Момичета, здравейте!
С половинката обмисляме да посетим специалист по стерлитет, тъй като почти от 2 години опитваме за бебе, но без резултат.
Досега сме направили следните изследвания: 1/ На мен - снимка на тръбите (тръбата, защото съм само с една и с 1 яйчник) през октомври 2004 - проходима; цикъл - редовен (средно 28 дни, минимум 26, максимум 30); Ову - имам, доказана е с Узи, тестове и БТ; хормони - в норма, прогестерон също, но въпреки това по предписание на лекарката ми за всеки случай пих 3 месеца дуфастон през есента на 2006; 2/ На половинката - спермограма в Цибалаб през март 2006, всички показатели отлични. От 2 месеца почнахме и двамата да пием билки от билковата аптека на "Поп Богомил".
Опитваме за бебе от март 2005; от време на време сме си давали почивки, за които приспадам общо около 4-5 месеца; така че сериозните опити са около година и половина. Досега нищо.
От всичко, което съм чела из форума, съм си избрала да отидем при Стаменов. Решили сме да опитаме още 2-3 месеца и ако до април-май не се получи, да запазим час за преглед. Въпросите ми са следните:
1/ За първичния преглед - трябва ли да вземам направление от лич.лекарка (четох, че Стаменов работи със здравната каса, но не ми е съвсем ясно как точно се комбинира здр.каса с прегледа при него). Мъжът ми трябва ли и той да си взема направление? Доколкото прочетох в сайта на Стаменов, трябва да си носим всички направени изследвания до момента, а ако ще се прави нова спермограма - да го уточним това още докато запазвам час за прегледа.
2/ Каква първоначална сума долу-горе ще ни е необходима, за да направим всички необходими изследвания на мен и мъжа ми? В една по-предна тема по въпроса видях, че ако трябва да се пише кое колко струва, темата е за "Лични", така че както прецените - може и на Лични да ми пишете. Просто искам да имаме с половинката и финансовата подготовка за подобна крачка, да не се окаже, че правим прегледа, а после нямаме средства да предприемем необходимите мерки.
Благодаря ви много за споделения опит!