0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кога започна вашата стимулация
« -: Януари 30, 2007, 23:57:29 pm »
Здравейте, момичета!
По-точно, интересува ме на кой ден след Диферелина започна вашата стимулация за ин-витро?
Благодаря предварително!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Кога започна вашата стимулация
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 00:20:07 am »
На мен ми биха на 20 ден (по правило на 21) декапептил и от 2 рия ден на цикъла продължавам на Гонал.
Като ме стимулираха за ИНСЕ  пак беше така, но с други лекарства.
Как е при теб?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 00:29:45 am »
Аз бях на дълъг портокол. Започнах на 20я ден от МЦ с Арвекап(Декапептил) и на 2рия ден от новия цикъл с Меногон.
Но стимулацията е индивидуална за всеки!
Пожелавам ти успех!!!
*
« Отговор #3 -: Януари 31, 2007, 01:01:56 am »
Милички, благодаря ви за бързите отговори! :)
На мен ми сложиха Диферелина на 26-я ден от цикъла, а стимулацията започва след две седмици.
Бях останала с впечатлението, че повечето започват стимулация от 1-2 ден на цикъла, явно е различно при всеки?!
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 01:07:33 am от didiA »
*
« Отговор #4 -: Януари 31, 2007, 09:16:58 am »
Didi да ти кажа и аз така си мислех(т.е. че стимулацията винаги започва с началото на цикъла),но не е така -при мен схемата също е различна- ще пия примолут нор от 19ти ден нататък за 10дни,а на 24ти ден(14.02) да отида за сондаж,след което около 21-22.02. се очаква да ми дойде и тогава ще ми се бие инжекция(все още не знам каква- ще разбера това на 14.02 като отида на сондаж :)),и стимулациите, каза Маркова ,щели да бъдат март месец..В една друга тема в този форум Sygnus беше казала, че схемата на стимулация  зависи от това дали протокола е къс или дълъг...само не знам как точно определят на кой да е дълъг и на кой къс..май прекалено много питаме :lol:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #5 -: Януари 31, 2007, 09:54:28 am »
И мойта стимулация започна 2 седмици след диферелина.
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 10:14:35 am »
...само не знам как точно определят на кой да е дълъг и на кой къс..май прекалено много питаме :lol:

Предимно се ползва дълъг протокол. При зле реагиращи (такива, като мен) се ползва къс протокол.
« Отговор #7 -: Януари 31, 2007, 10:28:18 am »
Айде и аз да си кажа - по къс протокол, на 2я ден на МЦ сутринта Декапептил (то същото като Диферелин), на обяд почнахме стимулацията

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #8 -: Януари 31, 2007, 10:31:14 am »
И аз бях по къс протокол, на 2-ия ден от МЦ беше 1-ия Декапептил 0.1 и 2 дни по-късно започнах с Фостимон и Меногон
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #9 -: Януари 31, 2007, 12:54:51 pm »
 :P Здравейте и от мен и аз да се включа -на 21 ден от цикъла сложих Дифелирин -Депо и до две седмици с фиксирана дата започвам Меногона !
Предния път правих сондаж -най-вероятно и сега ще има ,но чакам другата седмица да започна .
Успех на всички този път да започнем новата година с положителни резултати ! :P
« Отговор #10 -: Януари 31, 2007, 14:37:48 pm »
На мен от 22 ден Декапептил, сега чакам МЦ, и на втория ден може би ще започна с Меногон и Прегнил.
*

balmi

« Отговор #11 -: Февруари 01, 2007, 08:46:03 am »
При мен започнахме от втория ден на МЦ с пурегон (в корема), от шестия включихме и оргалутран (в ръката) до края на стимулацията. Тъй като бях с лекарства по касата ампулите не ми стигнаха и последните два дена стимулирахме с мерионал. На 11-ти ден вечерта прегнил, на 13-ти ден пункция и след три дена трансфер.
*
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 13:42:26 pm »
ПРИВЕТ и от мен!!! :balk_64:
Аз също съм по схемата с Оргалутран(доколкото ми обясниха, по нея стимулират момичета склонни към хиперстимулация)От втория ден на МЦ инжекции в корема Пурегон (50 сутрин +100 вечер) + от 6 ден Оргалутран сутри в корема - 5дни, като последния ден т.е. на 11ден вечерта Прегнил. Следват пункция , трансфер и накрая разбира се БЕБЕ ylinfant, а защо не и ДВЕ newsm04 , айде може и ТРИ javascript:void(0);
preggo
УСПЕХ на всички - независимо по кой протокол!!!
javascript:void(0);
yahoo_17
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2007, 14:48:23 pm »
Да се отчета и аз. Сложиха ми диферилина 7 дни преди очакваната менструация. Тоест при мен на 13.11., дойде ми МЦ на 20.11. На 25.11. започнахме с инжекциите менопур и меногом, като 2/3 от стимулацията бях на менопур, последните 3 или 4 на меногом. Три пъти кръв за Естрадиол. Стимулацията продължи точно 12 дни, след това един ден почивка, прегнил-10000 единици, на 14 ден - пункция с пълна упойка, на по-следващия ден-трансфер. 
Резултата е отрицателен.
Сега ще съм по същата схема, предполагам. Само че не ми идва още цикъла, закъснява 8 дни.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2007, 14:52:04 pm »
Ха, сега, де, Касинка! Да не сте спретнали някоя следпразнична изненада вие с половинката, а? А, дано!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2007, 14:56:14 pm »
 Само че не ми идва още цикъла, закъснява 8 дни.
Цитат

Охо, айде Касси стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2007, 15:07:12 pm »
Ха, сега, де, Касинка! Да не сте спретнали някоя следпразнична изненада вие с половинката, а? А, дано!

Едва ли. Не вярвам вече в чудесата! Поне не на мен. Ще ми дойде, явно е нормално закъснението след стимулация, въпреки че Док ме преглежда два пъти и всичко е ок. като че ли имах по-късно ову на 22-и ден и явно оттам идва закъснението. Нали знаете, че аз съм търпелива.
                                              Благодаря ви. Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2007, 17:02:07 pm »
По какво се определя, дали има склонност към хиперстимулация.. имам предвид преди началото на стимулацията?
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 10:08:59 am от Dindin »
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #18 -: Февруари 01, 2007, 17:23:10 pm »
Ами доколкото знам по нищо.
*
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2007, 22:51:08 pm »
От опит-при първият ми инвитро опит получих хиперстимулация(около 30 яйцеклетки и големи проблеми 3 мес. след това)При стимулация само с Клостилбегит за инсе отделях по 4,5 яйцеклетки.Сега с Оргалутран нещата са по-нормални 8бр. на ляв яйчник и 10 на десен, развиващи се нормално с еднаква големина.