0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Първи преглед при Стаменов
« -: Януари 30, 2007, 10:57:56 am »
Момичета, здравейте!

С половинката обмисляме да посетим специалист по стерлитет, тъй като почти от 2 години опитваме за бебе, но без резултат.

Досега сме направили следните изследвания: 1/ На мен - снимка на тръбите (тръбата, защото съм само с една и с 1 яйчник) през октомври 2004 - проходима; цикъл - редовен (средно 28 дни, минимум 26, максимум 30); Ову - имам, доказана е с Узи, тестове и БТ; хормони - в норма, прогестерон също, но въпреки това по предписание на лекарката ми за всеки случай пих 3 месеца дуфастон през есента на 2006; 2/ На половинката - спермограма в Цибалаб през март 2006, всички показатели отлични. От 2 месеца почнахме и двамата да пием билки от билковата аптека на "Поп Богомил".

Опитваме за бебе от март 2005; от време на време сме си давали почивки, за които приспадам общо около 4-5 месеца; така че сериозните опити са около година и половина. Досега нищо.

От всичко, което съм чела из форума, съм си избрала да отидем при Стаменов. Решили сме да опитаме още 2-3 месеца и ако до април-май не се получи, да запазим час за преглед. Въпросите ми са следните:

1/ За първичния преглед - трябва ли да вземам направление от лич.лекарка (четох, че Стаменов работи със здравната каса, но не ми е съвсем ясно как точно се комбинира здр.каса с прегледа при него). Мъжът ми трябва ли и той да си взема направление? Доколкото прочетох в сайта на Стаменов, трябва да си носим всички направени изследвания до момента, а ако ще се прави нова спермограма - да го уточним това още докато запазвам час за прегледа.

2/ Каква първоначална сума долу-горе ще ни е необходима, за да направим всички необходими изследвания на мен и мъжа ми? В една по-предна тема по въпроса видях, че ако трябва да се пише кое колко струва, темата е за "Лични", така че както прецените - може и на Лични да ми пишете. Просто искам да имаме с половинката и финансовата подготовка за подобна крачка, да не се окаже, че правим прегледа, а после нямаме средства да предприемем необходимите мерки.

Благодаря ви много за споделения опит!
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 10:59:57 am от seasmilebg »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Първи преглед при Стаменов
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 11:26:07 am »
стаменов работи с касата само за арт и операции. за прегледи не. т.е. не ти трябва направление за първичен преглед. на мъжа ти също не му трябва.
приема всички направени до момента изследвания. така че ги носете всичките на първичния преглед. ако имате нужда от нови той ще ви назначи.
така на първо четене си мисля че ще трябва да повторите спермограмата. в цибалаб не са коректни. спермограмите им са смешни. на мъжа ми му бяха изкарали 95 % нормозооспермия. направи си сама извода колко е възможно това.
какви пари ще ти трябват като начало не мога да ти кажа защото не знам какво допълнително би ти назначил стаменов. но не се притеснявай - няма да ти назначи всичко на куп. док отхвърля нещата едно по едно и така не се усеща съвсем фатално на джоба.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 11:40:44 am »
Seasmilebg, Лили подробно ти е обяснила. Не мисля, че цените на изследванията са някаква тайна, но първо трябва да се уточни какви допълнителни изследвания ще иска док. Така че, давай едно по едно -запиши си час, носи си всички изследвания и се консултирай с док.
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 12:08:36 pm »
Лили, Котаранка, мерси  :bighug: Щом изследванията не се правят накуп, а едно по едно, каквото и да се наложи, щом е постепенно, ще се справим. Аз си мислех, че всичко е наведнъж.

А относно спермограмата в Цибалаб - още март месец, като я направихме, бях пуснала една тема във Форума, и момичетата реагираха зле. Казаха ми, че изобщо не е надеждно мястото, че дори и да изкарат всички показатели отлични, първо много от показателите изобщо не се изследват, и второ съвсем не е сигурно, чр дори и тези, които са изследвани, са верни. Още тогава ми дадоха съвет да направим втора спермограма в доказана лаборатория, но..аз бях доста зелена по темата, а и се надявах до Нова година да успееем да си направим бебето. Но.., уви, не стана. Така че явно ще трябва поне спремограмата да повторим.

