0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

5-та седмица
« -: Януари 29, 2007, 14:45:57 pm »
момичета днес бях на генеколог и ми каза че съм в 5-та седмица и вижда плоден сак но било много рано да се види ембриона.вие как мислите,кога според вас може да се види и имали вероятност да е кухо яйце
*
Re: 5-та седмица
« Отговор #1 -: Януари 29, 2007, 14:51:10 pm »
Първо, Честито!
При мен последния път се видя ембриона и сърдечна дейност в края на 6 седмица. Недей да мислиш за кухи яйца. Следващият път като идеш на преглед смело питай за всичко, което те интересува - така ще си информирана за всичко от първа ръка.
« Отговор #2 -: Януари 29, 2007, 14:54:43 pm »
мерси Сиа,а преди 6-тата седмица беше ли ходила на лекар.незнам много куцо ми стана като ми каза че не вижда ембрион
« Отговор #3 -: Януари 29, 2007, 15:02:33 pm »
Не се притеснявай, напълно нормално е да не види ембриончето, все още е много рано! Обикновенно се вижда към средата, краят на 6 седмица, тогава може да се улови и пулс така, че най-добре изчакай около 10 дни преди следващия ултразвук. Плюс това много си зависи и от самия видеозон. Веднъж ме гледаха с един по-стар в средата на 7 седмица и ми казаха, че не се вижда нищо и че най-вероятно бременността е извънматочна - изкарах си акъла и отидох в друга болница! Там не само, че видяха бебчето, но и успяха да измерят пулса :)
*
« Отговор #4 -: Януари 29, 2007, 15:03:32 pm »
Ми аз влязох в болница за задържане на 3 ден от закъснението на менструацията, тоест в средата на 5 седмица. Всеки ден ме преглеждаха, изредиха се всички лекари от 7 етаж на МД, даже идваха и от други етажи. Винаги като влизах за УЗИ, незнайно как, но се събираха по 6-7 души, барабар със старшата акушерка. В началото на шеста седмица видяха гестационен сак, а в края на същата се видя и ембрион със сърдечна дейност. Но пък ултразвука там не беше от най-модерните.
Все пак си мисля, че е рано да се види ембрион.
Другата седмица ще се види, споко.
« Отговор #5 -: Януари 29, 2007, 15:16:08 pm »
Без излишни притеснения, рано е , на мене последния ден от пета седмица се видя ембрио.Така че ако нямаш други физически притеснения изчакай следващия си преглед, всичко ще е наред!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Януари 29, 2007, 20:15:57 pm »
franke успокоий се  :D.На следващ преглед вече трябва да се види! :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Януари 30, 2007, 08:19:41 am »
Рано е, всичко ще е наред. :lol:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #8 -: Януари 30, 2007, 12:48:34 pm »
Всеки ден ме преглеждаха, изредиха се всички лекари от 7 етаж на МД, даже идваха и от други етажи. Винаги като влизах за УЗИ, незнайно как, но се събираха по 6-7 души, барабар със старшата акушерка.

8O 8O 8O. баси. тва как го изтърпя.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #9 -: Януари 30, 2007, 13:32:23 pm »
въобще не го изтърпях - ревях по цял ден - първо казаха, че съм постъпила с менструация и трябва да си ходя. След ЧХГ-то, казаха, че е извънматочна и ме изпратиха на 6 етаж "да ме оправят". На следващия ден имах кръвоизлив и решиха, че съм изхвърлила плода. Последва абразио. След три, точно преди изписването ми, се видя гестационен сак и Дуковски отсече - двурога матка. След още 4 дни видя ембриона  и започна да ми бие прегнил по схема. През това време имах няколко обилни кръвоизлива, но ембриончето оцеля чак до 7 г.с. - след това реабразио :( След месец се оказа че имам слепване на матката, а не е двурога, ама това е друга история.  Добри са там лекарите (на 7 мия етаж), ама само по душа  :lol:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #10 -: Януари 30, 2007, 13:45:30 pm »
да ги беше била вместо да ревеш. гадове :x
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #11 -: Януари 30, 2007, 13:48:27 pm »
Моят приятел така им беше набрал, че направо незнам кака се отърваха :lol:
 Франке, да не забравиш да се похвалиш другата седмица след прегледа
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Януари 30, 2007, 13:51:39 pm »
Съжалявам, че си преживяла всичко това Сия!  :(

Желая ти скорошна бременност и здраво бебче!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #13 -: Януари 30, 2007, 15:00:52 pm »
Sia, миличка това, което си преживяла е повече от ужасно... те тия хора знаят ли изобщо какво правят?? Май и грам идея си нямат! Как може толква пъти да ти объркат диагнозата? Не ти стига емоционалната болка, ами и те съвсем са те изтормозили. Ох, много се възмутих.  :x :x :x
*
« Отговор #14 -: Януари 30, 2007, 15:11:35 pm »
Дай ми на мен за доктори да говоря
*
« Отговор #15 -: Януари 30, 2007, 22:12:24 pm »
Човек нте само яд да го хване а някои да имсе одбие 8O
« Отговор #16 -: Януари 31, 2007, 00:59:23 am »
Момичета, толкова ужасни истории прочетох тук, че вече съвсем си загубих доверието в българските леакри! Сигурна съм, че има и големи професионалисти, но много ме е страх да не попадна на някой некадърник и да си навлека сума ти неприятности :( Само си представям как една тълпа студенти се е втренчила в корема ми, докато лекарят мрачно заключва, че вижда "някаква сянка" например или "жълто тяло".  Има ли бял и черен списък на лекарите в този форум? Вече чух много лоши неща за МД. 
*
« Отговор #17 -: Януари 31, 2007, 11:24:11 am »
Е, няма как, трябва да се учат студентите, нали ще станат лекари. Аз тук в Германия съм го изживявала, но не са били повече от двама студенти или специализанти с един лекар, а до двама е горе долу поносимо.
За България е много по-стресиращо, че ако нямаш пари да си платиш много доктори престават да бъдат хора и са готови да те оставят да мреш.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #18 -: Януари 31, 2007, 12:48:45 pm »
Има ли бял и черен списък на лекарите в този форум? Вече чух много лоши неща за МД. 

според мен пък ,няма много смисъл от такива списъци,защото обикновеено един и същи лекар,присъства и в бял и в черен списък.Нали знаета,че от всеки има и доволни и недоволни.Даже в момента се сещам за един пример-Джамито е ужасена от д-р Хранов(МД),а аз пък визхитена(поради много причини).
 В МД има и много добри лекари,и некадърниоци също-както и навсякъде.
<br />
*
« Отговор #19 -: Януари 31, 2007, 12:51:53 pm »
z22, напълно съм съгласна с теб. Дори лекарите от 7 мия етаж, въпреки че не ми помогнаха, имаше много доволни от тях пациентки. Така че всичко е строго субективно, а и много зависи от проблема на всяка от нас.