0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кога започна вашата стимулация
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2007, 12:54:54 pm »
Viv,

би ли ми казала с какво те стимулираха като получи хиперстимулация. Няма ли начин да се предпази човек от хиперстимулация, да се прекрати преждевремено стимулирането....
« Отговор #21 -: Февруари 07, 2007, 17:52:55 pm »
Вив, а би ли ми казала в коя клиника ходиш, не че има значение, но ме е страх от хиперстимулация?
*
« Отговор #22 -: Февруари 25, 2007, 18:48:14 pm »
Да ви кажа хора много взех да се притеснявам - така като чета никъде не видях стимулации да продължават повече от 12-14 дни,а при мен изглежда ще е бая дълго - от първи ден на МЦ започнах Декапептил 0,1 по една на ден,чак на 12ти ден ще ходя за изследване на един хормон(мисля ,че трябва да е естрадиол) и евентуално след това ще се почва Пурегона,който пък е 24 ампули 100IU - дори и по две на ден да са това значи още 12 дни - егати то почти цял месец става,никъде другаде не видях такова нещо и се притесних защо при мен е така...Ако има някой да е бил на такава схема моля ви пишете ми - аз вече изтормозих Сигнус и Боровинка с въпросите си (:sorry: момичета!),но въпреки известни сходства не е съвсем същото като техните стимулации - притеснява ме, че много дълго време се бие само Декапептил,в повечето случаи виждам ,че Пурегона се включва заедно с него или още в началото ,или на 2-3 ден след почване на Декапептила...Ох не знам.Извинете ме за хаотичния постинг. :?
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 18:52:12 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #23 -: Февруари 25, 2007, 20:38:23 pm »
Counterfeit не се притеснявай при всички е различно/става въпрос за стимулацията /.Прeди самата стимулация се пият/при мен от вторият ден на МЦ/ противозачатъчни .На 14-15 ден преглед и ако всичко е наред се поставя инжекция Dipherelin/дано съм го написала правилно/на определени килограми определена доза се поставя от док.След 7 дни се изследва Естрадиола и се чака пак МЦ.От вторият ден започва стимулацията със лекарствата предписани от док/при всеки са различни/и ако всичко върви както трябва и отговаряш на стимулацията в определен ден ти се бие Прегнил после пункция....и т.н
Дано не сам те объркала нещо но при мен е така и двата пъти.Желая ти успех и знай,че не си сама :bighug:
*
« Отговор #24 -: Февруари 25, 2007, 20:50:57 pm »
Мерси Myhito,но това което ми описваш е подобно на повечето схеми,за които четох тук,мисълта ми беше че повечето попадат горе-долу в някакви категории(т.е. на един принцип),а при мен нещата не попадат в нито една от тия;Иначе съм наясно с кога се бие Прегнил и после какво следва,въпроса ми беше за самата стимулация.А между другото за противозачатъчните не е задължително присъстват във всяка схема на стимулация(на мен примерно не са ми давали да пия).
Успех и на теб! :)

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #25 -: Февруари 26, 2007, 09:06:11 am »
Counterfeit не се притеснявай моята схема е подобна. Дори си мисля , че схемата по която работят в момента в АГ е тази. И аз от днес съм на Декапептил 0.1 . Около 8-ми март се очаква МЦ , на втори ден изследваме един хормон и после се почва пурегона.
*
« Отговор #26 -: Февруари 26, 2007, 09:12:46 am »
На 14 ден след диферелин депо.
*
« Отговор #27 -: Февруари 26, 2007, 09:17:03 am »
Благодаря Анджи,май е подобна наистина само дето при мен МЦ дойде (23.02,петък)и тогава започнах Декапептила,т.е. не очаквам пак да ми дойде до десетина дни както е при теб...Може би е някаква нова схема наистина по която работят - щом смяташ, че в момента в АГ работят по нея... :dontknow:
Успех ти пожелавам в процедурата,може и да се засечем дори - така като гледам сме почти по едно и също време  :lol:

