0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Унищожени тръби след хламидии
« Отговор #20 -: Юли 13, 2005, 19:45:00 pm »
.тр
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: hlamidii
« Отговор #21 -: Септември 08, 2005, 11:47:05 am »
Цитат на: nicky
Незная какви са били тестовете.Взеха ми цитонамазка.Правих ги на различни места.Втория път уж в най-добрата лаборатория във Варна-ЕВА.А моя въпрос е : След като дават фалшиви резултати -отрицателни.Може ли да дават и такива положителни?

Според тази статия може да са фалшиви положителните титри за хламидия но това пък значи че имаш другата бактерия. Ето линк към статията http://speclit.med-lib.ru/akush/3.shtml
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #22 -: Септември 08, 2005, 13:02:53 pm »
Цитат на: slavva
Мели, как и къде мога да провокирам проверка на въпросното лице?
На мен лично ми искаше по 128лв на ден, това преди година и нещо.

Аз май не разбирам - нали става въпрос за частно практикуващ лекар? Отиваш, предлага ти нещо на някаква цена, не те устройва и си тръгваш. Каква проверка? Има право да сложи каквато си реши цена. Ако те устройва, плащаш и се съгласяваш на условията. Не ми е известно някой да може да контролира цената на лечението.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

elissa

« Отговор #23 -: Октомври 01, 2005, 15:17:00 pm »
Който е излекувал хламидии с антибиотици,да каже с какви,моля!Аз съм вече на трети курс след контролен преглед с резултат `слабо положителен`.
*

Anonymous

« Отговор #24 -: Март 19, 2006, 19:21:27 pm »
dalacin c
14 дни на инжекцийки и готово
стига дане си алергична
но е скъпичак - над 200 лв
не че иначе излиза по евтино
Re: за хламидиите
« Отговор #25 -: Април 19, 2006, 21:22:42 pm »
Цитат на: Pupsik
Рени, аз също имам хламидии. Миналата година май месец ги откриха и оттогава се започна ходене по лекари. Декември ми правиха цветна снимка, а февруари тази година лапароскопия. При цветната снимка се установи, че тръбите ми са двустранно запушени, а при лапароскопията откриха, че имам и сраствания, които са отстранили.  Само че моите тръби казаха, че няма да се отпушат по никакъв начин. Казват, че е от възпаление, но аз си мисля, че голяма вина имат и хламидиите. Аз също се тормозих и все още не мога да си простя, че не съм се грижила за здравето си, но това, което е станало е вече факт и  няма да си помогнем като се тормозим. Трябва да се успокоим, обаче как става не зная.
 Ще си правя директен тест другата седмица, за да проверим има ли я още тази хламидия, защото пих четири пъти лекарства и ми слагаха и инжекции и дано вече сме се оттървали от нея. След това ще можем да пробваме с инвитро. Обаче май досега не съм чела някоя жена да е забременяла от първия път.  Успех!

Здравей те
Не се обвинявай те .Аз ходех на доктор 2 пъти годишно без да имам някакви симптоми така 5 години.От 1 г. искаме да си имаме бебе и се запо4на.Откриха ми хламидии при4инили ве4е вси4ко възможно даже и тазова възпалителна болест.А сега какво .Незная даже дали и за инвитро ще ме приемат.Лекувам хламидии и се надявам на чудо те все пак се случват нли?Дали някога ще забременея ...идвами да вия .Какво учат нашите доктори все пак не е необходими да знаем всичко нали затова си имаме лични доктори.Теста за хламидия трябва да се назначава един път годишно дори и без признаци.На кой да го кажеш като светилата не се сещат.Ако знаете някакъв метот за лечение като изключим антибиот.защото вече доста време ги пия и само 2 единици са по надолу.
Благодаря
*
Re: за хламидиите
« Отговор #26 -: Април 19, 2006, 21:33:44 pm »
Цитат на: galincheto
Ако знаете някакъв метот за лечение като изключим антибиот.защото вече доста време ги пия и само 2 единици са по надолу.

