в болници. Обаче за да има право да посещава тези болници се изискват документи за всички ваксини. Трябва да бъде спазен целия имунизационен календар. Ако няма документ, че е ваксинирана, няма право да следва.
От предаването на Милен Цветков разбрах, че в Бг ваксината е жива, за разлика от тази в ЕС и в момента се търси фирма, за да внесе мъртвата.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:04:18 am от Lali »
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 10:15:23 am »
Така е, Лали!
Дони, човек трябва да има право на избор дали да вкарва в тялото на невинното си дете болести, от които вече никой не боледува - далеч преди задължителното ваксиниране, формаалдехид и алуминий После да не се чудите защо децата ви много боледуват - имунната им система се скапва от подобни намеси!

Ето, Лора кашля вече 3-4 зима от септември до май! Сутрешна постоянна кашлица, която изчезва с магическа пръчка щом в името на месеца няма р! Наскоро попаднах на материал, в който беше описана такава кашлица като видоизменен коклюш - следствие от ваксината против коклюш!
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:19:28 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2007, 10:18:27 am »
Да бе, Вени, съгласна съм, но тогава просто няма да има изряден имунизационен паспорт. Какво ще стане ако всички направят така... При първата сериозна епидемия ще се разрази страхотен скандал. Нали не искаш да се връщаме няколко века назад. А така се получава малко двоен стандарт.
Какво ще стане с тези невинни деца при сериозна епидемия?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2007, 10:41:47 am »
Вени, примерът ти е неуместен. Дъщеря ми не боледува /да не чуе дявола/, а пък е ваксинирана за всичко. Това не е сериозен довод нито "за", нито "против".
Болестите ги няма заради имунизациите.
Преди няколко години имаше една световна програма за допълнителен прием на ваксина полимиелит на 6-7-8 годишни деца. И тогава се разгоря полемика. И противниците бяха циганите - изтъпаниха се по телевизията и излязоха с довода, че няма да се ваксинират, защото това било измислено да им се увредат детеродните органи, за да ги ликвидират като етнос.

Ако ги нямаше имунизациите болестите щяха да се вихрят с пълна сила.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:43:46 am от Lali »
*
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2007, 10:47:39 am »
Аз съм за ваксините. Сега друг е въпроса дали да са живи или убити, но не съм специалист и нищо не разбирам. Слагам на Деси убити, защото всички ги препоръчват, имам предвид лекарите, а аз едно нещо като не го разбирам слушам хората дето го знаят.
И аз съм имунизирана със всички ваксини, които сега продължават да се бият, само че навремето са били живи, разбира се. Ами за първи път на 21 г. пих антибиотик, искам да кажа че не съм боледувала от нищо сериозно.
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2007, 11:05:06 am »
 Никъде , по никакъв начин и никой не е доказал категорично , че ваксините предпазват от болести!
 Хигиената на живот и бита на хората се е променял през вековете. Имунната система на популацията е еволюирала.

Имам 10 години стаж като рехабилитатор. Работила съм само с деца с увреждания. Повярвайте ми виждала съм големи поразии от ваксини /специално полиомеалитни/ . Лекарят с който работихме , не желаеше да ваксинира децата си.
 Отделно съм наблюдавала ,че противогрипната ваксина , по никакъв начин не предпазва от грип. Дори обратното.

Имунната система е много финна структура , грубата намеса в нея с полужива или мъртва ваксина , я прави уязвима ,ако не към същото заболяване ,то към други.

Мога да цитирам подобни случаи с които съм се сблъсквала , но е излишно.

Не твърдя с категоричност ,че не бива да се поставят ваксини .
Просто за себе си , съм убедена , че не само са излишни ,но и опасни. Това е моята позиция.

Системата по здравеопазване се е обвързала с големи фармацефтични компании заради финансови интереси. Тези ваксини са скъпи.

Факт е , че много от тях вече не са задължителни в редица европейски държави.
 Ваксинирането там е въпрос на избор.
 Но не и в България.

Смятам , че ще бъде справедливо , ако оставят избора за това в ръцете на родителите.
Някакси ,варварско ми се струва да имунизират новородено, 24 ч след появата му на белия свят!
*
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2007, 11:08:59 am »
Aз не съм ваксинирана освен в родилния дом, тъй като имам шум на сърцето и съм била освободена от ваксиниране. В резултат изкарах всички шарки (без вариола естествено) и коклюш. Истинския коклюш си е гадна работа. Имах направо задушаваща ме кашлица в продължение на месеци и нищо не ми помагаше. С какво ли не ме тъпчеха, даже си спомням, че майка с голям зор и магарешко мляко намери. Та по този повод детето ми е ваксинирано. А за да няма проблеми си извадих паричките и си купих ваксините, не се възползвах от тези на ЗК. Споменавала съм, че на една колежка бебето почина мин. година от менингит. А срещу някои форми на менингит има ваксина. Е, вярно не е в календара, трябва да си я купиш. Рядко заболяване наистина, но какво те засяга статистиката когато се случи на твоето дете.

Вени, между другото аз като пропусна някоя година морето също така хващам по-лесно  разни хреми и кашлици. Ето например този грип, който ме събори мин. седмица. Не бях боледувала така от години. Ако имате възможност Лора да прекара 20ина дни на море през лятото може би следващата зима детето няма да кашля.

« Отговор #18 -: Февруари 01, 2007, 11:13:05 am »
Поради работата на на мъжа ми Лора прекарва на морето по 4-5 месеца! С изключение на миналата година, когато прекара там само месец!

Ефирче, мерси за подкрепата на човек с опит!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2007, 11:25:23 am »
Имунизационни календари на някои европейски страни - http://www.ssi.dk/euvac/vaccination/austria.html

Efirche, преди време Мели беше дала този линк. Струва ми се, че имунизационните календари на европейските страни са дори с повече ваксини от нашия. В кои страни точно не са задължителни ваксините?