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2007, 09:48:58 am »
Counterfeit, не знаех, че е 11 дни е било преди да започне същинската стимулация с Пурегон и че е било от 1 ден на МЦ. Ако те притеснява , че диферелина е започнал в началото на цикъла, а след 12-14 дни започва същинската стимулация, мога да те успокоя, че и на мен депото ми бе поставено в началото на цикъла, а стимулацията започна след 14 дни
И аз се бях зачудила тогава, но се оказа, че всичко е наред и имах много и по мнението на доктора хубави яйцеклетки.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 09:51:47 am от cygnus »
*
« Отговор #29 -: Февруари 26, 2007, 12:14:45 pm »
Здравейте момичета,
аз съм малко учудена от мойта схема, но вероятно така трябва. В събота 24,02 (беше 20-я ден от МЦ) ми биха диферелин и тъй като се оказа, че пролактина ми е висок Док каза, да пия 20 дни Парлодел и на 21 ден да отида на преглед и изследване на Естрадиол и Пролактин и тогава вероятно започваме с ежедневните инжекции. Но се чудя дали тези 20 дни не са много??
Желая успех на всички, водещи тази борба и очакващи това щастие :blowingdust:
*

synin

« Отговор #30 -: Февруари 26, 2007, 17:24:07 pm »
здравейте момичета !
При мен на 21 ден ми направиха сондаж и ми биха диферелина.Казаха ми на 1 ден от МЦ да бъда налице, за да ми направят изследване на Е2, след което започва стимулация с Пурегон.Имам и изписан Прегнил-5 ампули, но не съм наясно той кога ще се поставя.
 В момента съм много притеснена защото от няколко дни телесната ми температура е повишена.Два -три дни преди сондажа бях вдигнала 37,1, но явно се бях простудила и бързо се оправих и на деня за диферелина бях добре. Но след него започна отвреме на време да се качва като варираше от 36,8 на 37 ,после нормална 36,5 после 37,1 ,като снощи вечерта беше 37,2. Днес отидох до личната на преглед,каза че всичко е о.к. и като и казах, че вече са ми били диферилина ми каза , че вероятно е от него защото е хормон, а аз си мислих, че е от гърлото, защото от време на време ме дразни.
  И наистина - бях си запазила упътването на Диферлина и там прочетох,че един  от въэможните нежелани ефекти е  повишаване на температурата.Много ви моля, пишете ми ако сте имали такъв проблем
*
« Отговор #31 -: Февруари 26, 2007, 19:45:41 pm »
Counterfeit, не знаех, че е 11 дни е било преди да започне същинската стимулация с Пурегон и че е било от 1 ден на МЦ. Ако те притеснява , че диферелина е започнал в началото на цикъла, а след 12-14 дни започва същинската стимулация, мога да те успокоя, че и на мен депото ми бе поставено в началото на цикъла, а стимулацията започна след 14 дни
И аз се бях зачудила тогава, но се оказа, че всичко е наред и имах много и по мнението на доктора хубави яйцеклетки.
Ааа да,при това положение наистина може,сега всъщност ми стана ясен принципа.Всъщност при теб са били една депо,и след 2 седмици сте почнали стимулацията,а при мен вместо една депо  декапептила просто ми е "надробен" на ежедневни дози -  пак за около 2 седмици преди Пурегона. :) Явно самата стимулация си почва дефакто с Пурегон-а,а аз понеже смятах и Декапептила в кюпа,и затова ми се видя страшно дълго - почти месец инжекции.... 8O
Благодаря много Cygnus,а и на всички останали които споделиха за стимулациите си :)