А за моята снимка дали ще се наложи? Откакто ми я правиха, са минали 2 год и 4 месеца - тогава тръбата беше проходима, но все пак, 2 години са това, не е малко.
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 12:10:51 pm от seasmilebg »
« Отговор #4 -: Януари 30, 2007, 12:38:45 pm »
Спермограмата е ясна, но за тръбата не знам. Ако трябва, док ще каже. Много е вероятно да трябва, щом опитвате толкова време и не става, може и да има някое срастване (особено ако няма друг проблем).

Предлагам да се консултирате с док по-рано, без да чакате до април - май. Защото, докато се подновят някои изследвания, докато се изясни статуса, ако реши да те проследи един цикъл, а ако ще минавате и към АРТ - ще стане лято и ще излезнат отпуск през юли и август. Ако има проблем, хубаво е човек го да знае по-рано. А пък дано да се окаже, че всичко е наред и е само въпрос на време.  :)
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Януари 30, 2007, 14:04:48 pm »
съгласна съм с котаранка че по-ранна консултация не вреди.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 10:11:52 am »
Лили, Котаранка, , ще обсъдим с мъжа ми това, което ме съветвате, за по-ранната консултация. Прави сте, че е по-добре по-навреме да се знье проблемът, ако има такъв. При всички положения, ще ви държа в течение как се развиват нещата.  :balk_83:
« Отговор #7 -: Януари 31, 2007, 10:26:05 am »
Каквото и да решите - успех!  :hug2:
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2007, 02:39:06 am »
Котаранка, благодаря! И на теб (на вас) :) също пожелавам скорошен успех!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2007, 13:48:17 pm »
момичетата много добре са ти обяснили всичко, така , че не сепритеснявай. относно прегледа финансово не е тежък, след това ако подчертавам ако се наложат изследвания, може да се ориентираш за цените от сайта на Кандиларов. всичко което са ми правили там + прегледите са напълно поносими цени, като предварително се бях подготвила от ценорасписа . сега вече съм в по напреднал стадий, но персонала те подготвят психически и за следващите финансови инвестиции. спокойно, в името на здравето и бебето не мислете , а действате. каквото е писано то ще стане. успех. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2007, 19:03:06 pm »
Joli75, благодаря и на теб за полезната инфо! :) Желая ти скорошен успех с бебето!
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 13:42:53 pm »
Joli75, благодаря и на теб за полезната инфо! :) Желая ти скорошен успех с бебето!
и на теб ти пожелавам всичко да се нареди по начин, който искаш и скоро да си имате едно, а защо не и две бебчета. пиши какво става с теб. успех. :D
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2007, 10:50:10 am »
Момичета, само да ви кажа как се движат нещата: днес запазихме час за първоначален преглед при Стаменов, на 28.02 от 19ч. Служителката ми каза по тел, че само ще говорим, няма да има преглед или манипулации. А ние междувременно ще си действаме, нищо, че запазихме час :)
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2007, 10:29:05 am »
Момичета, само да ви кажа как се движат нещата: днес запазихме час за първоначален преглед при Стаменов, на 28.02 от 19ч. Служителката ми каза по тел, че само ще говорим, няма да има преглед или манипулации. А ние междувременно ще си действаме, нищо, че запазихме час :)
това е хубаво и обнадеждаващо. успех. :D
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2007, 10:35:36 am »
Момичета, само да ви кажа как се движат нещата: днес запазихме час за първоначален преглед при Стаменов, на 28.02 от 19ч.

Успех и от мен! А пък дано да се наложи да отмените часа заради едни 2 чертички  :D
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2007, 21:14:35 pm »
Джоли, Котаранка, успех и на вас! :)
« Отговор #16 -: Февруари 28, 2007, 11:23:02 am »
Момичета, днес ни е първият преглед при Стаменов. Четох из форума, че когато ходиш при Владимиров, всички изследвания остават при него. Как е при Стаменов - изследванията, които досега сме направили, при мен ли остават след първоначалния преглед, или при Стаменов? Защото ако остават при него, трябва да им направя ксерокопие. 
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2007, 11:44:49 am »
Не ми е вземал изследванията. Резултатите от всички изследвания са записани в досието ми.
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2007, 12:03:30 pm »
И на мен не ми е взел изследванията. Записва си това, което го интересува. Но не пречи да си направиш копие  :D

lb2f
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2007, 12:22:06 pm »
Благодаря, момичета! :)