0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

рени

Унищожени тръби след хламидии
« -: Май 14, 2005, 21:23:37 pm »
Преди 4 години се преглеждах за хламидии. Направиха ми някакъв кръвен тест и казаха "абе май имаш, но май нямаш, щото имаш някакви гранични титри" (толкова помня), така че всичко май е наред."
Да, ама не. 3 години по-късно смених лекаря и се лекувах от хламидии. С мъжа ми правим опити за забременяване, но не се получаваше 8 месеца.  Нямах овулация.
Направих оперативна лапароскопия, която разкри абсолютно разрушени от сраствания тръби, с разрушен фимбриален апарат и на двете. Промили са ги и двете, оправили са и яйчниците, които са били опасани в ципи... Ох, лошо ми става ,като си го представя, как може да не съм се лекувала и да се допусна това? Ама каквото зависеше от мен бях направила. НО както и да е, минало....
Боя се, че няма да мога да забременея с тези унищожени тръби, които, според лекаря, сега, след операцията, са проходими, но са отпуснати и пълни с течност.
Сега ще пробламе няколко месеца, но се страхувам, че единственият ми шанс за забременяване е чрез ин витро... Как мислите, освен това, дали има място за надежда за нормално забременяване? Лекарите не са особено оптимистични...
*

Anonymous

« Отговор #1 -: Май 14, 2005, 22:40:52 pm »
Мила Рени, искрено ти съчувствам, но така както го описваш, май само инвитрото е изхода.
« Отговор #2 -: Май 15, 2005, 13:35:56 pm »
Мила,Рени,при мен проблема е същия.Откриха ми хламидия.Преди 2,5 години ми направиха лапароскопия и резултата беше същия както при теб.По мнение на специалистите се насочих към инвитро оплождане.До момента имам два неуспешни опита.Много е важно да се лекувате едновременно двамата с мъжа ти.Хламидиите са много упорити и само правилно проведено лечение може да те отърве от тях.Дори да предприемеш опит за инвитро първо се увери,че си се излекувала напълно.Надявам се,че съм била полезна.Желая ти успех! :wink:
*

Рени

« Отговор #3 -: Май 15, 2005, 16:16:39 pm »
Бладогаря, момичета. Да, не е розово положението. Ние сме излекувани от хламидии, 2 теста през 6 месеца поне бяха отрицателни за последната година, след като ги открихме.. Ама тя белята вече е направена.
Ей да му се невидят начи тия хламидии, от едната глупост какви бели стават!
« Отговор #4 -: Май 17, 2005, 15:20:31 pm »
Един въпрос -
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Май 17, 2005, 19:21:06 pm »
Лейдито съм. Отговарям на лава.
Правилно си чула за Ветеринарния институт. Точно там си правих втори независими изследвания /различни от тези на Кричев/, като резултатите и при мен и мъжа ми съвпадаха. Дори котките за хламидия си изследвах - отрицателен тест?! Другият вариант е кожна клиника на МА, разрови се в клуба има инфо.
« Отговор #6 -: Май 17, 2005, 20:41:45 pm »
Лейди, благодаря ти за отговора.
*

рени

тест за хламидии
« Отговор #7 -: Май 18, 2005, 11:36:51 am »
ами аз съм съм си правила директен тест за хламидии в Биочек - положителен. След лечението направих кръвен тест в Кандиларов - отрицателен,  и щест месеца по-късно - кръвен тест, пак в Биочек - отрицателен. Надявам се това да е било достатъчно.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Май 18, 2005, 18:03:13 pm »
Слава, друго беше името, но трябва да питам мъжо - в него е визитната картичка, но и на регистратурата да отидеш пак ще ти направят хламидия, той го изследва. Но кръвта се взима в Цибалаб до пирогов. Лично ние се изследвахме за хламидия трихоматис, плевмоника и цисти - трите вида. Майтапа е, че се оказа че асматичните пръстъпи на мъжо са от хламидия плевмоника /пояснение той има титър, аз не/
« Отговор #9 -: Май 18, 2005, 19:54:34 pm »
Лейди
*

Anonymous

« Отговор #10 -: Май 19, 2005, 19:52:40 pm »
Слава нищо не съм показвала, просто казах искам, щото не вярвам на плюс теста от бодимед
за хламидиите
« Отговор #11 -: Май 20, 2005, 10:31:24 am »
Рени, аз също имам хламидии. Миналата година май месец ги откриха и оттогава се започна ходене по лекари. Декември ми правиха цветна снимка, а февруари тази година лапароскопия. При цветната снимка се установи, че тръбите ми са двустранно запушени, а при лапароскопията откриха, че имам и сраствания, които са отстранили.  Само че моите тръби казаха, че няма да се отпушат по никакъв начин. Казват, че е от възпаление, но аз си мисля, че голяма вина имат и хламидиите. Аз също се тормозих и все още не мога да си простя, че не съм се грижила за здравето си, но това, което е станало е вече факт и  няма да си помогнем като се тормозим. Трябва да се успокоим, обаче как става не зная.
 Ще си правя директен тест другата седмица, за да проверим има ли я още тази хламидия, защото пих четири пъти лекарства и ми слагаха и инжекции и дано вече сме се оттървали от нея. След това ще можем да пробваме с инвитро. Обаче май досега не съм чела някоя жена да е забременяла от първия път.  Успех!
*

puhco

до рени
« Отговор #12 -: Юни 07, 2005, 20:32:50 pm »
мила рени,кажи къде ти правиха операцията на тръбите и при кой лекар?
*

