0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Първи преглед при Стаменов
« Отговор #20 -: Февруари 28, 2007, 16:26:35 pm »
как така ще ми взима изследванията - че те са си мои. аз не ходя само при един лекар - посещавам и ендокринолог, и хематолог...
на който му трябват мои изследвания да си им направи копие - оригиналите при мен. нито стаменов, нито някой друг от лекарите при които ходя някога е поискал да ми задържи изследванията.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #21 -: Февруари 28, 2007, 16:42:33 pm »
seasmilebg, не си разбрала правилно. Владимиров иска всеки път изследванията да са у теб когато ходиш на преглед. За улеснение на пациентките си предлага да останат там, за да не ги разнасяш всеки път. Аз лино си ги оставих и си ги взех веднъж без никакъв проблем. Не задържа изследвания при него целенасочено.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #22 -: Февруари 28, 2007, 20:30:42 pm »
Когато станеш редовна пациентка на Владимиров той ти прави папка и събира там изследванията. Оригиналите си ги взимаш, а оставяш копия.
« Отговор #23 -: Март 01, 2007, 19:07:57 pm »
Лили, Лан, Лали, благодаря, момичета! Наистина явно не съм разбрала правилно, а и след прегледа вчера при Стаменов имах възможността да се убедя лично в процедурата - той си записа каквото му е необходимо и всички изследвания останаха в мен.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #24 -: Март 01, 2007, 19:24:49 pm »
Аз като редовна пациентка на д-р Стаменов, имам там досие, с всички изследвания от преди и от периода, при който сме при него! Но това е нормална практика, и е част от професионализма!
Успех на теб!!!!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #25 -: Март 31, 2007, 17:58:26 pm »
Момичета, привет! След първоначалния преглед при Стаменов сега ще трябва да правя цветна снимка. Притеснява ме обаче фактът, че когато се обадих да питам за час, сестрата каза, че преди снимката не правели никакви други изследвания. А когато преди 2 години си правих в Шейново, преди това ми назначиха един куп изследвания. Стаменов също не ми каза нищо за предварителни изследвания, само да си купя някакви свещички. Та, обръщам се към тези от вас, които вече са правили снимка в клиника Малинов - такава ли е практиката, снимка без предварителни изследвания? Защото това доста ме притесни.
« Отговор #26 -: Март 31, 2007, 18:45:00 pm »
Аз правих преди около месец снимка там. Не ми назначиха изследвания, да. Аз по свое желание направих микробиология понеже в началото на годината имах бъбречни неволи.
  09.11.2007
*
« Отговор #27 -: Март 31, 2007, 21:26:01 pm »
И аз ще правя снимка там, след като ми дойде цикъла. Нищо не ми назначиха. Казаха ми, че ще ме обезболят със свещички. Да знаеш цената? Успех ти желая, миличка! Дано да е безболезнена снимката и после бързо да имаш хубав резултат -  :babyflips:!

*
« Отговор #28 -: Март 31, 2007, 21:29:27 pm »
трябва да се направи поне ППК
« Отговор #29 -: Април 01, 2007, 06:42:04 am »

Само утайка е достатъчна. Но и без нея може.
*
« Отговор #30 -: Април 01, 2007, 09:53:52 am »
Кlio, миличка, вероятно имаш в предвид ПКК, нали? Ако е така, то нали всички, които подаваме документи за ин витро имаме ПКК от миналия месец. Мисля, че може би заради това не ни искат нищо.

« Отговор #31 -: Април 01, 2007, 18:51:26 pm »
В интерес на истината аз също бях направила всички изследвания за подаване на документите в НЗОК. Може и заради това да не са ми назначили изследвания, но пък от друга страна никой и не ми ги е гледал де.
  09.11.2007
« Отговор #32 -: Април 01, 2007, 21:01:56 pm »
Кlio, миличка, вероятно имаш в предвид ПКК, нали? Ако е така, то нали всички, които подаваме документи за ин витро имаме ПКК от миналия месец. Мисля, че може би заради това не ни искат нищо.

ПКК означава пълна кръвна картина, нали? Да, точно нея имах предвид + микробиология. Даже съм чела из други теми, че преди снимката е добре да се изследват и хламидии. Аз мога ли сама да поискам ПКК преди снимката, или трябва Стаменов да ми ги назначи?
*
« Отговор #33 -: Април 02, 2007, 12:25:31 pm »
Ако ще си по-спокойна, можеш и сама да си направиш изследванията. При нас в лабораториите ПКК струва 3 лв, а микробиология - 10 лв. Предполагам, че и другаде цените са почти същите. Успех още веднъж!

« Отговор #34 -: Април 08, 2007, 21:31:26 pm »
Аз също ще правя цветна снимка при Стаменов, само чакам да ми дойде.Доктора не ми каза ,че трябва да правя някакви изследвания предварително.Момичета, какво представлява микробиологията - чрез вагинален секрет ли се взема или не?А ПКК за какво се прави?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #35 -: Април 09, 2007, 18:07:58 pm »
ППК се прави задължително, за да се изключи възпалителен процес.
Микробиология се прави на влагалищен секрет за бактерии, но не е задължителна, ако нямаш оплаквания.
« Отговор #36 -: Април 09, 2007, 19:30:00 pm »
ППК се прави задължително, за да се изключи възпалителен процес.
Микробиология се прави на влагалищен секрет за бактерии, но не е задължителна, ако нямаш оплаквания.

Не, не е задължително. Евентуално се пуска само утайка и то само ако се подозира проблем.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #37 -: Април 09, 2007, 20:42:55 pm »
Утайката не е показателна сама за себе си. Трябват и левкоцити. Най-добре е пълната кръвна картина.
« Отговор #38 -: Април 09, 2007, 21:00:36 pm »
Лалинко, и левкоцитите не са показателни сами за себе си.

Спорът няма смисъл.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #39 -: Април 09, 2007, 21:03:20 pm »
Точно това казвам, че всеки показател сам за себе си не е сигурен признак. Трябва комплексно изследване. Не случайно е направена група - ППК.