При поликистоза често се случва да има такива кисти, това са неспукани фоликули обикновено. Не казвам, че при теб е така, само споделям информация. Тази киста би трябвало да изчезне със следващия цикъл. На мен ми се е случвало, но не помня колко см беше. Имах две седмици закъснение, отивам на преглед - киста. На следващия цикъл я нямаше. Но за да се отхвърли предположението за ендометриозна киста ми назначиха да изследвам CA125, това е туморен маркер, но се изследва именно във връзка с ендометриозата, не за туморни образования, да не се стреснете.
Фанта, не е вярно, че може веднага на прегледа да се установи какъв вид е кистата. В някои случаи може да се предположи, но всичко зависи в каква фаза на цикъла е жената. Моля те, не давай такива категорични становища, при положение, че нямаш нужната информация. Особено пък ендометриозата се доказва с биопсия, след лапароскопия или операция.
*Sunny*Angel*, започни си Марвелона и на следващия цикъл отиди пак на преглед. Дано кистата я няма. Ако все пак е там, надявам се лекарят ти да предприеме нужното, за да се изясни какъв е проблема.