Преди 4 години се преглеждах за хламидии. Направиха ми някакъв кръвен тест и казаха "абе май имаш, но май нямаш, щото имаш някакви гранични титри" (толкова помня), така че всичко май е наред."
Да, ама не. 3 години по-късно смених лекаря и се лекувах от хламидии. С мъжа ми правим опити за забременяване, но не се получаваше 8 месеца. Нямах овулация.
Направих оперативна лапароскопия, която разкри абсолютно разрушени от сраствания тръби, с разрушен фимбриален апарат и на двете. Промили са ги и двете, оправили са и яйчниците, които са били опасани в ципи... Ох, лошо ми става ,като си го представя, как може да не съм се лекувала и да се допусна това? Ама каквото зависеше от мен бях направила. НО както и да е, минало....
Боя се, че няма да мога да забременея с тези унищожени тръби, които, според лекаря, сега, след операцията, са проходими, но са отпуснати и пълни с течност.
Сега ще пробламе няколко месеца, но се страхувам, че единственият ми шанс за забременяване е чрез ин витро... Как мислите, освен това, дали има място за надежда за нормално забременяване? Лекарите не са особено оптимистични...