Megan

za hlamidiite
« Отговор #13 -: Юли 09, 2005, 12:33:09 pm »
На мен с тия Хламидии ми се случи много странно нещо.Преди около пет години един доктор ме прати на изследване точно за това.Тогава още незнаех,че ще имам проблем със забременяването.Е откриха ми Хламидии.Изпих едни много скъпи антибиотици.Направих си тест.Излезе отрицателен.Мъжът ми не се изследва и не се лекува.Имахме скандал на тема "кой и от къде ми го е лепнал това"...
Както и да е.Странното е,че преди два месеца си направихме и двама тест за хламидий и нямаме.Според сегашния ми доктор онзи първият ме е излъгал,защото няма как още при първото ми изследване и мъжа ми да е нямал и след това да ми гие "върнал"...Така,че незнам дали наистина съм имала или не.Казаха ми,че някои доктори играят заедно с някоя Аптека и получават процент от продажбите...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: za hlamidiite
« Отговор #14 -: Юли 09, 2005, 12:48:38 pm »
Цитат на: Megan
На мен с тия Хламидии ми се случи много странно нещо.Преди около пет години един доктор ме прати на изследване точно за това.Тогава още незнаех,че ще имам проблем със забременяването.Е откриха ми Хламидии.Изпих едни много скъпи антибиотици.Направих си тест.Излезе отрицателен.Мъжът ми не се изследва и не се лекува.

Странното е,че преди два месеца си направихме и двама тест за хламидий и нямаме.Според сегашния ми доктор онзи първият ме е излъгал,защото няма как още при първото ми изследване и мъжа ми да е нямал и след това да ми гие "върнал"...Така,че незнам дали наистина съм имала или не.Казаха ми,че някои доктори играят заедно с някоя Аптека и получават процент от продажбите...

Е, хайде де, не е нормално винаги да търсим под вола теле - много малко лекари получават процент от продажбите, това са единици! Не знам кой непрекъснато лансира подобна версия, но почти няма договорки между лекари и аптеки. Аптеките имат много висок процент на печалба и нямат никаква необходимост да се договарят с лекарите, след като в аптеката можеш да купиш без рецента и автомат Калашников, стига да си платиш.

Сега за хламидията - какви тестове направи - първия път и сега? ВСИЧКИ тестове за хламидия дават фалшиво отрицателни резултати, понякога до 30%.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
« Отговор #15 -: Юли 09, 2005, 19:11:58 pm »
Мели, а как седи въпросът при случая когато си плащаш антибиотиците при доктора, който ти ги слага систамата?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #16 -: Юли 09, 2005, 19:19:59 pm »
Цитат на: lady_11
Мели, а как седи въпросът при случая когато си плащаш антибиотиците при доктора, който ти ги слага систамата?

Не знам, Лейди. Но принципно антибиотичното лечение се прави след посявка и антибиограма. Ако по антибиограма микроорганизмът е чувствителен на съответния антибиотик или пък, ако няма антибиограма, но те лекуват с показан за състоянието ти антибиотик, тогава къде е проблемът?

Ако пък те притеснява нещо, ми антибиотиците не са дефицитни в България, нито пък местата, на които могат да ти поставят система. Сменяш или едното, или другото, или и двете.

А знаеш ли колко пъти съм говорила с колеги, които примерно имат мостри и искат да ги дадат на пациентите си, или пък могат да закупят на по - ниска цена определено лекарство. Но заради тъпата подозрителност на пациентите не им ги предлагат. А познай кой губи от това.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
« Отговор #17 -: Юли 09, 2005, 23:39:55 pm »
по 104 лв дневно - 7 дни при мен и при мъжа още 5 за роцепин и ефлоран на системи, как ти се вижда
говоря за лечение на хламидии, микоплазма и трихомони, без антибиограма
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #18 -: Юли 10, 2005, 00:20:53 am »
Трихомоните са паразити, за тях не е нужна антибиограма, те се виждат на нативен препарат и лечението им е ясно. Хламидиите и микоплазмата трябва някак да сте ги доказали все пак. Роцефинът знам, че е скъп. Но 104 лв. дневно, за 7 дни, ако правилно съм те разбрала, ми звучат като много висока цена. Ако вече си ги дала, просто няма какво да се коментира. Ако не си - вариантите ти ги казах в предишния постинг. А и по принцип - аз поне проверявам за всяко лекарство, което си купувам, поне в 2 аптеки, особено пък когато става въпрос за големи суми.

Димитър Кудоглу
*

nicky

hlamidii
« Отговор #19 -: Юли 10, 2005, 22:00:53 pm »
Незная какви са били тестовете.Взеха ми цитонамазка.Правих ги на различни места.Втория път уж в най-добрата лаборатория във Варна-ЕВА.А моя въпрос е : След като дават фалшиви резултати -отрицателни.Може ли да дават и такива положителни?