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #32 -: Февруари 27, 2007, 08:57:34 am »
Counterfeit точно такъв е принципа. Когато се бие диферелин или декапептил от 3.75 е една инжекция около 12-14 преди самата стимулация. А когато са от 0.1 /както при нас / се бият около 20 дни , включително и когато започне стимулацията с пурегон. Доктора преценява кога да ги спре. Моят лекар ми обясни , че дозите от 0.1 са по-благоприятни защото може да ги спре когато прецени, докато 3.75 се бие еднократно , понякога блокира жестоко и се налага голямо количество пурегон за стимулация. 
*
« Отговор #33 -: Март 01, 2007, 10:04:45 am »
[Ааа да,при това положение наистина може,сега всъщност ми стана ясен принципа.Всъщност при теб са били една депо,и след 2 седмици сте почнали стимулацията,а при мен вместо една депо  декапептила просто ми е "надробен" на ежедневни дози -  пак за около 2 седмици преди Пурегона. :) Явно самата стимулация си почва дефакто с Пурегон-а,а аз понеже смятах и Декапептила в кюпа,и затова ми се видя страшно дълго - почти месец инжекции.... 8O
Благодаря много Cygnus,а и на всички останали които споделиха за стимулациите си :)
[/quote]
Здравей, разбрах, че си била при Маркова, аз вчера приключих с трансфера и бях при Чернева. При мен беше следната схема. След като ми направиха сондажа на 8 ден от цикъла ме извикаха на 23-тия ден и от тогава се започна с Декапептил 0,1 ежедневно до 1-вия ден на МЦ. На 1-вия ден ми изследваха Е2 (естрадиола) и се започна с Прегнил 50 сутрин и 100 вечер + Декапептил 0,1 сутрин на половин доза. Така продължи до деня преди пункцията. Прегледите започнаха от 5-тия ден след пурегона и бяха през ден. С тях се следи нарастването на фоликулите. Когато фоликулите станата около 18 мм (мин. 3 бр.) определят пункцията, като късно вечерта на последния преглед се бие прегнил (10 000 ЕU), с който се предизвиква спукване на фоликулите. Следва пункция, която е на по-следващия ден. 3 или 5 дни след това е трансфера.
Това е в общи линии. След като започнат прегледите определят дали да ти променят дозата на лекарствата в зависимост от това, дали растат нормално фоликулите. Под нормално се разбира около 1-1,5 мм на ден. Ако има застой в растежа им се увеличава дозата.
Ако имаш въпроси - питай, не се притеснявай. Аз също имах доста въпроси, но си ги изясних в процеса на стимулация. Маркова е добър лекар, така, че не се притеснявай да питаш нея или сестрата за всичко, което те вълнува.
*
« Отговор #34 -: Март 01, 2007, 21:36:28 pm »
Благодаря, че сподели Gygri,стискам палци тези дни на очакване след трансфера да ти минат бързо и да завършат с две големи,дебели черти на теста за бременност!!! :bfp1: :bfp:

п.с.Аз обаче имам ампули Пурегон само от по 100IU,т.е. нямам от 50 и въобще каквито и да било други дозировки - просто така ми ги предписаха, 24 броя по 100.Предполагам обаче,че ако док прецени че трябва,все ще може да се заменят с по-малки.. :wink:
Сега забелязах - предполагам си искала да кажеш Пурегон, а не прегнил дето казваш че си го почнала сутрин и вечер? :wink:
« Последна редакция: Март 01, 2007, 21:40:27 pm от Counterfeit »

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #35 -: Март 02, 2007, 07:30:00 am »
п.с.Аз обаче имам ампули Пурегон само от по 100IU,т.е. нямам от 50 и въобще каквито и да било други дозировки - просто така ми ги предписаха, 24 броя по 100.Предполагам обаче,че ако док прецени че трябва,все ще може да се заменят с по-малки.. :wink:
Не се притеснявай, ако се наложи да използваш Пурегон 50 единици, без проблем ги заменят в аптека "Брегалница" (предполагам обаче само ако са закупени или взети по ЗК от там де). Поне при мен беше така, на няколко пъти ми се наложи да сменя Пурегон 100 за 2*50 и нямаше проблем. Успех! :D
« Последна редакция: Март 02, 2007, 07:33:41 am от peta »
*
« Отговор #36 -: Март 02, 2007, 18:43:27 pm »
[quote author=Counterfeit link=topic=8764.msg174216#msg174216 date=117277778 Сега забелязах - предполагам си искала да кажеш Пурегон, а не прегнил дето казваш че си го почнала сутрин и вечер? :wink:
[/quote]
 Майтап няма, сбъркала съм. Стимулацията е с Пурегон 50+100
*
« Отговор #37 -: Март 02, 2007, 19:01:12 pm »
Gygri, желая ти късмет, миличка!
Стискам   :crossfingers: за  :bfp: и   :babyflips: !
Спокойствие, вяра и надежда!!!