Първо и много важно - имаш ли направена снимка на тръбите или лапароскопия. Ако тези неща ги нямаш е хубаво да бъдат направени за да се види по обстойно какво е състоянието на органите и реално какви са ти шансовете за естествено забременяване - което ти го пожелавам от сърце. И въпросът ми е, ако горните неща не са правени как ти откриха тазово възпалителната болест.
Пък ти недей да мислиш от сега за ин-витро, карай нещата подред. А относно хламидиите - трябва да се справиш с тях, наистина са трудни за лечение, но не и невъзможни.
Нека да се включи и Старлетчето с повече инфо  :lol:
*
« Отговор #27 -: Април 19, 2006, 21:41:16 pm »
Galincheto, сега виждам, че си писала в другите теми за диагностично лапаро. Та защо не е преминало в оперативно  :roll:  Не може да няма решение на проблема. Всчки тези сраствания могат да се отстранят - и аз съм била със сраствания, но на лапарото всичко е изчистено. Я намери правилният лекар и продължавай с борбата
Успех
« Отговор #28 -: Април 19, 2006, 23:12:50 pm »
Миси, моите сраствания също бяха почистени при оперативна лапароскопия, но, според лекарката ми, година по-късно, вече можело да са се появили отново. Не знам дали наистина е така, но и вярвам.
А и срастванията не са единствения бич - при мен двойния хидросалпингс няма как да се е появил по друг начи,н освен хламидиите... поне така си мисля, а именно това беше установено при операцията.

Галинчето - не се отчайвай. Защо мислиш, че инвитрото не би било начин при теб? АЗ сега на това се надявам. Ще правя операция, за да се затворят тръбите, защото при моето състояние, в тях има дена течност, която обрича опита на провал. И после почваме опитите. Горе главата!
« Отговор #29 -: Април 19, 2006, 23:19:09 pm »
правих лапароскопия в Майчин Дом
установиха всички тези неща и незнам защо не са ми отстранили поне нещо. Професор Халбански ми каза :В корема ти е пълен батак , за нищо не ставаш не ти препоръчвам инвитро защото органите ти са добре а не се повредят и да си осиновя дете .Представетеси какво изживях.Сега ми предстои физиотерапия поскоро за нервите и после незнам.С тези проблеми дали ще ми направят инвитро
*
« Отговор #30 -: Април 19, 2006, 23:31:51 pm »
Галинче, не се притеснявай мила, аз също имам такива впечатления от професора. А какво ти каза имаш ли хидросалпинкс

« Отговор #31 -: Април 19, 2006, 23:40:29 pm »
Всичко си имам, каквото си помислиш.Всичко това причинено най вероятно от хламидиите, за които никой не се сети да ми направи изследване докато не решихме да си имаме бебе преди 1 година а те са си работили от доста време като сметна  6 г.сега незнам накъде .
*
« Отговор #32 -: Април 19, 2006, 23:46:49 pm »
Ами за ин витро тръби не ти трябват, но сигурно си прочела, че хидросалпинкса обрича процедурата и затова трябва преди това да се премахне

« Отговор #33 -: Април 19, 2006, 23:53:47 pm »
Аз съм чувала също че понякога даже по преценка и като краност премахвали тръбата (те) за да не се отклони имплантанта.До колкото изчетох всичко достатъчно е да правиш яйцеклетки и  да могат да стигнат до тях .Другото е божа работа късмет.
Един страничен ?  Имали друг начин да си пишем директно нещо като чат ПИшете чета отговарчм .Аз сигурно нещо не съм доразбрала в настройките защото за да прочета какво сте ми писали минавам през mail пощата ми .Вие как действате.
*
« Отговор #34 -: Април 20, 2006, 00:00:29 am »
Ами можеш да влезеш в стаята за разговор и да си пишеш с тези, които са вътре

« Отговор #35 -: Април 20, 2006, 00:13:29 am »
Цитат на: annaaa
Ами можеш да влезеш в стаята за разговор и да си пишеш с тези, които са вътре

в коя стая
*
« Отговор #36 -: Април 20, 2006, 00:20:51 am »
...

*
« Отговор #37 -: Април 20, 2006, 00:23:46 am »
:)

хламидии
« Отговор #38 -: Април 21, 2006, 19:22:05 pm »
В началото на ноември месец ми правиха тест за хламидия и излезе гранично. Обаче в началото на март месец се наложи да вляза в болница за възпаление на десния яйчник и маточна тръба, след като имах два пъти мензис през 5 дни.  С приятеля ми два пъти се опитахме да си имаме дете, но и двата пъти не можах за забременея. Също така имам една раничка, която не може да се смали с антибиотици. Това възможно ли е да е от хламидията?