Здравейте момичета!
"Липса на овулация" ми е присъдата. Отсъдиха ми е днес. За първи път отивам на фоликуметрия. Днес ми е 13-ти ден от цикъла и се видяха само малки фоликули. Само в единия яйчник се видя по-голям фоликул. Беше 13 мм. Докторката отсече,че на щом на 13-ти ден имам фоликул 13 мм, няма как да имам овулация и че следващия цикъл щяла да ме стимулира.
Моят цикъл е над 30 дена. Често ми идва на 35-ти ден. Аз и обясних, че цикълът ми е по-дълъг и че евентуално овулацията ми настъпва след 14-ти ден. Обясних, че преди година, 2 месеца съм правила тест за овулация и че той бил положителен след 17-18 ден. Тя ми каза, било е натрупване на прогестерон, имала съм псевдо овулация. Сега ме извика в петък да види дали този фоликул от 13 мм расте. И ако в петък не достигнел 18 мм, овулация няма да имам.
Аз пък съм се заинатила пред себе си, че овулация ще си имам, събота и неделя. Все пак цикълът ми е дълъг винаги над 32 дена. Кажете ми при фоликул 13 мм, на 13-ти ден от цикъла, при средна дължина на цикъла 32-33 дена възможно ли е да нямам овулация.
А за това, че следващия месец щяла да ме стимулира а аз нямам никакви хормонални изследвания и тест за проходимост на тръбите няма да коментирам за момента!